Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 42 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2015 23:25 Gaudy77 Re: Yukirashi
Ty květiny jsou umělé. Topítko nám řekli, že není třeba, že má být tak 18-30 stupňů. My měli tak 24. Nevím, zda došla má předchozí zpráva. Před chvílí rybička ještě plavala vratce u hladiny. Po chvíli klesla na dno na břicho a pak se zabořila čumáčkem do země. Zdá se mi, že se nehýbá. Je mrtvá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2015 22:11 Yukiarashi Re: gaudy77
To akvárko bylo před 14 dny čerstvě založené, jestli to dobře chápu? Bettu jste tam dali moc brzy, nestačila se v něm ještě ustálit rovnováha. Květiny vypadají jako umělé - nahraďte je živými. Pokud je to možné, zvažte pořízení většího akvárka, alespoň 2x tak velkého, klidně víc, rybka to jistě ocení. Podle fotky to vypadá na infekční vodnatelnost :( což souvisí se špatnými podmínkami v akvárku. Vodu měňte denně. Nekrmte, rybka beztak nejí, zbytečně by to v akva hnilo. Léčba je problematická, ale ne nutně neléčitelná. Slyšela jsem, že zabírá bactopur direct. Vlastní zkušenost nemám. Každopádně primární je teď zlepšit podmínky v akvárku. Nejdůležitější je odstranit příčinu! Nechci vás děsit, ale nevím, zda už není skoro pozdě :(
Edit: eště k tomu světlu. Přirozené prostřední bett je poměrně "temné", pořiďte mu na hladinu plouvoucí rostliny jako je pistie nebo limnobium. Uvidíte, že si v jejich koříncích bude beťák s chutí dělat "lože". Navíc tyto rostliny dobře vychytávají vysoké hladiny dusíku z vody.

Edit: Vidím, že nemáte topítko, jaká je teplota vody v akvárku? Pro bettu by bylo ideální 25°C, ne nižší než 24°C. Máte teplý byt, jinými slovy, je voda v akva stabilně dostatečně teplá?

Jinak nikdy neměňte všechnu vodu naráz. S pořízením většího akva bych doporučila zainvestovat i do základní techniky ;-) Krmení 2x denně je v pořádku, jen musí být střídmé, co rybka hned sežere s ohledem na její velikost (pozor betty jsou nenažranci a jsou schopni se přežrat). Teď ale nekrmte.

Snad jsem žádnou vaši otázku nezapomněla :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2015 21:54 gaudy77 – Nemoc rybičky Betty
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím, neumíte někdo poradit? Koupila jsem před 14dny dcerce Bettu. Nemá ideální rozměry akvária - je v bettáriu 7,5litrů. Máme na dně tmavší kamínky ze Zverimexu a 3 kytičky. Původně byl v bettárku i domeček z kůry/dřeva, který jsem pro malé rozměry bettária vyndala. Cca před 2-3 dny se mi začala rybička otírat o květiny a postupně přestala jíst. Vybledla/jakoby zešedla, drží se u hladiny, většinou na jednom místě, není moc aktivní. Krmím ji 2x denně, možná moc? Má nafouklé bříško, skvrny nevidím. Vodu jí měním (odstátou) 1/2 bettária ob den a celé po týdnu. Do vody přidávám Sera Aquatan (možná více, jak předepsané množství - pro malé Bettárko se mi špatně odměřuje). Filtr nemá. Manžel dal před 2 dny za sklo ryby dost oslnivé světlo, které může i měnit barvy (snažím se mít tam světlo co nejvíce podobné běžné žárovce). Nemohlo to rybičce uškodit? Třeba, jestli nedostala z něho šok? Změna nastala právě po osvětlení a výměně barevného písku za kamínky, které se mi zdály lepší. Poradíte, co jí může být a jak postupovat? Děkuji.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2015 15:33 Nagaj Re: Yukirashi
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ďakujem za rady.
Keďže som mala samčeka už 5 mesiacov doma, tak som videla, že nie je vo svojej koži. Skoro 2 dní sa nehol z miesta, nežral, strácal farbu, zrkadlo ním nepohlo.
Vďaka vám ľudkovia tu na fóre je to už lepsie ;-).
