Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Začátečník

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 65 Přejít na další stránku   1  
Začátečník
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 11:54 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: monule
Jestli je to doopravdy ten pancéřníček kropenaty, tak do akva s menší litráží než 100 bych ho nedával. I ta 100litrovka je dost malá :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 11:53 monule Re: romant
uz mam objednane akvarko zhruba 50-60l tak snad by mu to mohlo pomoct... zitra si pro nej jedeme.. :( jdu teda vymenit vodu ... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 11:52 Žena Turbínka [2558] Re: monule
A pokud o něj nechceš přijít je jen jediná možnost, zařídit mu větší nádrž alespoň o 150 l. Vždyť tahle ryba vyroste do 20 cm. Cestou nejmenšího zla pro všechny ryby, když pominu to, že akvárium je čerstvé, je vrátit všechny zpět do obchodu té moc milé paní. Ze všech ryb co tam teď plavou je vhodná pouze a jedině betta a už nic jiného k ní, když tam bude sama, budeš potom mít hezké akvárko, při pravidelné údržbě i zdravé. Opravdu pořeš osádku, protože jinak začnou ryby jedna po druhé odcházet z nevhodného prostředí a z vysoké koncentrace dusíkatých látek. Jak psal Roman číst a měnit vodu ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 11:46 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: monule
Opravdu je dobré si v akvaristice nenechávat poradit. Z 90% rady nejsou pravdivé popř. jsou prodejci arogantní. Nejlepší je si něco načíst a pak jít do akvaristiky/burzy s tím, co doopravdy chceš. Jak píše Romant, přečti si to info a hned budeš o něco chytřejší. Akvaristika je dost složitá. Můžeš si myslet, že už všechno víš, ale stejně se vždy najde něco, o čem nevíš ani páru. Musíš jen číst a číst. Pak kupovat. 20l akvárko se sice udržuje hůře, ale pokud se o něj staráš. Měníš část vody 1-2x týdne, tak není problém. Chce to hodně rostlinek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 11:43 Muž patamatix [408] Re: Annette
Vsak já jsem se v tom taky plácal a tak trochu ještě plácám :-D Akva je běh na dlouhou trať ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.02.2014 11:42 R Muž romant [27987] Re: monule
Pokud se opravdu jedná o tuto rybu rybicky.net/atlasryb/pancernicek_kropenaty , tak ta je naprosto nevhodná do tvého akvária, je to na ní ukrutně malý. Jako první pomoc začni denně měnit 1/3 objemu vody a začti se do odkazů, jenž jsou v modrým rámečku zde v tomto vlákně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 11:41 Annette Re: patamatix
Nevyflaknu :-D, ver mi nebo ne, ale stala se z toho zavislost.... mam predstavu jak by asi melo vypadat, tak uvidime jestli se k tomu dohrabu. Diky za rozhovor, potesi to kdyz je nekdo milej X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 11:37 Muž patamatix [408] Re: Annette
Tak pokud akva čeká stěhování,tak to opravdu nemá cenu cokoliv dělat ano Ale né,že se na to pak vyflákneš :) ,z toho by mohlo být krásné akva ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 11:36 monule – nemocny?? thoracatum :,(
ahoj pred tydnem jsme koupili akvarko (bohuzel po precteni par diskusi jsem zjistila ze pro zacatecnika hodne blbe - 20l) koupili jsme rybicky - bettu, 4 neonky, thoracatum a pavi ocko jsme dostali s akvarkem..
Mame filtr, topeni, bile kameny, nejakej kus dreva :) a zive rostlinky. Davam jim vlocky 1x denne a jednou za cas nitenky.
