Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Úhyn krevetek

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 13 Přejít na další stránku   1  
Úhyn krevetek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2013 20:49 Žena barcatt [5] Re: Domias
Dakujem vsetkym moc za odpovede, proste to vysadime - myslim ze tam toho bolo dokopy proste moc. Plynove COcko bude stacit... Bola to hlupa chyba
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2013 11:35 Muž Domias [1] - Raci, krabi, krevetkyRe: barcatt
JAk píše KArlosS,bude spíš problém v množství,v akvárku kde mám CO2 už easy carbo nepřidávám..Z.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2013 22:20 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: jamajcan
V kombinaci asi ne, zřejmě v množství ;-)
To barcatt: Pokud si co2 nedokážeš změřit nebo spočítat, radši dávkuj méně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2013 21:57 jamajcan Re: barcatt
Hnojím Co2+EasyCarbo v MIXXXu/viz.má prezentace.Krvety se množí o106,takže v této kombinaci to nejspíše nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2013 21:04 Žena barcatt [5] Re: Domias
A mozem sa opytat ake mnozstvo na aky objem? Dnes vyzeraju ovela lepsie. Skusime to nejaku dobu nedavat. Podla mna sa to nejak pobilo s pridavanim CO2 z bomby... Pretoze problemy nastali potom...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2013 14:06 Muž Domias [1] - Raci, krabi, krevetkyRe: barcatt
Ahoj,jestli můžu tak easycarbo přidávám do akvária s krevetkama,konkrétně n. heteropoda var. rili a nevšiml jsem si, že by byl problém s chovem ani odchovem,jak je to třeba u caridin nevím a docela by mě to zajímalo i v závislosti na Ph. Co se ryb týče, měl jsem třeba white pearl s endlerkama, ne že by je zlikvidovaly,ale krevetky prostě neměly klid,vůbec se nemnožily,teĎ je mám asi 3 měsíce samostatně a mám plné sklo dorostu,stejně tak doražejí v jiném akváriu neonky a m. galaxy, malou krevetku zlikvidují bez problémů,takže pokud chov krevetek,mně se osvědčilo,úplně bez ryb...Z.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.06.2013 23:28 Žena barcatt [5] Re: Karnal
Dakujem za odpoved, je pravda ze dospele pavie ocka do nich sem tam dzobnu - ale prave doteraz s tym problem mebol. Kazdopadne pojdu prec z viacerych dovodov. Neonky si ich nevsimaju. Prave na nejakych zahranicnych clnakoch sme sa docitali o tom easy carbo tak sme boli zvedavy ci s tym ma niekto este skusenosti, za kazdu skusnost sme radi tak dakujem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2013 23:24 Žena Karnal [196] Re: barcatt
Easy carbo jsem do krevetkarka občas lila, a žádný viditelný problém to nezpůsobovalo. Jen jednou, pár měsíců, jsem měla pocit, že žádná samice nemá vajíčka a nenosí. Ale to bylo asi sezónní záležitost a nebo přemnožení, protože po cca dvou měsících krevetky zase začali normálně množit.
Ale když tak koukám na osazenstvo akvárka z prezentace, je možné že se jedná o problém s rybkama, přecejen paví očka i neonky si nepochybně rádi zobnou a i větší krevetku po svleku celkem bez problémů udolají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2013 12:25 Žena barcatt [5] – postupne miznutie
Dobry den, zaujimalo by ma aku mate skusenost s pridavanim Easy Carbo a prezitelnostou krevetiek - nejak nam miznu krevety - teraz aktualne som nasla jednu mrtvu skor ako ju stihli roztrhat ryby a jedna ma prasknuty pancier. Vcera som videla ako zrali ryby posledny kusok nejake chuderky krevety.
- zaujimalo by ma ci mozu byt problemy sposobene prekrmovanim
- alebo ci sa jedna o to easy carbo
Mal niekto taketo problemy? Preklikala som forum - ale velmi tazko sa v nom hladaju nejake konkretnejsie informacie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.06.2013 14:28 R Muž romant [28001] Re: Nikola90
Udělejme pro sebe a živočichy navzájem jednu věc. Zařiď si zde prezentaci a bude se radit daleko lépe a věcněji, ona jedna fotka nádrže kolikrát napoví daleko více než nějaký sáhodlouhý slohový cvičení a pamatuj, že základní vlastností akvaristy(ky) je trpělivost a tu musíš zcela zjevně potrénovat. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2013 14:25 Žena Nikola90 [5] - HalančíciRe: romant
A kdy je vhodná doba tam další přidat?Na 74l(čistýho) bych tam po nějaký době přidala nějaký.Jen otázka:co by se stalo, kdybych tam po nějakým čas přidala rybky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2013 14:21 R Muž romant [28001] Re: Nikola90
Už bych žádný další živočichy, nebo-li zatěžovatele prostředí nepřidával.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2013 14:19 Žena Nikola90 [5] - HalančíciRe: romant
