Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Začátečník

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 20 Přejít na další stránku   1  
Začátečník
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -4   17.02.2018 23:24 Silviebaris Re: Anthrax
Nevim je to akva prodejna a melo by se osazovat 5-6 mesicu od zabehnuti tak jsem udelala a neni problem jen sezrany 1 list
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2018 23:24 Žena LuckaK [7] Re: JirkaŠčobák
Já už to četla, našla jsem odkaz tady někde na fóru, ale je pravda, že až potom co jsem kytky vybrala podle rad, ale i podle toho, co se mi líbilo s tím, že co neporoste, vyměním (vyhodím) a nechám jen to, co poroste. Není to správný postup. Pořád se učím.
Ryby bych chtěla doplnit do počtu. Přikoupit pancéřníčky malé (mám jich 3ks) a tetry ohnivé (mám jen jednu a chtěla bych jich min. 10 a víc). Zatím je stejně nemají, takže mám něco zlepšit, změnit než je tam dám?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.02.2018 23:16 R Muž Anthrax [4788] Re: silviebaris
Neříkám, že se nemůže dařit. Říkám, že je vysoká pravděpodobnost, že se dařit nebude. Rozhodně vyšší, bez v akváriu rozjetým jak se patří bez cestiček úvozem.

Ohledně těch rostlin, že by se ti nechytly v zabývajícím akva. To je další velmi špatná rada. Zjevně "kvalitní" zverimex. Rostliny jsou potřeba nastartovat ještě před příchodem ryb. Aby z vody odbourávaly NO3.

Edit: Opravdu se nechceš pokusit psát jako člověk a oddělovat ty vety? Umíš si představit, jak by to tu vypadalo, kdyby takto psal každý. hmm Ja neříkám, že člověk musí být spisovatel, ale v tom co aby se prase vyznalo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2018 23:10 Silviebaris Re: Anthrax
Ale dari se mela jsem umele rostliny nebo mi nebylo doporuceno zive kvuli koreneni ze by se to v nezabehlem akva nechytlo tak jsem zacala tepv nedavno a davam zive prubezne 3 mesice a dobre
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2018 23:06 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: LuckaK
ŽÁDNÉ NOVÉ DALŠÍ RYBY NEPŘIDÁVEJ!!!!!

Problém je 1) ta všehochuť rostlin, 2) dala jsi ryby moc brzy.
Přečti si dennikn.sk/…

Cituji:
"... akvarista dorazí domů s 5-10ti druhy rostlin, které sice chvíli vypadají super, ale zaručeně neporostou všechny. I kdyby byly všechny druhy nakrásně rychle rostoucí a jednoduché, budou si vzájemné konkurovat a přetlačovat se. V praxi obvykle nakonec ovládne akvárium několik druhů, většinou v různých velikostních kategoriích. Mou filozofií je nechtít poroučet větru, dešti a proto akceptuji, co roste, přizpůsobím tomu vše ostatní (akvaristé vyznávající opak, se často s biotopem permanentně perou) a současně si kladu otázku: „Pokud ve většině akvárií stejně nakonec dominuje několik málo druhů, jaký pak má smysl cpát na úvod do akvária druhů 5-10?“ Z časového hlediska i z finančního hlediska i z hlediska zdraví ryb, je nejlepší nastudovat si o rostlinách s předstihem co nejvíc, připravit se a osázet na úvod akvárium dvěma až třemi druhy rostlin. Pokud si nebudou konkurovat a budou jednoduché, porostou. Další druhy se dají testovat později."

