Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Začátečník

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 38 Přejít na další stránku   1  
Začátečník
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.08.2015 17:20 hombre Re: jaro
Ty kořeny bych řekl,že jsou víceméně opěrné,živiny si bere z vodního sloupce přes listy.Spíše by ti odhnil,kdybys ho zahrabal do substrátu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2015 17:04 jaro Re: Belisana
a to mi neodhnije? y coho budu korene brat zivyni ked nebude v dne zakoreneny? on sa zakoreny sam ked bude len tak volne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2015 16:58 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: jaro
přesně tak ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2015 16:46 jaro Re: Belisana
takze ho nemam vobec zadit do dna . len tak nehat volne korene a priviazat o ten lavovy kamen?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.08.2015 15:27 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: jaro
anubias můžeš rozdělit na dva kusy, ale nesázej ho do substrátu, přivaž si ho na některou dekoraci, kámen nebo kořen. Roste poměrně pomalu a nepotřebuje moc světla, takže může být klidně pod nějakou vyšší rostlinou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2015 15:07 jaro – anubias
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku cafte kupil som dnes anubias nana rastlinu. viete mi poradit ci mozem tu rastlinu mozem rozdelit na 2 kusy alebo musi ostat v celku. ako vela sa to rozrastie a kam do akvrka to mozem dat? cca som asi rozmyslal to dat namiesto toho kamena medzi sopku a branu . asi jedine miesto co my tak vychadza. som to chcel namiesto toho drev.korena ale to je asi moc v predu kedze ma take dlhe korene. co poviete? dik za skoru odp.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.08.2015 17:05 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: PEPIS1


Znakoplavka obecná (Notonecta glauca) je dravá vodní ploštice z čeledi znakoplavkovitých.

POPIS:

Velikost těla se pohybuje kolem 1,5 centimetru. Znakoplavka je známá tím, že plave pod vodou břichem nahoru (tedy naznak). Tomu je přízpusobené i zbarvení těla, které znesnadňuje jejím nepřátelům a kořisti znakoplavku spatřit. Břišní strana je tmavá a hřbetní strana světlá - při pozorování zezhora tedy splývá s tmavým dnem a při pozorování ze dna se světlou oblohou. Znakoplavka je velmi dobře přizpůsobena životu ve vodě. Tvar těla je člunkovitý, břišní strana je plochá, hřbetní silně klenutá. Zadní nohy jsou přeměněny ve velká silná "vesla". Dýchá vzdušný kyslík a proto musí pravidelně u hladiny doplňovat jeho zásobu. Po stranách břišní části těla jsou vzduchové komůrky, do kterých přes zadeček nabírá vzduch.

ROZŠÍŘENÍ A VÝSKYT:

Je rozšířena po téměř celé Evropě, žije také v severní Africe. Obývá stojaté vody s vodní vegetací, jako různé tůně a rybníky. Její výskyt je hojný, hlavně v malých nádržích.

BIOLOGIE:

Na jaře popřezimnování se dospělci páří. Oplozená samička klade vajíčka do stonků a listů vodních rostlin, může jich naklást až 200. Líhnou se z nich nynfy, které dospívají po pěti svlékáních.

