Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zelená vláknitá řasa

NápovědaFórum » Řasy » Zelené řasy 

Přejít na předchozí stránku 16 Žádná další stránka   1  
Zelená vláknitá řasa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2007 12:24 Sidonius
Chemii určitě ne! To by asi už tak řasou zdevastované rostliny neustály... "Stažením" světla si moc nepomůžete, naopak - zhoršíte podmínky vyšším rostlinám, a to zase prospívá řasám. Světlo není v naprosté většině případů tím, co rozhoduje o tom, zda se řasy přemnoží nebo ne.
Tím nejpodstatnějším je nadbytek živin ve vodním sloupci. Nejvíce napadené listy rostlin odstraňte, doplňte do akva rychle rostoucí rostliny, (čím více, tím lépe - až je nebudete potřebovat, můžete je nebo jejich část nahradit jinými), a pořádně jim sviťte. (I když zářivky GLOGLO nepatří k mým oblíbeným, můžete to zkusit i s nimi - 12-13 hodin denně.)
Nezapomeňte na trpělivost - řasy jsou schopny expandovat řádově v hodinách. Zbavit se jich (bez chemie!) trvá poněkud déle...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2007 12:16 pecka
Taky jsem měl tuto řasu asi 3 měsíce vyzkoušel jsem vše ale opravdu mi pomohli Parmičky černopruhé (SAE) Jsou to pěkné rybi a vše to sní. Kupte jsi 4 a uvidíte sama s pozdravem ahoj ahoj ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2007 11:28 brady – Zelená řasa - štětičková ???
Fotka k příspěvku Ahoj,
mam 100l akvarko a cca po 1/2 roce se mi začala dělat tahle řasa (viz. obrázek). Jak už sem na fórech četl různé rady, zkoušel jsem snad všechno: ampulárie, ancistrusy, black molly, pravidelnou výměnu vody i odkalení dna i osvětlení jsem stáhnul o 3 hodiny a stále nic..
mám zkusit nějakou chemii ?
Díky za rady

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 15 ...... [16]

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 24308x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8207?od=751