P.S. Koukám na tvé akva a zjišťuju, že jsem to psal pro tebe - v úvodu jsi zasadila 8-9 druhů rostlin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.02.2018 22:58 R Muž Anthrax [4788] Re: silviebaris
To ti poradili špatně. Naštěstí se to u tebe obešlo bez následků. Akvárium se má měsíc zabíhat, než tam přijdou ryby (pokud jsou to citlivější druhy, tak raději déle). Bez zázračných vodiček a další chemie. Tohle je nejbezpečnější cesta, jak rozjet akvárko. Zároveň je to cesta na které prodavač ve zverimexu nic nevydělá, proto ti ji obchodě pořadí málokdo. Neříkám, že akvárko nelze rozběhnou i jinak, ale riziko, že to nevýjde je vyšší. A bývá to zpravidla i dražší.

Co myslíš tím že rostlinky sadis průběžně asi 3 měsíce?

Edit. Prosím používej interpunkci, nebo alespoň odděluj nějak věty. Takhle se v tom tvém textu blbě orientuje. Díky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2018 22:45 Silviebaris Re: Anthrax
Nevim my jsme koupily akva ve stredu napustilo se ve zverimexu mi prodali zive bakterie a v sobotu tam sli neonky pavi ocka tetry cerne a krvave a dodnes cca 10 mesicu ani jedna neumrela a srale cistim jak jsem psala kazdych 10 dni plus minus jdn rostlinky sadim prubezne asi 3 mesice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2018 22:43 Žena LuckaK [7] Re: Anthrax
Kalamitní to zatím není, spíš se bojím, aby to kalamitní nebylo. Anubias jsem očistila a zatím jinde není. Zkrátím dobu svícení pro jistotu, třeba to trochu pomůže. Uhnívající rostlinu i lístky jsem dnes odstranila, ale to je to co sem potřebovala slyšet. oOnkrétní rady, odstraňovat špatné rostliny, takže to teď budu víc hlídat a vyměním je radši za jiné. Děkuji. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2018 22:40 R Muž Anthrax [4788] Re: silviebaris
Bakterie jsou hlavně ve filtru, dně a na různých površích. A to s výměnou vody neměníme. Takže ty bakterie tam v zůstávají a ven jde znečištěná voda. Záběh se tím sice mírně zpomaluje ale je to lepší řešení, než si otrávit ryby.

Ale není vodovodní voda jak vodovodní voda... Někdo má takové parametry, že se sní dá praktický akvárium "hnojit".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.02.2018 22:36 R Muž Anthrax [4788] Re: LuckaK
Akvárko je to mladé, takže se vznik řasy dá očekávat. Nijak bych to zatím neřešil, pokud to nebude kalamitní stav. Stačí a podobná chemie navíc řeší pouze následek, nikoli příčinu, takže se řasa objeví znova a nic se tím nevyřeší.
Vždycky se najde nějaký druh rostliny, kterému se v akváriu nedaří. Nemá to cenu lámat přes koleno a chce to posílit druhý, které prospívají. Uhnívající květiny je žádoucí z akvária vytahovat. Můžou být příčinou přemnožení šneků.

