Clea helena
No, já jsem psal, že je žere. To není info odněkud načtená, to je zkušenost. Měl jsem kružníky ve 20tilitrovce, kde jsem měl jen B.maculata. Ty žerou jen z vodního sloupce, co padne na dno, to tam nechaj, a tak se mi rozmnožili kružníci. Žádný jiný šnek v akva nebyl. Dal jsem tam dvě heleny a už tam není žádný jiný šnek. Naštěstí helena po maculátkách ze dna taky krásně uklidí, spolu se dvěma japonikama
Jo,já to psal na ntb v rychlosti v práci
a netvrdim že ne,jenom si to myslim
Já nejsem ten kdo se ptal, takže spíš tohle směřuj k němu, jinak jsem viděl helenu vysávat tak půl centimetrovou piskořku, takže myslím že by i tyhle prcky zvládla
u mě jsem to ale neměl možnost pozorovat, vždycky je vidím jen jak si pochutnávají na piskořkách
Já mám dojem,že na helču je to moc malý sousto,nezapomeň že ona šneky vysává a tyhle mrňousky by vcucla asi celý
.Já doporučuju přinesené rostlinky vymáchat v hypermanganu(i když sám to nedělám a taky si nestěžuju,že je tam mám(kružníky)
).
No já jich mam v akvarku jen pár, ale znám lidi co jich mají doslova tisícovky...
popravdě se mi dostaly do akva od jednoho takového...kamoš mi daval ružkatec...
v hrsti ružkatce jich bylo kolem 50ti... + další co jsem je zjevně neviděl když se mi dostaly do akvarka
Ale ano, dá a ráda. Jen nevím, jestli je důvod na ně pouštět helenu. Jsou to dobří čističi.
Když se ji připlete do cesty, tak se vsadím že dá...
0 15.10.2013 18:10 Miras37 Dá si k večeři Helenka i Kružníka malého?Jen podotýkám že jeho velikost v dospělosti je 0,4 cm
Starší reakce
Tak jsem popadla šnorchl a šla se potápět do akva
Zhasla jsem světlo a plno jich vylezlo uz jich mám 8 a je to celkem sranda
Ryby jsou holt trochu rychlejší než šneci. Počkej aspoň 2-3 hodiny. Nejlepší je to přes noc, když je tma. Ráno to budeš mít samého šneka.
Dala jsem tam pomoci spejle to maso.A hádejte co?hned se tam nahrnuli ryby,pancernici a bettak
a helenky nikde
Místo toho kuřecího se dá použít klidně i nějaká kůže, vydrží docela dlouho, jenom se to co se na ní pase sbírá.
Zajímavá pastička.
A co ryby, to kuře šnečkům užírají?
Já měl na všechny šneky největší úspěch z kouskem kuřecího masa. Přivázat na šňurku, zatížit a jak na to nalezou a začnou žrát tak vytáhnout obrat a zase z masem šup zpátky
, zkus to. Ahoj. Na nějaké kupované drahé pasti bych se vykašlal.
Ale pro me je to moc.Ja chci mít šneky a v akva ale s takovou nebudou.Nasla jsem kupce tak a ted je otázka jake jsou pasti?
No jo...vždyť jsem psal, že otázka množství je relativní...6 pohromadě není moc, když se jich 30 vylíhne z kapsulek...
Rostliny nove nejsou.Nove a nove jakože to porad nabývá ten počet vidím po hromadě i 6
A nepřinesla sis náhodou nějaké rostliny? Já si je zavlekl do Džungle s rostlinama od kamaráda, nějak mne neupozornil, že tam má heleny... a bylo vymalováno. Zjistil jsem, že tam jsou, když se mi přestaly hýbat Tylomelanie, ty byly jejich první obětí.
No a kolik je to "nové a nové"?
Takže takhle:Koupila jsem jednu Helenu ta byla v ted uz zrusene 54l.Potom se přestěhovala do velkého..a jak jsem rusila to akva našla jsem dvě malé,ty jsem dala do malého..ale po nejake době jsem ty dvě malé prodala..musím to aktualizovat.A ted ve velkém porad vidím nove a nove
rudolf napsal: ...On je vůbec ten popisovaný způsob objevení se množství surmovek najednou velmi neobvyklý, až člověka vede k myšlence, zda jde opravdu o heleny...
Toto je opravdu velmi zásadní poznámka...V dobách první "módní vlny" jsem je dělal také...(Asi jako všichni komerční chovatelé, kteří zkouší novinky.) Začínal jsem s dvacítkou plžů...Přibývali tak po 30-40...V nádrži byly pak patrné skupiny v tomto počtu a shodné velikosti...A myslím, že jsem se tehdy shodoval s většinou kolegů a dokonce kolegyň, že je tomu u nich podobně.
Ale nabízí se tu otázka rozměrů akvária, a vnímání tazatelky...
