Úhyn krevetek
Ono tam nebývá napsáno "nepoužívejte v místnostech s akváriem" ale "toxické pro vodní organismy".
Aj ten do zásuvky je sviňa.. Treba mať na oknách poriadne sieťky

Myslím že sprejovala..to fakt není můj průser

jaky raid je na mysli? sprej, nebo ten do zasuvky?
Jojo, rájovec zrovna teď nadšeně lítá po akva, protože tam spadl brouček. Teda určitě by tam později spadl, kdybych ho tam neshodil :o)
Plácačku, srolovaný noviny...prostě pesticidy a herbicidy s akva...nene

Jednoduše..každýho chytit a ukousnout mu hlavu..nebo udělat cedulku zákaz vletu brablencům

Jinak já bych určitě sundal krycí skla..to by se ryby utloukli eště před utopením brablence a možná bych dal do blízkosti nějakou návnadu..otázka je funkčnost.....lítací brablenci chtěj akorát to ehm..a nevím jestli maj chuť i jíst

aspon v tý době...já mám dycky hlad až potom

Co tedy na lítací brablence a různé jiné hmyzáky, když je v pokoji akva?
Co tam píšou nevím já ho doma nemám ale stalo se.........třeba to jiné odradí
Pokud si dobře pamatuju, tak ten RAID se nemá pozžívat v blízkosti akvarií.
Tohle téma tu myslím nikdo nezaložil...Průser namb van...lítací brablenci raid a mrtvý krevety

Sice sem řikal že to není dobrej nápad...nestalo se to mě a byla to křehká bytost..ale to mi stejně nikdo neuvěří takže zkrátka..raid zabíjí krevety..šmitec
Starší reakce
Krevetám dělá hodně špatně když se jim chovatel vrtá do substrátu a do života. Nejlíp jim u mně bylo když jsem se do nich nenavážel moc a jen krmil..
Akva ma cca 2 mesiace... Vyzera to tak ze sa toto akvarium prerobi na prechovnu pre presavniki, ktorych mam.

Takze tie zbytky gupiek supnem do velkeho akvaria.. Rastlyny poputuju do velkeho akva.. Tiez aj CO2 ktore uz ravcej 3 dni nedavam kvol itymto umrtiam.. Testy nemam. V akvariu mam vsade ikri. Asi od slimakou.. Mam len 2 a mam asi 10 hniezd.

Takze sa nedivte ak tu o par dni uvidite nazov prechovna pre prisavniki.. :d
Jak dlouho bylo to aq zaběhnuté? Jaké máš parametry vody? PH, kh, gh, tepl., no2, no3?
Tak zatial je v akvarium vsetko OK. Mozno sa zvliekala a nijako jej to neslo. A tak sa zasekla a umrela...
Proto se těch malejch tvorečků líhne tolik. To aby dokázali se množit, přirozeně odumírat a zároveň sloužit jako potrava těm větším..čím níž na potravinovým řetězci tím jednodušší způsob množení, rychlejší stádium od vajíčka po dospělce, a obrovské množství potomků...
No já koupil modrý tygry a 2 ze 13 taky lehli. Ale až po týdnu, tygrům se taky daří dokonce se i množí. Prostě jsou to jak se říká na vojně povolené ztráty.

Krunýř je nalomený, nemohl to být problém se svlékáním?
Tak přimáčklá při lovu nebo po cestě.

Ostatne krevetky su uplne v poho. Vobec ani nevindo na nich problemy.. Ani nechcu opustit nadrz.
3 dny po nákupu? Tak to se nedivím, špatná nebo rychlá aklimatizace, určitě něco s vodou, teplotou, ph nebo dusíkatými látkami.. Prostě to nevydržela ty změny.

Podle fotky stopro hygiena

Zeby? Ako ja mam krevetky prvi krat.. Ale zeby mi zdecha kreveta 3 dni po nakupe na starobu?

Starší reakce
Tak bohužel vydrželo jich jen 5. Všechny velké samičky nepřežily. Byl bych moc vděčný za jiné. Klidně zaplatím předem na účet. Jinak ale raději počkám až odrostou Ancistrusové a budu je moci odnést do akvaristiky. Dnes jsem ve velké nádrži objevil nové vajíčka Ancistrusů. Prvně jsem z toho měl velkou radost. Nyní je nechám v akváriu už žádné odchovávat nechci. Uvidíme jestli je Skaláry vyzobou nebo ne.
Mám testy od Sery i od Rataje. Používám také oba testy a ukazují naprosto totožně. Ale podstatné u Ratajova testu je postuupovat opakovaně naprosto stejně.
Nejsmutnější je, že z 20 krevetek jsem si všimnul před týdnem, že jedna samička už nosila vajčka, měl jsem z toho neskutečnou radost a teď taková pohroma

Alespoň ta necelá 100 ancistrusů mi dělá radost
Já to nechci moc komentovat ať se zase nestrhne mela, ale když ten Ratajův test na dusičnany je tak na ukazování přítomno nepřítomno dusičnany. Neměřitelné dusičnany - nechá bílou vodičku, když dusičnany jsou přez 10 mg, tak ukáže stejně jako 50. Hodně asi záleží na obsahu té sypké lžičky. Nijak nezvažuji tento test, je ale spíš jako pomůcka která řekne že je třeba dohnojit NO3 při velkém sycení CO2.
No nic, uvidím zítra. No3 je nezměřitelné i s referenčním vzorkem, kde by se měla nějaká hodnota ukázat. Destilku jsem měl z lékárny a zde mi bylo zděleno, že občas uteče Ratajovi nějaký zmetek.
Edit: Jo a chtěl jsem dodat, že Ancistrusy absolutně v pohodě, stejně jako ryby ve velké nádrži kde jsem měnil vodu stejně. U nás moc vody nespadlo, ale také mě to napadlo a vodu jsem doléval 4 kbelíky každý +/- 2 stupně.
No mražený maso maj eště mín raději...jestli nemaj vzduch nebo tak tak čistá voda cherrynám pomůže....pamatuješ..ta je mrtvá taková škoda chvíli počkáme?