Ale sumecek se nam nejak zblaznil... 2 dny krouzil dokola jak blazen i v noci a ted uz 2 dny spi na kopru (rikam tak jedne rostlince), na tukani nereaguje tak jsem stouchla kousek od nej a trosku se pohnul a zas je tuhej a nic s nim nehne....fakt nevim jestli jsme mu nejak neublizili.. jestli treba neni nejak moc haklivej na teplotu vody nebo na jiny zradlo.. prosim o rady - nechtela bych o nej prijit.. a prosim zdrze se komentaru ze si kupuji rybky o kterych nic nevim.. ve zverimexu jsme mysleli ze nam poradi ale pani byla protivna a neochotna a rekla jen at si neco vyberem... :/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 11:33 Annette Re: patamatix
Hm, to osvetleni uz jsme s pritelem resili. Mysleli jsme ze to bude stacit, ale nestaci no... to budem teda jeste doladovat.... no, uvidime co z toho akvarka nakonec vyleze. Ted to ale necham chvili byt... vypada to ze se budeme stehovat, takze pokracovani asi az v novem ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 11:24 Muž patamatix [408] Re: Annette
Nic nedávej pryč ne(prezentace) Akva máš pěkné jen to doladit. Závojnatky a skaláry pryč správný krok :-) Madano nemám,ale chválí ho tu. Do jara bych počkal,jak říkáš,žádný ryby nepřidávej a až zmizí jmenování,tak to můzeš rozjet. Do té doby máš čas tady studovat ;-)
EDIT: A chtělo by to dořešit osvětlení,je třeba ho mít po celé délce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 11:20 Annette Re: patamatix
Na jare asi pujdou ty zavojnatky k dedovi do jezirka, skalary nekomu podaruju. Pod ten sterk dam nejake dno ve kterem se bude darit kytkam. Pry je dobre od JBL Manado....? A nebo smazu prezentaci a bude po starostech smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 11:15 Muž patamatix [408] Re: Annette
Těch kytek by bylo potřeba opravdu masivně přidat po celé délce,nebát se toho. Ty závojnatky tam opravdu nepatří,ta jsou tak do jezírka,dělají ti atm strašný nepořádek. ano A skaláry až vyrostou tak jim to bude malé. ano Nesmíš to brát citově.
EDIT: Jaký máš teď plány?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 11:11 Annette Re: patamatix
O rostlinkach samo vim, delam co muzu.... problemy ted nemam vubec zadne. Na koreni se mi hezky rozjizdi anubias, slava :) asi pred 14 dny sem mela problem s nalevnikem, ale zdarne jsem se ho zbavila, aqa je jak kristal... snad to vydrzi...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 11:05 Muž patamatix [408] Re: Annette
Tak s tímto akva se dá určitě dost ;-)
EDIT:Chtělo by to víc rostlin,ale to už asi víš ;-)
EDIT: a máš teď s akvem problémy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 11:00 Annette Re: Ciffik
Jde o to, ze jsem tyhle rybicky mela v 60 litrovem aqa. Porizovala jsem si je asi v 16 letech. V te dobe me fakt nenapadlo ze me zacne akvaristika nekdy bavit. Nicmene jsem posleze zjistila, ze aqa zacina byt rybickam tesne, proto jsem koupila velke (to co je nyni v prezentaci). Az ted zjistuji, co vsechno se da s aqa delat. Ale nejde vsechno najednou. Ono se lehce rekne dej pryc v podstate vsechny rybicky ktery mas a cely to predelej. Ok, zkusim na tom zapracovat, ale kdyz mi tohle pise v podstate kazdej. At se zeptam v jakymkoli foru na cokoli, zkonci to vsude takhle... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 22:39 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: vaaclav
zas nemusíme být tak zlí...
já chtěl na začátku taky plno věcí, na leccos si člověk musí přijít sám - časem

Annette: nicméně kolegové ti radí dobře - je třeba se trochu rozkoukat a až člověk alespoň tuší co dělá, tak si začít ,,hrát". Mrkni na téma začáečník a prostuduj odkazy v modrým rámečku. rybicky.net/forum/15
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2014 21:04 R Muž vaclav [14611] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Annette
Skaláry a závojnatky dohromady a teď ještě tuhle rostlinu. Asi si z nás děláš blázny.
1) Závojnatky pryč z akvária
2) Vyměnit dno za jemnější
3) Vysázet co nejvíce nenáročných stonkových rostlin
4) Pak se starat o to aby ti aqua fungovalo.
5) Až se to trochu naučíš přijdeš na to že tuhle rostlinu asi nebude tak jednoduché pěstovat.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 20:48 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Annette
Dostáváme se mírně off-topic, ale u tohoto dna je jedním problémem ta hrubost, duhým problémem je jeho neurčité složení.

Hrubé dno se špatně odkaluje. Organický odpad vyprodukovaný rybičkami má tendenci zapadat mezi hrubé kamínky a odkalovač se tam snadno nedostane. Tak se tam všechno hromadí a časem to začne dělat potíže. Taky, jak už bylo zmíněno, tím hrubým dnem se omezuje výběr rostlin, které do něj jde zasázet.

