Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - rozmnožování, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.03.2024 21:34 Žena Starka [247] Re: Anthrax
Tento uživatel tu nedávno psal o 3o l akváriu s bettou, pak uvazoval o páru. Tak kdo ví, kde ty betty vlastně má..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   16.03.2024 16:31 R Muž Anthrax [4778] Re: Dominik8554
Ahoj, ze začátku můžeš mít potěr spolu v jedné nádrži. Ale postupem času budeš muset rybky separovat.
rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra
Je dobré si to dopředu trochu promyslet a mít na to dostatek času, nějaký ten prostor. A hlavně s odbytem byl u mě problém... hmm Pokud nemáš co s nimi dělat, tak to nechej na přírodě...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2024 15:42 Žena Danča84 [22] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádoRe: Dominik8554
Ahoj. Já sama zkušenosti nemám, ale pamatuju si ze strejda bojovnice choval a měl samce každého zvlášť v 0,7 zavařovačce, samice myslím dohromady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2024 10:57 Muž Dominik8554 [0]
Ahoj, mám problém že sa mi narodili mladé bojovnice a nemám čo a nimi robiť. Prečítal som si zopár článkov a tam píšu že medzi narodenými bojovnicami funguje niake prepojenie a samci sú není na seba agresívny. Mne sa to ale moc nezdá tak preto sa pýtam či ich mám oddeliť keď už budú samostatný alebo ich môžem nechať v akva. :-) :-) :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2023 15:14 Muž hrábě [0] – betta-prodej
Dobrý den, komu betty prodáváte? Chci je začít množit, ale co pak s asi 100 rybami?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2022 15:18 Silviebaris Re: Rybar
Dělěj si to jak ty chceš a nepoučuj..Já mám betty na prodej né nato,aby se válely v hnusu..proto se o ně starám,měním jim vodu,vše důkladně dezinfikuji..Za těch 5 měsíců,je třikrát přehazuju,dle potřeby..Potěr mám každý druhý měsíc.
Podle těch tvých fotek,ty samice už jsou starý..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2022 15:04 Muž Rybar [-29] Re: Silviebaris
Podívej se kde ty Bety žijí v přírodě ne jak se pěstují! Nějaká dezinfekce nebo údržba čeho ? Když tam nemám filtr ? Ty filtry jsem všude zrušil přešel jsem na Bety a ty ostatní ryby si s tím poradí nechám je tam dožít každá beta potřebuje úkryt hlavně hodně zarůstlé akvárko .To je takový problém nalovit Bety ze zarostlého akvária ? Dát je do jedné nádoby a v akvaristice předělat do jednoho akvária? Tak jak to máš se ty ryby jenom stresují potom se jenom napadají . Ryby prodej z akvária odsát trochu bordelu dolej vodu a dosaď nové ryby a kolotoč se opakuje . Na to aby se výstřely mám 20 a 12 l akvárko tam krmíme nějjemnějším planktonem , tak že se tam dostane i nějaký prach ten zůstane na dně .Jak mile přelovím a to co nejdříve ty malé nádoby vyleju napustím novou vodu a je .
V síťce bych je asi zlikvidoval proto to dělám fajkou . Pokud jsou malé tak tam musí neustále plavat plankton to jim vydrží tak dva dni dávám toho opravdu hodně. Když jsou větší ,tak uvidíš kolik toho sní buď jim přidám nebo jim dám dvakrát větší žerou vše .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2022 07:50 Silviebaris Re: Rybar
Ano..protože já ho mám na chov,tedy chvili v provozu ,jak betty udám,vyčistim,vydezinfikuju a je nachystáno pro další odchov..
Kolikrat denně ty betty krmíš?
