L-sumci
záleží na tom jestli je chceš abyses na ně mohl koukat nebo jestli to chceš i odchovávat..Krunýřovci rodu ancistrus jsou asi nejméně náročné elka..já mam v akvárku LDA8 (Ancistrus claro), L059 (Ancistrus hoplogenys) a ancistrus sp. L180
Nijak zvlášť velkou nepotřebují. Nejsou moc nároční. Máme je druhým rokem, od prcků, takže mladé ještě nebyli, ale už brzy by se mohlo zadařit. A. sp. se daří dobře, ti mají mladé často.
tady je mail na chovatele od kterého je máme - mailto:havel.kacena@centrum.cz
Ty je chováš? Jestli ano, jakou jim věnuješ péči? Díky.

zkus L-213 ... vlastně teď je to tuším L-181
Zdravíčko.
Měl bych dotaz na odborníky, chovatele L-sumců. Chtěl bych začít s jejich chovem a rád bych začal s nějakým ne příliš náročným druhem. Může někdo nějaký doporučit? Nemám teď na mysli ancistrus sp., toho už mám. Díky.
0 28.01.2011 21:00 tytor – L081 - nemoc

Ještě jedna fotka. Budu sledovat dál jestli se mu to zvětšuje nebo ustupuje.
0 28.01.2011 20:57 tytor – L081 - nemoc

Zdravím elkaře a měl bych prosbu o radu. Dnes jsem si všiml na tlamě LO81 bílého pruhu, který mi připadá jako plíseň nebo nějaká taková nemoc. Prosím o radu a názor odborníků co s tím, nerad bych o něj přišel a zanedbal léčbu až bude pozdě. Přikládám foto, snad z toho bude něco vidět. Díky za rady
Starší reakce
Měly by to snést bez problémů

Zdravím, nevíte jak jsou odolné Elka na Esha Exit a Esha 2000? Asi mám v akva krupičku. Lka mám L204 Panaqoe sp.
Popíšu co se mi stalo, bude to trošku delší:
Koupil jsem před měsícem a půl ve Sklorexu 6 Perleťovek. Hned doma jsem zjistil, že jedna má něco podobného plísni. Po neúspěšné léčbě ESHA 2000 jsem ji raději utratil. Kvůli té plísni jsem zbývajících 5 ryb nechal v karanténně ještě asi měsíc a po celou dobu byly všechny bez jakýchkoliv příznaků. Po přelovení do hlavní nádrže se po pár dnech na ploutvích 2 nových Perleťovek objevily bílé tečky. 2 nemocné ryby mají stresové zbarvení, jinak se chovají normálně. Ostatní ryby bez příznaků. Otázka co s tím. Napadá mě jedině přeléčení celé nádrže.
Starší reakce
ee , peckoltie už tam byly kolikrát

.. mám z aukra L134 za 300kč kus, 6cm velký byly ted mají cca 9
myslel sem ty krásný Lsumce co jsou asi tak v průměru o 200kč levnější na kus
Nene to je jiný prodejce, volcomek reagoval na můj odkaz níže. Dám znova, má tam nové kousky a jedna či dvě položky jsou mňam
aukro.cz/… tak to mě překvapilo , má tam isuper ceny na tom aukru
Tak trochu tomu napomohla náhoda a tak mi plavou v akva dvě L 134-ky za 650 kč/kus. Jsou už většího vzrůstu, cca.8cm. Mám je 4 dny a jsem trochu nervozní z toho, že nechtěji žrát. (aspoň se mi zdá, že nežerou). Tak jsem jim včera večer poprvé kromě "obyčejných" tablet hodil i Hikari algae wafers. Vypadá to, že je snědli a teď se zase schovávají ve svých skrýších.

O prodeji asi ani neuvažuju - spíše výměna - darování...

To je stejně zajímavé, že ryby, které jsem chtěla původně vyhodit, páč mi sežraly většinu kytek, než jsem přišla na to, jak je krmit a taky sežraly Pandíkům jikry (přesto se mi množí i Pandíci a mám několik malých rybek), se mi množí jako o závod - úplná invaze...

tak si nech třeba jen několi samic až je rozlišíš. Ale může být trochu problém se jich zbavit. Na minulé burze tady v brně se prodávali 2 prcci az 5 korun a stejně jich několik zbylo
No až dorostou kolem 7cm po cca roce tak pochopitelně. Ryby incest neřeší.
Takže někteří už by mohli do světa...a nebudou se pak i ti mladí množit mezi sebou ? Asi jo, že ?! Od kdy jsou pohlavně zralí ? Ten pár, co mám jsem koupila v únoru jako sotva viditelné mrňousy a od července se množí...
Omezíš jedině oddělením. Běžná velikost ancistrusků pro prodej a pod. je od cca 3,5-4cm.
Starší reakce
zebry za 3900Kč/ks
a pak že nedrží cenu zajímala by mně jejich velikost
kdybych teď prodal ty moje mladé tak mám investici zpět
no budu je muset přemluvit aby se začali třít

