Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krunýřovec - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Krunýřovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

http://www.catfish.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2018 09:49 AkvaristaPařez Re: AkvaristaPařez
Fotka k příspěvku AkvaristaPařez napsal: Anthrax napsal: Pomohlo by více informací. Ideální by byla prezentace nádrže
( rybicky.net/nadrze/ ) s maximem informací (stáří nádrže, osádka (druhy, počty), údržba (jak probíhá a jak často), rostliny (jaké tam jsou, kolik jich tam je a jak jsou na tom), krmení (čím a jak často), filtr, teplota, atd., atd.) + fotka nadrze a fotka ryby. Ale zakopaný pes bude v tom co naznačil Romant. ;-) Teď jde o to jestli je mu nějak možno pomocí nebo je lepší utrácení.


Omlouvám se,jsem tu nový. Už jsem zavedl demonstraci akvárka v profilu hop a vkládám fotku ancitruse z večera,rano opět ležel na listu kytky,ale dýchal
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2018 09:47 AkvaristaPařez Re: Anthrax
Anthrax napsal: Pomohlo by více informací. Ideální by byla prezentace nádrže
( rybicky.net/nadrze/ ) s maximem informací (stáří nádrže, osádka (druhy, počty), údržba (jak probíhá a jak často), rostliny (jaké tam jsou, kolik jich tam je a jak jsou na tom), krmení (čím a jak často), filtr, teplota, atd., atd.) + fotka nadrze a fotka ryby. Ale zakopaný pes bude v tom co naznačil Romant. ;-) Teď jde o to jestli je mu nějak možno pomocí nebo je lepší utrácení.


Omlouvám se,jsem tu nový. Už jsem zavedl demonstraci akvárka v profilu hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2018 22:16 R Muž Anthrax [4785] Re: AkvaristaPařez
Pomohlo by více informací. Ideální by byla prezentace nádrže
( rybicky.net/nadrze/ ) s maximem informací (stáří nádrže, osádka (druhy, počty), údržba (jak probíhá a jak často), rostliny (jaké tam jsou, kolik jich tam je a jak jsou na tom), krmení (čím a jak často), filtr, teplota, atd., atd.) + fotka nadrze a fotka ryby. Ale zakopaný pes bude v tom co naznačil Romant. ;-) Teď jde o to jestli je mu nějak možno pomocí nebo je lepší utrácení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.06.2018 21:39 R Muž romant [27987] Re: AkvaristaPařez
Chtělo by to odpovídající podmínky, do tvojí litráže nepatří ani jeden, natož 3. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2018 21:08 AkvaristaPařez – Chcípá mi ancintrus
Dobrý večer, mám akvárko 30litrů, tři týdny v něm mám živočichy. Mezi nimi dva malé ancistruse a jednoho většího. Ten větší celé odpoledne polehává po dně na čumáku se mu udělal bílý flíček, někdy i na boku, vypadá, že zemře. Všiml jsem si toho po výměně 1/3 vody. Stále dýchá, ale nehýbe se, zkoušel jsem ho pinzetou postrčit, na to reaguje. Dočetl jsem se, že by se měl vyndat do karantény a hodně mu vzduchovat, bohužel nemám možnost druhého akvárka, tak jsem alespoň místo "čeření hladinky" začal pouštět bublinky. Poradíte mi někdo, co s tím? Děkuju moc všem.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2018 19:03 Mejla82 – update
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2018 18:43 Mejla82 – Adonis
Fotka k příspěvku někde se mi přibrousil trochu adonis....viz foto..
Nasadil jsem preventivně esha 2000.Nozmálně se pohybuje a chutná mu..