Ty tetry ohnivé jsou dobrá volba, dal bych jich tam určitě tak 30 ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2018 22:30 Silviebaris Re: Anthrax
Nevim a ani mi to nikdo neradil logicky kdyz stalee dolivam vodu s kohoutku tak tam stale liju bordel tak jak se tam namnozi ty bakteri vhodne pro ty zivocichy to teda nechapu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2018 22:27 R Muž Anthrax [4788] Re: silviebaris
Ty časté výměny vody nejsou v začátcích nesmysl. Tetry ohnivé si dospělých krevet nevšímají. Malou krevetky asi sem tam slupnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2018 22:25 Silviebaris Re: LuckaK
Nevim mam taky rasy nekde jsem cetla ze se dela nejaky savovy roztok ale jeste jsem to nezkousela bojim se a tu vodu opravdu zkuste jen po tydnu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2018 22:23 Žena LuckaK [7]
Mám akvárko 63l. Vodu budu měnit tak často jen ze začátku, nebudu to tak dělat pořád, tak mi to i poradili někde tady na fóru. Teď to teda nechám tak a vodu vyměním víckrát, než přibude víc ryb. Ale nemyslím, že v tom by byl ten problém s řasou, rostlinami a šnekama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2018 22:10 Silviebaris Re: LuckaK
no mě tetry sežraly asi 8 krevet vím o čem mluvím k tetrám bych je nedávala a nevím kdo vám to radil pěkný nesmysl s tou vodou já čistím každych 8-12 dní ale pravidelně odkaluji mim 2 kýble a daří se všemu a jak máte velké akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2018 22:06 Žena LuckaK [7] Re: silviebaris
Taky zdravím, odkalovala jsem poprvé od založení. Vodu měním ob den, protože mi to tady poradili, kvůli látkám nebezpečným pro ryby. Výměna vody je ten problém? Tetra ohnivá si krevetek nevšímá, některé krevetky jsou bych řekla dokonce větší než ta tetra :-D .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2018 21:55 Silviebaris Re: silviebaris
silviebaris napsala: Zdravim proc cistite kazdy druhy den staci 1krat tydne rostlinky se sadi mim 5-6mesicu od zalozeni a ke krevetkam urcite ne tetry ty to pozerou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2018 21:47 Žena LuckaK [7]
Dobrý večer, jako začátečník mám spoustu otázek, tak je dám do jednoho tématu sem.
Založila jsem si akvárium před měsícem a kousek. Akvárium na objednávku, dno podle rad, rostliny všeho chuť, filtr vyměněný před třemi týdny za čerpadlo s molitanem, osvětlení nevyhovující, v plánu nové. Chemii na šneky ani řasu používat nechci, protože to neumím a bojím se, aby neublížila rybám.
Objevila se mi řasa na anubiasu a šnečci - okružníci a levatky. Některé rostliny uhnívají odspodu. Umřel mi jeden pancéřníček. Vodu měním ob den prakticky od založení, ale rybám jako by se to moc nelíbilo. Jenže v tom mám taky problém, nevím, jak se mají správně chovat. Před výměnou pancéřníčci krouží po celém akváriu a honí se sem tam. Drží se pospolu. Po výměně se drží u dna, nebo v kytkách.
Řasa je z toho, že moc svítím? Šnečci proto, že moc krmím? Rostliny uhnívají proč? Teda ne všechny, některým se daří dobře, jiné buď uhnijí od kořene, nebo jen lístky. Dnes jsem se snažila odkalit dno. Teda kam jsem se dostala tak, abych rostliny nezničila a nevzala sebou krevetku. Co mám dělat, aby to fungovalo bez řasy a bez toho, aby se šneci nerozmnožili? Než dám víc ryb potřebuju poradit, aby to přežili. Chystám se přidat hodně teter ohnivým, tak aby to akvárko "ustálo". Děkuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   29.11.2017 22:04 Žena Morticia [118] Re: Zdeňka
No, všechno už tu bylo řečeno - tedy napsáno... Ale nemohu si odpustit: co vidíte na umělých rostlinách? Vždyť je to škaredé už když je to nové! Vždyť je tolik nejrůznějších druhů rostlin k mání, že si snad musí vybrat každý,co jeho oku ladí a navíc to tomu akváriu pomůže v biologické rovnováze, což umělá spíš naopak...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2017 00:20 Maq Re: Zdeňka
Zkusme se na to podívat pozitivně: Sklo máš zřejmě v pořádku, Zdeňko. Jen to ostatní je na vyhození.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2017 19:58 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Zdeňka
Zdeňka napsal: Doma jsme měli akvárium přes deset let s umělými rostlinami.
Aj ja som mal v akvárku jeden čas jednu umelú rastlinu, bolo to v karanténke (asi pred 20 r) a po čase som ju i tak zahodil, pretože sa pokryla riasami a získala takú divnú farbu. Nebolo ju síce treba strihať ani hnojiť, ale nikdy viac!

