Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.01.2022 23:12 Žena BBchory [884] Re: Betka
Ahoj,
uvidíme, jestli ti poradí ještě někdo chytřejší než já, já jsem po dvou letech v akvaristice stále těžký začátečník. Ale takhle od oka to akvárium vypadá celkem dobře. Klidně pořiď další kytky, betta bude klidnější, že se má kde schovat a v čem ležet jako na kanapi, navíc kytky pomáhají s rovnováhou v akváriu. Pak už zbývá jen dostatečná teplota a časté výměny menšího množství vody, jak doporučuje silviebaris. Pokud ti ten kořen smrděl, tak ho do akva nedávej, ale jinak kořeny často vodu vylepšují, vyluhují se z nich látky, co dělají rybám dobře, stejně jako z těch olšových šišek a mandlovníku. Beťáka jsem měla a na třepící se ploutve taky trpěl, dokud nedostal akvárium zcela bez filtru a s teplotou skoro 29°C. Ale jiné betty se mají skvěle v akváriích s filtrem a teplotou 26°C. Složité, co? ahoj Víc už neporadím, zkus prostě beťákovi vytvořit co nejpříjemnější prostředí k životu a třeba se mu udělá dobře :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2022 11:25 Silviebaris Re: Betka
Měnit vodu jednou týdně je dost málo,klidně bych denně vyměnila aspon 3-4 litry..po dobu léčby.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2022 07:05 Žena Betka [0] Nemocná Betka
Doplnila jsem prezentaci o další fotky (6-7pH Betce by mělo vyhovovat?, viz foto v prezentaci). Kolega akvarista mi poradil vyndat Betku z akvária do karantény (ale on má akva 200 litrové, má tam jen písek, kameny a rybám se velice daří a množí se, ale s chorobami nemá takové zkušenosti). Doufala jsem, že jen přeléčím Betce oči a bude vše ok, jenže její stav se neustále měnil, proto jsem dokupovala další a jiná léčiva. Jsem začátečník, neuměla jsem určit ani chorobu. Betku jsem vložila do akvária po 14ti dnech od založení, postupovala jsem přesně dle videa jednoho akvaristy (1měsíc počkat, by bylo asi vhodnější). Tedy dokončím léčbu Baktopurem a vrátím ji zpět do hlavní nádrže. Oči má krásné čisté, ale ocasní ploutev se rozdělila na dvě. Nevím, jak poznám, že jsme nad bakterií vyzráli, že se ocasní ploutev již netřepí? Nevím, zda pak zase koupit další lék Baktopur Direct, když to bude horší? V akváriu měla 25stupňů, až pak jsem musela dokoupit nové topítko s regulací, aby byla teplota vyšší. Celý zakoupený akva set mi přišel naprosto nevhodně vybavený (silný filtr bez regulace, topítko také bez regulace, pokazil se také digitální teploměr).Všem převelice děkuji za snahu Betce pomoci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2022 23:40 Žena BBchory [884] Re: Betka
Ahoj,
s bakteriemi v akváriu se to má tak, že tam byly, jsou a budou. Dokonce jsou pro správný chod akvária naprosto zásadní! Velmi zjednodušeně řečeno, žerou špatné látky a přeměňují je na hnojivo pro kytky. To jsou ty "hodné", které tam být mají. Ale na to, aby tam byly a fungovalo to, musí být akvárium v rovnováze. Když není, můžou se tam vyskytnout ty "ošklivé", které způsobují rybám nemoci. Anebo špatné podmínky v akváriu rybě podrazí imunitu a pak nad ní nějaká "zlá" potvora zvítězí. Akvárium, které je vycíděné savem a napuštěné destilkou sice neobsahuje žádné bakterie, ale taky v něm není vhodné prostředí pro život ryby. Podívej se do libovolného potoka či rybníka, tam to také není sterilní.
