L-sumci
0 07.06.2013 21:52 vendulas – L181
Ahoj neměl by někdo k nabídnutí tyto ancíky? nebo jejich podobné? zajem bych měla ještě s jinými známíma dohromady by se jednalo cca o 10 kousků...Děkuji
Starší reakce
No, já mam odběratela na sp. a i na goldy...zatím, asi to budu krapet střídat
ale každopádně doplnit na pár L213 mám v plánu.
V tom případě bych dokoupil samici L213 a dal pár do té 60l ... ono to že se ancistusi sp. vytřou je paráda, ale pak jsou doslova jak králíci a člověk neví, co s tím a moc to nikde neberou. Takže tam bych tu mřenku bral spíš jako + . Naopak když se ti začnou třít 213tky tak je o ně větší zájem a může se to i vyplatit. Mě osobně přijdou i atraktivnější.
Ok, dík za radu. Ono totiž v té 110 mam mřenku, takže odchov prakticky nereálný
No, 60l není nic moc, ale když už, tak bych tam dal jedině páru těch obyčejných, nebo toho samce a 2 samice gold, dohromady ne.
0 27.05.2013 12:17 Lukáš – počet
Zdravím, mám ve 110 1 pár krunýřovců sp. a pak samce a 2 samice sp. gold a jednoho L213 (asi to bude samec), takž jich tam je skoro až moc. Takže jsem se rozhodl dát dokupy alespoň 60 l akva na ně. A teď ona otázka. Kolik jich tam do té 60l nádrže můžu dát? Rád bych všechny krom té L 213. Samozřejmě znám nějaké ty přepočty mezi cm ryb a litry ale přece jen nvm jestli je to aplikovatelné u sumců. Samozřejmě tam udělám dostatečné množství jeskyněk a úkrytů.
Starší reakce
Max.priemer 6cm.Dĺžku zvoľ podľa veľkosti tvojich rýb.V podstate im to je jedno.Trú sa nie len do rúrok,ale aj do rôznych dutín pod skaly.Do rohu akvária ak nie je kam a pod.Rúrky nie sú bezpodmienečne potrebné.Ak majú ryby ideálne podmienky,miesto si nájdu.
0 06.05.2013 12:31 Tony11 – Výroba třecí jeskyně pro L-sumce
Zdravím, hledám návod, jak si vyrobit svoje vlastní třecí jeskyňky pro L-sumce.Snažil jsem se totady najít, ale bez výsledku.Potřebuju postup.Velikosti atd. vím.Mám v plánu udělat celou paletu velikostí, ať si potom vyberou.Stačí mi odkaz.díky
Starší reakce
L a LDA čísla sú v podstate označením lokality výskytu konkrétneho druhu či farebnej mutácie.
Vyčerpávající odpověď jsem pro tě radši načerpal na výše uvedené stránce,protože se obávám,že z hlavy bych to takhle srozumitelně včetně podrobností nedal
Děkuji za vyčerpávající odpověď
Jasné že je to kuli čeledi Loricariidae. Jen se divím, že byli zmínění Coridorasové a tohle už u držkolezců nepadlo.
Martin Honzejk
Podezříval bych čeleď.
L-čísla. Z důvodu velkého zmatku ohledně importů nových a nových forem krunýřovců zavedl německý časopis DATZ v prosinci 1988 jejich označování pomocí písmene L a čísla (to je podobné jako označování pomocí písmene C u neurčených corydorasů). Od toho tedy pochází pojem "L-krunýřovci". Současný počet L-krunýřovců čítá už přes 400 čísel (viz
www.l-welse.com/…). Kromě L-čísel existuje i jiný systém, který pro větší nepřehlednost a totální chaos zavedl v listopadu 1992 časopis Das Aquarium. Ten označuje krunýřovce písmeny LDA a číslem. V roce 1995 bylo LDA-krunýřovců 25, ovšem ukazuje se, že někteří z nich jsou ve skutečnosti totožní s L-sumci. Ichtyologové z toho mají bezesné noci. L- i LDA-krunýřovci jsou průběžně vědecky popisováni, ale stále je zcela běžné, že se vedle odborného latinského názvu označují i číslem.