Ok...pokusím se nějak domluvit s dodavatelem. Krevetky už jsem posunula taky, měla mi přijít další várka prcků.A šneky si tam dát můžu např.neritiny nebo korbikulu javskou(to je ale škeble). stydim ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2013 14:09 R Muž romant [28001] Re: Nikola90
Po tom týdnu intenzivních výměn by se to mohlo polepšit, ty nebudeš dělat nic jinýho že budeš z akvária odstraňovat nadbytečný koncentrace N látek, který teď nikdo nespotřebovává, když tam nemáš zasazený rostliny, který se právě tím dusíkem taky živí. Odložil bych přidání ryb minimálně o měsíc, lépe i déle. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2013 14:06 Žena Nikola90 [5] - HalančíciRe: romant
To znamená týden měnit vodu a pak to bude v pohodě?To se NO3 do tý doby tou výměnou vody vylepší?Já že mi mají přijít právě další rybky stydim tak abych kdyžtak dodavateli napsala, aby mi je poslal až za 14dní?nebo ještě dýl coze ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2013 13:52 R Muž romant [28001] Re: Nikola90
To klidně můžeš měnit ty kýble 3, fakt nevím jak je velkej. Ne, ne, ne a zase ne, žádný další ryby nepřidávat, opravdu číst, číst a zase číst a mezi tím měnit, měnit a zase měnit vodu. Zachránit se ještě ledacos dá, ale je třeba postupovat jak Ti píšu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2013 13:49 Žena Nikola90 [5] - HalančíciRe: romant
Ok tak 2 já měnila tak ty 3 hmm Po tom měsíci/po tom týdnu co bude půst/ by tam šly případně přidat další ryby?Abych neudělala nějakou chybu zas :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2013 13:41 R Muž romant [28001] Re: Nikola90
Tak to nevím, jak velkej máš kýbl, ale předpokládám že bude někde kolem 10 litrů a tudíž bych měnil minimálně 2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2013 13:38 Žena Nikola90 [5] - HalančíciRe: romant
Myslím, že tam šli až po týdnu.Potřebovala jsem koupit štěrk a další věci takže cca po tom týdnu, týden jel filtr s Nitrivecem od Sery a pak s guppkama.Ten týden co zbývá do měsíce měnit.V tom jednom odkazu jsem četla, že malé množství.Ze 74l asi 3-6l?Tolik může mít totiž ten kýbl, kterým měním vodu.Po tom týdnu už by to mělo být víc vyrovnaný?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2013 13:34 R Muž romant [28001] Re: Nikola90
Akvárium sice běží měsíc, ale živočichové tam šli najednou, není-liž pravda, že!? Vodu měnit denně po dobu toho půstu, tudíž týden.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2013 13:32 Žena Nikola90 [5] - HalančíciRe: romant
Jediný z rostlin tam mám jawský mech hmm a kolik dní tak měnit tu vodu denně, když akvárium s filtrem už běží skoro měsíc?Někdy to trvá dýl než se ta rovnováha vytvoří.Dík za odkazy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2013 13:17 R Muž romant [28001] Re: Nikola90
Začínáš tak trošku od prostředka. Rostliny zasadit, nekrmit týden a vodu měnit denně. www.horacovoakvarium.cz/…
www.akvarijni.cz/…
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2013 13:13 Žena Nikola90 [5] - HalančíciRe: romant
Rostliny tam teprv dávat budu.Zatím mi plavou na hladině ale plovoucí tam žádný nemám.A jak dlouho nekrmit?Aby mi ryby nevykapaly :-O dnes jsem vyměnila jeden kýbl.Raději měnit každý den?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2013 13:08 R Muž romant [28001] Re: Nikola90
Přeměřil bych zdrojovou vodu a předpokládám že bude mít nižší hodnoty NO3 než v akváriu a začal měnit, přidat rostliny, ideál jsou plovoucí, velmi zdatní konzumenti dusičnanů, nekrmit a do akva nezasahovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2013 13:04 Žena Nikola90 [5] - Halančíci – úhyn caridina tiger při svleku
Ahoj lidi mám problém u krevetky.Dnes jsem našla malou(zřejmě sameček) krevetku s bílým lemem za hlavohrudí a odlomeným krunýřem za hlavou.Mám Caridiny tiger a tohle se týká zrovna jich.Olšové šišky tam mám a i ted přidané dub.listí.Ale je pravda že mám akvárium teprve 3týdny zaběhnutý vodu měním 1-2x za týden 1/3 a obsah je 74l.Mám tam i pancíky(4ks) a guppky(4ks).Krmím vločkovým,artémiema,komáříma larvama i patentkama a tabletkama pro krevety a pancíky.Můžete mi prosím poradit? Nechtěla bych nalézat další krevetky, kterým se nepodařilo svléknout.Myslím, že problém by mohl být v česrtvým akváriu-teprve se 3.týden zabíhá.Jinak mě nic jinýho nenapadá, kde by byl problém.Možná nebo určitě i v množství NO3 sad Parametry mám :Ph na 6,2 chlor mezi 0-0,8 KH mezi 3-6, GH spíš k 16, NO2 mám na 0 a NO3 na 50-100..tolik mým hodnotám právě jsem měřila před několika minutama.Díky všem každá rada pomůže :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2013 16:16 Žena Magrathea [12] - MiniakváriaRe: prasan
Děkuji všem za rady..něco takového jsem i očekávala..prostě dnes napumpuji svalstvo a zkusím po odpčerpání vody akvárko odtáhnout a nechat ho pár dní ve vedlejší místnosti...