A co s tvým akváriem a rybkou? Musíme přijít na to, proč je ryba nemocná. Doplň nám prosím do prezentace celkové foto a hodnoty (teplota, NO2, NO3, PO4, ...) Taky je důležité vědět, jak dlouho po založení akvária se do ní betta nastěhovala. Pak se nad tím chytří lidé tady na fóru zamyslí a třeba na něco přijdou ;-) Za mě teplota 28°C, olšové šišky či mandlovníkové listy, a častější výměna menšího množství vody pro začátek určitě neuškodí. A rozhodně bych rybu pořád nestěhovala, to pro ni musí být hrozně stresující. Hodně zdaru!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2022 18:46 R Muž afc1886 [14953] Re: Betka
Jenom tak v rychlosti, když je beťák v akváriu sám, tak nevidím důvod ho pořád přehazovat tam a zpět a i to množství léků není pro jeho zdraví to nejlepší. Vytvoření prezentace je super, ale chybí mi tam fotka celého akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2022 17:13 Žena Betka [0] – Nemocný Beťák
Prosím o pomoc. Beta měla šedou tečku na oku, domnívala jsem se že došlo k poškození při převozu ze zverimexu. Povlak se zvětšil po celém oku a došlo také k přenosu na druhé oko. Zakoupen přípravek Multi-Medikal. Stav se zlepšil, ale po ukončení léčby se opět vše vracelo zpátky. Nasazena exha 2000. Beta byla vyndána z akvária do karanténní nádrže, opět stav se zlepšil. Beta vrácena do většího akvária. Všimla jsem si bílé plochy na ocasní ploutvi, usoudila jsem možný rozpad ploutví. Zakoupila jsem Baktopur a Beta je opět v karanténní nádržce, stav se zlepšuje, ale ocasní ploutev lehce zprůhlednila. Beta žere, je aktivní po celou dobu léčby. Dokonce jsem Betku na chvíli vložila do solné lázně, proběhla vodoléčba. Momentálně se obávám vrácení zpět do hlavní nádrže, kde je sama, nejsou tam žádné další ryby. Měla bych ponechat Betku např. 14 dní v karanténě (nebo déle)? Prosím, jak připravit hlavní nádrž, aby byla vydezinfikována a bakterie byly zlikvidovány? Všude se píše, že je vinou těchto chorob špatná voda a chyba „chovatele“. Čtu vše co se dá, ale co člověk to názor a já nevím, jak dále postupovat a zda využít např. Savo (jaký typ Sava)? Lze využít Savo jen na desinfekci síťky, kyblíku, odkalovače, ale čím vyčistit filtr, topítko, teploměr? Do hlavní nádrže jsem nedala ani Baktopur, aby mi to nezničilo založené akvárium. Prostě se Betě daří v karanténě, kde nic není jen voda, ale v hlavní nádrži ne. Založila jsem prezentaci, kde jsou podrobnosti o nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.01.2022 15:40 R Muž ctibum [6977] Re: honza33
Bylo by vhodné založit prezentaci nádrže. Vzhledem k té plastové "rostlině" tam bude asi víc věcí k rešení...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.01.2022 14:48 Muž 4Sima [1913] Re: honza33
V pořádku to není, ryba žije v nevhodných podmínkách. Přečti si články z modrého rámečku. rybicky.net/forum/15
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2022 14:00 honza33 – betta bojovnice
Fotka k příspěvku dobrý den chtěl bych se zeptat zda tohle je v pořádku, popřípadě co s tím. díky
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2022 15:00 R Muž ctibum [6977] Re: Jančaa
Bez žrádla vydrží úplně v pohodě klidně týden.
Rady jsi dostala, je to na tobě.
Držím palce... palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2022 14:42 Žena Jančaa [16] Re: ctibum
Esha druhy den a krmeni minimum dnes protoze mam strach ze ma proste hlad kdyz porad hleda...jinak rady se drzim co se tyce vymeny vody... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2022 14:35 R Muž ctibum [6977] Re: Jančaa
Jančaa napsala: esha 2000 třetí den
Jančaa napsala: Hned" jsem nic nedavala az od vcera
Trochu si to srovnej...