Možná hloupý dotaz, ale když nevím tak se zeptám.
Proč se tito sumci označují L číslo? Proč nemají normální názvy? A kde se označení L vzalo?
Starší reakce
Zejtra prej dodá fotky...nic mě nenapadá
Kolegové dostal jsem tento dotaz....potřebuju zjistit, co je zač jedna ryba - krunýřovec. Nemám fotku, bohužel. ty co jsem viděl, měli kolem 8-mi cm, takže. Barva temně modrá, skoro do černa, jasně bílé, drobné tečky po celém těle, mimo ploutví. Ploutve do světle modré s jasným bílým lemem. Co to je zač???
Napadá vás něco? děkuju
Starší reakce
o jednom vim,ale je z Kralup nad Vltavou.jedna se o ty L134.
Pěkné ty L411 možná bych měl zájem
Děkuji vám.Už jsem s ním domluvený.JInak máte někdo zkušenost s L411?Případně kdyby někdo chtěl 2 samečky které budu mít navíc tak dejte vědět.
Ano. Všechny Lka co mám jsou od něj a je to výborný chovatel. Neměl jsem u něj žádný problém. Je autorem karet eLek v atlase na akvarista.cz. Mohu vřele doporučit.
Ahoj máte někdo zkušenosti s L340?
Případně máte někdo zkušenost s tímto prodejcem
www.ifauna.cz/…
děkuji
Starší reakce
zvolil jsem nakonec klasicky prirodni sterk
čedič nedávat, pokud chceš rostliny. Je těžký, a kytky v něm špatně koření. Měla jsem ho přes rok a teď šel konečně pryč.
jo, je to z výstavy v HK
Dík
0 27.02.2013 12:03 matesino – L-134 Peckoltia compta
Dobrý den už delší dobu hledám chovatele těchto krásných peckoltií. Nevíte o někom kdo tyto ryby odchovává ? popř. kontakt
Nejlépe Kraj : Zlínský, Moravskoslezký, Olomoucký a Jihomoravský. Děkuji
Pokud je to fotka z výst. nádrže č.92, tak tam byla uvedena Sturisoma černorypá.
děkuji
podle fotek v atlasu bych to nepoznal, ale tady si je podobná
podle mě je to Sturisoma aureum
děkuji, těch je několik z toho mám i LG6 doma,ty jsou tak do 12cm, ale tohle monstrum zrovna ne
Je to Lorikárie presny druh nevim,koukni sem do atlasu pod L a najdes
Hlavně ať nemá ostrý hrany a počítej s tím,že čím jemnější bude,tím víc v něm budou bagrovat.Mě takhle nahrabali všechen písek ze středu akv. ke stěnám. Takže pod kořenama už je holý sklo.
Ten bude v pohode.Len sa priprav,že si doň ľahko vydolujú jamky.Mne takto samček vyhrabol jamku rovno pod biofiltrénom.
uvazuji o tomhle Písek křemičitý černý zrn. 1-2 mm
Podľa biotopu,to by bolo najideálnejšie.
Jaky sterk pro L sumce?jakou zrnitost?barvu?diky
Starší reakce
0 19.02.2013 12:15 - – Hypancistrus sp. L201
Včera som si priniesol
Chcel by som pre ne neskôr biotop nádrž.Máte niekto skúsenosť s river sand orinoco?(vraj sa už nedováža)
Starší reakce
...A ještě dodávám zajímavost, že v akváriu bylo i spousta Ancistrusů obyčejných, kteří do pasti prostě nevlezli. Že by to bylo odlišnou povahou, plachostí, či inteligencí?
To píšeš ve špatném oddělení. Co takhle sekce inzeráty? A co
www.ifauna.cz? Tam toho najdeš hromadu.
Přidat reakci
1 ...... [14] ...... 52 53
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 81226x