Mením vodu každý deň, zostal sám v akva, stlmila som svetlo, nekrmim a už na ňom vidieť že je lepšie. Vrátila sa mu farba, pláva si po akvarku, a dnes dokonca aj reagoval trosku na zrkadlo. Ešte pár dní bude na diétne, potom skúsim meniť vodu obden. A uvidíme ako to s ním pôjde. Hádam už bude aj akva zabehnuté ako tak :) chcem ešte plávajúce rastliny dokúpiť a dáky mach, či také dačo na dno tak uvidíme ano

Ešte raz ďakujem za rady všetkým :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2015 19:50 Yukiarashi Re: romant
Tak samozřejmě, že kvalita prostředí je primární a je potřeba se na to teď zaměřit. Měla to být reakce na "jak poznat, že je rybě špatně z hladu". Ryba může být apatická z obou důvodů - špatná voda, nebo hlad. Jak říkáš, nejednodušší je to rozseknout zkouškou podání krmiva. Ale i tak bych to po nakrmení nesmetla ze stolu s tím, že měl jen hlad. Na druhou stranu je fakt, že u čerstvě založeného akva, je pravděpodobnost vysokých enek dost vysoká na to, že je jednodušší a rychlejší hned aplikovat vodoléčbu, tím se snad nic zkazit nedá (pokud člověk nemění velké objemy vody naráz). Držení jejich nízké hladiny a ustálení rovnováhy v akva se dá pomoct krmením s velkým rozmyslem - a tím se zase dostáváme k otázce, jak poznat, co už je moc málo ;-)
Tož tak. Asi jsem se předním nevyjádřila zrovna nejlépe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2015 19:34 R Muž romant [27987] Re: Yukirashi
Pokud bude problém s parametrama vody, tedy s dusíkama, ryba bude apatická a její apetit bude na nule, takže bych to nekrmení více neřešil a ve svých radách bych se nejdříve zaměřil na kvalitu prostředí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.09.2015 19:28 Yukiarashi Re: jamajcan
Apatie, ztráta barvy, hubnutí ;-) Je potřeba si ale uvědomit, že betty rády polehávají na rostlinách, či na dně. Takže to, že betta leží na dně nemusí hned znamenat, že umírá hlady. Pozoruj ho, ať máš trochu v oku, co je pro něj typické. Ono co ryba, to trochu jiný charakter. Pokud se ti to nebude zdát, můžeš zkusit zrcátko. Většina bett, ze začne čepýřit a bránit si akvárko. Ryba, které je špatně, už moc zrcátko neřeší. Ale zase - já mám betty 3 - jeden se načepýří rychlostí blesku a vydrží mu to ještě dlouho, i když je zrcátko pryč, druhý se sice taky začne natřásat, ale tolik to neprožívá a jen co je zrcátko pryč, tak už to nějak neřeší a poslední je salámista, co se v zrcátku div obdivně neprohlíží a to už musí být, ale lehce pohnul žábrama ;-) Takže zase, že si nevšímá zrcátka nemusí hned znamenat krizovou situaci. Myslím, že rybu, která je apatická poznáš od vitální ryby, která jen odpočívá, ale jinak je jí dobře. Ostatně i teď jsi si všiml, že něco není v pořádku ;-)

Spíš bude horší poznat, jestli je mu špatně z hladu, nebo jestli je problém v parametrech vody. Takže bych to v případě potřeby zkontrolovala oboje. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2015 18:45 jamajcan Re: Yukirashi
A jak se to pozná, že mu to nedělá dobře? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.09.2015 17:52 Yukiarashi Re: Nagaj
Všeobecně není problém nechat ryby 14 dní "ohladu". S krmeních bych nespěchala, ale kdyby vypadal, že mu to nedělá dobře, tak bych mu tam symbolicky pár peletek dala a začala střídmě krmit. I když bych ze začátku asi nekrmila denně. Uvidíš, jak se bude chovat akva a rybka ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2015 17:27 R Muž romant [27987] Re: Nagaj
Dieta se šikne, proč zbytečně ještě vodu zatěžovat, nech několik dní bez krmení. :-)
Edit: Jenom upozorním na teplotu, která by neměla klesnout pod 25 st.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2015 17:02 Nagaj Re: Turbínka
Ďakujem a nakoľko mu mám nasadiť diétu? Lebo už som kúpila aj mrazené, a mam aj vločky a aj granule ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2015 11:22 kaga Re: Nagaj
Dej ho to toho velkého, nedrž ho ve skle s vodou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   03.09.2015 11:04 Žena Turbínka [2558] Re: Nagaj
NO2 - to je ten průšvih, tyto hodnoty jsou ve fungujícím akváriu neměřitelné.
