Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krunýřovec - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Krunýřovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

http://www.catfish.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2024 20:25 Muž skovin [0] – Gibbiceps nemoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den přátelé, prosím Vás tímto o radu.
Mám Gibbicepse přes 10 let velikostně asi 40cm s terčovci v akvárku cca500l.....nikdy žádný problém, až před měsícem viz foto. Jde o poškození vrchních části s boláky a zadní ploutve. Má někdo z Vás představu o co jde a co s tím ? Nic ostrého a problémového v nádrži nemám, jen kořen. Některé boláky už se zahojily, ale na jiných místech jsou nové, poškozená část ploutve se odlomila a zahojila.
Předem díky moc za radu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2023 22:11 Muž DNK19 [0] – Sumeček
Fotka k příspěvku Zdravím,

náš sumeček má už nějakou domu vzadu na tělíčku takový výrůstek, nevíte prosím někdo co by to mohlo být a jak to popřípadě řešit? Líp se mi to nepovedlo vyfotit.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2022 13:06 Žena JanaS [138] Re: Beastie
Taky jsem je chovala a taky víceméně krátkodobě a neúspěšně. Z deseti mi vždy zbyl jeden a ten tedy pak žil dlouho. Já si nemyslím, že by byla chyba v nás chovatelích. Myslím, že jsem někde četla, viděla na YT, že většina jsou importy. Takže si myslím, že prostě rybám vytrženým z jejich "rodného" prostředí (na YouTube), po dlouhém transportu, možná různých překladech, odstávkách ve skladech, přelovování a manipulaci, prostě dojde síla a už se nezotaví. Podle mne jsou to takové transporty smrti. Cesta by byla odchovat si vlastní skupinu. Upřímně nevím, jestli je u nás někdo odchovává, ani jak moc jsou tyto ryby celkově křehké. Snad se ozve nějaký místní odchovatel. Ve článcích je článek Jak si odchovat. Kdysi jsem z nich byla úplně odvařená. Ale bohužel se nepovedlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2022 11:40 Žena Beastie [318] Re: Lojza007
Před chvílí jsem viděla mrtvolku, a když jsem hodila tabletu, byli na ní jen tři. Vídám je na skle a při krmení, takže se opravdu neschovávají.
Hodně jsem toho o nich a o krmení načetla a myslela jsem, že budu právěže vpohodě, s máčenými slizkými dubovými listy, se zeleninou pro tylomelánie, se spirulinou a nemytými skly (nemyju už žádné a po 3 měsících nikde žádná řasa od té doby co je mám), s kamenem s přirostlou řasou,...
Jsem dost zklamaná, ale asi hlavně ze sebe, možná jsem měla ještě přidat čistou spirulinu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2022 11:16 Muž Lojza007 [1204] Re: Beastie
A opravdu tam nejsou? Já už si několikrát taky myslel, že těch posledních pár kousků nepřežilo a čas od času aspoň jednoho uvidím. Ale několik mně jich taky uhynulo.
Každopádně jejich chov už jsem vzdal a další nepořizuju...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.09.2022 10:28 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: Beastie
Horác k tomuto : (edit) www.horacovoakvarium.cz/…

Zkusit jiného, a pak ještě jiného....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2022 10:03 Žena Beastie [318]
Z jakých hlavních důvodů umírají otocinclus po karanténách?
Koupila jsem jich deset na konci května, ještě na konci července jich bylo 6. Po dvou měsících mají být plně aklimatizování, krmím je pestře a opatrně, v akva je pořád co jíst. Je to 3,5 měsíce a mám jen 3.
Nerozumím ztrátám, NO2 je nula, kytek je v akva exploze, nádrž je zaběhlá, nic jsem nepřidávala, nic jsem neměnila, kdykoliv krmím vidím je jíst cokoliv, plovoucí, tablety, snaží se i na mražené daphnie a cyclop, visí na sklech, spařenou zeleninu a listy dostávají, bříška mají na pohled plné.

Kam se mám dívat na důvod úmrtí? Přemýšlím, jestli mám něco fundamentálně špatně a zvládnu to změnit nebo jestli to mám zkusit ještě jednou od jiného dodavatele.