KarlosS napsal: no ještě promysli to savo. Třeba vůbec není potřeba, když odstraníš příčinu. Plíseň se mi občas někde objeví, tentokrát to přičítám tomu deštivému počasí..prostě už toho vlhka bylo moc tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2013 14:18 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: KarlosS
No ještě promysli to savo. Třeba vůbec není potřeba, když odstraníš příčinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.05.2013 12:18 - Re: Magrathea
Takto savom som striekal stenu pod akvárkom tiež.Rak v tom akvárku šiel na druhý deň čuchať fialky od spodu.Bolo leto a vetral som non stop.Jednalo sa o trocha citlivejší druh,ale i tak.Ak je to tesne pod akvárkom to 25L by som račej premiestnil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2013 12:08 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: Magrathea
Já jsem zakryla akvárko i motůrek igelitem a pak hodně vyvětrala, nic neumřelo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2013 11:36 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Magrathea
Taky bych spíš utěsnil kryt, než přenášel akvárko.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2013 11:01 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: Magrathea
Já si myslím že když tam máš kryt, tak by to vadit nemuselo... ale je to jen muj osobní názor a nemam s nim žadne zkušenosti. Je fatk že vypustit 20l je otazka chvilky stejně tak to přenesení, u většího bych se na to vykašlal :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2013 10:56 - Re: Magrathea
Vypusť akvárko tak,že ostane len na spodku voda a tam krevetky.Akvárium prenes a tak napusť vodu (tu istú) čo si vypustila.Najlepšie je akvárko presunúť na dáku dosku a tak preniesť.Krevetkám by mohlo vadiť i to čo sa dostane zo sava do vody cez hladinu.(vypnutie vzduchovania by nemuselo stačiť).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2013 10:37 Žena Magrathea [12] - Miniakvária – Savo proti plísním - úhyn krevetek?
Ahoj všem, mám 25l akvárko a v něm cca 10 krevetek Red cherry (viz profil). Bydlím v poměrně vlhkém bytě a včera jsem pod nízkým stolkem na zdi, kde mám akvárko, našla plíseň....normálně bych to neřešila, postříkala Savem proti plísním, ale protože jsem se tu na stránkách dočetla, že krevetkám ublíží i třeba voňavky do zásuvky nebo Raid, je mi jasné, že to nebude úplně nejlepší řešení...bohužel akvárko je dost těžké a tak nevím, jestli by se mi podařilo ho přemístit...myslíte si, že kdybych třeba na den vypnula vzduchování a plíseň postříkala, že by to krevetkám neublížilo?? Na akvárku je plastový kryt s osvětlením..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 23:35 - Re: moskyt8
To je fakt malinká nádržka.Také sú najobtiažnejšie na starostlivosť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 12:48 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: moskyt8
Až ted koukám na tu nadrž, a do 8 litru endlerky? To je hodně špatný nápad... V tom objemu musí byt problem udržet dobrou vodu i kdyby tam byly jen krevetky... Navíc neřekl bych že je tam nějaky vhodný ukryt pro krevetky, a v tak malem místě bych se nedivil kdyby je endlerky napadaly, o mladých ani nemluvě. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   17.05.2013 11:39 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: moskyt8
Tak se divam do Tve prezentace. 8l vody, v tom 5x rybicky.net/atlasryb/zivorodka_wingeova , ovsem pridany 10 dni pote, co jsi vymenil filtr. Pak za asi 20 dni prislo prvni umrti... tedy jestli si to dobre pamatuji, uz jsem Tvou prezentaci zaklapnul...