Až ho budeš dávat zpátky (pokud už tam nejsou ty živorodky, můžeš ho vrátit hned) tak bych doporučila po dobu měsíce ty výměny vody intenzivnější než obvykle. Těmi výměnami supluješ nefunkční koloběh dusíků v akváriu. A nezapomeň na to nekrmení ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2015 10:52 Nagaj Re: kaga
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku No tak som kúpila testy od sera a hodnoty vyšli takto pH 8, kh 15, gh >16, NO2 1 a NO3 25.
Samčeka som ale prehodila do malého akvária naspäť ako býval dala som mu tam trávu A dala ho na policu kde bol predtým.. Nie je to ešte 100% ale zlepšil sa, stmavol trošku a je aktívnejší a dokonca aj reagoval trošku na zrkadlo.. Dnes mením vodu vo väčšom akváriu, nechám ho ísť prázdne 2-3 dní a potom ho tam supnem samého. A uvidím ako mu tam bude.hádam to bude lepšie. A foto zlepšenia prikladám
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2015 12:26 Nagaj Re: Turbínka
Ďakujem.. Skúsim to dáko vyriešiť.. Som myslela ze mu polepšim a teraz toto...doteraz bol v 2l kocke kde som mu menila vodu celú raz za 4 dní, mával tam zbytky jedla a nič mu nebolo a teraz takto zareagoval.. No nič hádam to zvládne, bolo by mi ho ľúto :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2015 12:02 kaga Re: Nagaj
A - co nejrychleji si otestuj vodu... klidně už může být přiotrávený NO2...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.09.2015 08:16 Žena Turbínka [2558] Re: Nagaj
To akvárko je čerstváček, nové dno, rostliny se ještě nevzpamatovaly, filtr není zaběhnutý. Měň 1/3 nebo klidně 1/2 vody denně, několik dní vůbec nekrm, poté jen velmi málo a hlavně - pořeš osádku. Ty živorodky do toho plivátka nepatří, někomu je daruj a nech si tam jen a pouze toho samce betty. Jeho stav odpovídá podmínkám - moc změn, špatná kvalita vody, nefungující nitrifikace a spolubydlící, kteří špiní první ligu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2015 08:09 Nagaj – Čo to je?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte môj samček bojovnice je divný. Už deň a pol sa nepohol z miesta. Je schovaný v rastlinách. Ráno aj večer zožral dve granule čo som k nemu nasypala a to je všetko. Popritom som si vsimla ze začal strácať farbu najprv pod papulkou a potom aj pozdĺž celého tela sa mu urobil svetlí prúžok.
Kupovala.som väčšie akvárium ( 16l ) keď som ho tam dala bol v pohode a po 3 dňoch som menila polku vody presadzala rastlinky a zmenila polohu akvária a pridala svetlo a zrazu toto. Je pravda ze vodu som dolieha len 2 hod.odstatu, ale.keď si spomeniem na čo bol zvyknutý 5 mesiacov, tak to nechápem. :( ostatné dve rybky - mecikovce v pohode lietajú po akvárku a žerú.