Jinak v ostatnich filtr je,ale tam probíha údržba co deset dní..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2022 02:08 Muž Rybar [-29] Re: Silviebaris
Ty jsi poslala fotku svého a mého je v tom jasný rozdíl .I když tablet nefotí zrovna nejlíp osvětlení dvě ledky po dvou vatech,ale chtěl jsem pouze vyfotit celé ryby . Ta voda je ok ty řasy nikomu nevadí už jsem je chtěl vycházet i s rostlinama ,ale připojil sem se tady do diskuse a tak sem Ti poslal ,jak to funguje . Pořídil jsem si ty neridy prej žerou řasu a to je výsledek. Ze skla i ze dna je to v pohodě z těch rostlin jim to nejde a to jsou tam 3 kousky .A poslat něco co nefunguje je hloupost . Vyměnit rostliny není žádný problém při dalších 5 akvárkách je rostlin mraky . Když se podíváš na to kde žijí Bety v přírodě ,to je realita žádná chemie žádná výměna vody žádné plastové nádoby ! Ryba si zvykne na barco ,ale domovinu má v genech zakódovanou a když jim ji poskytneme ,tak se Ti odvděčí. Stalo se mi že mi odešli dva termostaty jeden akvárko přetápěl , druhý netopil jak měl pokaždé to odnesla ta kupovaná beta a bety z to hnusného akvária vždy přežily .Tady na netu frčí pouze chemické akvária výměny vody , doplňky chemie a hnojiva s přírodou to nemá nic společného. Na víc ty ryby potřebují kopu žrádla odmala a to je problém lovit neustále plakton pokud jsou malé ,velké sežerou cokoliv sušené, mražené i živé .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2022 19:58 Silviebaris Re: Rybar
Fotka k příspěvku Nesmysl.. od druhého měsice se řežou furt..
To tvoje akvárium je samá řasa a voda hnus..takovou rybu bych si ani zadarmo nevzala..
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2022 19:50 Muž Rybar [-29] Re: Silviebaris
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Poperou se jen , když je dáš, aby se množily než postaví samec hnízdo a když necháš saních po vytření ve společné nádrži . Jinak se neperou.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2022 18:51 Silviebaris Re: Rybar
No to nevim,jestli by mi je vzali doškubané,vydrzely spolu jen do 3 měsice,pak se začaly řezat a tim padem by byli neprodejné..
Kazdopadné v těch litrových kbelicich jsou bez filtrace..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2022 18:46 Muž Rybar [-29] Re: Silviebaris
Bety jsou hezké , jen bych je nechal z tohoto jednoho vrhu dohromady odmalička .Nebudou v budoucnu tak agresivní a v jediné nádobě je doneseš do akvaristiky . Já je krmím tím co nachytám od jara v rybníce na jaře je plno drobného krmiva . A Bety spotřebují hodně krmiva .A přes zimu je nechám odpočívat .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   29.01.2022 18:16 Silviebaris Re: Rybar
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prvni dva měsice jen artémii,a pak dafnii,cyklop a různe jiné drobné krmivo..Samce mam každyjo zvlášt..
Tady je ukazka z prvniho odchovu..
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2022 17:58 Muž Rybar [-29] Re: Silviebaris
Pokud je v akváriu pouze voda a ryby je to problém . Jakmile se dalo odlovit, tak jsem je dal do akvária s rostlinama . A bez problému to funguje. A jak chováš ty samce? Když je všude led čím to krmíš? Zkoušel jsem ten Hobby protogen , ale ten kalí vodu a dělá povlak na hladině!
Rybičky chovám přes 50let za tu dobu se měl spoustu akvárek Od 5-280l ,taky jednu kaskádu . Rybiček a rostlin nepočítaje a poslední dobou přibyly i krevety.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2022 17:11 Silviebaris
Rybar napsal:.. bety jsem si vypěstoval vlastní a tak se chovají úplně jináč ,jak koupené a ty krevety jim chutnají náramně.
Ryby se chovaj,né pěstují..Taky mam svůj odchov bett,ale vic jak samic 8ks nemám spolu,potom se voda hnus,kazdej třeti den ji měnim..samce každej zvlášt..Krevet si tyhle 2cm betty nevšimaj,za 2,5 měsice jdou do akvaristiky..

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2020 12:48 Muž LiborSprysl [9015] Re: Králík
Mladé se lépe krmí v deseti litrech, 30 litrů je o mnoho víc funkční nádrž. Záleží na co si troufnete...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2020 10:45 Králík
Dobrý den, jak velkou byste doporučili nádrž pro rozmnožení bojovnic? V atlasu je napsáno menší nádrž, ale je tím myšleno 10l nebo třeba 30l?
Děkuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2020 22:45 Žena drvi [2894] Re: BBchory
Krmit až se jim vstřebá žloutkový váček, tak treti den. Žloutek jim nedávej, chce to třeba Protogen nebo NobilFluid od JBL, mají v Hornbachu nebo v akaristikach. Než se ti nalihne artemka. Žloutek ti jen zkazi vodu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2020 22:06 Žena BBchory [856]
Ahoj,
vykulily se mi malé betty, tak se jen chci ujistit, kdy přesně je mám začít krmit. Dostanou na špičku párátka vařený žloutek, pak se uvidí. Vykulily se v čajovém sítku (samec všechny jikry v hnízdě sežral) někdy dneska ráno.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 20:15 CaitirD Re: Kaira
To samozřejmě ani nečekám, jen hledám problém. Tento web jsem četla a není to zas tak dlouho.
