Nezmar
0 07.09.2007 17:15 athaya myslis nezmarov alebo betty?
0 07.09.2007 17:14 All001 tak si vem pár a budeš mít mladý množí se samy
0 07.09.2007 17:10 All001 no snad jo
0 07.09.2007 17:08 athaya a staci 1 bojovnica- samcek?
0 07.09.2007 17:06 All001 ta měď je nebezpečná pro ryby musíš sní umět dávkovat pro ty ryby je to přirozená potrava
0 07.09.2007 17:04 athaya pocula som nieco o medenej dosticke da sa to skombinovat dokopy alebo radsej iba tu bojovnicu?
0 07.09.2007 16:57 athaya gupky, platu a ancika dat potom prec z akva?
0 07.09.2007 16:53 athaya ten "nezmar" mi pripada moc maly asi tak 0,5cm. to ho taka rybka ako je npr. betta uvidi a zje? nezmar jej neublizi? asi si tu bettu niekde kupim, a staci len samcek na tie potvory?
0 07.09.2007 16:40 athaya neni aj nejaka mensia rybka?
by som mala totalne prerybnene akvarium.
0 07.09.2007 15:51 athaya – ..nezmar? co teraz?
prosim vas o pomoc, teraz som pozerala na malinku platu v mojom akvariu a na microsoriu som si vsimla takej malej zelenej veci. vizeralo to ako zeleny strom. drgla som do akvaria a stiahlo sa to. nebude to nezmar? jak ich zlikvidovat?
poradte prosim
Starší reakce
... ale jesi mu to nenapadá ryby tak to přece nemůže být hlístice...
Proč by ne? Kromě paraziticky žijících druhů existuje samozřejmě spousta druhů naprosto neškodných, vegetujících např. v detritu.
(Mimochodem, daří se jim zejména v akváriích, kde se překrmuje :o)
0 09.06.2007 11:20 Markii [11] musí se to léčit?nebo to napadá jen některé druhy?
oběvovalo se mi to na skle v malem akva kde jsem krmila mimina bojovnic žloutkem,rozhodně je to nenapadalo a nezavrtavalo se jim to do těla, jak jsem našla na netu(
encyklopedie.seznam.cz/…) když byli větší zmizelo to, (baštili to bojovníčci) a pak když byli ještě větší nechala jsem je vyrůstat ve velkém akvarku a nic jsem si tam nezanesla, a byly to takove bile carky jak tam uplne nahore na fotce,držely se hlavně na skle ale je fakt že se te breberky nezeptam jesi je stejný druh jako ta vaše, [b] ale jesi mu to nenapadá ryby tak to přece nemůže být hlístice...[/b]
0 09.06.2007 00:34 filo – jak na hlistce pro R@dka...
jak na hlistice kdyz neni bioverm:
* Concurat - 300 mg roztok na 1 litr vody; namáčí se do něho živé krmivo, kterým se pak ryby krmí
* Neguvon nebo Masoten - 0,4 mg na 1 litr vody po dobu tří dnů (Neguvonu o 20% méně), teplota 20 - 28°C; léčbě se podrobí nejen napadené ryby, ale celá nádrž
0 08.06.2007 23:52 R@dek Ahoj, nevíte co na hlístici použít? Já marně sháněl bioverm... ten se prý nevyrábí a náhrada za něj není. Stavoval sem se i v lékarně na veterině v Brně a ani nějaký docent tam zaměstnaný, mi nedokázal moc říct, čím to pohubit :(
0 08.06.2007 19:15 filo – houby nezmar
0 08.06.2007 17:34 Zdenekmr jsou to nějaký
akvarijní jepice nebo něco takovýho
0 08.06.2007 16:58 filo – bily vlas
Jirko,tak jak to nakonec dopadlo? nalil si tam chemii? protoze se to tam ted taky objevilo v akva
mam tam akorat samici raka s vajicky, plno malejch racich capartu (2-5mm) a 2mm miminka tetry.
jedno "tetratko" do toho klovlo a ten bily vlas se zacal kroutit a utekl do sterku.
Fakt nevim co s tim, chemii tam lit nemuzu...
Starší reakce
By me zajimalo ceho vlastne se chteji zbavit
0 31.12.2006 16:19 blek – měď
měd ke krevetám???
vy jste kámoši
0 31.12.2006 14:59 maliman – krevetky
Působí nejenom měď ,ale i zinek. A s tou mědí: Dej do akva měděnou destičku a bedlivě pozoruj!! Hned jak nezmaři stáhnou chapadla, destičku vyndej!!! Druhý den vyměň půlku vody. A teplota při tomto procesu by měla být 20°C. Takhle na rychlo by to snad krevetkám vadit nemohlo.