To nejasné složení je problém, protože může obsahovat vápenec, který komplikuje zdravý růst většiny běžných rostlin (štěrkem se dnes nazývá hodně různých směsí). To se dá otestovat tím, že několik kamínků z toho dna ponoříš do octu. Jestli budou reagovat, nebude to zcela vhodné dno. Ale stejně bych jej vyměnil i kvůli té hrubé frakci.

Abych však řekl taky něco k věci, tak podle mých dosavadních (nedlouhých) zkušeností s touto rostlinkou, na její úspěšné přežití (u mne zatím žije, snad se rozroste) je potřeba docela hodně světla, taky vyváženě hnojit. Na základě mých zkušeností bez CO2 bych odhadoval, že s jeho přidáváním to roste líp.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 17:55 Annette Re: Ciffik
Na aqa samozrejme pracuju, mam ho mesic a jsem zacatecnik... proto se ptam a sbiram info.. Pokud bych nechtela tuhle kytku, co je na tom dne spatneho?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 17:45 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: Annette
je moooc hrubé, celkově je na tom akva celkem dost práce...(dno, osazenstvo no , rostliny)

led technologiím nerozumím, nicméně z dostupných údajů (tzn. 5m led pásku - bez označení typu/výkonu atd.) ti o světlu asi nikdo víc neřekne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 17:42 Muž PedroRabiaSorda [83] Re: Annette
ano, moc hrubé. chce to jemnou frakci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 17:29 Annette Re: Ciffik
Myslis ze je moc hrube? A co to svetlo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 17:24 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: Annette
pokud je to do akva v prezentaci, tak to nebude reálné už pro to dno...
ikdyby bylo ,,ostatní" ok
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 17:18 Annette
Ahoj, chtela bych si dat tuhle rostlinku do aqa, ale nevim jestli mam dostatecne osvetleni. Mam pet metru LED pasku. Co myslite? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 18:01 Žena Myssinka [0]
Listy otrhávám jak je to možné. Zas nějaké velké uhnívání se nekoná zatím. Byla možná moje chyba v tom brzkém čištění filtru. Když mě už vážně přišel, že víc už ani špinavý být nemůže. Tak jsem ho prostě propláchla. A vodu nechávám odstátou 24h před výměnou, když to jinak nejde tak aspoň 12h. Voda nesmrdí, prostě má pach jak akvaristická voda. No prostě není bez zápachu, jako čistá voda. :) Já nevím jak to popsat, ale že by smrděla? Tak to ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 17:16 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Myssinka
Smrdí ta voda? Já měl takovou křišťálovou vodu v jednom akva, ale smrděla jak žumpa a ryby vypadali, že každou chvílu padnou. Nakonec jsem jsem zavedl každý den výměnu 40-50% vody a za týden se ryby naopak začaly třít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 17:09 Muž sasula [274] Re: Myssinka
tipoval bych to na to zahnivani tech emerznich listu... tim ze mas akva plne kytek kterym hnijou listy tak to odstreluje hodnoty cpavku do vysin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 16:06 R Muž romant [27987] Re: Myssinka
Ordinoval bych normální režim, tedy včetně toho přidávání hnojiv jak přidáváš, jenom bych kladl důraz na ty výměny. Pro sichr bych vodu nechával do druhýho dne vytemperovat, odstát. Myslím si že se tou operací s filtrem tzv. zhoupla voda, dočasně vylítlo NO2, ryby to načalo a už se vezou. Nějakej čas odolávají ale časem je to udolá. Záleží taky na momentální kondici jednoto toho jedince, takže dříve odejde ten slabší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 16:04 amrtin Re: Myssinka
Aha.Ale tak,jak to popisuješ by mělo být všechno v pořádku,opravdu se do akva nemohlo dostat něco jedovatého?Protože hnojením to nebude...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 15:25 Žena Myssinka [0]
Žádný výpadek vody nebyl a co2 mám v kapalné formě, a to přilevám pouze 1ml denně ani to ne někdy 1ml za tři dny, a to dělám právě pro rostlinky aby mi prosperovaly. A Profito neobsahuje nic co by rybám škodilo, jsou tam jen chemické látky, které potřebují rostlinky, železo, draslík atd. A uhnilé listy odtrhávám tak často, jak to jde. Tyhle hnojiva by přece nai nemohli prodávat, kdyby mi to vyhubilo celé AQ. Ale dobrá, hnojení nechám na pár dní stranou. A vodu budu měnit denně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 14:33 Muž pavmal [6] Re: Myssinka
Koukal jsem na tvou nádrž. A co takhle to CO2, které tam foukáš?Nemůže být příčinou?