Dobrá, problém bych možná už Teda měla.. Přidám nějaké ty rostliny navíc (rostliny jsem tam měla, ale asi málo) a zkusím to nějak víc oživit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 20:07 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: CaitirD
No ono to nikomu nejde jaksi na povel. Obzvlášť, když se necítí komfortně, což se v tomhle holobytě cítit nemůžou. Přečti si ten odkaz, co jsem ti poslala, dej jim tam nějaké plovoucí rostliny a nějaký plevel jako je růžkatec, řečanka nebo cokoli jiného. A pak to zkus znovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 20:01 CaitirD Re: Kaira
Jaaj, tak jinak.. Své akvárium má zaběhlé už mají. Žijí v něm spolu i s jinými rybami. Kvůli filtru mu ale pěnové hnízdo nejde postavit. Své staré menší (20l) jsem udělala něco jako vytrácí káď. Vše podle toho kde všude možně jsem se dočetla a viděla. Možná je nakonec asi opravdu problém mezi nima
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 19:53 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: CaitirD
Nemá, takže já se o ní docela bojím. Betty žijí v hustých porostech vegetace, holý kořen to opravdu nespasí. Samice se potřebuje ukrýt do porostu, kde ji samec nebude mít pořád na očích.
betta.wz.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 19:47 CaitirD Re: Kaira
Samice se schovat má kam, to bych se nebála.. Na druhé straně akvária má daný malý kmen, takže v tom bych problém neviděla
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 19:42 CaitirD Re: drvi
Fotka k příspěvku Na této fotce vidět trochu je
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 19:39 Žena drvi [2894] Re: Kaira
A pokud samice nemá vystrčenou bradavku (na fotce ji nevidim), tak to nebude dlouho trvat a bude zabijačka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.01.2020 19:36 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: CaitirD
Problém je v nádrži. Nezdá se dvakrát zaběhlá, je úplně prázdná, takže samice se nemá před samcem kam ukrýt, a pro pár je to zoufale malé. Nakonec zabije buď on ji nebo ona jeho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 19:14 CaitirD Re: CaitirD
A kdyby nebyl problém v nádrži.. V čem by mohl být ještě jinak problém.. (takový ty největší chyby) třeba najdu problém i jinde, pokud by nebyl. Tak zvětší nádrž a zkusím to
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 19:03 Králík Re: CaitirD
Moje zkušenost. Je možné i v menší nádrži, ale já když jsem je zkoušel rozmnožit, tak se mi osvědčila větší nádrž.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 19:01 CaitirD Re: Králík
Ne jednou jsem viděla a četla že se podařilo odchovat i v menší nádrži a nijak jim to nevadilo. Nemyslím si že by byl problém zrovna v tomto
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 18:59 Králík Re: CaitirD
No tak se není čemu divit. Pro odchov je potřeba alespoň 60l, ale nejlépe tak kolem 80l. Tohle je pro ně opravdu malé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 18:48 CaitirD Re: Králík
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Samice si právě připravena zda (ale třeba se mýlím posílám fotku
Rozměry přesně neřeknu, jelikož si je nepamatuji, ale nádrž je o 20l (voda 10cm ode dna) modrá je samice
Ještě posílám fotku jak vypadalo akvárium před úplném vyčištění
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 18:38 Králík Re: CaitirD
Hodili by se informace o akváriu a foto akvária. Samice třeba není připravena nebo se jí hnízdo nelíbí. V tom případě se musí dát hned pryč.
Edit: Máš tam napsáno, že samec odmítá samici. Mohlo to být tak, že samice odmítla samce, nelíbilo se jí hnízdo a samec ji proto honí a kouše.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 18:33 CaitirD – Betta odmítá samičku
Ahoj, chtěla bych se zeptat.