Ještě je možné, že dajana spirulina tablety nejsou dobré, mám třeba vyměnit za hikari?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.02.2021 20:44 Dodoroq Re: Dodoroq
Přijde mi správné a prospěšné učinit resumé za případem, zejména pro lidi jako já, co spíš čtou než se ptají.
Žádní další krunýřovci neuhynuli, spíše naopak, rostou před očima, hodnoty vody permanentně normální, tedy usuzuji, že to byl opravdu malý slabý kousek načatý importem. Ozval jsem se do Vivária s tím, jak se věci vyvinuly a že budu chtít objednat náhradu, až bude, a pan Kučera zareagoval až neuvěřitelně - víceméně poptávku zpracoval jako reklamaci s tím, že na vlastní náklady sežene náhradní kousek. Tomuto přístupu rozhodně tleskám. potlesk

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.02.2021 09:48 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Dodoroq
Dusíkem to evidentně nebylo. Tihle krunýřovci, to je často import, ty nevíš, co se s nimi dělo, než jsi je koupil, navíc úhyn jednoho kusu nepředstavuje nic, co by naznačovalo nějaký zásadní problém, to se prostě stává i v přírodě, každý živočich je trochu jiný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2021 09:01 Dodoroq Re: dudak
Díky za nějaké uklidnění (ohledně potravy).
Podle všeho jde o import z přírody a tohle prostě mohl být slabší kus, akorát mě překvapuje, že na to že se mu tam vlastně nelíbí přišel až takhle pozdě.

S tím kolísáním dusíkatých látek takhle dramaticky mě to popravdě nenapadlo, měřím co 2-3 dny a výsledy jsou permanentně ve shodě (ze začátku byly dusičnany o kousk nižší, ale teď se (po přidání neonek) ustálily na těch cca 10 mg/l), NO2 a NH3 je tam neměřitelné od začátku, což jsem považoval za znamení, že se bakterie zaběhly. Jako chemik jsem si na roztoku dusitanu, dusičnanu a amonné soli ověřil, že roztoky fungují a kdyby tam něco bylo, ukážou to. Spíš jsem (protože výsledky jsou pořád stejné) plánoval měřit míň často, s výměnou vody (nejspíš před ní).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2021 08:52 Dodoroq Re: Anthrax
Cílové ryby v té nádrži jsou terčovci, a těch 28 je řekněme kompromis, aby mi tam vůbec vydrželi - asi bych v tuhle chvíli mohl držet teplotu někde zásadně níž, protože ti přijdou tak za měsíc dva, ale nechci ty podmínky potom o dost měnit a pak se divit - už stačí, že s CO2 začnu stahovat pH (až tedy CO2 dorazí). Zrovna u teploty jsem čekal, že na ni budou spíš háklejší ty neonky a ty jsou komplet v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.02.2021 05:06 R Muž Anthrax [4765] Re: Dodoroq
Ahoj, proč držíš teplotu tak vysoko?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.02.2021 01:31 Muž dudak [1885] Re: Dodoroq
předně L200 není pancéřníček, ale krunýřovec. Jinak z parametrů vody těžko soudit. Tyto ryby žijí spíš v měkkčích a kyselejších vodách, ale krunýřovci si poměrně dobře zvyknou i na jiné vody. Pokud šlo opravdu o importy z přírody, tak tam mohou být ryby na změnu parametrů citlivější. V měsíc starém akváriu mohou hodnoty dusíkatých látek dost kolísat i v řádu hodin. Ohledně potravy si myslím, že to příčina nebude, v akvárku si určitě něco najdou a i o hladu vydrží hodně dlouho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2021 00:51 Dodoroq – Uhynulý pancéřníček
Zdravím, obracím se pro radu ke zkušenějším. Založil jsem si nové akvárko (viz profil), nespěchám, první rybky do něj šly jako testovací (neonky) po nějakých 10 dnech, po dalších cca 20 dnech, když byly parametr vody pořád v normě, jsem přidal tři pancéřníčky L200. Šlo o malé kousky, dva kolem 5 cm, jeden tak 4 cm, koupeno přes Vivárium v Mělníce na objednávku, byli tam asi 10 dní v karanténě po importu.

Po vpuštění do nádrže se chovali podle mě relativně standardně - začali ožírat kořen a stěny, asi den byli všichni vidět, pak se dva začali schovávat a jenom jeden z větších nebyl taková bačkora a vystavoval/vystavuje se dál.
Včera večer jsem zaznamenal, že se "osmělil" i ten malý a zůstal na viditelném místě i přes provoz před akvárkem, ale přišel mi apatický, takže jsem z preventivních důvodů změřil parametry vody a na noc vzduchoval, co kdyby (vzduchování normálně nepouštím, žádná z rybek se nezdála lapat po vzduchu u hladiny). Ráno jsem ho ale i tak našel mrtvého. sad