Rychlá výměna vody bývá rychlá smrt. alespoň u krevetek mám tu zkušenost z minulosti.
Ked ti nic neukazuje, tak to znamena ze je nemeratelne a ze tam ziadne nieje... Tak to ma byt.
Ještě by bylo zajímavé změřit NH4/NH3 a pH...
No vodovod po povodních...studená voda...počkej chvíli uvidíš.
Bohužel no3 nezměřím, protože Ratajův test mi neukazuje nic. No2 v norně. je mi divné, že je to položilo až po výměně vody...
Spíš detrit a no3 klidně je slov do vodovodní do okurkáče odkal a klidně vyměn 80% klidně chladnější...pomůže to neboj..kdyby ne základní stádo Ti pošlu

ancíci taky kazí vodu

Po týdnu jsem se vrátil domů k akváriu kde mám v 80 litrech nouzově u krevetek na odchov cca 90 mrňavých Ancistrusů. matka instruovaná krmit salátem a bramborou dala trochu více a brambora se začala ve vodě kazit a tak jsem rychle odsál polovinu vody a dolil vodovodní. Dříve jsem vždy doléval cca 30% a nikdy žádnej problém. Dnes polovina krevetek 1/4, další 1/4 leží na zádech, nebo boku a jen těžko spozorovatelně hýbou nožičkama, další 1/4 je apatická u hladiny na plovoucích rostlinách, což jasně značí problémy s vodou. Pouhá 1/4 hlavně nejmenších vypadá v prořádku. Krevetky jsou red cherry. Byl problém chlor?
Starší reakce
jak to tu tak čtu, tak vidím několik nepřesností...
Ancici tam na ty řasy jsou k ničemu, na to je tam ta Neritina, ta na to bohatě stačí a později bude i hladovět.
To že krevetky budou požírat řasy, no tak snad jedině v případě hladu, jinak jdou po zbytcích po ancíkach.
To proč krevetky vymírají bude mít pravděpodobně původ ve vodě.
Co tu nebylo ale uvedeno je, že nikde není uvedený, jak dlouho ta nádržka je v provozu.
Pokud byla do ní hned po založení vhozená osádka krevetek, tak se pak není čemu divit že to tam vymírá.
Ahoj, mám na krevetky 9l akva. Původní čtyři se mi rozmnožily tak na min. 30ks různého stáří. Z počátku jsme měnil vodu po týdnu, ale teď posl. 3 týdny měním vodu každý den, 1-1,5l vždy den odstátá (aby vyprchal chlor). A to ze dvou důvodů. Krevetky sice všechno sežerou a pak to musí taky ven. A nevoní to moc příjemně. Druhý důvod je sinice, která je už na ústupu.
Ta voda je odstata den, myslel jsem to tak ze jsem ted menil jednou tydne 3l -> Takze vysledek export sumecku a menit casteji vodu?
Já bych taky viděl problém v ancistrusech. Když kdevetky nestíhají spásat řasy, zkus nějaké šneky.
Mimochodem týden odstátá voda je zbytečné, stačí pár hodin. Já nechávám vodu odstát 24 hodin, Někdo ji nechává jen pár hodin, někdo jen třeba čtvrt hodiny...někdo dokonce vůbec, i když to už bych si ke krevetkám nelajsknul

...přece nebudu týden chodit okolo kýble s vodou

S těmi ancistrusy jste mě zmátl. A asi nejen mě...
Krevetky trpí možná tolika zdravotními problémy, jako rybky.

Možná se vyjádří někdo ze zkušených krevetkářů.
Já se snažím poctivě měnit v malých nádržkách 50% vody 2x týdně. Někdy to nestihnu a pak je docela zřetelně vidět, jak rychle taková nádržka "uvadá"...
0 16.05.2010 20:37 Daveedek –
Re: Sid Ale to se delo este pred ancitrusama.. Takze radite menit kazdy den vodu?
Menim cca 7l jednou za 14 dni a ted posledni dobou jeste 3l tydne. Samozrejme tyden odstatou vodu z vodovodu
Hnojem mám na mysli v první řadě amoniak.
A jak často a kolik vody měníte běžně?
Na řasy máš přece krevetky

Ancistrus vyprodukuje velké množství výkalů které zatěžují vodu a v tak malém množství vody se z toho brzo stane žumpa, pokud neměníš každý den část vody

Vím, je tam jen na zpapani tech ras -> az to poradne vycisti pujdou do velkeho, kam patri

ale to kazdopadne neresi muj problem

hnuj v akva je siroky pojem

Ancistrus do 20l akva nepatří. Příliš znečišťuje vodu a krevetky pak hynou.

Přidat reakci
1 ...... [18] ...... 22
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 24573x