Čo to môže byť? :-(
Ďakujem za rady
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2015 18:07 Muž Patrik Holman [4] - AmerikaRe: Makky
nenapadá mě nic co by způsobovalo že má ryba u nosu tento výstupek mohl si to udělat o nějaký předmět v akváriu každopádně dno odkalovat pokaždé důkladně a filtr prát dle potřeby je to důležité pak přidávat nějaké výluhy z rašeliny jako je třeba Torben to mu moc prospěje a pokud se beťák nechová nějak divně asi bych to neřešil počkal by jsem třeba se mu to srovná. možná tu někdo jiný bude vědět co by to mohlo způsobit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2015 16:30 Žena Makky [101] Re: Patrik Holman
Jednou za týden 1/3 , jednou za 14 dní odkalím všude kam dosáhnu. Většinou to je až na dno. Filtr jsem zatím neprala. Ostatní ryby nic takového nemají
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2015 16:21 R Muž romant [27987] Re: Kknchr
Už jsi to jistě četla nejen zde vícekrát, že v dobrých podmínkách se tyto banality hojí velmi rychle. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2015 16:17 Kknchr Re: Yukirashi
Myslím že o dekoraci si to neudělal, ale je pravda že řádí a pořád se předvádí i když mu do vody nedávám zrcadlo(asi si je doopravdy trhá sám)Děkuji vám za reakci:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2015 16:12 Yukiarashi Re: Kknchr
Neroztrhl si ji o dekoraci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.08.2015 16:12 Žena Turbínka [2558] Re: Kknchr
Bettám se občas ploutve trhají. Pestře krmit (ideálně živé, mražené), přitlačit na výměny vody a přidat rašelinový výluh. S hlísticemi to spojitost nemá, jen je to zpestření beťákova jídelníčku :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2015 16:10 Kknchr – :(
Fotka k příspěvku Ahoj už jsem na tento web několikrát psala o problémech svojí betty bojovnice a vždy se mi to díky vám podařilo vyřešit, ale teď bohužel řeším další problém, mojí betě se dnes rozpůlila zadní ploutev, stalo se to cca za 2hodiny, co jsem nebyla doma, přikládám foto.(asi to s tím nemá spojitost ale v akvárku se mi sem tam objeví i hlístice)Předem děkuji za info, čím by to mohlo být a jak tomu zabránit.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2015 14:08 Muž Patrik Holman [4] - AmerikaRe: Makky
Jak často měníš vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2015 23:16 Žena Makky [101] – Betta - nozdra
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý večer, vůbec netuším co to může být - naší Beťuli něco kouká z nosu.
Info: ryba koupena 18.3.2015, teplota vody 27°C - 28°C, pravidelná strava( mražené patentky), bez znaků nafouknutí, šupiny OK, barva taky ok, trus normální.... AQ je zaběhlé už od cca 20.4.2015 . Chování v normě bez otírání
Změny : poslední týden přidány 4 nové rostlinky ze 4 různých akvárií
Děkuji za všechny názory
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.08.2015 18:11 R Muž romant [27987] Re: marek220995
Je to veterán a ten potřebuje trošku jinší péči. Pořiď mu tam živý rostliny, zvedni teplotu na 28 st. a měń mu hodně často, jak jsem psal, klidně denně vodu, přidej mu tam nějaký huminy a třísloviny, listy mandlovníku mořského, Torben a dopřej mu klidné stáří. :-)
Edit: Ten barevnej kamenolom co je na dně, bych vyměnil za klasickej křemičitej písek a nechal tento lehce zašpinit, tedy osídlit nitrifikačníma bakteriema, když tam zasadíš, třeba nějakou kryptokorynu s bohatým kořenovým systémem, tak bude ten písek i dobře zásoben kyslíkem a bakteriím se to bude líbit, to vše pomůže s kvalitou prostředí, to je to oč tu běží. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 18:08 marek220995 Re: Sysel2002
Mam tam 2 umelé rastliny a domček aby sa mohol schovávať. Vodu udržiavam na 25-26 stupňov. Nič mu nebolo, až včera mu proste zacala sednuť vrchná plutva. Filter nemám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 16:57 Sysel2002 Re: marek220995
Jaké máte zařízení v akváriu? To může mít více důvod proč je nemocná. :-D Co rostliny máš tam nějaké? Potřebujeme více informací, abyjsme zjistili co je špatně.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 14:09 marek220995 Re: Lukehofarma
Mám ju vyše pol roka. Vodu mením každy jeden týžden. A mám 10l akvárko. Robil mi aj bublinky. Všetko bolo v poriadku, až do včera.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 09:19 Muž P [125] - Betta splendensRe: marek220995
