Parmičky - chov
Jaké jsou nejlepší podmínky pro chov parmičky purpurové? Údaje vody jsou jasné, jde mi spíš o podklad, složení kytek, proud z filtru, hloubku/délku akva atp Chtěl bych této rybce věnovat cca 112-160l akva

Starší reakce
Určitě to v tom 50 litovým akváriu bude vypadat lépe, když tam bude jenom jedno hejno těch parmiček.
parmicek mam 11 pri foceni se bali ale jinak se hejno chova prirozene a sou moc hezke!.Ale chci se zeptat...udajne nemaj radi kdyz jsou v akvariu samy jenom jeden druh.?
Starší reakce
No dobre... sem zvedavy jestli to vyresi problem... ze se proste silene boji svetla.At rano nebo vecer.
Tu dobu svícení bych skrátil na 10 hodin denně.
No prave uz vcera kdyz jsem zhasinal zarivku vsiml jsem si okamzite zmeny v chovani a nadherne se zbarvyli a prestali tak zmatene jezdit.A dnes vecer jsem prisel z prace chovani porad stejne a nektere vypadali ze musej kazdou chvili kleknout-sileny pohled

Hned jsem vypnul svetlo a behem 5min jsem je krmil

Jak se chovají za hodinu co to světlo svítí?
Vcera jsem koupil 8 parmicek.Akvarium,voda pripravena na prvni obyvatele.Ale kdyz zapnu zarivku zacnou silene jezdit po dne a moc zblednou.Myslim si ze mam zatim male rostliny a koren se teprve pripravuje na usazeni a ani dokonce jsem jeste nekoupil lavove kameny.Urcite je to moc osvetlene akva. a nedostatek dekorace?
Starší reakce
Bude to tak pro ně lepší

Ahojky Pavle

. Děkuji. Nebudu tedy těm mým SAE stařenkám dělat vzrůšo. Zůstanu jen u nich. Díky

Ahoj, měl jsem SAE ne s červenoploutvou, ale s červenoocasou, a to nefungovalo. Teror.
Kolega má červenoploutvé (4) se třema SAE, funguje to jakžtakž, ale při krmení prý také dostávají kartáč.
Obě akvárka jsou relativně velká a hodně zarostlá. Takže tak asi...
Zdravím. Nevím do jakého vlákna dotaz napsat, tak snad jsem to moc nepřestřelila. Ale k věci:
Můžu dát k sobě 1 Parmičku červenoploutvou a 3 starší Parmičky černopruhé (SAE)? Byly by v hustě osázené 180l nádrži.
Má je někdo společně?
Vím, že to není jako bych dala dvě Parmičky červenoploutvé do jednoho AQ, ale přeci jen se SAE mají dost společného. Aby se mi nervaly.
Díky moc .
Jitka
Starší reakce
Ok, tak to bude pouze druhové. Škoda, že tam nemohou být ani krevetky..
Jak napsal už Honza, těžko přidáš nějaký druh ryb který by je nesežral

Pokud chceš cílený odchov tak to s jinými druhy ryb ve stejné nádrži nepůjde

Kardinálky potěr většinou nežerou, ale přemýšlím, jaké další ryby by je nesežraly.
To máš těžký. Naprostá většina ryb si ráda přilepší potěrem jiných druhů a nezřídka i svým vlastním, vyjma rodinných typů jako jsou cichlidy ale ty si zase neberou servítky u jiných potěrů a totéž platí u jiker. Pokud chceš ryby cíleně množit musíš mít zvláštní nádrž a nějaké ty pomůcky aby si ryby sami jikry nepožrali. V jiném případě to musíš nechat na přírodě.
Zdravím, předem říkám, že vím, že otázka nepatří přímo sem, ale na tuto rybu jsem nenašel žádné vlákno, tak to píšu sem. Jde o kardinálky čínské, co by jste k ní doporučili za rybu? Hlavní je, aby ta ryba nežrala potěr ani jikry. Akvárium 105l, pouze kardinálky, teplota 22st, pH neutrál, UT 3, CT 7-9
Starší reakce
To právě že ne. jak ty krevetky vidí tak hned zmizí

Starší reakce
Aloha lidi,
Je možné že moje rybky mají strach z malých krevetek??? Kdyby se někdo ptal tak je to parmička pruhovaná verzus krevetka red charry.

