Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Úhyn krevetek

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 18 Přejít na další stránku   1  
Úhyn krevetek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.07.2010 10:22 R Muž Silent [5949] Re: Uli
Ono tam nebývá napsáno "nepoužívejte v místnostech s akváriem" ale "toxické pro vodní organismy".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2010 23:11 Muž RadioactiWe [193] - LabyrintkyRe: invalida
Aj ten do zásuvky je sviňa.. Treba mať na oknách poriadne sieťky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2010 22:47 S Muž invalida [3881] Re: radim
Myslím že sprejovala..to fakt není můj průser :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2010 22:41 radim Re: invalida
jaky raid je na mysli? sprej, nebo ten do zasuvky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2010 22:15 Muž petr85 [25] - Raci, krabi, krevetkyRe: invalida
Jojo, rájovec zrovna teď nadšeně lítá po akva, protože tam spadl brouček. Teda určitě by tam později spadl, kdybych ho tam neshodil :o)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2010 22:13 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: bluedream
Plácačku, srolovaný noviny...prostě pesticidy a herbicidy s akva...nene smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.07.2010 22:12 Muž Argo [6] - RostlinyRe: bluedream
krycí sklo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2010 22:12 S Muž invalida [3881] Re: bluedream
Jednoduše..každýho chytit a ukousnout mu hlavu..nebo udělat cedulku zákaz vletu brablencům smich Jinak já bych určitě sundal krycí skla..to by se ryby utloukli eště před utopením brablence a možná bych dal do blízkosti nějakou návnadu..otázka je funkčnost.....lítací brablenci chtěj akorát to ehm..a nevím jestli maj chuť i jíst :-D aspon v tý době...já mám dycky hlad až potom smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2010 22:03 Žena bluedream [245] Re: invalida
Co tedy na lítací brablence a různé jiné hmyzáky, když je v pokoji akva?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2010 21:59 S Muž invalida [3881] Re: Uli
Co tam píšou nevím já ho doma nemám ale stalo se.........třeba to jiné odradí
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2010 21:56 Muž Uli [17] Re: invalida
Pokud si dobře pamatuju, tak ten RAID se nemá pozžívat v blízkosti akvarií.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.07.2010 21:43 S Muž invalida [3881] – Vlastní chyby..neopakujte stojí to životy..aneb poučení z krizového vývoje
Tohle téma tu myslím nikdo nezaložil...Průser namb van...lítací brablenci raid a mrtvý krevety :-( Sice sem řikal že to není dobrej nápad...nestalo se to mě a byla to křehká bytost..ale to mi stejně nikdo neuvěří takže zkrátka..raid zabíjí krevety..šmitec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2010 18:51 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetkyRe: Kent
Krevetám dělá hodně špatně když se jim chovatel vrtá do substrátu a do života. Nejlíp jim u mně bylo když jsem se do nich nenavážel moc a jen krmil..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2010 14:38 Muž Kent [3] - Raci, krabi, krevetkyRe: hop
Akva ma cca 2 mesiace... Vyzera to tak ze sa toto akvarium prerobi na prechovnu pre presavniki, ktorych mam. :-D Takze tie zbytky gupiek supnem do velkeho akvaria.. Rastlyny poputuju do velkeho akva.. Tiez aj CO2 ktore uz ravcej 3 dni nedavam kvol itymto umrtiam.. Testy nemam. V akvariu mam vsade ikri. Asi od slimakou.. Mam len 2 a mam asi 10 hniezd. :-D Takze sa nedivte ak tu o par dni uvidite nazov prechovna pre prisavniki.. :d
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2010 09:42 Muž hop [26] - RostlinyRe: Kent
Jak dlouho bylo to aq zaběhnuté? Jaké máš parametry vody? PH, kh, gh, tepl., no2, no3?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2010 12:46 Muž Kent [3] - Raci, krabi, krevetkyRe: JuraS
Tak zatial je v akvarium vsetko OK. Mozno sa zvliekala a nijako jej to neslo. A tak sa zasekla a umrela...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2010 11:37 JuraS Re: hop
Proto se těch malejch tvorečků líhne tolik. To aby dokázali se množit, přirozeně odumírat a zároveň sloužit jako potrava těm větším..čím níž na potravinovým řetězci tím jednodušší způsob množení, rychlejší stádium od vajíčka po dospělce, a obrovské množství potomků...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2010 11:07 Muž hop [26] - RostlinyRe: Kent
No já koupil modrý tygry a 2 ze 13 taky lehli. Ale až po týdnu, tygrům se taky daří dokonce se i množí. Prostě jsou to jak se říká na vojně povolené ztráty. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2010 23:02 Žena Linduš [166] Re: Kent
Krunýř je nalomený, nemohl to být problém se svlékáním?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2010 22:06 S Muž invalida [3881] Re: Kent
Tak přimáčklá při lovu nebo po cestě. ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2010 21:58 Muž Kent [3] - Raci, krabi, krevetkyRe: hop
Ostatne krevetky su uplne v poho. Vobec ani nevindo na nich problemy.. Ani nechcu opustit nadrz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2010 21:38 Muž hop [26] - RostlinyRe: Kent
3 dny po nákupu? Tak to se nedivím, špatná nebo rychlá aklimatizace, určitě něco s vodou, teplotou, ph nebo dusíkatými látkami.. Prostě to nevydržela ty změny. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2010 20:47 S Muž invalida [3881] Re: Kent
Podle fotky stopro hygiena :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2010 20:46 Muž Kent [3] - Raci, krabi, krevetkyRe: ..Hunter..