Znakoplavky se živí převážně hmyzem, který loví pod vodou nebo na vodní hladině. Mají dobře vyvinutou schopnost vnímat chvění vody, které jim prozradí, kde je kořist. Rychle ji uchvátí předníma nohama, propíchnou bodcem a vstříknou do ní trávící sekret. Potom kořist vysají. Při neopatrném chycení do ruky dokáží člověka bolestivě bodnout. Znakoplavky mají funkční křídla a jsou schopny létat i na velké vzdálenosti, čímž osídlují nové vodní nádrže.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2015 17:03 Muž ercan [38]
Jojo to bude určitě ona www.ireceptar.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.08.2015 16:43 jamajcan Re: PEPIS1
Znakoplavka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2015 16:30 Muž PEPIS1 [11] - Rostliny – hmyz
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj všichni,
nejprve se omlouvám, že to do tohoto vlákna nepatří, ale nevím do jakého bych to měl napsat.
:-)
Nevíte náhodou co je toto za hmyz?
Měl jsem to v mé malé nádrži kde mám krevetky. Přijel jsem z dovolené a pár kusů tohoto se mi mihlo v nádrži. Tak jsem myslel, že to jsou malé krevetky(začátečník s krevetkama :) )
A dnes jsem pozoroval nádrž a koukám, že to jako krevetky nevipadá. Vylovil jsem pár kousků a jeden nafotil.
Nevíte co to je?
Podle mého to je vývojové stádium nějakého obojživelného hmyzu. Dospělí létají a ponravy jsou ve vodě.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   17.08.2015 18:39 R Muž romant [27987] Re: AquaZone
Špatně, ne do každýho objemu budou molly vhodný a doporučení umělých rostlin je další špatná rada. Sám potřebuješ poradit, tedy soudě podle tvého projevu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -4   17.08.2015 18:36 BlackFish
Doporučuju black Molly,jsou nenáročni , a piskořku věžovitou,šnek pro začátečníky co čistí akvárko a rostliny nejlíp umelé hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   15.08.2015 18:42 R Muž romant [27987] Re: jaro
Neřeš to, stejně nevyhraješ a nikdy, nikdy, nikdy se všech nedokážeš zbavit a pokud to jsou okružáci, tak ty si hejčkej, je to dělnická třída, která od rána do večera bude píglovat listy rostlin, konzumovat jenom ty odumřelý a nebo se k odumření chystající listy. ;-) Když nebudeš krmit ryby lopatou, nebudeš mít se šnekama problém. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 18:33 jaro Re: karmen1976
oki dik teda no a mam to tam nehat ci dat prec? neni ich nejak vela? a by sa mi tam nepremnozili
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.08.2015 18:14 Žena karmen1976 [362] - AmerikaRe: jaro
to si jen myslíš, že tam nenííí :-D .. stačí jeden okružák. ani si ho nevšimneš..
šnečí vejce jsou to určitě ano ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 17:06 jaro Re: zervajs
ja tam ale nemam ziadne sneky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.08.2015 15:46 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: jaro
Asi šnečí vajíčka ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2015 15:12 jaro – rastlini
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak ešte stálE každý deň mením 1/4 vody aspoň to pomáha na schladenie vody v takom teple.ale môžte mi poradiT. Na listoch sa mi urobili také gulicky. Vie mi niekto povedať čo to je a ci to mám dať preč. Ďakujem. Pozrite foto
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.08.2015 16:53 R Muž romant [27987]
Zde zmíněná Designerova metoda není pro klasického začátečníka(netrpělivý, už, už prahnoucí po rybičkách), naprosto nic proti ní nemám a už jsem obdobně zakládal nejednu nádrž. ;-)

Metoda postupného náběhu mě osobně příjde pro začátečníka daleko vhodnější. :) Ať už se do nově založeného akvária dají jako první obyvatelé šneci, nebo se trošku zakrmí tím sušeným krmením(špinavější dno je taky dobrým zdrojem potravy pro nitr. bakter.) a nebo se po týdnu zvolí nějaká ta tzv. zajížděcí ryba(y), tak ve spojitosti těch zde již zmíněných přelistovávacích rostlin(přítomní šneci se strají o zbytky) se to dá za předpokladu těch častějších výměn vody docela dobře i tím zaklínaným začátečníkem zvládnout. Dalších 14 dní nechat akvo zabíhat v té výše jmenované sestavě a posléze postupně zarybňovat, dle dostupných informací volit nejdříve ryby méně náročné a ty náročnější, jako jsou třeba cichlidky dávat až třeba po 2 měsících, kdy je akvo již usazeno a nitrifikace je pevně zakotvena. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.08.2015 14:06 Muž ludvik [1082] Re: Koště
U mě to fungovalo ... Nic oficiálně zabíhacího jsem nepoužil. Ryby šly po dvou týdnech.

Déle to bylo jestli si dobře pamatuji v malém akva, kde mám ADA substrát. Tam vyletěl čpavek a následně NO2 děsně vysoko (šestého založeno a třicátého bylo ještě 2mg/l NO2). Ale u tohoto typu se to běžně uvádí, tak jsem neplašil.