Z vlastní zkušenosti radím se těch nezmarů zbavit,začínají pomalu a najednou jsou všude.Na skle,na rostlinách,na kořeni....Použil jsem chemii (hydrostop,nebo tak nějak) a dávkoval jsem asi 2x během dvou měsíců,protože se mi objevili znovu.Je to nějaký roztok s mědí,na ryby to nemělo vliv,ale krevetky to asi nemusí.Protože jsem ještě 1ks nedávno našel na skle nechal jsem nastálov nádrži asi 10cm oholený měděný drát 1,5mm u filtru.Od té doby nezmar nespatřen.
Krevetky ti za tu med nepodekuji nemaji ji radi
0 30.12.2006 02:32 Honey – měď
No jo, způsobu jak se jich zbavit je hodně, ale nikde neříkají, co na to krevetky. Když tam pustím rájovce, tak se zbavim jak nezmarů, tak i krevet. Ale co uďělá ta měď? Můžu je s tím otrávit?
1 30.12.2006 01:35 moribundus – nezmari
Nezmar Hydra je asi 5 mm velký láčkovec s různě dlouhými žahavými chapadly, velmi rychle se množí dělením, z každého jeho malého, utrženého kousku se vytvoří nový jedinec. V přírodě se vyskytuje ve stojatých vodách, je však náročný na čistotu vody. Do akvária si je můžeme přinést s naloveným planktonem, pak je nebezpečím hlavně pro potěr a malé rybky, kdy svými žahavými chapadly kořist omráčí, podá si ji do láčku a stráví. Také větším rybkám jsou jejich dotyky nepříjemné, i když je přímo neohrožují. U naloveného planktonu je odstraníme tak, že vodu s planktonem necháme v nádobě několik minut odstát, nezmaři se přichytí na stěny a vodu pak opatrně slejeme. V akváriu je pak při nedostatku potravy požírají čichavci, rájovci i parmičky nádherné. U nádrží s potěrem, je nejlepší plůdek opatrně slít do jiného akvária a nádrž s nezmary důkladně vydezinfikovat např. solí. Hubíme je také různými prodávanými chemikáliemi, škodí jim také malý kousek mědi vložený v akváriu, s chemií a mědí však opatrně, hrozí pak určité nebezpečí i pro ryby.
tohle jsem nevymyslel, to jsem nasel, snad ti to pomuze
0 30.12.2006 01:31 zoo – vadi-nevadi
a vadi necemu??
0 30.12.2006 01:28 moribundus – nezmari
jenom aby jich casem nebylo az moc, jak jiz nazev napovida zbavit se jich nebude lehke.
0 30.12.2006 01:27 zoo – to samy
taky po mesici, taky u krevetek, voda cista
0 30.12.2006 01:26 nezmari – zoo
tenhle tejden jsem taky objevila par nezmaru prichycenych na skle. zda se mi, ze to nicemu nevadi, tak to nechavam bejt.
0 30.12.2006 01:19 Honey – Dá se zbavit nezmarů?
Asi před měsícem jsem si založil malé krevetárium. Osadil jsem ho rostlinkami, zapojil filtr, vypustil krevetky a všechno bylo v pohodě. Včera jsem zjistil, že se v nádrži začínaji oběvovat nezmaři. Co mám dělat? Zkusil bych měděný plech, ale co to udělá s krevetkami? Navíc se mi vylíhli krevetí miminka.
Starší reakce
0 14.10.2006 18:38 Miro.M – zničenie
Možno by stálo za pokus vyskúšať schneckopur.Keď zničí slimákov aj ryby žijúce u dna,možno by Ti na tie potvory pomohol.
...na AKVA-VAI jepostup likvidace ploštěnek pomocí kousku kůže od špeku(slaniny)....dá vá se myslím k hladině a ploštěnky by na to měly nalézt a pak se to jen vyhodí.....http://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm#plostenky...
No je vidět okem,jak jsem psal cca 5mm, takže nálevník ne,jak ho tedy zničit nezvance?Bohužel rybky tam teď nejsou,takže ploštěnky nesní, jinak by si i pochutnali na miminkách krevetek.
Nálevník je mikrokopický organismus,který nejde spatřit pouhým okem.... při přemnožení tvoří v akváriu takovou bílou mlhu...takže nálevníka bych taky vyloučil.
...chemii ne...mě se občas v akvárku taky objevují,ale ryby si s něma poradí.....mluvím teď o PLOŠTĚNKÁCH.
Ještě mě napadlo může to bejt nálevník?
No ať je to ten,nebo ten,každopádně vadí potěru a tím i mým miminkám krevetek,budu je muset přelovit.Co doporučíte vyvraždit toho nezvance chemií,nebo co s ním?Vyvařit můžu kameny a dekoraci,ale kytky težko............
0 14.10.2006 07:42 vik-a – nezmar
pokud to vypadá jako bílá žížalka je to zřejmě ploštěnka...na fotce v rámečku.....nic povedenějšího jsem nenašel.
http://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm#plostenky
Přidat reakci
1 ...... ...... [13] 14
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 12811x