Biomolitan
takže i když to budu mít níže dole tak se nic neděje ??? Je to stejné jako by to bylo na vrchu
???
Mám to taky tak rád a naplno puštěné.

to já nevím.. já jsem jen napsal jak to mám rád já..
a jak teda poznam, jak to ma bublat, ani ne moc ani malo???
ja myslim, ze zalezi na vykonu motorku, me to na hladine poradne bubla, a taky prece vzduchovaci kaminky taky fungujou na stejnem principu, ne???
Opravdu se s hladinou nic neděje?
Kdybych naplnil akvárko 300l skoro po okraj,tak když pustím bublák,"přeteče"(vyšplouchá)voda z akva.
Dát vývod těsně pod hladinu moc neřeší.Proud je minimální a vzduchu se do vody moc nedostane.Také záleží na výkonu.
když jdou z filtru jen bubliny, tak se hladina moc nečeří, protože nemá jak. bubliny sice zvětšují povrch vody, kde dochází k výměně plynu, ale dojdou k hladině, tam jen splasknou a s hladinou se nic neděje.=(
Klidně níž.Aspoň se více čeří hladina.
ja mam tenhle filtr ve dvou akvarkach a mam je uplne dole, takze vyvod je tak 10 - 15 cm pod hladinou, pekne to ceri hladinu, takze okyslicuje vodu. mela jsem ho i zaroven s hladinou, ale toto je lepsi

Pokud je v úrovni tak je hladina v mírném pohybu. Pokud je pod tak to jen bublá

Záleží co je pro Tebe vhodnější.
Chtěl jsem se zeptat jestli ten vývod má být uplně u hladiny ??? Prosím je to důležitý

zajdu se sirkama a zeptám se.

Díky moc, to je to co jsem potřeboval.

Právě, že jsem tady četl, že je nejlepší biomolitan a že je modrý (jen abys věděl proč jsem se ptal na zelený).

Mel jsem pocit, ze je dostatecne porazeno, ze je to fuk. Vsechno to jsou penene polyuretany, polyetery nebo polyestery. U tech, ktere jsou prodavany jako filtracni je zarucena stalost vyroby a propustnosti (velikost "bublinek", zjednodusene). Zadnou jinou funkci a moznost chemicky samy o sobe menit vodu nemaji. Takze jde opravdu jen o tu barvu. (jeste trvanlivost pod vodou a kvalitu filtrace, to se lisi podle vyrobce a materialu, ale o tom nam nerekne nic to, jestli je zeleny, cerveny, nebo modry)
Spokojenost?
A nadavkem pridam osobni preference:
Ja bych radeji volil polyeterovou penu. Prijde mi nejtrvanlivejsi. Muze byt zelena i modra i jina. Znalec zjisti zapalenim a ocuchanim. Jen si nejsem jisty, zda te nechaji to v tom obchode zapalovat a cuchat.
Jee, to bylo krasne a trefne prirovnani

.
Nytráty neodstraňuje barva molitanu, ale bakterie v něm, máš pravdu je zelenej.

biomolitan tmavne i na světle - stačí ho nechat chvíli z jedné strany ve tmě a z druhé někam k oknu ...
To je možné, ale u nás prodávají přímo zelený
www.eurofoam-tp.cz
Jestli je používaný tak tu modrou barvu ztratí a je drobet jakoby do špinavozelena

Mám Juwel a tam je zelený údajně na likvidaci dusitanů.
Nejsi sám......

Tony: já mám 2 akvárka, to druhé má 20 litrů
Pokiaľ ide o to tvoje akvárium čo má 9 litrov a 3 krevetky, filter nepotrebuješ. Škoda elektriky....
je to presne tak nemyslet na bublanie,mal bi som vás pozvat do našeho obyváku na jednu noc

potom bi ste doma pri tom svojom akvárku zaspali jedna radost

ja občas pri tých mojich spávam a je to bez problémov a to mám proti vašim bublifukom v obýváku pekné bublanie.Tý čo u mna boli vedia určite o čom píšem.Chce to dve veci bud si zvyknut alebo kupit tichý kvalitný filter.

blbe. Jedine vyzkouset. drobne bublinky delaji lipova drivka (na filtr asi moc jemne), nebo nektere prirodni piskovce. Ale tam to byva kus od kusu. Jsou akvaristiky, kde te to nechaji vyzkouset.
A mas tam vubec kaminek? Delaly (-ji? nevim.) se i bez kaminku. A proud vzduchu mas akorat? Prijde mi divne, ze by u toho nekdo neusnul ... Ale ja zas nesnasim tikani, tak asi jo.
a jak takový kamínek poznám?
Filtry mají být umístěny tak, že horní hrana odtokové trubky je na úrovni hladiny. Bubliny nesmí být moc velké. Kdyžtak je potřeba ve filtru vyměnit kamínek na takový, co dělá menší bubliny. Pak by ty filtry neměly divoce bublat ale jen tak jemně šumět.
Takže mám akva v pokoji a v nich molitanové filtry poháněné vzduchovacím motorkem, který je umístěn v jiné místnosti, aby nerušil. I tak se mi při bublání blbě usínalo. Že prý se filtr nemá na noc vypínat, že by bez kyslíku bakterie pomřely. Měla jsem to nastaveno tak, že se filtr vypnul ve 23.00 a zapnul v 1.00 ráno, když už spím, ale problém je, že se v noci tak 3x probudím a při tom kraválu už nezaberu. Takže jsem to nastavila tak, že se motorek vypne ve 23.00, zapne v 1.00 na 15 minut, pak zapne ve 4.00 na 15 minut a pak v 6.15 na celý den. Co myslíte, ok?
Jsi fakt šílený...

no bublifuk za 300 bych nekoupil

na 300 mě vyšel Atman At-201 i s kostkou bioakvacitu Atman.
www.exo-eko.cz/… No tak Horáci všichni nemaj tolik peněz na to aby si mohli dovolit filtr za 300,- . Každej "normální" člověk si koupí podobnej filtr za 100,-. Je teda fakt, že bez nápisu SERA

Samozřejmě pokud motorek nemá svou vlastní regulaci pak se bez T odbočky neobejdeme a pak tedy i zpětný ventil bude na místě pokud tedy jak říkal Hanz motorek nebude výš než hladina vody

Přidat reakci
1 ...... [19] ...... 22
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 23276x