Jasně patrné zanedbání péče o rybku. Pokud se do beťáka ještě nepustili původci nemocí, samotná výměna vody mu udělá dobře. Měň vodu pravidelně (v tomhle plivátku klidně každé 3 dny).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 04:20 R Muž romant [27987] Re: marek220995
Tak tu vodu měň podle potřeby ryby, tedy momentálně denně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 00:17 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: marek220995
Co jí je nevím. Ale moc nevěřím, že jí máš dlouho. A vsadím se, že za to může ta nádrž ve které jí máš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2015 22:36 marek220995 – Šednutie chvosta
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, mám už dlhšiu dobu v akvariu bettu, doteraz bola pekne na modro sfarbené, ale už druhý deň pozorujem, že jej vrchná plutva šedne, ryba sa stále drží pri dne, neprijíma potravu a je celá malátna, má také trhave pohyby. V akvariu ju mám už dlhšiu dobu vodu mením podľa potreby. Vopred ďakujem za Vašu odpoveď.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2015 17:55 Muž P [125] - Betta splendensRe: pepisanek
Na intenzitu zbarvení má vliv také momentální rozpoložení rybky. Stejně tak teplota, osvětlení, těch faktorů je vícero..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2015 15:30 Žena pepisanek [5] Re: JanaS
Vcera si manzel vsiml,ze odpo byl modry.a vecer uz zas jak popelar.necham to byt,je cily.akorat zvednu tu vymenu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2015 14:43 Žena JanaS [138] Re: pepisanek
Betty věkem barvy mění a to dost. Teda aspoň moje :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.08.2015 05:49 Žena pepisanek [5] Re: P
Chova se normal,zere,plave,neotira se,reaguje na zrcatko.
Betu jsem puvodne v planu nemela,koupila jsem ho prave kvuli kelimku,je mi jich lito.Koupila byh je vsechny,ale nemaj se radi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2015 16:03 Muž P [125] - Betta splendensRe: pepisanek
Pozoruj také chování, zdravá bojovnice má chuť k jídlu a je aktivní. Pokud by nežral nebo někde polehával, znamená to, že je něco v nepořádku.

Za tak oškubaného samce bych nedal ani korunu, ale to je trochu mimo téma. Je od Tebe hezké, že jsi mu dala šanci na lepší život.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2015 11:25 Žena pepisanek [5] Re: P
Menim vodu tak uvidim.kdyz jsem si ho pred mesicem kupovala,byl takovy hodne asi okousany.jednu predni ploutvicku skoro nemel.hezky mu dorostly.jen ta zmena barvy me prekvapila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2015 09:21 Muž P [125] - Betta splendensRe: pepisanek
Krom oštípaných ploutví na něm nic extra z těch fotek nevidím. Když s věkem lehce změní odstín modré, je to normální.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2015 04:25 R Muž romant [27987] Re: pepisanek
Eheim jako značka je dobrá, leč ne každý filtr je do každého akvária vhodný a do tvého akvária by to chtělo o třídu vyšší verzi toho závěsnýho filtru a nebo ten stávající vytunit kvalitníma filtračníma hmotama, jako je třeba od zmiňovaného Eheimu Substrat pro.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2015 23:04 Žena pepisanek [5] Re: romant
Proc je filtrace na hrane?myslela jse,ze kdyz koupim eheim,kupuju dobre. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.08.2015 20:09 R Muž romant [27987] Re: pepisanek
Před měsícem měněno dno, přítomnost bordelářů, filtrace je na hraně, tu vodu bych měnil opravdu často, klidně 2x do týdne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2015 19:59 Žena pepisanek [5] Re: romant
Ok,dnes jsem mwnila,tak zitra zas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2015 19:10 R Muž romant [27987] Re: pepisanek
Vyměň několikrát po sobě polovinu vody a uvidíš jak se bude tvářit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2015 18:58 Žena pepisanek [5] Re: romant
Stary neni,takze podminky,postupne odlovuji mimina plat,tak snad se to srovna.nebo muze to byt krmivem?potrebuji neco spesl na barvu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2015 17:55 R Muž romant [27987] Re: pepisanek
Stáří, podmínky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2015 17:52 Žena pepisanek [5] – ztrata barvy
Ahoj, muj betak nejak ztraci barvu. V prezentaci mam fotky po mesici. Je to tam videt. Jinak mu ale nic neni. Nevite proc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [42] ...... 99 100

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100881x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens--nemoc?od=2051