Aj ja som zo začiatku čerpal vedomosti v akvaristike(ách), ale vtedy o internete nebolo u nás ani chýru ani slychu i kníh bolo pomenej, ale zohnal som si nejaké a naštudoval, a akvaristikám v mojom okolí som potom prestal dôverovať. Dnes, v dobe Internetu, sú informácie oveľa dostupnejšie a obchodníci agresívnejší. "Poradíme, poslúžime" už platí len výnimočne, slúžia leda tak zisku a poradia presne v tom duchu (česť výnimkám).

Keď som pred rokmi začal čítať anglické (možno i americké, či austrálske) články o akvaristike, tak mi nešlo do hlavy, prečo u nich toľko dookola omieľajú, aké ôležité je mať v akvárku živé a nie umelé rastliny. Až neskôr som pochopil, že je to kvôli kšeftu, keď tamojšie akvaristiky presvedčia ľudí na nákup umeliny. Ako vidím, umelá móda už dorazila aj do Strednej Európy -- a že tých umelých rastlín i u nás v ponuke majú, no niet sa čo diviť, na sklade vydržia oveľa dlhšie ako živé...

Využite dnešné možnosti nie len na pohodlný nákup z domova a bezduché tlachanie na ksichtoknihe!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 19:29 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: LeRi
Taky se mi to zdálo nějak podezřele bílé, ale nikde jsem nenašel složení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 19:10 Muž LeRi [315] Re: Zdeňka
Tu drť můžeš z toho akvária vyhodit, je to drcený vápenec! A kup tohle www.sklorex-akvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 18:41 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Zdeňka
Díky. A teď prosím ještě tu prezentaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 18:40 Zdeňka Re: Pepan
Drť Sportcarp č.4
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 18:30 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Zdeňka
Ještě dotaz, co to je za substrát?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.11.2017 18:24 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Zdeňka
Domluvme se takto. Udělej si prezentaci, aby místní viděli, jaký jsi zvolila postup při zakládání akvária a pak Ti místní zkušení akvaristé mohou poradit, co s tím dále. Mimochodem. Příště se raď tady a na nákup vyraž až po konzultaci s někým zkušenějším. Ono někdy to založení akvária není taková sranda jak to vypadá. A na rady od prodejců zapomeň. Jak Ti má erudovaně poradit člověk, který je závislý na tom, že Ti něco prodá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   28.11.2017 18:20 R Muž Anthrax [4788] Re: Zdeňka
Zaregistruj se, udělej prezentaci. Ryby dej pryč. Akvárko založ od znovu s živýma rostlinama, jiným filtrem, asi i jiným dnem a nechej to měsíc běžet, než tam dáš ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 18:15 Zdeňka Re: Anthrax
Topítko je tam taky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 18:14 Zdeňka Re: Anthrax
Měním každý den asi třetinu
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 18:08 R Muž Anthrax [4788] Re: Zdeňka
Týden po založení, to je strašně brzo. Ten filtr má hrozně malý objem filtrační hmoty. Jenom to tam honí vodu. Jinak je k ničemu. Jak často a kolik vody měníš?
Zaregistruj se a udělej tady prezentaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 18:01 Zdeňka Re: Anthrax
Adjustable filter p-f301. Ryby tam šly po týdnu od založení. Vodu měním, stav se nelepší
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 17:57 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Anthrax
Anthrax napsal: Ono i bez těch kytek může akvárko fungovat, ale to není tvůj případ. Znovu se ptám, kde je ten filtr?
Vidím ho vpravo vzadu, ale co to je zač?????? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 17:56 R Muž Anthrax [4788] Re: Zdeňka
Ono i bez těch kytek může akvárko fungovat, ale to není tvůj případ. Znovu se ptám, kde je ten filtr? Jak rychle po založení tam šly ryby? Lepší se stav ryb po výměně části vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2017 17:51 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Zdeňka
Zaregistruj se, udělej si prezentaci akvária, aby bylo jasné, jaké je dno, co je am za technika a pak se dá něco řešit. Jinak ty plastové kytky jsou fakt na prd. Okamžitě bych začal shánět živé rostliny. Podle registrace se dá zjistit, odkud pocházíš a občas se objeví přebytky kytek k darování tady:
rybicky.net/forum/19452-darovani-vymena-akvarijnich-prebytku
Ještě dodatek. Když se zaregistruješ, můžeš se pak s případnými dárci domlouvat přes soukromé vzkazy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 17:50 Zdeňka Re: Wanderer
Jen pro vysvětlení situace. Doma jsme měli akvárium přes deset let s umělými rostlinami. Bylo ještě větší s vnějším filtrem. Na čas jsme s akvaristikou přestali (nedostatek času, stěhování atd.) Všechno vždy fungovalo bez problému i s umělými rostlinami. Teď jsem se snažila založit akvárium tak, jak jsme měli kdysi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.11.2017 17:42 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Zdeňka
Osobně bych do té akvaristiky znovu nechodil, už jenom z principu. Až níže uvedené pročteš, pochopíš některé zákonitosti a bude ti jasné, že v akvaristice z tebe akorát udělali hejla, kterého obrali o peníze.

