Krunýřovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
http://www.catfish.cz 0 28.05.2007 14:32 Athaya hladala som v brozurke od vyrobcu sera. Je to ono?- naleptana kuze, šedavy opalizujici oblak na kuzi, krvacivost, silny sedy zakal oci, nahnedly povlak na zabrach (bohuzial neni tu uz nic)
vydrž do odpoledne,něco podobnýho sem viděl u romana na rybě,až sem dorazi,(jede ke mě na náštěvu)tak mu hned řeknu at sem pisne....
zřejmě nákej nádor...ale vydrž na vyjádřeni vice lidi........
Ahoj nevíte někdo co by to mohlo byt? Je to samička ancitruse a za prvním párem ploutví má takove bílé boule. Nemám moc času to hledat (zkouškový). Tak kdybyste někdo vědel? Foto bohužel nemám, ale pokusím se o něj ve čt.
Starší reakce
0 11.05.2007 14:57 Veronika Beňová Tak jsem nic nevypozorovala, jeho žábra vypadají naprosto normálně.
Díky za rady
0 11.05.2007 13:30 Vip Viz reakce níže. Myslím, že s věkem to nemá co dělat
. Nejdéle doložený věk v akváriu je něco kolem 30 let. Z mých odchovů je nejdéle doloženo 12 let a to neumřel přirozeně, došlo ke kolapsu filtrace, padlo celé akva. Jestli má problémy s dýcháním, měl by napínat žaberní trny.....
Přiložený obr od catfish...
0 11.05.2007 12:21 Veronika Beňová TAky bych si tipla ten věk, je dost možné, že je mnohem starší. Daroval mi ho strýc, který kdysi rušil akvárium a zůstal mu tam tento roztomilý obr. DAlších pět let ho měl v 5cm vody, bez vzduchování- a přežil. Vzala jsem ho k sobě a myslela jsem, že umře ale už je to přes půl roku a je úplně úžasný. Je strašně společenský, nechá se oďobávat rybičkama a rád se mazlí se samičkou, ale pářit se nechce. Mám ho strašně ráda a nerada bych o něj přišla, ale jeho čas se asi bohužel blíží
(
0 11.05.2007 12:08 Štěpán Třeba je to věkem, má třeba už zdegenerovaný žábry... nebo nějakou jinou nemoc ze stáří.
0 11.05.2007 12:04 Veronika Beňová Mam vzuchovani i filtr zapnut neustale, voda by mela byt provzdusnena dostatecne. Mam tam i mladsi samicku a ta je v pohode.
0 11.05.2007 11:35 Veronika Beňová – Sebevražedný Ancistrus:-))
Poslední dobou mi z neznámého důvodu asi 10let starý ancistrus vyplouvá po skle nad hladinu, tam vydrží docela dlouhou dobu a sesune se zpět.Někdy úplně šílí a rychle za sebou vystrkuje hlavu a snaží se jakoby vyskakovat z akvária. Poraďte mi prosím, co s tím. Díky
0 10.05.2007 09:17 Anonym Nejsem Jenda, ale gibbiceps bez problémů snáší tvrdou zásaditou vodu, mám to otestováno do pH 8,2 a do tvrdosti 20 N.
0 09.05.2007 22:15 Anonym Podle fotky to vypadá na bakteriální infekci. Rána je buď mechanická (odřenina) nebo vznikla z důvodu špatné kvality vody. Obávám se, že nalít tam Eshu problém nevyřeší.
0 09.05.2007 21:25 zikyc [79] - Sumci Koukni na
www.catfish.cz do nemocí,postup při nákupu importoaných sumců.
tezko to pospsat snad prirovnat k odrenine.... ryba prijima potravu nejevi znamky zadne indispozice.odrenina to nejspis nebude protoze druhy ktereho jsem mel uz taky posel na neco podobneho .diky za odpovedi. prozatim jsem nasadil eSHa 2000
Starší reakce
0 03.05.2007 15:49 Honza – jak to doadlo... :-(
Tak rybička byla po návratu domů mrtvá
Když jsem ji vylovil tak bylo vidět, že ten otvor, odkud ráno to něco koukalo je takovej divnej, jakoby natrženej. Bříško už nebylo nafouklé, ale vypadalo divně, tak jsem ho zkusil mírně promačkat špejlí, a z toho otvoru tekla nějaká žlutá, celkem dost smradlavá tekutina, a nebylo jí zrovna málo... A navíc, ale to nevím jestli není až posmrtné zranění, měla u tlamičky roztrženou kůži, a z ní koukali takový mainkatý asi kostičky. No co, život si užila, dětí měla jako smetí, a snad moc netrpěla. Díky všem za rady, a přeju ať podobný problémy nemáte...