Starší reakce
Zdravím nechce tu někdo 3 parmy žraločí ? nějak se mě jim u mě nedaří
Starší reakce

pište sem zkušenosti

Starší reakce
Monika napsala: Taky s akvaristikou začínám. Chtěla bych se zeptat s čím se parmičky čtyřpruhé snesou (tedy,které rybičky nebudou honit a "okusovat"). V popisu ryb tady na stránkách je, že by se měly chovat v hejnu se stejně aktivními a rychlými rybkami, ale jaké to jsou? 
Ahoj Moni...taky mám parmičky v 120l akváriu,mám jich tam 6ks a spolu s nima i 4 ks kominíčky(blekmoly),15ks paví oček,8ks mečovek,4ks sumečky,4ks panceřníčky a velkého sumce s fousemi no asi 40ks rybek a rostlinky mám 8 umělých a říčním štěrkem vysypáno.mám nastaveno na 23stupňů,každou neděli odkaluji a odlívám 3/4 l vody a pohodička..Nestíhám darovat malé paví očka.jo aby ještě nezapomněla,mám i v akváriu velkou pirátskou loď,přes kterou proplouvají všechny ryby a džbán s dírou,který se pořád plný rybek..schovávají se tam.jsem nadmíru spokojena.katka

Starší reakce
Takhle, tolik ryb tam je teprve den včera jsem dokoupil nějaký neonky a parmičky, ale uvažuji o tom, že jim ty parmičky dojdu vrátit bohužel nemám komu je dát

jak koukám tak tam těch ryb není zrovna málo, možná by bylo lepší parmičky někomu darovat nebo prodat
Bohužel ano, všímají si i čichavců takže všech ryb co maj delší ploutve.Teď přemýšlím co s tím, protože nechci přijít o rybky samozřejmě...
a nějakých ryb si všímají? třeba čichavců?
hejnem myslíš kolik kusů ?.... mám jich 10... fakt je že neonek si ani nevšimnou
buď pořádné hejno těchto parmiček, nebo vybrat jiné, třeba purpurové, se kterými takové problémy nebývají. Ale taky by jich mělo být hejno
Tak toho se opravdu bojim, mam 200L akvarko,v nem neonky,cichavce,gold molly,ancistruse a pancernicky..... ted bohuzel musim se psem pak sem hodim nejakou fotku dyztak.... krucipisek co s tim ted

je to problém, mohou okousat celé ploutve,ale i "do masa". Je nutno ale zmínit, že při správné kombinaci celé rybí osádky, velikost hejna parmiček a dostatku prostoru a úkrytů se tento jev vůbec nemusí ukázat
Dobrý den vsem, chtel bych se zeptat do jake miry dokazou parmicky ctyrpruhe okusovat ostatni rybky,zda jim dokazou doopravdy nejak ublizit nebo zda to je jen takove ,, otukavani,, ..... predem dekuji za odpovedi

Starší reakce
Díky za odpověď. Takže zítra se pro ně jede

To co popisuješ jsem nikdy nezaznamenal mezi parmičkami navzájem, ale pouze vůči rybám jiných druhů, takže bych si myslel, že je vezmou do party bez nějakých excesů.

Starší reakce
Díky za info.