V akvárku není nic, co by mohlo chtít pancéřníčky lovit, neměl zranění, kterého bych si všiml. Přišlo mi, že má na zádech bílý povlak, ale jestli jo (přes ty skvrny to není nijak dobře poznat), tak jen neznatelný a mohl být (předpokládám) od toho, že umřel už večer a do rána se do něj pustila plíseň nebo tak něco. Všechny ostatní ryby vypadají v pohodě, včetně těch dalších dvou L200, ale to tenhle malý do předvčerejška vypadal taky.
Parametry vody jsou řekl bych v normálu:
Teplota nastavená řídící jednotkou na 28°C a drží se tam +- 0.1 stupně, při výměně vody obyčejně klesne na cca 27°C, ale do hodiny je zpátky na 28.
NO2 0, JBL kapkový test
NH3 0, Salifert kapkový test
NO3 kolem 10 mg/l, JBL kapkový test
pH měřím kalibrovanou elektrodou, drží se na 7.6, mimo momenty, kdy měním vodu, to krátkodobě vyskočí na 7.8 max.
Tvrdost jsem měřil jen po zakládání, ale předpokládám, že ta se nemění nějak dramaticky, byla při měření 11 dKH, 3.1 dGH.

CO2 zatím nepřidávám, takže z toho by ten úhyn taky neměl být (a až budu přidávat, bude láhev regulovaná přes tu pH elektrodu elektronickým ventilem).

Jako prevenci jsem vyměnil cca 30% vody (víc než obyčejně dělám), celý den jelo vzduchování. Před úhynem jsem do akvárka nezasahoval (jako že bych čeřil dno nebo tak něco). Nemám naprosto žádnou představu, proč uhynul, ale pokud to můžu ovlivnit, nerad bych, aby to potkalo další rybky - ne proto, že ti L200 nebyli levní, ale spíš že když už mají jména, je to člen rodiny. Nějaký nápad, co bych měl zkusit?

PS: jediné, co mě napadlo, je že se ancíky snažím krmit tabletkami od Tetry, ale neviděl jsem, že by se do nich pouštěli - tabletky přes noc zmizí, to jo, ale možná se jen za noc rozpadnou. Přes den vídám ancíky na pozadí, obírají z něj řasy, a ten menší se spíš celé dny schovával, takže vůbec netuším, jestli něco žral. S tím, jak byl možná vystresovaný... ale to jen fabuluju.