Ty bakterie se prostě z něčeho namnožit musí. Pokud máš "štěstí" a vše začne na oko fungovat správně, tak je to dost pomalý proces. Je jich prostě málo a když je jich málo, tak se i pomaleji (myšleno v absolutní rovině) množí. A libovolný výkyv ve čpavku pak udělá problém. Ono ne jen tak pro nic za nic se doporučuje vyměnit vodu den před nasazením ryb a potom trochu častěji než normálně (a jen postupně se vracet k běžnému intervalu). A zarybňovat postupně a radši pomaleji, než rychleji.
No a logicky svoji roli hraje i množství vody ... proto má mít začátečník radši velké akvárium, než miníčko.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.08.2015 13:33 Koště Re: ludvik
Tomu záběhu jen s kytkami už nevěřím. Zkoušel jsem to 6 týdnů a pak přidal 6 rybek... výsledek byl špatný, N-látky se zhouply a bez vodoléčby by to asi šlo do kytek.

Radši osvědčenou metodu - bordel z filtru jiného (mého) akvária, pár živorodek, intenzivní výměny vody a měření hodnot.


Co se týče času, to souhlasím, moc uspěchat se to nedá, ale jde mi o to, aby se N-látky už nehoupaly když přidám ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2015 11:03 Muž ludvik [1082] Re: NHKG
Takže jestli tě dobře chápu, doporučuješ tam nasadit šneky a ryby, aby generovaly čpavek a tím urychlily namnožení bakterií ve filtru, písku, atp. ...
A zároveň, aby ty ryby byly zdravotně v pořádku, tak doporučuješ hodně měnit vodu, aby se ten čpavek dostal ven a neškodil rybám?

To už je lepší (myslím) Designerova brutální metoda naloupat tam hlávku salátu ... a holt čekat a čekat.
Případně nechutná metoda ala lžička moči. A čekat a čekat.

Stejně to je skoro jako s chřipkou. Léčená trvá týden a neléčená sedm dnů. A tady to jsou prostě tři týdny čekání. A za mě - stačí tam vysázet rostliny. Ony stejně začnou přelistovávat a zajistí zajetí samy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2015 07:38 Muž Miky1981 [57] Re: NHKG
...tak u těch zajižděcích rybek se píše, po pár dnech....po pár týdnech to už beru...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   13.08.2015 07:32 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Miky1981
Krmit prázdnou nádrž je kravina. Krmivo se rozklá moc pomalu. Zajíždění rybami či šneky je lepší. Žádné trápení zvířat to není, když je nádrž už pár týdnů napuštěná a mění se voda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2015 07:28 Muž Miky1981 [57] Re: grunda
...tak v mém případě jsem měl už vajíčka nakladená na listech rostlin (a to mi došlo až když levatky brázdily po nádrži(.....zámerně jsem je tam nedával, ani jsem neměl v plánu tam dávat živé zajížděče...

jinak nebylo by tedy lepší v tématech pro začátečníky ty zajížděcí rybky odmazat??? a místo toho tedy napsat o lehkém zakrmení nově založeného akva???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2015 23:21 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Miky1981
jaký je rozdíl mezi šnekem a rybou? obojí v čerstvém akva trpí. Lepší je lehce akva zakrmit a počkat až se stabilizuje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2015 22:52 Muž Miky1981 [57] Re: jaro
....a s rybkami bych asi počkal déle jak týden....a na doporučení zde bych se držel četnosti výměny vody....bral bych to jako když doma otevřeš okna aby sis vyvětral, tak něco podobnýho dopřeješ rybkám co už tam máš....a když jukneš na odkazy v tom modrém rámečku, tak se tam dočteš dost informací....např:

Vpuštění ryb do akvária

Ryby nevpouštíme do čerstvě založeného akvária, ale postupně přidáváme zhruba po 3-4 týdnech podle testů NO2 a NO3. Maximálně můžeme po pár dnech dát pár "zajížděcích rybiček" pro správný záběh akvária.