Zivorodky kakaj, at jsou male ci vetsi, mene ci vice, ale kakaj. A filtr je nezabehly, biologicky spatne aktivni. Prvni umrti v dobe, kdy by parametry vody mely zacit teprve tak nejak kolisat k lepsimu, ale ve sve podstate v to nejhorsi obdobi.

To akvarium se Ti travi. Zit by to takhle nejak mohlo, ale musis menit vodu casteji, nez je bezne. A ted se neboj vodu menit klidne kazdy den. Mas to par litru, dvoulitrova lahev se necha odstat snadno, mas vymeneno hned.

A jinak sis uriznul peknej krajic chleba. Akvaristiku delam dlouho, ale takovychto akvarii se docela bojim. Desne lehce se to zvrhne. Mam problemy i s mnohem vetsimi 54l, beham kolem toho stale, a jak na tyden vypadnu, zacina to byt hned videt - diky vsemu moznemu to jeste nefunguje ani po pul roce. A kdyz si vzpomenu, jak akvarka nad 100l pekne fungovala, jak se snadno vracela po rozhozeni cimkoli...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 11:15 - Re: moskyt8
Problém zo zvlekom môže nastať i pri vysokom či naopak príliš nízkom pH.
Pridané endlerky,možno viac odpadu,vyššie NO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 10:51 Muž moskyt8 [21] Re: KarlosS
Vše se začlo dít až po přidání Endlerek... tak si tak říkám jestli jim nedají klid na to svlékání... předím se svlekem nebyl problém a dokonce se i množili
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 10:38 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: moskyt8
Ještě mě napadá jestli máš měkkou vodu pod 5°GH, tak po svleku se jim nevytvoří nový krunýř a umírají. Je dobré přidávat Dennerle mineral.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 10:19 - Re: moskyt8
Roztvorený pancier a nedokončený zvlek?
Moja rada: Pestrejšia strava.Pridaj do vody humyny-lístie buku,dubu,jelše,mandlovníka.Šištice jelše.Prípadne použi komerčné krmivá ktoré majú podiel drevnej hmoty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 10:15 Muž moskyt8 [21] – Mrtvý sameček :(
Dneska ráno jsem našel již druhého mrtvého samečka... tone Vše se muselo stát přes noc. Než jsem šel spát bylo všechno v pořádku. Na samečkovi jsem si všiml takového bílého pruhu mezi hlavohrudí a zadečkem. Nevím co mám dělat, je to už druhý krevetí sameček (poslední) sad Prosím poraďte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2013 15:32 Tereza Re: KarlosS
Mi tedy řekni, jak vydrží ty bakterie ve skleničce několik měsíců v obchodě. Já těm lahvičkám nevěřím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2013 14:05 Muž Celiny [293] - RostlinyRe: KarlosS
tak po 30 minutach by mi vymiral filtr pri kazde vymene vody, pri kazdem prostrihani rostlin... jak pise predator 6h v pohode, dramaticky bych to videl az po 10 hodinach...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2013 13:14 Žena Barbara [5] - Raci, krabi, krevetkyRe: KarlosS
Jj už jednám o novém domovu, pokud to nevýjde, seženu aspoň tu vodu, ale myslím, že to krevetky do té doby nepřežijou. Jedna zažala mít problém s krunýřem. Večer ještě zkusím sehnat bakterie někde ve zverimexu, bohužel znalost prodavačů je někde nulová.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2013 12:38 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Barbara
Udělej urychleně co ti radí Tereza. Ale pozor musí to proběhnout do 30-ti minut od vypnutí filtru, jinak pokud nebudou bakterie ve vodě okysličovány, umřou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2013 12:37 Žena Barbara [5] - Raci, krabi, krevetkyRe: prasan
měním :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2013 12:00 - Re: Barbara
Odporúčam minimálne 2-3x do týždňa vymeniť časť vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2013 11:54 Žena Barbara [5] - Raci, krabi, krevetkyRe: predator3313
Je to špatný, umřela mi 3. krevetka, hledám pro ně domov u někoho v okolí. Je mi to líto, že to takhle dopadlo. Pokud se mi podaří jim najít domov, tak se pustím do opravdového zaběhnutí akva, abych už ždneho tvorečka netrápila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.05.2013 10:35 Tereza Re: Barbara
Máš v okolí nějakého akvaristu? Požádej ho, aby ti vyždímal do akvarijní vody svůj filtr a nalej so to tam ;) Samo ze zdravého akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2013 23:15 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: Barbara
potlesk Projdi si nějáké články, určo tam bude něco o zaběhávání akvarka a nitrifikaci, tím by se zjednodušila celá tahle debata palec

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [13] ...... 22

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 24573x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12038-uhyn-krevetek?od=601