Jakákoliv pomoc je vítána.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 16:24 R Muž afc1886 [14682] Re: Corec
Co si budeme vykládat, to dno je taky na pytel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 11:30 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Corec
Prosím tě. Udělej si tu prezentaci. Napiš výsledky těch testů. Jinak je to mlácení prázdné slámy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 10:49 Corec "děravé" ploutve
Fotka k příspěvku Ještě přikládám foto rybky.
Vodu mám myslím v pohodě (podle zákl. testů), mám akva 180 l a měním 40 l týdně, hodně rostlin...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 09:58 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Corec
Zkus si najít"bakteriální rozpad ploutví". Mohlo by to být ono. Většinou je způsobený špatnou kvalitou vody. Víc bez fotek a prezentace nejde poradit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 01:16 Corec – "děravé" ploutve
Prosím o radu. Můj krunýřovec plochoústý (cca 13 cm) má krásný dlouhý ploutve. Ale nedávnou jsem si všimnul, že má ty ploutve jakoby roztřepený na konci (hlavně ocasní ploutev, ale i další). Nejsou hezky celistvý na konci. V jiných ploutvých má zas třeba dírku (jakoby mu někdo propíchnul ploutev špendlíkem). Jinak ale funguje úplně normálně, žere, plave jako vždy. Na těle jinak nic nemá, žádný rány, vředy, nic ošklivýho prostě.
V akváriu je to navíc největší ryba, takže pochybuju, že by tohle mohla způsobit nějaká jiná ryba.
NEvíte někdo, co to znamená?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2021 12:19 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: Killer
Tipuji vysoký obsah dusíkatých látek ve vodě.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2021 09:32 Muž Killer [133] - SumciRe: fido16
No to jsem si myslel taky a jeden akvarista řikal, že pokud nekrmim masem z teplokrevných živočichů, tak by to nemělo být ono..Jinak to z počátku nebyl "kráter"..bylo to jak hladký strup..jenže včera se to začalo odloupávat až se do vylouplo a je tam díra..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2021 01:57 Muž fido16 [631] Re: Killer
Vypadá to na děrovou nemoc ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2021 12:41 Muž Killer [133] - SumciRe: Killer
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ještě se mi podařilo udělat lepší obrázky
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2021 16:01 Muž Killer [133] - Sumci – ?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku co je to za moribundus?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2020 18:48 Muž fido16 [631] Re: LM
Přijde mi to jako stresové zbarvení. Nic jiného tam nevidím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2020 17:05 LM – Krunýřovec - bílý povlak
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím vás, prosím poraďte. Mám lorikárii red a je na ní vidět jakoby bílý povlak, na hřbetech ploutví je bílá barva výraznější. Objevuje se ale jen pod určitým úhlem, jinak je krásně oranžová. Původně jsem si myslela, jestli to není jen nějaké "bublinkové ojínění"...
Přikládám pár fotek, kde je to vidět, blbě se to ale fotí.
Je to nějaká nemoc nebo je to normální?
Lorikárie se jinak nijak zvláštně nechová. Nemůže to být třeba vodou o teplotě 24 stupňů?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2019 15:57 Muž fido16 [631] Re: vesperus
To že se tam nedostane neznamená že to nezkouší ;-) zkuste jej vyndat ať se potvrdí že to tím skutečně není :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2019 20:04 Olin Re: vesperus
Doporučil bych opakovat predešlou léčbu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2019 20:01 Žena vesperus [2] Re: fido16
Nóóó... pod ten kořen se nedostane, je malinký, pod nim nejsou žádné dutiny a je pořád na stejném místě. Kdyby se pod něj snažila dostat, všimla bych si toho. Jak už jsem psala, po přeléčení to vypadalo, že se rána zatahuje, a pak se zase rozlezla podél té chybějící ploutve. Žádné jiné dekorace nemám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2019 19:56 Muž fido16 [631] Re: vesperus
Ten křen co máš v prezentaci tam stále máš? Ptám se protože ty kamínky jsou dost ostré. Pokud se samička dostane pod kořen může být odřená od těch kamínků
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2019 19:20 Žena vesperus [2] Re: fido16
Měním, vše dělám stejně už léta.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2019 19:11 Muž fido16 [631] Re: vesperus
No teď už spíš hřbetní ploutev nemá. Měnil bych vodu. Plíseň tam nemá tak aspoň že tak
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2019 18:06 Žena vesperus [2] Re: lacewings
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, vůbec se to nelepší, ba naopak, znovu se objevil dlouhý bílý pruh podél celé hřbetní ploutvi. :-(
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2019 20:25 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: vesperus
- někdy to do roste, pokud byla zasažena jen měkká část paprsků ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.11.2019 20:18 Žena vesperus [2] Re: lacewings
Fotka k příspěvku Kámen je pryč, samici se mi nepodařilo odchytit, schovávala se za rostlinami, tak jsem přeléčila celé akvárko eSHa 2000 + eSHa exit dle návodu a po přeléčení jsem jim dopřála eSHa optima. Odřenina se skoro zatáhla ale o svou nádhernou hřbetní ploutev samice nejspíš přišla - je pořád v zuboženém stavu – jen kosti sad
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2019 10:17 Žena vesperus [2] Re: lacewings
Děkuji, Lacewings, zkusím i tvoje doporučení. Děkuji moc :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2019 10:16 Žena vesperus [2] Re: fido16
Ahoj, Fido, děkuji za radu, ano má k sobě chlapce, on by se pořád třel, ale jí se moc nechce :-)
Zkusím teda ESHU a uvidíme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.11.2019 09:33 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: vesperus
- dopřál bych mu spíše koupel (větší efektivita léčby), v separaci, kombinace eSHa exit + eSHa 2000 po dobu 6hod
- vyhodit tu dekorací co je na posledním foto (bílé, děrované, ostré ) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.11.2019 01:28 Muž fido16 [631] Re: vesperus
Čauko, máš s ní v akvu samce? Ptám se proto že se většinou stává že při nějakém tom šmajchlování se odřou. A tohle odřenina je. Pokud né tak se odřela někde o dekoraci. Doporučil bych každý den výměnu vody. A pokud máš eshu 2000 tak bych klidně kapl poloviční dávku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 22:53 Žena vesperus [2] – Ancistrus - bílý flek na hřbetu + hřbetní ploutevní paprsky nejsou spojeny
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, samici ancistruse už mám 5 rokem. Žádně změny v akváriu (54l, filtrace Tetratec EX 400 - více zde rybicky.net/nadrze/26609) ani v krmení, jednou týdně odkalování + výměna 1/3 vody + Dajana start plus + dajana biofiltr + esha optima. Poslední výměna vody + odkalování předevčírem 3.11.2019. Minulý týden se na hřbetu objevil světlejší flek. Dnes večer jsem si všimla, že hřbetní ploutev nevypadá úplně normálně - jako kdyby byla rozcuchaná, chybí ji ploutevní blány mezi hřbetními paprsky. Máte někdo zkušenost nebo nějaký nápad? Nemoc? Stres? Mohu ji zachránit? Nepište mi prosím o prevenci - je trochu pozdě :-) Všem předem děkuji :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2019 17:42 R Muž Anthrax [4765] Re: Misery1996
Zmizí. Viz. odkaz. :-) Ty jsi to nečetl co? :-)
Cituji: Pokud se ryba uklidní, podmínky se v akváriu vrátí do normálního režimu a nebo až si ryba časem zvykne na světlejší dno, tyto skvrny zase samovolně zmizí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2019 17:37 Muž Misery1996 [-1] Re: Anthrax, Ctibum
A zmizí to? Protože posledně co jsem se ptal na paví očko, zjistil, že mám v akva strašných chyb tak jsem se pokoušel vše eliminovat a tak jsem pořídil nové akva, trošku větší, ale ne o moc (nemám neomezený rozpočet) a tak jsem všechny ryby přestěhoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2019 17:34 R Muž ctibum [6909] Re: Misery1996
Řekl bych stresové zbarvení www.catfish.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.10.2019 17:30 R Muž Anthrax [4765] Re: Misery1996
To vypadá jako stresové zbarvení.
Edit: www.catfish.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2019 17:23 Muž Misery1996 [-1] – bílý povlak
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím,
mohl by mi prosím někdo říci co je to za bílý povlak? Včera ho ještě neměl. děkuji
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2018 07:08 Muž mmouka [0] – boule na těle ryby
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, prosím ví někdo co to má na těle za bouli, byla to normální boule a pak praskla jako beďar a nevím co z toho bude??? :-( předem děkuji
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2018 10:59 R Muž Anthrax [4765] Re: AkvaristaPařez
10 l je u tebe půlka vody. Rozumnější je měnit tu třetinu ale zato častěji (při téhle osádce a filtru každý den). Na nějaký Aqua safe se vykašli, nech vodu hoďku odstát, ať jí tam neliješ úplně studenou a do akvária s ní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2018 10:47 AkvaristaPařez Re: NHKG
NHKG napsal: Malé akvárium, minifiltr, celkem dost ryb. Navíc pro ancistrusy to je malé. Tady budeš řešit problémy neustále.
Jakou vodu liješ do akvária? Zkus najít rozbor (třeba na stránkách vodáren). Momentálně měn 30% vody každý den a uvažuj o změně osádky. Minimálně ancistrusy by to chtělo předat dál.


