Mno myslím si osobně, že to má i souvislost s obsahem vápníku ve vodě, který potřebují krevetky ke stavbě svých tělesných schránek.
Edit: Teďka jsem se díval na tvoji krevetkárnu, že tam máš pH 6 a to je myslím si dost kyselé pro živočichy, kteří mají vápenatou schránku.
Ve starsich diskuzich na ruznych webech jsem narazil na spekulaci o vlivu tvrdosti vody, ze extremne mekka dela krevetkam (temto) problemy. Ma nekdo zkusenosti co to potvrzuji nebo vyvraceji?
(mozna zkusim vodu nosit pro ne chvili v lahvich z tvrdeho zdroje, co to udela, pomalu pritvrzovat)
Krevetky red cherry mám cca 1.5 roku a nikdy jsem nezaznamenal, že by nějáká požrala jinou. Pokud nějáká podělávala,ať bez přičiny, tak jsem jednou viděl, jak na ni furt skákali samci a asi ji u... k smrti
A pak mrtvolku zlikvidovali
Ale jako kanibalismus určitě ne.
Pred svatky jsem mel v akva (niban) spoustu (20+) malych krevetek, cherry + simoni. Ted se zda, ze zmizely a mam podezreni, ze nejsou. Myslim, ze se jim nepodarilo prvni svleknuti. V akva se nic nemenilo, nic nepridavalo, cca mesic stara voda (zrovna jsem chystal vymenu casti). Merene hodnoty stabilni - v prezentaci, no3 se pohybovalo kolem 0-5 (drzim tim na uzde rostliny, kdyz uz se mi zda, ze by chtely, cast vymenim, pripadne prileju od matyska, kde byva no3 vys nez vodovod). Dokrmovani jednou za par dni (4-5) vlocky, nekdy tableta s rasou. Dospele krevetky se stale tvari dobre a svlekaji, dalsi samice nosi.
Jak jsem konzultoval s par lidmi vzkazy, stava se to i jim. Ja doted myslel, ze co se narodi, vetsinou take vyroste, kdyz neni sezrano.
Nema k tomu nekdo nejaky postreh, co jim muze chybet/prebyvat? Nekdo, komu se to stavalo a prestalo stavat, nebo naopak nestavalo a zacalo?