Radu jsi od romanta dostala a nedržíš se jí, ani v tom krmení, tak to je pak těžký. A hlavně zbytečný se na něco ptát...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2022 14:27 Žena Jančaa [16] Re: Silviebaris
Jake vyluhy?to bylo na zacatku.....vymena vytemperovane vody,teplota zvednuta nic jineho,vyluha uz je davno pryc s tou vymenou vody.Menim vodu dal ale zkusila jsem tu asha.
Kde mas problem ze me tak najizdis???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2022 14:18 Silviebaris Re: Jančaa
15.1 ti Romant napsal,že máš zvednout teplotu,žádné výluhy jen měnit dotemperovanou vodu..Davala jsi vyluhy a včera jsi nasadila eshu..tim te bettě moc nepomahaš..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2022 14:14 Žena Jančaa [16] Re: Silviebaris
"Hned" jsem nic nedavala az od vcera a do ted menim porad vodu, ale to mu s ploutvi nepomaha...nic do ted
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2022 14:09 Silviebaris Re: Jančaa
Taky si doma hned při prvvim sopliku nasadíš ATB..
Když nevíš co léčíš,je to kontraproduktvní,pak onemocni a lečba nebude fungovat..ale dělej jak uznaš za vhodný..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2022 14:05 Žena Jančaa [16] Re: Silviebaris
Vsude kde problemy jsou davaji esha a pomaha....dneska je to lepsi ze vubec sem tam vyplave...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2022 13:24 Silviebaris Re: Jančaa
Kdo ti poradil tu Eshu 2000? Nikde jsi se nezminovala..Nic tam nelej,jen pokračuji výměnou vody..denně..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2022 12:26 Žena Jančaa [16] Betta nemoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravim...tak nás boj pokračuje dál,betaček žije a mám pocit ze se schovává protože nemůže kvůli té ploutvy plavat že je zranitelny....vse zkusila vodu měním vytemperovanou atd...esha 2000 třetí den a pořád stejne:-(nevím jestli ho mám nechat bojovat dal nebo "pustit":-(krmim minimálně na pinzetku co během 4 vteřin sežere...kdyz se pohne hladina tak vyplave a hledá krmivo.
Už nevím co by jsme zkusily...
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.01.2022 12:46 R Muž romant [27987] Re: Jančaa
Tu teplotu bych ještě zvednul, klidně ke 30 st. Vodu bych vyměnil polovinu jenom za odstátou vytemperovanou, žádný výluhy, jenom čistou vodu, žádný krmení, tu výměnu bych udělal i druhý den a teplotu bych držel v intervalu 29-30st.
Edit: Ještě bych odkázal na zdejší vlákno o Olšových šiškách, kde je uvedeno jiné a mírnější dávkování, než zde bylo doporučeno.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2022 20:21 Žena Jančaa [16] Re: Kawasaki
Dobře, dekuju....pred 2 lety jsem měli taky samečka,měli jsme ho necele tři roky.Stejna voda vše stejné co delam ted....nebyl nikdy nemocný,nebo cokoliv....proto prostě nechápu jak je to možné:-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2022 20:07 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Jančaa
Ne. Při výměně odstátou a stejnei teploty jako je v akva.(+-1-2 stupně nevadí)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2022 19:54 Žena Jančaa [16] Re: Silviebaris
Četla jsem právě že pri nemoci se počet zvýší
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2022 19:53 Žena Jančaa [16] Re: Kawasaki
Hmmm.
...pomohlo by kdybych tam dala destilovanou vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2022 19:33 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Jančaa
To není podstatné. 100 krát se nic nestane a po 101 problém. Já netvrdím na 100 procent, že je to vodou ale mohlo být.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2022 19:28 Žena Jančaa [16] Re: Kawasaki
Dobře....kdyz jsme ho dali poprvé do akva byla taky čisté menená voda....vse jak na zacatku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2022 19:26 Silviebaris Re: Jančaa
Aplikuje se 1 šiška na litr..
To se někdy bohužel přihodí..
Vodou si myslim že to nebude,dávam z kohoutku a vždy v pohodě.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2022 19:17 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Jančaa
No tak to může být příčina problému. Ono se může stát, že vodárna da více chlóru a je problém. Navic vlažná je nic neříkající pojem. Vždy bych si to změřil teploměrem než najdete rutinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2022 19:15 Žena Jančaa [16] Re: Silviebaris
Doufám teda že zázrak vude:-(
6 šišek na 1l varné vody,odstate 24hodin.
V obchodě byl tak nadherny,doma první tři dny taky a ted...:-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2022 19:13 Žena Jančaa [16] Re: Kawasaki
Čerstvá...stejná do které první den šel.
Pomalu pustena a pomalu do akva,vlažna
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.01.2022 19:09 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Jančaa
Problém tedy nastal po výměně vody. Byla ta voda odstátá 24 h. nebo čerstvá z vodovodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.01.2022 19:05 Silviebaris Re: Jančaa
Beťák má plus mínus 10 dni..myslím,že už od nákupu byl načatej,novy domov,vyměna vody,ho asi dorazí..Zřejmě to bude import, a ty ryby nebejvaj v dobrý kondici..Ted už jen měn denně vodu a čekej,třeba přijde zázrak..
Kolik jsi tam dala těch olšových šíšek..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2022 18:58 Žena Jančaa [16] Re: Kawasaki
Ano sklo je nahoře,teplota26....ted teda 27 dneska....vratila jsem bublifuk teď....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2022 18:47 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Jančaa
Jaka je teplota? Krycí sklo máte?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2022 18:42 Žena Jančaa [16] – Betta nemoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím...musim můj problém přesunout sem(už to není jen chovani)
Betak,mane ho týden a půl,vše v pořádku,stavěl hnizdecka,pak jsem měnila vodu,pomalu,vlažnou,vše jak předtím,místo bublifuku mám tam dennerle eckfter ale ta houba (medium?)je stejna.
Betak chřadl, nic nestavjel,ležel spíš na zemi celou dobu,dala jsem vývar z olsovych šišek a šišky jsou i akva,mandlové listy...a sice sem tam plave tedy a žere tak vypadá strasne:-(už nevím co tak bych potřebovala radu vás zkusenych.
Akva nano dennerle 25l
Ph-7,2-7,5
Kh-9
Gh-6
No3-10mg
No2-0
Dali jsme mu tmavší schovku..
Fotka před a po
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2021 08:01 Žena Teeers_ [0] Re:
Achjo.. jak jste psali, tak se stalo.. do nemocného samce se pustila zdravá samice - chytla amok a utrhla mu kus ocasu.. tak jsem ji separovala na samotku.. v původním akváriu se dosud zdravá samice zničeho nic zježila, nafoukla a umřela.. samec dobojoval včera - naježil se, nafoukl a dodýchal.. samice na samotce je zatím ok.. v původním akvárku zůstaly krevety, nalíhly se i mladé - ale během týdne jsem dvě krevety s vajíčky taky našla mrtvé (2 dny zpět a dnes) - trochu to přisuzuji zvýšení teploty na 27° - kvůli nemocným rybám..tu jsem tedy po úhynu nastavila na 24° jsem z toho nešťastná... Nevím jak do toho zasáhnout, jestli vůbec, abych tomu neuškodila..