Děkuji za reakci, vodu měním každých dedet dnů,vzdy 10litrů s přidáním Aqua Safe. Budu tedy každý den?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   26.06.2018 10:47 R Muž Anthrax [4765] Re: AkvaristaPařez
Asi tě zklamu ale skoro nic z toho co tam máš do dvaceti litrů vody nepatří. :-O
Ancistrus: minimálně 60 l. Vždyť je to ryba dorůstající 15 cm! rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny
Neonka obecná: minimální délka nádrže 80 cm. Nikoliv stísněné prostředí rybicky.net/atlasryb/neonka_obecna
Neritina: 1 kus na 60 litrů rybicky.net/atlasostatnich/neritina_zebra
Píšeš pancéřníček, těch je spousta druhů a na většinu z nich je to rovněž nedostatečné

Nakupoval jsi očima aniž by sis něco o těch tvorech zjistil. Být tebou, tak buď pořídím odpovídající akvárko nebo ty ryby dám někomu, kdo má na ně podmínky. Než se ti to sesype celé a ryby začnou chcípat jak na běžícím pásu.

Proč tam máš 28 °C? Kvůli komu? To je na ty ryby co tam máš dost vysoká teplota. Určitě bych to snížil alespoň na nějakých 23 - 24 °C.

Lepší fotka ryby (to na fotce asi není ancistrus) by byla fajne. Stejně tak info o údržbě, filtru, atd. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.06.2018 10:38 Muž NHKG [3900] - Hadohlavci
Malé akvárium, minifiltr, celkem dost ryb. Navíc pro ancistrusy to je malé. Tady budeš řešit problémy neustále.
Jakou vodu liješ do akvária? Zkus najít rozbor (třeba na stránkách vodáren). Momentálně měn 30% vody každý den a uvažuj o změně osádky. Minimálně ancistrusy by to chtělo předat dál.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

http://www.catfish.cz

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 21

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 9722x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9480-krunyrovec-nemoc