trochu ztrácí sitou barvu



 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.03.2018 22:29 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: lajcinko
- rybicky.net/nemoc/ichtyophthirius-multifiliis použijte eSHa exit a následně eSHa 2000 ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2018 22:21 lajcinko – krupička ?
Fotka k příspěvku Zdravým. Kúpila som do zabehaného akva 2 prísavníkov. Karanténu nádrž nemám stydim . Plánujem ju, ale chystáme sa sťahovať, takže až v novom...Po 2 dňoch sa u jedného objavili bodky. Predpokladala som, že krupička. Nasadila som Costapur + zdvihla teplotu, po 3 dňoch liečbu opakovala. Ale stav s nezlepšil, skôr zhoršil. Choroba sa začína šíriť na ostatné rybky. tone Je to krupička? Či niečo iné? Ako postupovať?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2017 10:15 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Eliška
Problém tvé lorikarie má podle mě základ v problému samotného akvária.
Akvárium jsi založila dost zodpovědně. Doopravdy si dala pozor na jednoduché rostliny a například mokřanky ti rostou moc pěkně a kryptokoryny vypadají fajn. Problém je, žes to založila přesné podle stylu současné akvaristiky, který je: Čekej s rybami měsíc od založení, několik druhů ryb je ok, snaž se o nějaký layout, použij tetra bakterie. Návod, který podle mého názoru v novém akváriu způsobí méně problémů, zní: Čekej s rybami měsíc a půl až dva a půl měsíce od založení, dej jen jeden druh ryb, naplň akvárium co nejvíc rostlinami, vyžebrej od někoho vodu a detrit ze starého akvária.
Co se rostlin týče, napíšu ti přímo do prezentace.
Nedal bych ryby dřív, než za měsíc a půl a dal bych jen jeden druh.
Neřeším, jaké ryby jsi dala do 54l a neřeším práci s filtrem. Ve svých akváriích filtr nemám, neumím. Ale v prezentaci píšeš, že jsi měla problém už s cichlidkou. To je ono. Kdybys udělala, jak píšu, měla bys méně starostí s nemocemi, protože jejich rozvinutí často závisí na podmínkách v nádrži.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 07:59 Eliškaa Re: Anthrax
Ano, čištěný filtr znamenal začáteční boj s řasou. Teď se ustálil určitý kompromis a je pravda, že filtr čistím dál. V akva vodě, občas přiám tetra bakterie. Ale pravda, nemusela bych. Píšu si. Poznámka o průtoku je super, to je něco konečně trochu konkrétního.
Lorikarie mi právě do malého akva odsouhlasili, už to čtu, no nevyhodím je. Promyslím. Jinak nemocný beze změny. Počtu něco o parazitech jak se píše i výš. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 07:48 Eliškaa Re: ctibum
Dobré ráno, nenechala jsem se odradit, jsem tu pro rady a dám do toho co jde :) Kdyby vše fungovalo, nemusím se nikoho ptát :-) prezentace je na světě Akvarium začátky. Fotit v akváriu se musím také ještě naučit hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.11.2017 20:18 R Muž ctibum [6920] Re: Eliška
1) Ten popisek "Snažím se to nezahubit..." patří k mému profilu a je to moje snažení ;-)
2) Když odpovídáš, používej zelenou šipku v záhlaví příspěvku, na který odpovídáš
3) Podívej se na první fotky mojí "12". Každej nějak začínal. Neboj se jít s kůží na trh, nikdo ti hlavu neutrhne.
4) Zbytek netuším, o čem píšeš, jestli to byla reakce na můj příspěvek... stydim
5) Zaregistruj se, založ prezentaci nádrže, vyplň co nejvíc informací a přidej aktuální fotku nádrže... :)
EDIT
Filtr se čistí, až když výrazně klesne průtok ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2017 16:24 R Muž Anthrax [4785] Re: Eliška
Ahoj. Rozumím správně, že máš v 54 l (přepokládám hrubý objem) tohle rybicky.net/atlasryb/cichlida_papousci (já doufám, že tam máš tohle rybicky.net/atlasryb/cichlidka_papousci ) a Lorikárie, které by asi v tak malé nádrži neměly být? Čištění filtru co dva týdny, to taky svědčí, že nebude něco v pořádku. Prezentace bude na místě. ;-)