Navíc při tak slabém osvětlení...
A hnojit bych taky přestal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 13:58 amrtin Re: Myssinka
Nebyl u vás výpadek vody?Ryby mouhou být klidně otrávené právě po tom!Už se to tady tuším řešilo a skutečně tomu bylo tak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 13:46 Muž sasula [274] Re: Myssinka
prave ty odpadavajici listy tam zahnivaj a kazej vodu... takze men tu vodu kazdej den...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 13:02 Žena Myssinka [0]
Prezentace hotová. Testy mám od Aquaru a Ph i No2 vycházejí pořád stejně. Velké hodnoty mám u NO3, proto jsem až do teď myslela, že je to tím. NO3 přece může být také ve větších koncentracích jedovaté. Spíš jsem doufala, že mi ho kdyžtak sníží rostliny v akavariu, proto jsem jich tam dala spoustu. A rostliny nějak závratně nerostou a některým pořád žloutnou listy a odpadávají, to bych spíš vyděla na emerzní listy. A objevuje se mi také taková černá řasa poslední dobou. No a Danio, o kterém jsem psala níže je už po smrti. Dnes výměna až poloviny vody, zítra vyměním aspon 25%. Díky za rady všem :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 11:47 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Myssinka
Vymenuj ted vodu klidne tretinu kazdy den, protoze sama jiste citis, ze ta voda neni O.K. Stejne jako Roman bych si tipnul na nefungujici nitrifikaci, at uz je duvod jakykoli. Ted ji nahrad temi vymenami vody a pokud v tom neni nejaky vetsi prusvih, ono to cele nabehne a akvarko se zase rozjede jak ma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 11:17 R Muž romant [27987] Re: Myssinka
Výsledek testu je věc jedna a realita jenž je sledována v akváriu je věcí druhou, proto píšu o té první pomoci při problémech. Prostě i když mě slušnej test ukazuje normu a realita v akváriu je jiná, věřím tomu co vidím v akváriu, čímž nechci nějak zlehčovat tvojí aktivitu tím že hodnoty měříš, to čím je to měřeno je zde taktéž zajímavým faktorem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 11:10 Žena Myssinka [0]
Dobře dodělám. Dusitany tam podle testu mám nulové. NH4 jsem neměřila, protože to bych snad už zjistila z testu na No2. Zvýšené mám No3. Nyní je voda vyměněná na 50%. To danio plavající břichem nahoru je stejně nejspíš už na odpis. Věřím, že tyhle trable jsou z nějakého důvodu způsobený dusíkem, je jedno v jaké formě. Vše nasvědčuje, že se mi rybky postupně nejspíš otrávily. Během několik minut, dodělám tu prezentaci :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2014 10:40 R Muž romant [27987] Re: Myssinka
Dodělej tu prezentaci, jenž je neveřejná aby se na akvo člověk mohl podívat jako na celek. Trošku se mě nezdá, že by bylo nutný čistit aquaball tak brzy. To že se výkon filtr sníží a obvykle to bývá cca na polovinu čistýho, ještě neznamená že je nutný ho čistit. Filtrační médium musí bejt zdravě špinavý. Co teplota, jakou tam máš?