Až budeš vybírat rostliny, mrkni do zdejšího darovacího vlákna, třeba se ti tam něco hodí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2017 17:36 R Muž afc1886 [14704] Re: Zdeňka
Ty užitečné odkazy máš tady v modrém rámečku. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   28.11.2017 17:29 R Muž Anthrax [4788] Re: Zdeňka
Ahoj, upřímně je to strašné. :-( Nádrž se má zabíhat zhruba měsíc bez ryb. Plastové rostliny jsou na prd. Měla bys tam mít živé rostliny. Navíc tam máš ryby, které do takového objemu nepatří. Měň denně část vody. Zaregistruj se zde (dostaneš užitečné odkazy, které ti dají odpovědi na tvé otázky) a založ prezentaci. Nějak tam nevidím filtr. Ani to dno se mi nelíbí. Už do té akvaristiky nechoď a nic tam nekupuj. Být tebou, tak to celé založím znova ale až poté, co si přečteš ty základní informace viz. modrý rámeček.

Nicméně je dobře. že jsi sem napsala. Nejsi jediná, kdo začínal špatně a naletěl prodavačům. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 17:26 Zdeňka – Úhyn ryb po založení akvária
Fotka k příspěvku Dobrý den, prosím o radu. Založila jsem si nové akvárium 54l, s vnitřním filtrem, teploměrem a umělými rostlinami. Koupila jsem v akvateře 13 rybiček, podle rad prodavačky (neonky, paví očka, akary, parmičky). Po jednom dni, začínaly ryby postupně umírat. Kromě pavího očka jsou všechny ryby na dně. Začínají se třepat, plavou šikmo, nechtějí jíst. Jen akary hnědé jsou v pohodě. Po čtyřech dnech už zůstává jen pět ryb. Nevím jak si poradit. Nechci pořizovat nové ryby dokud není problém vyřešen.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2017 23:51 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez techniky – Koukněte
Myslel jsem, že si dělá srandu, ale nedělá :(.
www.akva.sk/…
Na druhou stranu, on to takto dostal, nevytvořil to a pozitivní je, že se alespoň ptá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2017 21:26 Žena tramtra [3202] Re: Lennis
Bettyně nezapomeň pořídit i rostliny plovoucí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2017 20:27 Žena Lennis [6] - Bojovnice pestrá (Betta splendens)Re: romant
To je právě důvod, proč jsem tady. Atlasy jsou mi na nic. Z nich můžu čerpat informace až když vím na co koukat. Můj původní cíl byl mít akvárko se spokojeným beťákem. Proto jsem k si do akvárka naplánovala i živé rostlinky. Jenže jak jsem nyní zjistila, je trochu oříšek ty rostlinky do 30 ltr.(tedy malého) akvárka vybrat tak, aby to celé fungovalo a taky ladilo oku ano A taky aby byly skladem v obchodě. Proto tady sbírám tipy a předem za ně děkuji. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.11.2017 18:46 R Muž romant [27987] Re: Lennis
Tak je fajn že to takto řešíš, vo tom žádná, za to pochvala. ano Nicméně se toho neboj, na atlasy svým způsobem moc nedej(berte to prosím všichni s rezervou) a naper tam hlavně rychleji rostoucích rostlin(stonkovek) co se tam vejde a až si budeš myslet, že se ti tam už ryby nevejdou, tak je jich tak akorát. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2017 18:42 Žena Lennis [6] - Bojovnice pestrá (Betta splendens)Re: vaaclav
Ten Eleocharis pusilla jsem okoukala z několika zdejších betárek. Ale pokud máte nějaký lepší tip, sem s ním :-) Jak už jsem psala, rostlinky teprve vybírám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.11.2017 17:13 R Muž vaclav [14611] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Lennis
Ten Eleocharis pusilla bych asi nahradil něčím jiným. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2017 15:18 Žena Lennis [6] - Bojovnice pestrá (Betta splendens) – akvárium pro betty bojovnici
Doplnila jsem si informace na profil, jak mi bylo poraděno.
(30 litrové akvárium)
A pak jsem se pustila do výběru rostlinek pro bettynu:
(pořád rybku nemám! plánujeme si ji pořídit domů +-kolem vánoc)

