Clea helena
Jo snažím se to sbírat ale přijde mi ze se porad množí.Snad to nějak zvládnu no
Ty malé opravdu blbě pochytáte, jen ručmiko...ony žerou po dně a nahoru se vydají až tak ve 3-4 milimetrech ojediněle, spíše ještě větší...
No..ale uz nevím co s nema..je zajimave ze to je uz tak 4varka mladých

Kdo by se taky hnal za okurkem, když má v akvarku masíčko...

No není k čemu gratulovat

okurku jsem uz zkoušela-nejdou na ni

vybírám je ručně ale jsou hodne malé
A když nejsou plži, dají si klidně i okurku "pane Babico"...

Heleny na okurek nejdou. Heleny se zahrabou do dna a číkají na šneky. Dokud jsou piskořky, baští je, pak si dají okružáky a až nejsou ani okružáci, teprve začnou vylézat a jdou po levatkách.
Gratuluji.

Copak, utíkají ti?

Možná bych zkusil nějaký ten okurek a uvidíš jestli i helenky přijdou. Nevím jestli jdou i na okurek. No, uvidíš.
Tak tos měla kliku,žes chytla zrovna těhotnou samičku

,teď je můžeš prodávat

Starší reakce
Mrenky tercum nic neudelaji a naopak. Ona se sice jmenuje trpaslici, ale zas zakovy trpaslik to neni a umi byt sakra rychla. Moje maji od osmi do dvanacti cm. Teplota by kratkodobe nevadila, dlouhodobe ano. Jak pise Zoidik, jedine si je pujcit. Ja osobne bych je pujcil, aspon by si holky pochutnali, ale jsem z Tabora...
No taky už mě to napadlo, ale nevím, co by na ty mřenky řekly terčovci... S mřenkama zkušenosti nemám a nevím, jestli by to pro terčovce nebylo stresující a taky jde o podminky ( teplota atd.)
A co potom s těma mřenkama? Mít možnost si je půjčit tak ano, možnost by to byla.
- co 100+litru, je je asi budu mit donekonecna v pouhych 37litrech
- minule jsem znovu videl vajicka, pritom sneka uz bys v Aq nenasel

Do 500l se ti v pohode uzije 6ks mych oblibenych rybek mrenky trpaslici. V tomto poctu, jim davam tyden a je po snekach, ale bohuzel vsech, bez vyjimky... Otazka je, jestli to neni skoda tim likvidovat helcu. Fakt funguji a helca jim chutna dokonce vic nez okruzak...

Já se jich ve 162litrech zbavuju už stráááášně dlouho a vždy když si myslím že hotovo, drzhej den vidím další tři kousky.
Mám pocit, že z 500 litrů je nemůžu slovit všechny nikdy

Sbírat, sbírat a zase sbírat. Když už myslíš, že jsi se všech zbavil, tak dalších pět najdeš. Je to běh na dlouho trať se jich zbavit.
Starší reakce
Už jsme domluvení, že je zítra pošlu i s piskořkama

A taky 26.9. je srázek akvaristů a akvaristek z Olomoucka, tam by ti někdo Helenu určitě taky přinesl... např. třeba já

Tak se potom ještě připomeň den předem. Jinak kdybys byla hodně nedočkavá, dá se poslat poštou.
Super !

do 25. to určitě vydrží

Děkuji !!
Jak moc to spěchá? 25.9. ve středu jedu do Olmouce, tak bych nějakou mohl vzít.
0 10.09.2013 11:13 motucha Ahoj, není tady někdo z Olomouckého kraje (Přerov, Olomouc), který by měl nějakou Helenku navíc případně na prodej ?
Starší reakce
I tobě věřím...plži fakt nepatří k tomu čím bych se nějak moc zabýval...ale už jsem ustoupil dříve, jak je z příspěvků patrné. Není to víčko anatomické, plž si je vytváří sám...

Okružák záklopku jako piskořky nemá. Při nepříznivých podmínkách se zatáhne hluboko do ulity a vytvoří si jakýsi špunt. Může takto u nás přečkat třeba zimu či vypuštění rybníka. To dělá i hlemýžď zahradní.
Ale je mnohem zranitelnější než zavíčkovaní kolegové.
Asi tak nějak,okružák,když je na suchu si vytvoří ze slin provizorní víčko,ale pod vodou ho vytvořit nedokáže...
No jo pravda...tak to byl asi nějaký zaschlý sliz co vytvářel dojem víčka či čo...

rybicky.net/obr/plzi/max/164.jpg
Myslím, že má...Protože by jinak vysýchal velmi rychle a zavíčkovaných jsem měl dost...jestli to není anatomické, ale vytvořené, to jsem nezkloumal...
mě se nezaklopil nikdá, jenom zatáhl
Tak se kluci dohodněte

Ja ji u okružáka teda nikdy neviděl i když je pravdou, že jsem si ho moc neprohlížel, ale nezdálo se mi, že by ji měl. Teda pokud ji nemá nějakou malou že si jí většina lidí nevšimne

Myslím že se trochu pleteš ale okružáci záklopku nemají

Zoidik napsal: Ano, určitě si raději udělá lov na okružáka než na helenu. Piskořky mají jak jistě víš ochrannou záklopku na rozdíl od okružáků, přes kterou se musí helena dostat.
Okružák, podobně jako všichni plži s ulitou, ji má také...

Ano, určitě si raději udělá lov na okružáka než na helenu. Piskořky mají jak jistě víš ochrannou záklopku na rozdíl od okružáků, přes kterou se musí helena dostat.
No ja mam jen piskořky...asi jsou okružáci snadnější obět ne?
Tak u mne u krevet je docela čisto a ty okružáky žere pořád, takže tím to u mne nebude.
No jo, uvažoval jsem jestli to nebude tím že se časem v akvarku přece jen vytvoří trochu víc bince z kterého třeba heleny žijí a nechce se jim lovit...

jelikož jsem tedka stehoval akvarko a tudíž byla provedena kompletní očista, tak uvidíme jak na to zareagují

Taky se mi zdá, že moje obstarožní Helena lov piskořek nejak fláká. Za mlada je lovila jak na běžícím pásu, teď nacházím prázdné ulity jen od okružáků a piskořky všech velikostí se vesele prohánějí po akváriu.
Jo, dobrá poznámka, ano, byla asi dvojnásobná než helena
A byla třeba hodně velká ta piskořka? Jako že velikost by byla duvodem že by odolala?
Já už to tady někdy dříve řešil že moje heleny v prvnich několika mesících v akvarku kosili piskořky dost hodně, nacházel jsem desítky ulit, ale tedka skoro nic..tak nvm zda se s nich staly vegetariáni nebo co

Ja právě jednou viděl, jak se helena o piskořku pokouší nějakých pět minut a následně se piskořka zase zpět zahrabala do dna. Ale je pravdou, že od té doby jsem to už neviděl, jenom sem tam prázdnou ulitu.
Já teda ještě neviděl že by piskořka heleně odolala (ne že bych to moc zkoumal

)...rozhodně jsou schopné je sežrat

Jj moc děkuji za odpověď

Dá jí to sice trochu práce, ale ano, šance že je sežeru tu je. Jednou jsem viděl u sebe, jak piskořka odolal útoku heleny, ale taky jsem už viděl pár prázdných ulit.
Přidat reakci
1 ...... 27 28
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 45269x