Edit: Výměnu vody při problémech je možné absolvovat klidně denně. To co může zazlobit, třeba krátkodobě, když je nitrifikace načatá, nejsou dusičnany, ale dusitany a i klidně čpavek a to jsou zabijáci velmi rychlý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 10:27 Žena Myssinka [0]
Zdravím! Mám 60l AQ, osvětlení 15W, rostlin dostatek(nemám prostě už kam sázet), filtr od Eheimu AquaBall. Po zaběhnutí akvaria (od začátku listopadu do prosince), jsem vpustila rybky - 5 danií, 3 otíci, 2 čichavci (zakrslý), 2 duhové parmičky. Do začátku ledna bylo vše ok, potom jsem musela jemně vyprat filtr a přidávat nějaké rostlinky. Filtr byl vážně dost zanešený a už neproudil tak jak měl. Po téhle očistě se začly objevovat první potíže. Vím, že ve filtru jsou nitrifikační bakterie, ale já ho jen porpláchla v akvarijní vodě, toť vše. No prostě první odešel čichavec, který lapal po dechu a nestačil dýchat. POtom začla být špatná i samice, sice nelapala po dechu, ale byla v klidu v rohu akvaria a jen tak polehávala. Do teď žije, ale v kondici mi určitě nepříjde. U parmiček jsem zpozorovala pravděpodobně rozpad ploutví (šedé okraje ploutví, těžko se to popisuje). Použila jsem Aloe vera gel a příjde mi, že se jejich ploutve zlepšily. No nevím, uvidime, stále obě žijí. Dania vypadala také dobře až do dnes. Jsou pohublé a vůbec jim nechutná. A to dřív byli největší jedlíci. Ke všemu jedno Danio dnes ráno plavalo břichem nahoru a všemi možnými směry, prostě nepřirozeně. Po pěti minutách se srovnalo a zase plavalo v normálu. Z 3 otíků mi zbyli dva. Ten nejmenší se nafoukl a umřel. Jinak zbývající dva mi příjdou jako nejčilejší a nejzdravější rybky v mém AQ. Poznámka nakonec, všechny ryby mají červené žábry!!! Mám z knih i z internetu načteno a tak vím, že tyhle potíže může způsobovat dusík. Ph mám podle testů 7. NO2 mám na nule a NO3 se pohybuje nyní na někde kolem 20mg/l. Dřív jsem měla podle testu asi 40mg/l. Vodu měním každý týden a i odkaluji. Od těchto problémů, jsem měnila vodu i každý den a pořád žádné změny. Krmení jsem omezila na minimim, rybly dostávala třeba jednou za čtyři dny minimum stravy. Navíc test mi ukazuje stále NO3 kolem 20. Vyměňuji vodou z vodovodu a tak obsahuje podle brněnských vodáren 14 mg/l dusičnanů. Jestli za tyhle problémy může dusík, tak potom nevím jak se ho účině zbavit. Prosila bych aspoň některého zkušeného akvaristy, aby si tento článek dočetl až do konce a opravdu mi poradil. jde mi z toho už hlava kolem a ať dělám, co dělám, nikdy nic nepomůže a rybky vypadájí stále hůř! sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2014 09:59 R Muž romant [27987] Re: JirkaD
Není dusík, jako dusík(tedy obrazně). Jsou škodlivý a akceptovatelný N látky. Nastuduj si pojem nitrifikace. Výměna jako první pomoc pomáhá když nefunguje první část té nitrifikace, nebo-li přeměna čpavku na dusitany a ty se tímto z akva odstraňují, neb jsou pro ryby životně ohrožující a posléze se mění na dusičnany, jenž už nejsou takový strašný zlo(ne pro všechny druhy ryb) a jsou spotřebovávány rostlinama. Toliko v kostce. Při problému vodu měnit klidně denně, jinak běžná údržba v podobě týdenní výměny 1/3 vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 09:58 Muž Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a BucephalandryRe: JirkaD
Výměnami vody nic nezkazíš. Víš kolik toho už výměny zachránily?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 09:52 JirkaD Re: romant
Chtěl bych se ještě zeptat, co mám udělat pro to, abych snížil dusík celkově? Přece nebudu každý den měnit třetinu akvárka. To není vhodně pro ryby né? Existuje na to nějaký přípravek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 21:44 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: romant
Ja som to dal sem preto, aby aj s tým do budúcna počítal a samozrejme úplne s tebou súhlasím, je to pravda a napísal si to vystižne potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   29.01.2014 21:37 R Muž romant [27987] Re: cezarmilan
cezarmilan napsal: Voda zo studne býva často veľmi tvrdá :-( Na to já mám odpověď. Lepší tvrdá voda, než ryba. ;-) Jako první opatření měním co mám po ruce, tedy i tvrdou studniční. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 21:30 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Andy
Voda zo studne býva často veľmi tvrdá :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 19:54 Andy Re: romant
Moc vám všem děkuji. Jdu nalít vodu do kýblu a nechat odstát. Zítra vyměním, pozítří vyměním, popozítří vyměním... a uvidím. Jinak daruji ryby ;-) Ještě jednou DÍKY!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 19:52 R Muž romant [27987] Re: Andy
Odstát, nebo-li vytemperovat s okolím aby nešla do akva ledová, takže několik hodin, nebo klidně lehce ohřát, ale tím odstátím se nic nezkazí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 19:52 Muž patamatix [408] Re: Andy
Aktivní uhlí netřeba dává se spíše po léčení ryb,stačí vodoléčba.
EDIT: já dávám vodu z vodovodu rovnou a v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 19:50 Andy Re: romant
Ještě jedna otázka - nechat i tu studniční vodu odstát? Případně jak dlouho?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [65] ...... 118

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 113271x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15-zacatecnik?od=3201