Doufám, že ti nepříjde můj komentář demotivující. To není jeho cílem. Ale předpokládám, že jsi sem nepřišla aby jsi slyšela pravdu a ne aby ti někdo mazal med kolem pusy. Tak prostě nebudeme chodit kolem horké kaše ;-) Kritiky se neboj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2017 16:05 R Muž romant [27987] Re: Eliška
Zaměřil bych se na kvalitu prostředí a pohledal pojem jako jsou vnitřní paraziti, obvykle Hexamita.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2017 15:55 Eliška
...hm, opravdu se to snažím nezahubit :) děkuji vtipálkovi za připsaný titulek. Rybek není víc, byla jsem si vědoma, že malé akvárko, do začátku je možná trochu problém, ráda bych se k akvaristice vrátila... Prezentaci se pokusím vytvořit, nu není lehké vyvěsit něco extra jednoduchého mezi většinu těch parádních a zajímavých záležitostí (je to bohužel i demotivující, stejně jako některé komentáře)… Děkuji za tip k přečtení (tip už tam není?), zkusím číst znovu a lépe. Ano, zkušenosti mi chybí. Rybky jsem se pokusila skládat dle parametrů...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2017 15:15 R Muž ctibum [6920] Re: Eliška
Zaregistruj se, založ prezentaci nádrže, vyplň co nejvíc informací a přidej aktuální fotku nádrže... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2017 14:50 Eliška – Krunýřovec s bříškem
Fotka k příspěvku Dobrý den,
Pár dnů jsem nemohla najít jednoho z krunýřovců a následně se objevil s pořádným bříškem. Je čilý, reaguje, žere, jen nešplhá do výšek. Nejsem schopna určit, zda je to samice, ale beru jako málo pravděpodobné, že by byla před vytřením. Fotka prachmizerná, ale problém vidět jde (potvůrka utíká ze zorného pole). Akvárium 54l, založené v červenci, osádka: párek cichlidek papouščích, pět neonek, dva krunýřovci vláknoocasý. Výměna části vody a odkalení cca co týden, filtr co dva. Standardní vybavení, substrát pro rostliny, jemný štěrk, čedičové kameny, rostliny na 3 patra. Krmení mražené a sušené vícedruhové. Poslední akce v akváriu – před týdnem přeléčení Isha 2000, problém přišel nejspíše s novým mraženým krmením. Postižený byl hlavně samec cichlidky. Děkuji předem za radu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2017 22:42 HaRy Re: Tudy
Díky. Poslala jsem ho na druhý břeh.. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2017 17:47 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: romant
OK, může jít i o vnitřní parazity, v každém případě konečná, netrápit...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.11.2017 17:39 R Muž romant [27987] Re: Tudy
Byl bych velmi opatrný v rychlých soudech u "typických" příznaků, těch možností je zde povícero. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2017 17:08 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: HaRy
Souhlas, typické příznaky infekční vodnatelnosti, utratit. I kdyby se nejednalo o vodnatelnost, takhle nafouklá ryba už půjde vyléčit velmi těžko. Navíc může nakazit další ryby, zejména pokud chcípne a ostatní si na něm začnou pochutnávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2017 14:09 R Muž romant [27987] Re: HaRy
Já bych 10 let starýho ancáka nešešil. Tady si přečti co by mohlo být možnou příčinou. www.catfish.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2017 14:04 HaRy Re: romant
Myslíte, že nemá smysl se pokusit o léčbu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.11.2017 18:21 R Muž romant [27987] Re: HaRy
Ušetřit trápení a poslat na druhej břeh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2017 18:19 HaRy – nafouklý krunýřovec
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nafoukl se mi Ancistrus, tak potřebuji poradit, o co se může jednat. Infekční vodnatelnost? Je celý nafofuklý, má hodně vypouklé oči. Šupiny neodstávají. Jinak se mi chování zdá normální (přijímá potravu, pohybuje se jako obvykle). Trus se mi zatím zkontrolovat nepodařilo, ale nevšimla jsem si v akváriu ničeho neobvyklého. Je mu cca 10 let. Akvárium je zaběhnuté již dlouho, čistím vodu i filtr pravidelně jednou týdně, vzduchuji... Ostatní rybičky se zdají být v pořádku (až na pár Danií s křivou páteří). Přikládám fotky. Děkuji za rady a tipy.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 16:39 Muž luke1988 [4] Re: LeRi
Sitovanej je tam zatím přechodně, už se mu dělá větší nádrž. V současné době má 15cm, tak jaký je v tom problém? Zdá se ti tato nádrž malá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 12:08 Muž luke1988 [4] Re: jarda62
Kokos jsem nechal puknout v troubě, takže otvor je dost velký, ale nechám to teda být a snad se za pár dní uzdraví. Mě napadlo jestli se nejedná o derovou nemoc nebo něco podobného, ale to je asi blbost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 11:44 Muž LeRi [315] Re: luke1988