A co se samicí teď? Zatím v samostatném akvárku, když ji dám ke krevetám, jak bude sama tak je všechny zruší...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2021 13:04 Silviebaris Re: Teeers_
Je to tak jak píse Ctibum..do jisté chvile vše funguje a pak chytnou holky rapla a je po něm..Chovatelovi je to jedno,ten potřebuje prodat.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2021 11:45 R Muž ctibum [6977] Re: Teeers_
Také jsem kdysi míval 1+2. A také to bylo celkem v pohodě. Pak dominantnější ze samic orvala samcovi ploutve a zase byl klid, plavali si, občas se prohnali, ale žádné drama. A pak ho během jednoho dne zabila. Když jsem přišel z práce, viděl jsem, jak útočí na něco pod kořenem. Byl tam napasovanej samec, už mrtvej...
Neber to jako odpověď na tvůj dotaz, jen to bylo první, co mě napadlo. Třeba to u tebe bude o něčem jiném.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2021 07:47 Žena Teeers_ [0] Re: Silviebaris
Samice jsou 2 a jsou vážně zatím v pohodě, holky se navzájem občas proženou, ta jedna je dravější u krmení, ale jinak si plavou spokojeně. Samice žádné škody a vady nemají. Mám rybičky od chovatele, ten nijak nenamítal chovat takhle 1+2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.11.2021 22:21 Silviebaris Re: Teeers_
Kolik je tam těch samic? Osobně bych samce ze samicema dohromady nikdy nechovala,dokaži se pěkně doškubat a i poranit..Já je mám zvlašť,jen na třeni je dávam k sobě a to velice opatrně..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2021 20:55 Žena Teeers_ [0] Re: ctibum
Díky, to bych ale neřekla, vycházejí dobře mezi sebou i s krevetkami. S jednou samicí se dokonce pokoušeli o tření. Já jsem vlastně to ubývání ploutví přisuzovala těm pokusům o tření. Ale teď do toho ta tlamička a podivný chování. I když dneska bych řekla, že je živější.bdnes 3. den jsem kapala deset kapek toho multimedikalu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2021 20:14 R Muž ctibum [6977] Re: Teeers_
Nešikanuje ho některá ze samic?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2021 19:33 Žena Teeers_ [0] – Nemocná Betta
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den. Poprosím o radu se samcem bojovnice. Poslední asi 3 týdny by se dalo říct, že ho něco trápí, respektive to jsem si poprvé všimla, že se horší jeho stav ploutví. Jsou trochu víc vykrojené, než když jsem ho pořídila. Nyní má už asi týden poruchu na tlamičce, přestal stavět hnízdo a má "horní ret" poškozený s bílým ohraničeným lemem (jako když se loupe kůže). Před pár dny se začal schovávat a různě se opírat na tmavých místech (což jsem přikládala zvýšení osvětlení), vylézá k hladině a občas vyleze nad filtr a tam leží na naprosté mělčině, pal se vrátí. Dalším rybám nic není. Četla jsem o bakteriálním rozpadu, ale příznaky ani rychlost postupu nemoci nejsou 100%.
Edit - na té jedné fotce je vidět taková boule u ocasu. Je symetrická na obou stranách stejná, to má od začátku. Myslela jsem že je to u samce normální.

