Nemohu jinak, nez reagovat opet takto
Preved si to do vsech ostatnich oblasti zivota. Budes chtit koupit rohlik, a pekar bude chtit deset korun, protoze se s ostatnimi domluvil, ze by se jim to tak libilo, a prece nebudou podtrhavat cenu ...
LCD 80cm televize stala pred lety 150k, ted je za 15k a tuctova. To je take spatne?
Samozrejme, ze kdyz klesa cena neceho, co vyrabim, spokojeny nebudu. Ale budu vedet, ze klesa proto, ze je za soucasnych podminek nerealne vysoko, ze to bud musim umet vyrobit levneji, nebo se musim naucit vyrabet neco jineho.
Zvlast v pripade ryb, navic vzacnejsich a ohrozenych, rikam houst, cim vic lidi je bude mit, chovat, tim vic se o nich bude vedet, budou zachovany. Za na tom nekdo (i kdybych tim nekym byl ja) vydela mene, me opravdu netrapi.
Proste tenhle druh mysleni mi prijde jako paralela sousedovic kozy. Prodejte mi vsechno co nejlevneji, ale ja chci za sve ryby stale 5000, protoze jsem je za 5 koupil (pred peti lety, mezitim prodal 30 mladych). Ze tenkrat byl jediny par v cr a ted je jich 100, me nezajima, maji chtit take 5.