Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Clea helena

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Clea helena
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.06.2014 15:24 Muž vlacek [402] Re: Steinarka
Musim te podporit Steinarko svou uplne stejnou zkusenosti. Take mam vetsinou dnove ryby a at clovek krmi jak chce, sneci se k zradlu dostanou a klidne ryby od nej odstavi. U mne tedy piskorky. S tabletami se tezko zamezi velkemu mnozeni sneku! Bud jsou tablety rozpustne rychle a pak je krmivo vsude nebo pomalu rozpustne zase dlouho trva rybam, nez ho sezerou a sneci maji vice nez dost casu se k nim dostat. Naopak budou hladovet ryby, kdyz nebudete dostatecne krmit. Nerku-li, kdyz se cloveku objevi v akva poter a chce ho odchovat. Krmeni se da redukovat v pripade, ze mate ryby hladiny ci stredniho pasma, ktere chyti krmeni pred dopadem na dno. Do ted lituji, ze jsem si piskorku dal do akvarka...A ze by helenky pomohly? Velmi nepatrne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2014 11:09 Žena Steinarka [7] - SumciRe: MarekP
nieje to problém a robím to tak ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2014 22:44 Žena sivon [1717] - PlžiRe: MarekP
Přesně tak, redukce počtu po několikerém "zásahu" by měla být dostatečná. Ale aby se nízký počet udržel, musíš opravdu snížit krmné dávky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   05.06.2014 22:25 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Steinarka
A to je problém toho "půl kila slimáků" vylovit, když je na jedné hromadě? Udělej to tak párkrát a máš hned hodně zredukováno. Pak na nějakou dobu přestaň krmit úplně, třeba na týden a potom opravdu jen trochu a jen to, co sežerou ryby, aby tam žádná tableta nezůstala. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 19:04 Žena Steinarka [7] - SumciRe: sivon
mám dnové ryby a krmivo nerozpustné tak kým ho ryba scucá je na ňom viac ako pol kila slimákov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   05.06.2014 18:34 Žena sivon [1717] - PlžiRe: Steinarka
Žádný plž není tak rychlý, aby se stačil nažrat dřív než ryba. Žerou jen to, co ryby nestihnou sežrat, takže pokud se příliš množí, bude asi spíše chyba v nadměrném krmení ryb. Zkus omezit krmení, pokud nebudou mít co žrát, budou se množit jen velmi málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 14:51 - Re: geminika
Záleží na tom kto ako kŕmi.Môj kamarát ich má teda požehnane a i celkom rýchlo sa mu množia.Ak nemajú slimáky ,tak fungujú na kadejakej inej potrave nachádzajúcej sa v akvárku.Helenky sa občas napadnú i navzájom,ale sú na seba akosi imúnne.Jednoducho tá napadnutá pomalšie odskočí a odplazí sa preč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.06.2014 11:47 Muž MarekP [812] - MalawiRe: geminika
Já mám v akváriu 5 Helen a vidím asi tak jednu jednou za týden. Jak píše Turbínka, přes den bývají zahrabaný a čekají na kořist. V noci si to štrádují po akva. ;-) Navíc ani nemám problém s jejich přemnožením, a to je mám v akváriu asi 3 roky. Občas nějaký vajíčko někde vidím, ale zřejmě si na něm vždycky pochutná nějaká rybka, žádný odchov nemám. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   05.06.2014 11:36 Žena Turbínka [2558] Re: geminika
Tito plži jsou přes den většinou zahrabaní v substrátu, kde číhají na svou kořist a odpočívají. Většinou vylejzají ven až v noci. Stává se mi, že je nevidím třeba týden a pak se v pravé poledne přede mnou všechny helenky seskupí na skle a putují. Ale to, že by se heleny požíraly navzájem pravděpodobné není, spíše jsou schované v substrátu nebo mohly uhynout jinou cestou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 11:31 Žena geminika [39] - Živorodky
Môžem potvrdiť, že Helenka zloží aj väčšieho slimíka. Zrušila mi Ampulárku veľkú ako dvojeurovka. A možno aj dve iné Helenky, lebo stále vidím len jednu. Mala som ich tri a podchvíľou som ich videla pokope. Teraz však len jednu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 11:04 Žena Steinarka [7] - SumciRe: Turbínka
Ďakujem krásne za info, pred pár minútami som ich asi 200 kusov vylovila ale na dnes si tisícky mladých :( ... hm nie som zástancom slimákov ... a helenka je moc pekná :) .. žiaľ ja na burzy nechodím a v obchode stojí 1,50 € ... zato kúpim aj prísavníka ... nuž nechám to na osud ak mi ju prinesie do cesty tak ju do AQ dám a keď nie tak ich budem vylovovať. ... Vadí mi len to že obrovské množstvo potravy uberajú rybám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   05.06.2014 09:48 Žena Turbínka [2558] Re: Steinarka
