Nezmar
jenom aby jich casem nebylo az moc, jak jiz nazev napovida zbavit se jich nebude lehke.
taky po mesici, taky u krevetek, voda cista
tenhle tejden jsem taky objevila par nezmaru prichycenych na skle. zda se mi, ze to nicemu nevadi, tak to nechavam bejt.
Asi před měsícem jsem si založil malé krevetárium. Osadil jsem ho rostlinkami, zapojil filtr, vypustil krevetky a všechno bylo v pohodě. Včera jsem zjistil, že se v nádrži začínaji oběvovat nezmaři. Co mám dělat? Zkusil bych měděný plech, ale co to udělá s krevetkami? Navíc se mi vylíhli krevetí miminka.

Starší reakce
Možno by stálo za pokus vyskúšať schneckopur.Keď zničí slimákov aj ryby žijúce u dna,možno by Ti na tie potvory pomohol.
...na AKVA-VAI jepostup likvidace ploštěnek pomocí kousku kůže od špeku(slaniny)....dá vá se myslím k hladině a ploštěnky by na to měly nalézt a pak se to jen vyhodí.....http://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm#plostenky...

No je vidět okem,jak jsem psal cca 5mm, takže nálevník ne,jak ho tedy zničit nezvance?Bohužel rybky tam teď nejsou,takže ploštěnky nesní, jinak by si i pochutnali na miminkách krevetek.
Nálevník je mikrokopický organismus,který nejde spatřit pouhým okem.... při přemnožení tvoří v akváriu takovou bílou mlhu...takže nálevníka bych taky vyloučil.
...chemii ne...mě se občas v akvárku taky objevují,ale ryby si s něma poradí.....mluvím teď o PLOŠTĚNKÁCH.

Ještě mě napadlo může to bejt nálevník?
No ať je to ten,nebo ten,každopádně vadí potěru a tím i mým miminkám krevetek,budu je muset přelovit.Co doporučíte vyvraždit toho nezvance chemií,nebo co s ním?Vyvařit můžu kameny a dekoraci,ale kytky težko............

pokud to vypadá jako bílá žížalka je to zřejmě ploštěnka...na fotce v rámečku.....nic povedenějšího jsem nenašel.
http://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm#plostenky
Díky,řekl bych,že to nezmar není,ale co to je?

..doufám,že nebude Catfish vadit,že sem dávám její odkaz...... tohle je nezmar
http://www.catfish.cz/ruzne/faq/q8-nezmar.htm

Nepodoba sa nahodou nezmar trochu na strom?

Doufám,že není!Díky za odpověd,zvětšené to je,aby byl vidět,ale je čistě bílej!
ale pozrela som ten obrazok este raz a nie je to nahodou zvacsene? zrejme sa toho dost tazko zbavis. pokusim sa spytat sa tych v predajni co s tim a ci je to ono. nieco podobne mali aj oni. ale to bude asi okolo (do) nabuducdeho tyzdna.

toto podla mna neni nezmar. Myslim ze je hnedej az zelenej farby. A ako by sa tam dostal???

Vadí to hodně nezmaz,mám tam malé krevetky!Jak se toho zbavit nastálo?
ja by som vimenila komplet vsetko. celu vodu za novu novy strk a substrat. Prezrela ryby a rastliny.

A samozrejme vymenit zinky vo filtry.

Pardon je to na skle u přísavky od topení jsou tam tři,ty čárečky bílé!
Leze to po skle,plave ve vodě a je to i v substrátu!Niť tenounká jak vlas mrská se a dlouhá asi 5mm.

Já tam nic nevidim,lepší foto by nebylo?Píšeš ve štěrku,ale fotka je od topení.Když do nezmara něčím dloubneš tak se schová.Plave to i volně ve vodě,jak to plave?

Je to nezmar,nebo co to je za potvoru?
nezmar to asi nebude, ten má nohu a chapadla
Nezmar by měl být na rostlinách,skle,dekoracích.....Ale ne ve dnu.Zkus poslat foto.
Náhodou jsem si dneska všimnul v akva 3-5mm háďátek,chapadla nemaj nebo je nevidím,tlusté sotva jako vlas a bílé barvy.Jsou hlavně ve dnu,když ho prohrábnu vyplaví se .Je to nezmar a jak se ho zbavit?Mám v akva krevetky,asi je přelovit před léčbou co vím jsou na chemii dost náchylné!
Díky moc Jirka
Starší reakce
Ták a je to. Vyměněno komplet a snad bude pokoj.
Nekrmím, proto nad tím visí velký otazník. Každopádně se s tím poperu, nic jiného nezbývá.
Ja sem si od znameho poridil Flubenol, prej to zabira perfektne a ani rybam ani kytkam to nevadi, ale nemuzu potvrdit z vlastni zkusenosti, protoze sem to zatim zkouset nemusel...
Nekrmis zivym z prirody? Tim by se k tobe ten nezmar dostal, ale jestli krmis jenom suchym a artemkou, tak to nevim... Ja krmim artemkou uz asi 2 roky a tohle se mi jeste nepovedlo, ani sem o tom neslysel...
Podle literatury je účinný měděný plíšek, jenže pro ryby riskantní.
Mám dojem že jsem slyšel že chcípnou když se tam dá sůl.. ale to záleží na rybkách..
Kdyby tu byly dovolené sprosté výrazy, tak bych se pustila směle do nadávání. Našla jsem nezmara, nejdřív jednoho, během dne desítky. Jsou v akváriu, kde mám malé odchované ryby, ovšem filtr, voda i rostliny jsou dávno zaběhlé. Krmím artémiemi, je možné, že mezi vajíčky artémií mohly být i zárodky nezmarů??? Co teď s nimi??? Pomůže, když tam vpustím dospělé pestřence nebo jiné cichlidky? Čichavce ani rájovce, či bojovnice nemám. Docela to spěchá.
Přidat reakci
1 ...... ...... [14]
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 13432x