já osobně jsem se obešel bez zajížděcích rybek a místo nich mi tam dobře posloužily šnečci co jsem si donesl s rostlinkama....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2015 22:40 R Muž Silent [5949] Re: jaro
Vzhledem k tomu, že nádrž není zaběhlá a už jsou tam živočichové ta každodenní výměna třetiny vody prostředí stabilizuje. Protože nitrifikační bakterie nejsou ještě namnožené v dostatečném množství dochází k prudkému nárůstu N-látek a právě těch se výměnou vody zbavuješ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2015 22:25 jaro Re: romant
noo ved uz nepridavam az tak za tyzden min. noo a to mam kazdy den vymenit tolko vody? vsak to sa mi potom ta voda neupravy ked stale budem davat novu z vodovodu. nerozumiem tomu aspon si to myslim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2015 19:06 R Muž romant [27987] Re: jaro
Denně měň min. 1/3 objemu vody to po dobu týdne a za další týden obden a nepřidávej další ryby, jinak budeš psát do vláken kde se debatuje o úhynech ryb.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2015 19:00 jaro Re: romant
Ok tak dik
To mi dnes povedali aj v obchode že to mi nejaké odhniju a nové narastu. A niektoré rastlíny odhniju úplne kým sa ustáli voda. Dnes som nasadil ešte novú dozadu akvarka a dal som prisavnika a 2 panciernikou. No A 4 rybky zo starého akvárka Black moly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2015 16:28 R Muž romant [27987] Re: jaro
S největší pravděpodobností se bude jednat o tzv. přelistování z emerzní formy listů na submerzní. Rostou těm rostlinám, kde toto pozoruješ nový listy? Jako další je třeba si uvědomit že ne každýmu bude vše co do akvária zasadí na první dobrou růst, takže nepanikařit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2015 10:37 jaro – rastlini
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím viete mi poradiť prečo mi začínajú hnit(odchadzat) rastliny? V sob som zakladal nové akvárko kúpil nové rastliny. Začali sa mi robiť fľaky na listoch a začali byť nejaké priesvitné. Rybičky som do akvária ešte nedal.Vďaka za radu. Teplotu vody mám 26-28 stup skúšam chladim aj ventilátorom
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2015 07:21 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Kaileen
50litrů je na jednodruhové akvárium doplněno menšími pancéřníčky na dno a otocinclusema na očistu od řasy. Z neonek bych neuvažoval o jiných než o neonkách modrých, ty jsou menší než ostatní. Nebo třeba tetra měděná. Obecně jsou tetry plavci a potřebují toho prostoru přece jenom o něco více. Zajimavou možností jsou taky třeba razborky. S živorodkama do jisté míry by problém být nemusel, ale musely by se držet na uzdě, nenechat je moc množit, mít dobrou filtraci a o akvárko pravidelně pečovat, ale jak jsem psal, osobně bych se držel jednodruhového akvárka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2015 01:36 Kaileen – Tetry a ostatní druhy
Dobrý den,

líbí se mi tetry, zajímalo by mě, s jakými druhy rybek se dají kombinovat. Mám malé akvárko, cca 50 litrů a chtěla bych vědět, jaké máte zkušenosti s chovem a počtem tohoto druhu - pokud možno v interakci s jinými druhy. Zatím jsem neměla problém s neonkami v kombinaci s daliemi, pancéřničkem kropenatým a ancitrusem. Pak jsem pořídila další druh tetry, který mi bohužel zavlekl do akvárka nemoc a skoro všechno mi vymřelo. Nicméně při obnově akvária bych ráda věděla, zda můžu k tetrám pořídit živorodky, protože někde jsem četla, že to vůbec není vhodné, jiní akvaristé s tím zase nemají problém... Také jsem na fóru četla, že neonky nemá smysl si pořizovat, že houby vydrží, ale přitom to byl jediný druh, který osudnou epidemii v mém akvárku přežil.