V první řadě by stálo za zmínku podotknout, že okružák je kámoš, který v akváriu udělá spoustu špinavé práce a je to opravdový dříč, který akvaristovi pomáhá ač je mnohými nenáviděn. Pokud je máš přemnožené je několik možností jak je redukovat. Nachytat a vylovit je na okurku, špenát, kopřivu, mě rádi choděj i na tablety se spirulinou pro otíky. Dále nepřekrmovat, poctivě sbírat uhynulé listy roslinek a okružáci se budou držet v úměrném počtu. Pokud vážně chceš jejich přemnožení řešit pomocí Helenky, myslím, že jedna (max. 2) by stačily, pracují spolehlivě. Ale pamatuj, že jakmile budeš mít v akváriu cleu helenu je to predátor pro všechny plže, které by sis třeba časem chtěla pořídit (třeba neritiny). I malá sumovka si troufne sníst nebo alespoň smrtelně poranit plže několikrát větší než je ona. Co se týče toho množení, množí se pomaleji. Nejsou to hermafrodité (jako třeba okružák) ale gonochoristé, pro množení potřebuješ obě pohlaví, poté samice naklade vajíčka a většinou než se s nich vylíhnou mladé helenky je rybky dřív zbaští. Co se týče ceny, nemyslím si, že nejsou drahé, v ČR po burzách, zverimexech, chovatelích 5-20 korun dle velikosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 09:30 Žena Steinarka [7] - SumciRe: Chrostík
Ahoj, mám premnožené tie klasické slimáčiky okružákov ... poradili mi kúpu helenky ale mne sa zdá moc moc drahá a viacerí mi potvrdili že sa veľmi zle množí ... koľko ich potrebujem a a kde ich zohnať v dobrej cene ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.06.2014 13:44 Muž Legioix [574] Re: MartinHorák
1+3: Prodat a nebo rozdat. Zavolat do nejbližší akvaristiky a informovat se o ceně.
Žerou krmivo pro akvarijní ryby. Hlady bez živích okružáků nezemřou.

2: V akvaristice jsem je neviděl, tak asi jedině vyžebrat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2014 10:32 Muž MARTIN HORÁK [910] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy. – Heleny vs.okružáci
Ahoj všem! Nejprve trochu informace před dotazem. Před 3/4 rokem jsem zualožil 54l nádrž, kterou nyní kvůli stěhování ruším, vše z ní přijde do větší 160l nádrže. V té 54 se mi minulý rok přemnožili okružáci, tak jsem to vyřešil koupí 2ks Helen. Výsledek - okružáci nikde (což už mne mrzí) a přemnožené Heleny. Nyní dotazy:
1) co s Helenami? Chovat je a prodávat? Čím je krmit?
2) pokud chci v nové nádrži okružáky, tito se také dají koupit v akvaristice? Nebo je spíše "vyžebrat" od někoho, kdo jich má v akva přebytek?
3) pokud Heleny prodat do akvaristiky, máte ponětí za kolik se vykupují?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2014 23:45 Cloo Re: Cloo
Tak vám děkuji za názory a doufám, že šla na ten vandr :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2014 17:16 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Cloo
Párkrát se mi už stalo, že když jsem heleny posílal do světa, tak jsem dával živých 10 kousků a přišlo jich 9 a jedna prázdná ulita. Takže asi tak. Hami hami...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2014 16:54 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: Cloo
můžeš ji vyndat z nádrže a přičichnout k ní. Ale opatrně, protože pokud je po ní, chce to dobrý žaludek :-D Mrtvý šnek smrdí jak bolavá noha smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2014 14:28 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: Cloo
Tak týden není ještě tak hrozné..ale pokud umřela tak ryby a šneci ji mohli zlikvidovat behem jednoho dne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2014 13:51 amrtin Re: Cloo
Šla na vandr,právě je na hranicích s Rakouskem smich Ale vážně:mohla umřít a ostatní obyvatelé si jistě rádi pochutnali... :-O
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2014 13:45 Cloo – helena zmizela
Ahoj...asi mám hloupý dotaz..helena se už cca týden nepohnula z místa a v ulitě není vidět...je možné, že by ji sežrali okružáci a levatky?!...v akváriu jinak máme neonky obecné, čichavce medové a krunýřovce napské, tak kam se poděla??? Díky moc!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 19:44 Muž MarekP [812] - MalawiRe: jeanska
Když poskytneš daným živočichům vhodné podmínky, přemnožit se může prakticky cokoliv. ;-) Já mám třeba v akváriu 5 Helen přes 3 roky a přírůstek nemám ani jeden. Občas nějaké to vajíčko vidím, ale pravděpodobně je vždycky sežerou ryby. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 19:39 jeanska – Helena po půl roce
Po 1/2 roce od koupě 3 ks Helena zmizeli ostatní šneci, ale Helen je dnes odhadem tak 50. A pak že se nepřemnožují ... Takže je to vyrážení klínu klínem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.04.2014 11:54 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Jetta
Neboj, za chvilku sežerou i ty piskořky. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2014 08:18 Muž Jetta [11] - Živorodky – živorodky
Já koupil jednu Helenku a ted mám v AQ cca 30 prcku,
rostou dost(hodně) ruznorodě. největší mají 1,3cm a nejmenší 3mm.