Začala jsem do vody kapat multimedikal 10 kapek ráno. Co se týče multimedikalu, zatim jsem se taky nikde nedočetla, jak správně dávkovat a léčit, jak dlouho, jak měnit vodu, abych si nezabila akvárko. Info v pretentaci. Všem díky.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.11.2021 17:46 Muž _ucx_ [1408] - Symphysodon + CorydorasRe: RoyalHathor
RoyalHathor napsal: nasadil som mach do akva myslis ze to moze pomoct zmiernit vplyv toho NO2 ??? Tak mozem dnes menit vodu :) mozem do nej rovno pridat aj seachem flourish??? / kupil som koli rastlinkam aj flourish aj trace.
Samozřejmě, že rostliny mohou snižovat NO2 v nádrži (i přímo, bez nitratace), ale až když začnou růst.

Doporučuji zapomenout na zázračnou chemii, to akorát tahá peníze z kapsy a reálně to moc nepomůže. I kdyby stála voda 100 Kč/m3 (~ 4 EUR) , je to pořád levnější a účinnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2021 15:45 Jozef Re: 4Sima
Môže byť, preto som písal nech si skúsi nájsť info od vodární - ale keď s tým 3/4 roka do výmeny nemal problém...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2021 11:17 Muž 4Sima [1913] Re: Jozef
Tak třeba u nás městská voda na vstupu 0,2mg/l NO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2021 21:35 RoyalHathor Re: Jozef
Dakujem ti velme pekne za odpoved. Rybka vypada ze jej zatial palec nic neni akurat sa asi skryvala pred samcom. Ok skusim zalozit tu prezentaciu a uz tu nejdem spamovat.. vdaka vsetkym za nazory. palec palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2021 21:22 Jozef Re: RoyalHathor
Mesiac je podľa mňa doba, kedy by sa to už mohlo začať ustálovať za normálnych podmienok (všetko ako má byť - pri novom akváriu začínaš postupne zaťažovať). Neviem ti povedať, ako to je u teba (povodný filter, záťaž naplno od začiatku). To by povedali dobré testy, ale tie tvoje ti moc asi ohľadom NO2 nepovedia... naozaj sú dobré len ku sledovaniu zmeny niektorých hodnôt - na to som ťa chcel upozorniť. K tej vodičke sa ti nevyjadrím, nepoužívam (podľa mňa to nemá význam), ale nemalo by to uškodiť ak si to dal podľa návodu (všetko z mierou).

