Zelená vláknitá řasa
0 07.06.2007 19:21 smajlik Čau Peťo,moje zkušenost je tato.Na tři dny jsem akva úplně zatemnil.Každý den jsem se podíval,jestli se neděje něco špatného s rostlinama.Všechny to přečkaly bez problémů a řasa zmizela.Zatemnění jsem dělal docela jednoduše,hodil jsem přes akva deku.Jo,a ty tři dny jsem nekrmil,ryby byly naprosto v pohodě a ještě se docela pročistila voda.Na různé šneky moc nevěřím,určitě se tou řasou živí(stejně jako parmičky),ale příčinu výskytu neodstarňujou.Tak ať se daří.
0 07.06.2007 16:48
matlala [798] - Rostliny
0 07.06.2007 16:34 Štěpán Matlalo - ty tu vodu něčím přihnojuješ?
Ahoj,
už nějakou dobu (cca 2 týdny) mám v akva nárusty těchto řas a nevím jak bych se jich zbavil, dříve jsem měl sinice a teď toto. Akva je nově zařízená 27 dnů, rostliny rostou a bublají jako o život je na nich vidět že se jim daří ale řasy jsou na břidlicovém pozadí i na vrcholcích rostlin
jo a je to akva v mojem profilu: pokus o holandské...
Starší reakce
0 25.05.2007 20:47 Soroq nebudu je kupovat, ale kontakt si ulozim a muzu ti dat vedet pokud je tam uvidim.
Jinak Neritiny cisti opravdu pekne, jenom jim to celkem dlouho trva.
Jsou celkove v pohybu dost pomale, ne jako turbo Ampularie , ktere si to po akvarku sinou uzasnou rychlosti.
0 25.05.2007 20:28 Anonym To nevim, pravidelne tam nechodim, protoze tam nic moc nemaji.
Narazil jsme na ne tenkrat nahodou.
0 25.05.2007 20:19 Soroq Kupoval jsem je tam pred tydnem. Jeden kus stal 32 Kc
Ale musel sem dobre vybirat, protoze nektere mely otukanou ulitu.
Jinak zbozi tam vozi ve ctvrtek takze v patek je nejvetsi vyber.
0 25.05.2007 20:04
matlala [798] - Rostliny
0 25.05.2007 16:54 Soroq Neritiny jsem koupil ve Zline v akvaristice na Cepkove.
Starší reakce
Já osobně bych do 100 litrů čtyři parmičky nedala...dorůstají se značných rozměrů...dvě budou myslím bohatě stačit...
![;-)](../obr/s/03.gif)
0 06.02.2007 18:58 brady Díky všem za rady, zkusím méně krmit a ty parmičky koupím také !
0 06.02.2007 12:24 Sidonius Chemii určitě ne! To by asi už tak řasou zdevastované rostliny neustály... "Stažením" světla si moc nepomůžete, naopak - zhoršíte podmínky vyšším rostlinám, a to zase prospívá řasám. Světlo není v naprosté většině případů tím, co rozhoduje o tom, zda se řasy přemnoží nebo ne.
Tím nejpodstatnějším je nadbytek živin ve vodním sloupci. Nejvíce napadené listy rostlin odstraňte, doplňte do akva rychle rostoucí rostliny, (čím více, tím lépe - až je nebudete potřebovat, můžete je nebo jejich část nahradit jinými), a pořádně jim sviťte. (I když zářivky GLOGLO nepatří k mým oblíbeným, můžete to zkusit i s nimi - 12-13 hodin denně.)
Nezapomeňte na trpělivost - řasy jsou schopny expandovat řádově v hodinách. Zbavit se jich (bez chemie!) trvá poněkud déle...
0 06.02.2007 12:16 pecka
0 06.02.2007 11:28 brady – Zelená řasa - štětičková ???
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/24080.webp?a=0)
Ahoj,
mam 100l akvarko a cca po 1/2 roce se mi začala dělat tahle řasa (viz. obrázek). Jak už sem na fórech četl různé rady, zkoušel jsem snad všechno: ampulárie, ancistrusy, black molly, pravidelnou výměnu vody i odkalení dna i osvětlení jsem stáhnul o 3 hodiny a stále nic..
mám zkusit nějakou chemii ?
Díky za rady
Přidat reakci
1 ...... ...... [15]
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 23929x