no nevim ale za 300 sezenes jen L144,L104,lorikarie a anciky
Starší reakce
0 04.10.2010 13:11 alfik1 – Cichlidka Ramirezova
zdravim mám 250l akvárko v něm jen hyp. L270 3x kolem dvou let stare a L201 7x kolem roka stáří a chtěl bych tam dát tak 3 páry Cichlidky Ramirezovy myslíte že by to mohlo dělat radost nebo spíše probléby
Starší reakce
Děkuji všem za tipy. Nádrž je 300l (nezakrytá). Spíš rostlinná (sycení CO2, chtěl bych docela hodně nechat zarůst). Pohyb hladiny jen decentně aby nestála, žádné extra čeření a žádný velký průtok filtrem. Tzn. něco co ne zcela odpovídá potřebám většiny Lek (proudící hodně okysličená voda), snad něco přesto najdu.
česky latinsky čeleď
Krunýřovec dikobrazí Acanthicus hystrix Loricariidae
Krunýřovec sp. gold Ancistrus sp. gold Loricariidae
Krunýřovec jednopruhý Otocinclus affinis Loricariidae
Krunýřovec panamský Sturisoma panamense Loricariidae
Krunýřovec pružný Otocinclus flexilis Loricariidae
Krunýřovec síťovaný Pterygoplichthys gibbiceps Loricariidae
Krunýřovec sp. (obyčejný) Ancistrus sp. Loricariidae
Krunýřovec tečkovaný Leporacanthicus galaxias Loricariidae
Krunýřovec vláknoocasý Dasyloricaria filamentosa Loricariidae
Krunýřovec guyanský "Gold" Hypostomus plecostomus Gold Loricariidae
Krunýřovec guyanský Hypostomus plecostomus Loricariidae
Krunýřovec skvrnoocasý Parotocinclus maculicauda Loricariidae
Krunýřovec mnohotrný Ancistrus multispinnis Loricariidae
Krunýřovec zlatý Sturisoma aureum Loricariidae
Krunýřovec zvědavý Hypancistrus inspector Loricariidae
Krunýřovec různozubý Leporacanthicus heterodon Loricariidae
Krunýřovec Ambrosettův Pterygoplichthys anisitsi Loricariidae
Krunýřovec oranžový Parancistrus aurantiacus Loricariidae
Krunýřovec "Modrý fantom" Hemiancistrus sp. (L128) Loricariidae
Krunýřovec L144 Ancistrus sp. (L144) Loricariidae
Krunýřovec L372 Ancistrus sp. (L372) Loricariidae
Krunýřovec červenavý Hypostomus cochliodon Loricariidae
Krunýřovec Otocinclus cocama Otocinclus cocama Loricariidae
Krunýřovec L082 Ancistrini sp. (L082) Loricariidae
Krunýřovec Haroldův Parotocinclus haroldoi Loricariidae
Krunýřovec parnaibský Pterygoplichthys parnaibae Loricariidae
Krunýřovec Hemiancistrus subviridis Hemiancistrus subviridis Loricariidae
Krunýřovec LG6 Loricariidae sp. LG6 Loricariidae
Krunýřovec jumbo Parotocinclus jumbo Loricariidae
Krunýřovec venezuelský Ancistrus triradiatus Loricariidae
Krunýřovec sp. brown long fin Ancistrus sp. (L338) Loricariidae
Krunýřovec galaxias L240 Leporacanthicus cf. galaxias L240 Loricariidae
Krunýřovec stužkovitý Otocinclus vittatus Loricariidae
vyjed si další info nevím co jim nabídneš za nádrž..hledat hledat hledat
Já mam L104 (panaque maccus) snad ve 22°C..sice sem to nerozmnožil,ale jinak mi nepřijde že by strádali, samička je pěkně plná furt..mají cca 5 cm už 2 roky
Moc eLek do studenější vody není, u většiny se uvádí minimálně 24°C. Mě z Krunýřovců kromě obyčejného Ancitruse a jeho blízkých příbuzných napadá jedině Peckoltia vittata (L015), ale u ní se už eL číslo moc nepoužívá. Zkus se podívat na požadované teploty u sehnatelných druhů na planetcatfish, mají tam snad karty všech eLek, bohužel vyhledávání podle teploty tam moc nefunguje. Dole máš linky.
www.planetcatfish.com/…
www.planetcatfish.com/…
0 23.09.2010 10:55 RAP Ty míry v atlasu jsou víceméně orientační.
Já myslím že 270 a 205 to vydržej v pohodě

Ahoj,
Nevíte jaká L-ka jsou studenomilnější? Obecně jsem zatím u většíny Lek (do 10cm délky max.) viděl všude 26°C a více. Mám v nádrži 22-24 st. a rozhodně neplánuji topit na víc, ale nějaké Lko by se mi líbilo. Nějaké tipy?
Starší reakce
Tak to ze všeho nejvíc přeju brzké uzdravení.

Zrovna mám 2 zlomený obratle..cestování není pro mě moc zábavný

František Petrželů měl vždy dobré zdroje.

0 08.09.2010 22:05 jurek – Re: Yirka
No,pěkný výběr

Ale od Rychnova jen slabých 60km a pro jihomoraváky přímo na trase.

ok svitavy sou daleko

Tak, město je to mé rodné, uvedené v profilu. Co se cen a ostatního týče, nechci dělat nepovolenou reklamu. Ale obchod je jako nejstarší uveden v seznamu, v případě zájmu poskytnu mail přes vzkazy. Ryby jsou to však luxusní. Ta největší cca 15cm (je i nejdražší), teď přesně však nevím L číslo.
A který město to je? A ceny sou jaký? Jo a o špatně hlídaný poště nevíte?

0 08.09.2010 13:22
Yirka [9260] Tak jsem po letních absencích navštívil svůj oblíbený krám ve městě a byl jsem opět příjemně překvapen pěknou kolekcí Elek.
Posuďte sami:L-18,39,75,82,91,106,124,128,168,191,200,201,204,213,330,340.
Ceny některých jsou trochu vyšší, ale velikost a kondice rybek super.
Starší reakce
pro tyhle Hypancistrusy určitě měly
To záleží na konkrétním druhu sumce a na tom, co preferují.
Přidat reakci
1 ...... 52 53
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 81310x