Založ si prezentáciu, kde popíšeš čo najviac o akváriu bez zavádzania. Skús si naštudovať základy (témy pre začiatočníkov). Možno odhalíš niektoré veci sám... a hlavne bude väčšia ochota ti tu poradiť od kompetentných. Ja ti radiť nechcem, na to nemám. Ale zvážil by som ďalšie možnosti hneď v prvej odpovedi (rozdiel teplôt - ochladilo sa, prerybnenie).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2021 19:33 RoyalHathor Re: Jozef
Akva je cca mesiac uz.

No tak dnes som vymenil viac ako 1/3 vody dnes. Doteraz problem nebol. A akurat kukam na dlasiu bojovnicu ako sa blizi jej koniec /dufam ze jie/ ale chodi rychlo na hladinu v kratkych intervaloch sa nadychovat a potom jak raketa dolu na dno. Ked sa k nej priblizia ryby uteka. Dokonca aj prisavnik vypada ze sa chodi nadychnut na hladinu co je mega divne.

Pri vymene vody som dolial do vody (zriedene s vodou)bakterie/tetra filter active bacteria/ odporucil mi predajca pri zakladani noveho po tom co vytieklo.

Mam pocit ze to ma nejaky suvis. Moze to sposobovat uhyn??? Dakujem

P.s. este ma napadlo ci ich nemohol "uhnat a ubit" samec ale doteraz nebol problem a to su tam spolu uz vyse pol rok mozno 3/4 roka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2021 18:00 Jozef Re: RoyalHathor
No ak ti ukazuje rovnakú farbu/hodnotu NO2 aj pre vstupnú vodu, tak test asi nie je v poriadku resp. nedokáže rozlíšiť nič do určitej hodnoty. Myslím že pravdepodobnejšie, ako problém so vstupnou vodou. Skús si nájsť na stránkach dodávateľa aspoň základné hodnoty a porovnaj. Ja mám JBL, tam je prvá hodnota 0,5mg/l, ale políčko ostane úplne biele.

Kedy došlo k výmene toho akvária? Ak je to už pár týždňov...ak máš v akva viac NO3 ako vo vstupnej vode, tak ho museli vyrobiť baktérie...(možno NO2 vôbec nie je problém)
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 99 100

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100881x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens--nemoc?od=151