Zeby? Ako ja mam krevetky prvi krat.. Ale zeby mi zdecha kreveta 3 dni po nakupe na starobu? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2010 20:40 Muž . : Hunter : . [18] Re: Kent
Staroba?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2010 20:21 Muž Kent [3] - Raci, krabi, krevetky
Fotka k příspěvku Je to divne... Pozerem do akva, zrazu vidim toto. Cim to moze byt? Voda, ryby? Ryby asi nie. Mam v akva rozsirene riasy.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2010 19:36 Vasek Re: Vašek
Tak bohužel vydrželo jich jen 5. Všechny velké samičky nepřežily. Byl bych moc vděčný za jiné. Klidně zaplatím předem na účet. Jinak ale raději počkám až odrostou Ancistrusové a budu je moci odnést do akvaristiky. Dnes jsem ve velké nádrži objevil nové vajíčka Ancistrusů. Prvně jsem z toho měl velkou radost. Nyní je nechám v akváriu už žádné odchovávat nechci. Uvidíme jestli je Skaláry vyzobou nebo ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2010 08:26 Muž Yirka [9245] Re: Bak
Mám testy od Sery i od Rataje. Používám také oba testy a ukazují naprosto totožně. Ale podstatné u Ratajova testu je postuupovat opakovaně naprosto stejně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2010 23:41 Muž Vašek [56] Re: Bak
Nejsmutnější je, že z 20 krevetek jsem si všimnul před týdnem, že jedna samička už nosila vajčka, měl jsem z toho neskutečnou radost a teď taková pohroma sad Alespoň ta necelá 100 ancistrusů mi dělá radost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2010 22:05 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetkyRe: Vašek
Já to nechci moc komentovat ať se zase nestrhne mela, ale když ten Ratajův test na dusičnany je tak na ukazování přítomno nepřítomno dusičnany. Neměřitelné dusičnany - nechá bílou vodičku, když dusičnany jsou přez 10 mg, tak ukáže stejně jako 50. Hodně asi záleží na obsahu té sypké lžičky. Nijak nezvažuji tento test, je ale spíš jako pomůcka která řekne že je třeba dohnojit NO3 při velkém sycení CO2.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2010 21:44 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetkyRe: invalida
Jo jenže to byla modrá palma ve vodě teplý 10°C a jak to rozchodila, snad bude i nosit časem až jí dojde co se od ní chce. coze smich spim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2010 21:44 Muž Vašek [56] Re: Kaala
No nic, uvidím zítra. No3 je nezměřitelné i s referenčním vzorkem, kde by se měla nějaká hodnota ukázat. Destilku jsem měl z lékárny a zde mi bylo zděleno, že občas uteče Ratajovi nějaký zmetek.
Edit: Jo a chtěl jsem dodat, že Ancistrusy absolutně v pohodě, stejně jako ryby ve velké nádrži kde jsem měnil vodu stejně. U nás moc vody nespadlo, ale také mě to napadlo a vodu jsem doléval 4 kbelíky každý +/- 2 stupně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2010 21:21 S Muž invalida [3881] Re: Bak
No mražený maso maj eště mín raději...jestli nemaj vzduch nebo tak tak čistá voda cherrynám pomůže....pamatuješ..ta je mrtvá taková škoda chvíli počkáme? ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2010 21:14 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetkyRe: Vašek
Rychlá výměna vody bývá rychlá smrt. alespoň u krevetek mám tu zkušenost z minulosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2010 21:03 Žena Kaala [0] Re: Vašek
Ked ti nic neukazuje, tak to znamena ze je nemeratelne a ze tam ziadne nieje... Tak to ma byt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2010 21:03 Muž Sid [6739] - RostlinyRe: Vašek
Ještě by bylo zajímavé změřit NH4/NH3 a pH...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2010 21:02 S Muž invalida [3881] Re: Vašek
No vodovod po povodních...studená voda...počkej chvíli uvidíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2010 20:58 Muž Vašek [56] Re: invalida
Bohužel no3 nezměřím, protože Ratajův test mi neukazuje nic. No2 v norně. je mi divné, že je to položilo až po výměně vody...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2010 20:54 S Muž invalida [3881] Re: Vašek
Spíš detrit a no3 klidně je slov do vodovodní do okurkáče odkal a klidně vyměn 80% klidně chladnější...pomůže to neboj..kdyby ne základní stádo Ti pošlu ano ancíci taky kazí vodu X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2010 20:49 Muž Vašek [56] – umírají mi krevetky
Po týdnu jsem se vrátil domů k akváriu kde mám v 80 litrech nouzově u krevetek na odchov cca 90 mrňavých Ancistrusů. matka instruovaná krmit salátem a bramborou dala trochu více a brambora se začala ve vodě kazit a tak jsem rychle odsál polovinu vody a dolil vodovodní. Dříve jsem vždy doléval cca 30% a nikdy žádnej problém. Dnes polovina krevetek 1/4, další 1/4 leží na zádech, nebo boku a jen těžko spozorovatelně hýbou nožičkama, další 1/4 je apatická u hladiny na plovoucích rostlinách, což jasně značí problémy s vodou. Pouhá 1/4 hlavně nejmenších vypadá v prořádku. Krevetky jsou red cherry. Byl problém chlor?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 21:56 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Daveedek
jak to tu tak čtu, tak vidím několik nepřesností...