V první řadě nevím co v tvé nádrži dělá Pterygoplichthys gibbiceps a koukám že jim dáváš tablety tak jim nedávej jednu celou na jedno místo , buď jim dej každému jednu nebo lépe jim jednu rozděl do různých koutů akvária ,často se o ní dokážu pěkně poprat, ta zranění můžou být po rvačce ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 11:16 Jarda62 Re: luke1988
Jak máš udělaný ten kokos, kdyby byl malý vstupní otvor, tak se i takhle odře. Moje vlastní zkušenost. Změna chování nejspíše kvůli regeneraci, kdyby ses vysekal na motorce a takhle se zedřel, taky nebudeš poskakovat radostí. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 10:38 Muž luke1988 [4] Re: Amatértom
Je to možné, ale proč taková zásadní změna chování?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 10:34 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: luke1988
Vypadá to odřeně
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2017 09:45 Muž luke1988 [4] – Krunýřovec sp gold
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, mám problém s krunýřovcem..již 2 dny se nehne z jednoho místa na předním skle (což je divné, protože vždy byl na svém kořenu) a všiml jsem si, že má hřbetní ploutev a prsní zarudlé a poškozené. Nějaký nápad co by to mohlo být? děkuji za případnou pomoc
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.08.2017 18:01 Muž LeRi [315] Re: Zdeňka
Podle místa kde Ancistrus naposledy vydechl odhaduji že nádrž nebude v moc dobrém stavu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.08.2017 17:34 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Zdeňka
Dr. Brennan tady skutečně nepřispívá, to bude chtít víc info, ideálně prezentaci. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2017 17:22 Zdeňka – Ancistrus multispinis gold
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, dneska jsem zjistila, že můj skoro roční krunýřovec uhynul. Přikládám fotky. Jen by mě zajímalo, jaká byla příčina smrti. Děkuji.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2017 09:46 kleema – velký vřed nebo nádor
Zdravím,
můj krunýřovec má zvrchu na tlamce hodně velký nádor-vřed-bouli, má to půlkulový tvar o průměru 1cm (nebo i trochu přes 1cm), vysoké přes půl cm, uprostřed to je otevřené, vrchní polovinu tvoří červená tkáň.
Zatím se mi to nepodařilo vyfotit (mám hodně kamenů, hodně se schovává (není mi úplně jasné, jak děláte tak hezké foto)), ale chci se zeptat, jestli jste se někdo s tak velkým "vředem" setkal nebo jestli se dá odhadnout, co by to mohlo být, nebo jestli se s tím dá něco dělat.
Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2017 11:59 Thomassmk1 Re: JoKa
Jinak já plně souhlasim! L023 jak vyšitý! pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2017 09:47 Thomassmk1 Re: JoKa
Doma mám 350L nádrž, už jen stolek a může se napouštět takže u mě zůstane tone ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2017 06:40 JoKa Re: Thomassmk1
Hádal bych to na obligátního P. Pardalis albín. Nemá u tebe co dělat, jeho nádrže startují na 300l...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2017 23:09 Thomassmk1 – Prosím o pomoc! Poraněná ploutev
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den všem!!
Prosím o pomoc nebo radu, snad se najde někdo kdo už to viděl.
Můj oblíbený krunýřovec má poraněnou ploutev. V kloubu to má zarudlé ( asi krev / sraženina) a je to rozlité do celé ploutve (viz.foto)
Nevíte jak k tomu přišel? Čím to je? A jak s tím naložit?
Nezdá se že by byl nějaký divný. Chování je normální, jede si to svoje, není plachý, je klidný, potravu přijímá normálně.. Sumcu mám víc (4druhy) a všichni jsou bezproblémový. Akvarko mám zajete skoro tři roky, 1x za 10dni menim 1/3 vody a 1x za měsíc a pul cistim filtr. Akvarko 150L mám čisté, skoro bez řas, krásně Porostlé, bez problémů a bez úhynu ryb! Chemii se vyhybam, raději pouziji něco přírodního (pokud je potreba) pouze při čištění filtru používám bakterie. Takhle mi to frčí už dva a půl roku. Tohoto sumce mám pul roku, odhadem mu bude něco kolem roku. Tuším že je to samice (nemá fousy) ale na obyč. ancíka mi přijde jiný. Jiná tlama (viz.foto) a je větší (cca 15cm)
Dokázali by jste určit druh?
Předem děkuji za rady, info a snad se dá můj miláček nějak do kupy. ;-) hmm
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.03.2017 17:19 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Jespe
-až ho odchytíš ,tak se na to podívej pod lupou,
- důležité je zda uvidíš takovou nitkovitou tkán, nebo vodnatě bílé, hlenovité ložisko .
-fota mi pošli přes SZ, ale dej je i sem, dík ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2017 16:59 Muž Jespe [3] - Malawi, TanganikaRe: lacewings
Jsou asymetrické a vypadají spíš jako nějaké bělavé ranky. Nejsou moc veliké. Obě dvě se tvoří v místě, kde roste břišní ploutev. Zkusím třeba ještě nafotit, ale bez odchytu to půjde těžko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2017 16:35 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Jespe
Jespe napsal.... objevily se u něj malé fleky po obou bocích,