1. Anubias barteri var. nana - anubis zakrslý - na kořen
2. Eleocharis pusilla - bahnička nízká - tráva ke dnu
3. Hygrophila difformis - mokřanka trojkvětá
4. Limnophila sessiliflora - bahnatka bezstopečná

všechny tyto rostliny mohou mít 26°C, což sameček bettyny potřebuje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2017 10:36 Muž Jifi [675] Re: sibal76
K pavím očkům bych obecně dal i nějaké rychle rostoucí rostliny - ty budou dobře z vody "vytahovat" dusík. Já pro tyto účely mám Egeriu a Ceratophyllum. Jejich účelem je v akvárku odčerpávat přebytek dusíku.
A potom si kromě rychle rostoucích rostlin můžeš pořídit i něco, co roste pomaleji - klidně nějaký Anubias nebo nějakou jinou kytku. Ten Anubias můžeš klidně přivázat / přilepit na kořen a může ti vyrůstat i nad hladinu. Potom by ti mohl i vykvést.
Za mě - dobrá je kombinace rychle- a pomalu rostoucích kytek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.11.2017 10:22 R Muž afc1886 [14704] Re: sibal76
Nejdříve si přečti ty odkazy v modrém rámečku a potom jdi na to znovu a pořádně. Dno může být ten křemičitý písek, ale nechápu, proč jsi tam přidal tu drť. Dej do akvária co nejvíce živých rostlinek a nechej akvárium pořádně zajet. Můžeš tam dát pár okružáku rybicky.net/atlasostatnich/okruzak_kanadsky . Všechno co tam máš někomu daruj, není to nic pro tvůj objem akvária a potom si z toho akvária udělej buď krevetkárium, nebo super bejvák pro 1 bettu. Nezapomeň na prezentaci aby se za pochodu daly odstranit chyby a hned jí udělej i k tomu velkému. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.11.2017 10:15 Muž Kubaa [718] Re: sibal76
V prvé řadě dej pryč toho ancistruse. A taky tu černobílou drť ze dna. A k těm pavím očkám v 9L akváriu - také určitě můžeš mít zavřené psy v malém kotci (viz různé množírny) nebo člověka zavřeného ve sklepě - pokud ale nechceš jen sobecky vlastnit zvíře a záleží ti i na tom jak se cítí, tak to nikdy neuděláš...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [20] ...... 118

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 113271x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15-zacatecnik?od=951