Ancici tam na ty řasy jsou k ničemu, na to je tam ta Neritina, ta na to bohatě stačí a později bude i hladovět.
To že krevetky budou požírat řasy, no tak snad jedině v případě hladu, jinak jdou po zbytcích po ancíkach.
To proč krevetky vymírají bude mít pravděpodobně původ ve vodě.
Co tu nebylo ale uvedeno je, že nikde není uvedený, jak dlouho ta nádržka je v provozu.
Pokud byla do ní hned po založení vhozená osádka krevetek, tak se pak není čemu divit že to tam vymírá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 21:24 jjirkas Re: Daveedek
Ahoj, mám na krevetky 9l akva. Původní čtyři se mi rozmnožily tak na min. 30ks různého stáří. Z počátku jsme měnil vodu po týdnu, ale teď posl. 3 týdny měním vodu každý den, 1-1,5l vždy den odstátá (aby vyprchal chlor). A to ze dvou důvodů. Krevetky sice všechno sežerou a pak to musí taky ven. A nevoní to moc příjemně. Druhý důvod je sinice, která je už na ústupu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 21:22 Daveedek Re: Sewer
Ta voda je odstata den, myslel jsem to tak ze jsem ted menil jednou tydne 3l -> Takze vysledek export sumecku a menit casteji vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 21:07 Muž Sewer [99] Re: Daveedek
Já bych taky viděl problém v ancistrusech. Když kdevetky nestíhají spásat řasy, zkus nějaké šneky.

Mimochodem týden odstátá voda je zbytečné, stačí pár hodin. Já nechávám vodu odstát 24 hodin, Někdo ji nechává jen pár hodin, někdo jen třeba čtvrt hodiny...někdo dokonce vůbec, i když to už bych si ke krevetkám nelajsknul ;-) ...přece nebudu týden chodit okolo kýble s vodou :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 20:52 Muž Sid [6739] - RostlinyRe: Daveedek
S těmi ancistrusy jste mě zmátl. A asi nejen mě...
Krevetky trpí možná tolika zdravotními problémy, jako rybky. :-O Možná se vyjádří někdo ze zkušených krevetkářů.
Já se snažím poctivě měnit v malých nádržkách 50% vody 2x týdně. Někdy to nestihnu a pak je docela zřetelně vidět, jak rychle taková nádržka "uvadá"...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 20:37 Daveedek Re: Sid
Ale to se delo este pred ancitrusama.. Takze radite menit kazdy den vodu?
Menim cca 7l jednou za 14 dni a ted posledni dobou jeste 3l tydne. Samozrejme tyden odstatou vodu z vodovodu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 20:03 Muž Sid [6739] - RostlinyRe: Daveedek
Hnojem mám na mysli v první řadě amoniak.
A jak často a kolik vody měníte běžně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 20:02 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Daveedek
Na řasy máš přece krevetky :) Ancistrus vyprodukuje velké množství výkalů které zatěžují vodu a v tak malém množství vody se z toho brzo stane žumpa, pokud neměníš každý den část vody X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 20:00 Daveedek Re: Bob66
Vím, je tam jen na zpapani tech ras -> az to poradne vycisti pujdou do velkeho, kam patri:) ale to kazdopadne neresi muj problem:) hnuj v akva je siroky pojem:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 19:57 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Daveedek
Ancistrus do 20l akva nepatří. Příliš znečišťuje vodu a krevetky pak hynou. ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [18] ...... 22

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 24573x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12038-uhyn-krevetek?od=851