0 30.04.2007 15:30 Honza To nafouknutí mi až tak nevadí, spíš to, co z ní kouká... no uvidím večer. Doufám, že bude po porodu a v pořádku... Jestli nebude v pořádku, tak zkusím přidat fotku...
0 30.04.2007 09:19 Honza – fotka
Fotku bohužel udělat nemůžu, nemám jak
Ale ta žlutá barva sedí...
0 30.04.2007 09:02 Carrie Ahoj,no tak ony ancistrusí jikry mají jantarově žlutou barvu.Jikry to budou určitě.Zkus přiložit fotku,pozná se z ní více
Možná že má v tělíčku vzduch...
nevím...
0 30.04.2007 08:46 Honza – Cosi vyhřezlé z ancistrusí samičky
Ahoj, dnes ráno jsem našel samičku u hladiny bříškem nahoru. Má ho dost nafouklé, a navíc z ní kouká (nejspíš z řitního, nebo čím to rodí, otvoru takový průhledný váček, 1 cm v průměru a na něm (nebo jeho součástí?) jsou malé, 2-3 mm velké žluté kuličky. Přijde mi to jako jikry, ale ty znám jen jako růžové na kořenu, tady jich tak 10 a osamoceně... Rybka po pošťouchnutí normálně reaguje (zdrhá), jen se nemůže moc dobře ponořit. Když se tlamičkou někde nechytí, tak ji to vynese na hladinu... Je to 5 let stará samička, v rození už zaběhlá, tohle by bylo její zhruba desáté potomstvo. Vůbec netusím co s tím, a pohled na ní mě moc trápí...
Starší reakce
0 30.03.2007 19:19 Pavel – Ancistrusy
Zdravím, mám problém s ancistrusy. Před týdnem jsem koupil 2 nové kusy k 2 už chovaným. Přibližně po 4 dnech umřely skoro současně 3 kusy. Poradíte někdo čím to může být? Už se mi kdysi stalo něco podobného.Díky
Starší reakce
Starší reakce
0 11.02.2007 19:59 meri – nafouklý ancistrus
http://Podobně mi uhynula samička ancistruse asi před měsícem.Břicho bylo nafouklé,naplněné žlutou tekutinou.Ostatní kusy jsou v pořádku.
0 11.02.2007 15:05 Hana – krmení
Když jsem četla o krmení pro sumce s česnekem, nedalo by se použít krmení Tropical pro terčovce s česnekem.Namočit ho v prstech,aby padlo na dno a snad si ho sumci vezmou.
Tohle nevypadá jako vodnatelnost ,spíše mi příjde že je to kapilarióza ryb
catfish.cz/… ..Nemoci tohotu typu se špatně rozlišuju ,proto by bylo opravdu na místě zeptat se Catfish, určitě ti poradí
Kdyby si někdo prošel pořádně stránky Catfish :o(. Ancistrusi se nafukujou z různých důvodů, třeba při předávkování CO2.
www.catfish.cz FAQ bod 16.
0 11.02.2007 00:09 Vip – :o)
..."v tomto stádiu je léčba prakticky nemožná, je to jen trápení rybky!!"
myslím,že téhle rybce to už je jedno
0 10.02.2007 23:36 Jirka Catfish? Nevím proč by se měl na ni Tom obracet, břišní vodnatelnost to je určitě a v tomto stádiu je léčba prakticky nemožná, je to jen trápení rybky!!
Horší radu jsem neviděl!!!!!!!!
0 10.02.2007 21:12 Sidonius Tome, zkuste se se svým dotazem obrátit na Catfish v diskusi na
www.akvarko.cz
Můžete-li někomu věřit, tak právě jí!
Jak jsem měl tu čest ji poznat, určitě se vám pokusí pomoci.
0 10.02.2007 19:15 Zdenek Souhlasím. Vypadá to na 99 % na břišní vodnatelnost.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
http://www.catfish.cz Přidat reakci
1 ...... ...... [20] 21
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 9730x