-více mi to popiš
-je tam symetrie těch fleků,
-nejde o symetrické objemové "jako-by" plošné vyboulení s změnou barvy v důsledku pnutí,
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2017 14:54 Muž Jespe [3] - Malawi, Tanganika – Propadlé břicho a bílé fleky
Fotka k příspěvku Ahojte, potřeboval bych poradit od zkušenějších.

Krunýřovec pardálí L021 evidentně ztrácí na objemu,má propadlé břicho, nevšiml jsem si ani vylučování a objevily se u něj malé fleky po obou bocích, které se mi teď nepodařilo vyfotit, ale pro představu: červené šipky směřují na místo, kde se nachází.

Má 35 cm, chovám ho s tanganickýma rybama v 900l nádrži. Rybu vlastním cca rok (pánovi se už nevešla do akvária) a začátky byly v pohodě. Ostatním rybám se daří (i se mi rozmnožují), dokonce i druhému krunýřovci, které ho tam mám.

Poradíte mi, jak mám postupovat?

Žádnou karanténní nádrž pro 35cm rybu nemám... :-(

Mám zkusit nějakého veterináře?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2016 17:44 fkradek – Ancik
Fotka k příspěvku Nevím co to je ten vycnelek
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2016 15:42 R Muž romant [27987] Re: Fridunak
Jak jsem ti psal, je to o kvalitě prostředí a podle toho co píšeš bych z něj předskokana v tom novým nedělal, tam bude úplně stačit to rozmetadlo hnoje s ulitou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2016 14:34 Fridunak Re: romant
Já vím mám teď nejak přerybníno bál jsem se jestli to není nějaká plíseň.Zabíhám novou stovku.Tak bude první obyvatel kromě ampularek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2016 13:16 R Muž romant [27987] Re: Fridunak
Je odřenej, kvalita prostředí především(ty dva kousky v 54 litrech je, bude moc), možno lehce zasolit(pol. lžícy na 50 litrů).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2016 12:30 Fridunak – Co je to za nemoc
Fotka k příspěvku Zdar nevíte někdo co je to za flek u ocasu? Má ho jen z jedné strany.Mám dva v zaběhlém akvárku 54l,druhý je v poho.PH 7,Celková tvrdost vysoká studniční voda, Filtr klasický bublák.
 
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

http://www.catfish.cz

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 21

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 9722x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9480-krunyrovec-nemoc?od=51