Je spousta různých článků a často si protiřečí, takže by mě zajímaly vaše zkušenosti. Za každou reakci předem děkuju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 16:34 jaro Re: romant
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak a už chladim vodu lebo ju mám 30 stupou. Kúpil malý ventilátor. A mám otázku v Sob som založil nové 54l akvárko a dnes som menil asi 20l vody.je to v pohode.lebo sa mi zdá že za tak krátku dobu nejak slabo zapacha. A listy mi tuším odhnivaju. Nejaká rada? Prikladám foto
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2015 22:30 R Muž Silent [5949] Re: Arjoen
Krmit tak aby ryby stihly vše zkonzumovat a holt nezbývá než odkalovat a odkalovat. Lze také nasadit silnější filtraci nebo přídavné čerpadlo, ale to je řešení spíše pro větší až velké nádrže. Na trhu jsou i určité přípravky jako např. Tetra Biocoryn které fungují, ale náklady nejsou nejmenší a nakonec to odkalování spojené s týdenní výměnou vody akváriu jen prospěje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2015 22:27 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: Arjoen
Méně krmit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2015 22:23 Arjoen Re: Heimdall
Díky za rady a pomoc. A ještě poslední dotaz prosim , v už fungujicim akva se mi v písku usazuje zbytek rozpadle potravy a všeho mozneho a zvenku je vidět ze to tam prostě jak kdyby hnije. Odkaluju každý týden ale zbavit se toho nemůžu. Je to normální či jak tomu mužů zamezit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2015 22:01 R Muž Silent [5949] Re: Arjoen
U bioakvacitové kostky (kupovaný originál přířez) má sací trubka vnitřní průměr cca 20mm takže si to přeměř a uvidíš ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2015 22:00 Muž Miky1981 [57] Re: Arjoen
....tak to by mohlo jít, možná se bude muset jen poladit průměr trubky....a ještě bych upozornil jestli tam někde není taková škvíra na regulaci průtoku...aby nebyla rybkám přístupná...


edit: někde na fóru tu byla fotky kdy v té škvíře byl napasovanej pancéřníček....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2015 21:53 Arjoen Re: Heimdall
Fotka k příspěvku To by mohlo jít pánové co myslite
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2015 21:49 R Muž Silent [5949] Re: Arjoen
Obávám se, že tak jednoduché to nebude. Tu trubici nebude na co nasadit, protože mám takový pocit, že tenhle filtr nemá středový sací trn takže bez bastlení to nepůjde. Nejjednoduší cestou bude pořídit čerpadlo (Atman nebo JKA) a to jde na bioakvacitovou kostku s trubicí bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2015 21:48 Muž Miky1981 [57] Re: Arjoen
...záleží jak to vypadá, mám něco podobnýho doma a tam není kam napojit ta trubka...tzn. musí se to v té kostce vyříznout na celé tělo filtru...a ten do té kostky zasunout...

edit: proto jsem se ani nesnažil upravovat setovou filtraci a rovnou koupil hlavu a kostku a bylo po starostech....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2015 21:47 R Muž romant [27987] Re: Arjoen
Nabastlit ten biomolitan co jsem navrhoval a mohlo by být.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2015 21:43 Arjoen Re: romant
Takže by stačilo oddelat spodní část a prikoupit biomolitan a tu plastovou pruhldnou trubici?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2015 21:38 R Muž Silent [5949] Re: Arjoen
Tyhle filtry jsou obecně dobré jako mechanické, ale pro to co potřebujeme nejvíc (biologická filtrace) jsou nedostatečné. Dobře se dají kombinovat ve větších akváriích s vnějšími filtry. Jako ideální filtraci bych doporučil totéž co Roman. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2015 21:34 R Muž romant [27987] Re: Arjoen
Je to tzv. honič vody, má výkon, ale ne objem filtrčních hmot, neufiltruješ to, bude se rychle zanášet a nebude plnit funkci jak by bylo třeba a s ohledem na to, že jsi postavil osádku na solidních znečišťovatelích, rozhodně bych ho do tvého objemu nepoužil.
Edit: To řešení co navrhuje kolega Miky1981 se dá taky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2015 21:33 Muž Miky1981 [57] Re: Arjoen
...možná když na to napasuješ pořádnou kostku biomolitanu, tak by to šlo, ale osobně bych volil to co ti psal romant...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2015 21:30 Arjoen Re: romant
To je fajn ze na krabičce doporucuji 100-150 litru lumpove. A já mel strach ho dat do 20l akva ze je moc silny, zkazim něco když tam bude?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [38] ...... 118

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 113271x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15-zacatecnik?od=1851