...píše... Zdravím chci se zeptat jak je mozné ze mám velké akva plne malých helenek?mam tam jen jednu kupovanou a naráz tolik malých..nevím jak je vychytat ručně mi to moc nejde....
Pokud se jedná o tu prezentovanou stodvacítku a skutečně jednu helenu, pak je samozřejmě lavina mladých nesmysl a půjde o jiný druh plže...Pokud se jedná o tu druhou nádrž, pak by jich třeba i 40 hodně být mohlo...
Já vím,že klade vajíčka,ale v tu chvíli mě nenapadlo vhodnější slovo,než že byla těhotná
Jednou jsem hodil do miníčka,kde měla helča delší půst velikou věžovku.Během 20ti minut se na ní vrhla a za pár hodin bylo vymalováno-teda věžovka už nebyla
Přesně tak, nejdřív zlikvidují surmovky plže mimo dno, okružáky, plovatky, levatky atd. A když už není nic lepšího, dají se do piskořek, přičemž využijí každičkou příležitost, aby si mohly dát něco jiného než piskořku (zbytky krmiva pro ryby, uhynulá ryba...). Osobně mám pocit, že se na mě helena vždycky znechuceně ušklíbne, než si nějakou piskořku uloví
Jenom poznámku k vašemu příspěvku níže - surmovky nejsou živorodé, takže ani těhotné. On je vůbec ten popisovaný způsob objevení se množství surmovek najednou velmi neobvyklý, až člověka vede k myšlence, zda jde opravdu o heleny...
Trošku bych poupravil pořadí na jídelním lístku: 1.jsou vždy okružáci
,fakt,mám to ověřený
A co nějakou past na šneky?Dát do ní příhodnou návnadu....
Jo snažím se to sbírat ale přijde mi ze se porad množí.Snad to nějak zvládnu no
Ty malé opravdu blbě pochytáte, jen ručmiko...ony žerou po dně a nahoru se vydají až tak ve 3-4 milimetrech ojediněle, spíše ještě větší...
No..ale uz nevím co s nema..je zajimave ze to je uz tak 4varka mladých
Kdo by se taky hnal za okurkem, když má v akvarku masíčko...
No není k čemu gratulovat
okurku jsem uz zkoušela-nejdou na ni
vybírám je ručně ale jsou hodne malé
A když nejsou plži, dají si klidně i okurku "pane Babico"...
Heleny na okurek nejdou. Heleny se zahrabou do dna a číkají na šneky. Dokud jsou piskořky, baští je, pak si dají okružáky a až nejsou ani okružáci, teprve začnou vylézat a jdou po levatkách.
Gratuluji.
Copak, utíkají ti?
Možná bych zkusil nějaký ten okurek a uvidíš jestli i helenky přijdou. Nevím jestli jdou i na okurek. No, uvidíš.
Tak tos měla kliku,žes chytla zrovna těhotnou samičku
,teď je můžeš prodávat
Starší reakce
Mrenky tercum nic neudelaji a naopak. Ona se sice jmenuje trpaslici, ale zas zakovy trpaslik to neni a umi byt sakra rychla. Moje maji od osmi do dvanacti cm. Teplota by kratkodobe nevadila, dlouhodobe ano. Jak pise Zoidik, jedine si je pujcit. Ja osobne bych je pujcil, aspon by si holky pochutnali, ale jsem z Tabora...
No taky už mě to napadlo, ale nevím, co by na ty mřenky řekly terčovci... S mřenkama zkušenosti nemám a nevím, jestli by to pro terčovce nebylo stresující a taky jde o podminky ( teplota atd.)
A co potom s těma mřenkama? Mít možnost si je půjčit tak ano, možnost by to byla.
- co 100+litru, je je asi budu mit donekonecna v pouhych 37litrech
- minule jsem znovu videl vajicka, pritom sneka uz bys v Aq nenasel
Do 500l se ti v pohode uzije 6ks mych oblibenych rybek mrenky trpaslici. V tomto poctu, jim davam tyden a je po snekach, ale bohuzel vsech, bez vyjimky... Otazka je, jestli to neni skoda tim likvidovat helcu. Fakt funguji a helca jim chutna dokonce vic nez okruzak...
Já se jich ve 162litrech zbavuju už stráááášně dlouho a vždy když si myslím že hotovo, drzhej den vidím další tři kousky.
Mám pocit, že z 500 litrů je nemůžu slovit všechny nikdy
Sbírat, sbírat a zase sbírat. Když už myslíš, že jsi se všech zbavil, tak dalších pět najdeš. Je to běh na dlouho trať se jich zbavit.
Starší reakce
Už jsme domluvení, že je zítra pošlu i s piskořkama
A taky 26.9. je srázek akvaristů a akvaristek z Olomoucka, tam by ti někdo Helenu určitě taky přinesl... např. třeba já
Tak se potom ještě připomeň den předem. Jinak kdybys byla hodně nedočkavá, dá se poslat poštou.
Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 27 28
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 45251x