Listy, větve a další dekorace z přírody do akvária
Starší reakce
i na te fotce jedna plave

a dej tam vic kytek nez ja

Takhle to kdysi vypadalo
akorat ze plavou, musi se zapichnout, nebo jinak pripevnit
jeden cas sem mivala v akvariu takove tyce, ale tenci. Az na to ze se po case rozpadly se nic spatneho nestalo

Starší reakce
Ahoj,já bych se toho vůbec nebál. Jestli to není dřevo čerstvé a kořen navíc vyvaříš a necháš nějakou dobu namočený, myslím, že by se nemělo nic stát - už to bude jen mrtvé dřevo..Navíc šeřík má dřevo dost tvrdé, takže by se v akvárium rozkládat nemělo!!! Osobní zkušenost ale nemám. Možná by pro jistotu stálo za zkoušku pak dát kořen do akvária jen z nějakou zkušební rybkou - mečovka atp. Když se nějakou dobu nic nestane, měl by být kořen ok. R.
No tak to bych prošel hezkej kus lesa než bych něco našel. Ale i do lesa se chystám. Když ten šeřík nedoporučujete. Libor

Hop do lesa každejch cca 200 300 kiláků je jeden pěknej..
Ahojky.
Takový pěkný jako mám vybraný nikde bohužel nekoupím. Tak proto jsem o tom uvažoval. Nikde nekoupím kmen s dírami pro ancíky délky 80 cm. Nebo jestli o něčem víš? Každá rada dobrá.

jestli je jedovatý nevím ale já bych tam takovou věc nedával...fakt se divím že si nekoupíš nějaký z rašeliniště
Prosím o radu. Mám pěkný kus kmenu šeříku a nechtěl bych udělat chybu. Chtěl bych ho dát do velkého akva ale nevím jestli náhodou není jedovatý. Poradí někdo. Vlastní zkušenosti vítány. Díky Libor

Starší reakce
já to našel na zahradě bylo to pěkně opracované nevím kde se to tam vzalo... možná to někdo stratil fakt nevím ale je to hodně pěkn

V Luhačovicích to moc neznám, ale kdybyste byl z Ostravy, tak Vás dovedu k stromům, kde i toho můžete nadrbat třeba metrák. Jo a tohle je šlechtěná vrba, čili v lese ani náhodou.

já bydlím u lesa v lázních Luhačovice

Mám takový pocit, že je to vrba Salix matsudana tortuosa. Jako každá vrba, i tato je nejedovatá a tudíž do akvária vhodná. Nachází se celkem běžně na sídlištích, případně v každé botanické zahradě, takže nebude problém sehnat větvičku do akvárka. A zadarmo.

neboj není na tom kůra uplně holé

hlavně ať je to bez kůry - to je nejdůležitější

no já vím

je to už v akva tak uvidíme...

s té fotky jde poznat absolutní PRD !
díky že sis aspon udělal čas

...tak ju mozes do akva dat...-ak bude problem tak ju vyhodis...-pohoda
jo já už tam byl ale žádné se mi nelíbí vše je na jedno brdo mě se líbí tahle točená větev...
...na tvoje akvarko budu mat predsa v akvaristike daake pekne "drievko"

a do tej 12litrovky to urcite bude za par korun

neviděl si to naživo jak je to pěkné to mobil nezachytí... líbilo by se mi to v krevetkariu

...a preco to chces dat do akva??? - nie je to ani pekne...a ani nevies co to je...
bambus to není to bych poznal

je to polo duté má to vevnitř takovou dužinu ale vyschlou..a může do akva?
...dute??? tak to bude Bambus...
nwm bylo to na zahradě vevnitř je to duté
...to nevies co si nasiel???

-bude to slivka...
čau našel jsem na zahradě tohle co je to za dřevo??? a může do akvaria?? díky

Starší reakce
Já myslel,že je to na dezinfekci ....
...no ked "pusta" tak bud si na to zvyknut alebo to vyhodit von - nie?
...to co pusta urcite nie je toxicke - "dufam"....
zasadne ale "neudit"

No právě že to dřevo vydrží a pouští docela dlouho.
zasadne
...neviem ale urcite to drevo "daco" vo vode vydrzi - ak to bude robit "bordel" tak to vyhodis...
...a je uplne jedno v com to varis a kolko krat....
No,taky se budu někde muset poohlédnout... po něčem takovém,ta větev z meruňky ... nejní to,to pravé ořechové

Tabasco to vypálí všechno

Tuhle jsem přinesl olši která byla už nějaký pátek v rybníce, splnila všechny parametry - dlouho máchaná bez kůry a stačilo jen vyvyřit....
Něco špatně ?

jinak děkuji všem za snahu mi pomoci.
V hrnci

Hrst soli a deci octu

...zalezi v com varis

?
Po vyvaření by asi nemělo vadit
Vím ,že je to dobre na uzení

ale myslíš,že by to vadilo ?

Prý se to dáva normálně do akva ...
Přidat reakci
1 ...... [18] ...... 22 23