Je to jedna z klidnějších parmiček podobně jako např. parmička z Oděsy nebo parmička pruhovaná. Ovšem hejno je podmínkou úspěšného chovu. Ostatně teprve v hejnu krásně vynikne jejich "pandí" kresba.
Dnes jsem viděl v Chovence SY parmičku Panda. Má s ní někdo nějaké praktické zkušenosti? Zajímavá a pěkná rybka.
www.akvarko.cz/…Starší reakce
Ale záleží taky jak velké máš akva. Jestli ho máš pd 40-50 litrů tak to bych se těch Parmiček spíše zbavil než abych dokupoval do hejna jelikož Parmičky čtyřpruhé jsou dost aktivní rybky a potřebují dostatečný prostor. ( což u mě asi taky moc nemají ). Ale pokud máš větší akva tak bych klidně dokoupil rybky do hejna. Jo, ještě jedna rada. Doporučuji je dát do hejna co nejdříve, z vlastní zkušenosti vím že to nedopadá moc dobře. U mě se taky okousávaly a po 3 týdnech padla první oběť...
Já měl 3 Parmičky čtyřpruhé a můžu ti říct že od té doby co jsem dokoupil dalších 5 tak je to úplně v pohodě. Ze začátku když jsem měl jen ty 3 tak se mi proháněly po akva a nedaly si pokoj. A teď když jich tam je 8 tak je to úplně v poho ze začátku se pohybovaly v hejnu a to byla panečku nádhera, ale teď už je mám asi půl roku a už jsou různě rozprostřené po akva. Ani nevím proč, no ale asi to bude tím že je to akva malé- 54 l. Jestli ti tedy můžu poradit tak si jich pořiď tak alespoň 6 a jestli nechceš je mít všechny stejný tak si můžeš pořídit třeba 3 čtyřpruhé a 3 mechové ( je to barevná variace ). Tak nějak to mám já a je to celkem pěkný ...
Parmička 4 pruha ano to je ona
Blbe je hlavně to, že ani nenapíšete co je to za rybu. Parmiček je strašná spousta.
Pokud se jedná např. o parmičku čtyřpruhou, tak je chyba v počtu. Naprosté minimum jsou čtyři kusy, lépe např. 8 a více.
Parmičky jsou holt takové. Proto se nepořizují jen dvě, ale menší hejno (alespoň 6-8 ks) pak se agresivita rozprostře mezi více jedinců a netrpí jen jeden.
Zdravim mozna je to blbe tema ale potrebuju pomoc.Koupil sem si 2 parmicky a 1.znich je velice agresivni honi se v akvarku a ta agresivni okousava ploutve tomu 2 pamicakovy.Nekam se schova a da na chvili pokoj ale je to casto nevite co stim.Rikam asi je to blbe tema omlouvam se za prispevek.
Starší reakce
zvětši akvárko, nic jiného asi moc nepomůže

Zdravím pořídil sem do 54L 5 parmiček purpurových (2samci, 3 samice). V akva už je pár parmiček duhových a plánuju ještě páreček labiryntek. Co jsem o parmičkách purpurových vyčetl, tak by měli být mírumilovné, ale jeden sameček je hroznej šikanista, prohání samičky, druhej sameček kůli němu už ani nevylíza a taky se neustále pere se samečkem parmičky duhové. Tak se chci zeptat co s tím zvětšit hejno, počkat jestli se uklidní nebo se ho zbavit? Díky
Starší reakce
Toto je složení Tetra Min:
vitamín A 37600 m.j./ kg, vitamín D3 2000 m.j./ kg, vitamín E 125mg / kg, vitamín B1 45 mg / kg, vitamín B2 125 mg / kg, vitamín B6 25 mg / kg, vitamín B12 0,1 mg / kg, L-askorbyl-2-polyfosforečnan (stabilizovaný vitamín C) 515 mg / kg, pantothenan vápenatý 125 mg / kg.
Osobně přírodní barviva nevidím,něco o krmení,vitamínech a barvivech jsem napsal tady,snad to pomůže.
www.akvarista.cz/…
Přidat reakci
1 ...... 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 10015x