Samec mi postavil hnízdo, ale neustále nahání samičku a "ubližuje ji" . Drží si ji sice na té straně kde je hnízdo a nedovolí ji od něj odplavat, ale sám pod tím hnízdě není a nevypadá to že by si ho nějak víc hlídal... Kde je problém?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2019 23:43 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Lila
- poprvé, je to vždy nejisté
- jednou se jim to povede ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2019 22:11 Lila Re: lacewings
Tak se dnes vytřely,samici jsem oddělila. Je možnost že se nic nevylíhne? On k hnízdu skoro vůbec nechodí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2019 18:09 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Lila
- běžná reakce, nechte je uzrát, navíc pokud je to jejich první akt ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2019 08:47 Lila – Lola
Dala jsem bettu k samcovi. Postavil pro ní během dne hnízdo. On se před ní předvádí ale naráží do ní, nekouše ji ale naráží, to dělá u každé samice kterou mu dám. Je to normální?
Edit: Samice má pruhy, zájem o samce má, když samice vleze pod hnízdo on jí vyhodí a pořád staví už 3den.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.10.2019 19:06 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Kora
-přesně tak, zhruba v 8 - 10 týdnu by jste to měla (mohla) rozeznat(záleží hodně na podmínkách růstové schopnosti odchovu a prostředí ) , ale většinou není nutná selekce v tomto období, to až později ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2019 18:12 Kora – Betty
Mám v akváriu potěr bett,krmim artemií , mám tam vzduchovací kamínek ,, kdy se oddělují do samostatných akvárek ?? Až poznám co je samec a co samice?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2019 08:47 Žena drvi [2894] Re: Martin Karviná
Záleží na tom, jak jsou velký a oploutvený, čím vyvinutější ploutve a vybarvení, tím je větší šance, že si je někdo od tebe koupí. No a pokud už máš odběr dohodnutej, tak to taky záleží na tom, kdo je bude brát - někdo chce už tenhle 2měsíční potěr za pár šupů a nechá si ho doma dorůst, aby vydělal. Já jsem prodávala tak 3. - 4. měsíc, ale měla jsem velkou a hustě zarostlou nádrž, takže jim to tak nevadilo . A samci tam vydrželi poměrně dlouho bez bitek, až kolem toho 4. měsíce museli být dáváni single..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2019 07:05 Muž Martin Karviná [19] – Potěr 2měs.
Ahoj všem. Mám potěr vlastní odchov dnes mají 2měsíce a 2dny. Musel jsem separovat. Tak se chci zeptat kdy je mohu nabídnout. At nejsou zbytečně v malým prostoru.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2019 19:37 Muž LiborSprysl [9015] Re: Neutren
Pokud máte mandlovník, zkuste ji vykoupat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.05.2019 14:20 R Muž Anthrax [4778] Re: Neutren
Příště je spolu nenechávej tak dlouho, když nejdou na věc. Víc se k tomu asi říct nedá. Těžko zpětně rozebírat, co se těm rybám honilo v hlavách. Teď jen doufejme že to samice rozchodí. Ale to už kdyžtak řeš zde rybicky.net/forum/10015…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2019 13:57 Neutren Re: Anthrax
Fotka k příspěvku Takhle vypadá teď, ale měla svislé pruhy, ostatní samicky je nemají. Samec ostatní zahanel a ji lakal a natrasal se před ni. Ted to vypada, ze pojde. Nezere.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2019 12:35 R Muž Anthrax [4778] Re: Neutren
Třeba samice nebyla připravená. Velké břicho ještě nemusí znamenat, že je samice plná jiker. Těžko říct, takhle bez fotek a znalosti všemožných okolností.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2019 11:45 Neutren – Betta se nechce trit
Ahoj, mohl by mi někdo poradit? Samicka byla pruhovana od hrbetu dolů a mela velké bricho, samec ji lakal pod hnizdo ve společným akva. Dal jsem samce do nadrze 12l a delal hnízdo. Samicku jsem k nemu dal do krabicky plastovy od vina, aby ji hned nenahanel. Delal hnízdo dal, jezdil k ni, naparoval se a jezdil pod hnizdo. Samicku jsem vypustil,proháněl ji a lakal, ona obcas najela pod hnizdo ale zase odjela a nic, tak ji samec prohanel a dobal. Trvalo to pul dne, samicka je znicena otrhana a nic. Vyndal jsem ji. Teplota v nadrzi 27. Samice vypada na umreni. Proc se nechtěla vytrit?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2019 23:08 Rosta15 Re: Anďaska
Děkuji takže až pojedu do zverimexu tak jí koupím ale snad by se neměly zadávit ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2019 22:57 Anďaska Re: Rosta15
Mrkni třeba sem rybicky.net/forum/3833…

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 34

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 22957x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1646?r=58