Jo a jediný šneci co přežily jsou piskořky.
Nejstarší Helenka je pořád zavrtaná v zemi a číhá na kořist.
(takže je dost obroušená )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2014 22:45 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlí – Re: Štefan
Já měl 2 heleny spolu asi 2 roky a nic, ted jsem si pravě taky před par mesici řekl že když je po nich celkem poptavka a mě se dost množí piskořky takže je mam čim krmit že to zkusím namnožit. Koupil jsem další 2...:-D no a už 4 mesice asi čekám...:-D pry jsou male heleny vidět až po dost dlouhé době :-D ale začinam uvažovat jaka je šance že mam 4 heleny stejneho pohlaví...:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2014 21:46 amrtin Re: Štefan
Jo ták,na kšeftík,tak to jó,já už se lek že se ti přemnožili okružáci :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2014 21:44 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: amrtin
Dneska byla v Ostravě burza a pár lidí se mně ptalo, jestli je někdo neprodává. Tak jsem nějak přemýšlel, že bych je přidal do svého seznamu zboží ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2014 21:40 amrtin Re: Štefan
No,asi tak nějak :-D A naco jich potřebuješ tolik?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2014 21:33 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: amrtin
no nic, koupím další dvě a budu doufat, že se trefím. Nic logičtějšího mě nenapadá. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2014 21:29 amrtin Re: Štefan
Čus.No,jak to rozlišit,to fakt netušim :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2014 21:14 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: amrtin
Čus chlape, vím, že není hermafrodit :) takže to znamená, že mám buď dvě heleny, nebo dva heleňáky? Poznat pohlaví bude asi problém, že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2014 21:09 amrtin Re: Štefan
Ukecat jednu,aby změnila pohlaví :-D Helča není totiž hermafrodit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2014 20:57 Muž ŠtefanT [206] - Živorodky
Mám v nádrži dvě heleny už více než půl roku a vajíčka nikde. Poradí někdo, jak je překecat, aby začaly klást?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2014 07:50 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: Zoidik
Přesně. Měsíc (možná i déle) byly na samotce a stejně nakladly vajíčka až po vypuštění do akvária...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.03.2014 19:36 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: syndromp
To ne, ale nenakladou všechny vajíčka hned. Může jim to trvat klidně dva týdny a i dva týdny než s tím začnou. Posílal jsem Ivaze několik helen, měsíc je měla v karatnéně a když je přendala do akvárek, tak i v akvárkách nacházela vajíčka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2014 18:58 Muž syndromp [13] - RostlinyRe: Zoidik
No snad to není jak u slonů :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2014 18:55 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: syndromp
Měsíc bych jí na to dal určitě, ale ani potom bych na 100% nevěřil tomu, že nakladla všechny vajíčka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2014 18:53 Muž syndromp [13] - Rostliny – doba líhnutí
Zdravím.
Pokud tedy koupím helenu, která jak již zde bylo několikrát napsáno, potřebuje k množení další helenu, jak dlouho musí být v karanténě, než dojde k vylíhnutí mladých?
Resp. jaká je "inkubační" doba od spáření?
Děkuji za všechny odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2014 18:01 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlí – Re: amrtin
:-D No protože já mám člunky i heleny v jednom akva tak rok, a zatím jsem nepozoroval že by je žraly, náznaky utoku ani následky (prazdne schranky, ubytek člunek) :-D Tak jen že bych si nebyl jistý jestli si s člunkama heleny poradí :-D

i když tam mám i piskořky no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2014 17:33 amrtin Re: predator3313
Já?Ne,proč? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2014 17:15 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: amrtin
Ty jsi někdy viděl helenu která žere člunku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2014 14:39 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: potass
Heleny se pohybují u hladiny rády, a to hlavně, pokud máš v akvárku málo okružáků a dost levatek, které u dna neuloví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2014 14:14 Muž potass [0]
zdravim mam dotz ohledne heleny nevim jestli je to normalni chovani ale jedna helena se lepi stale u hladiny uz asi tyden ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   22.02.2014 20:32 - Re: Jetta
Mladé môžu rásť dosť nerovnomerne.Čiže niektoré v rovnakom veku môžu byť menšie iné väčšie.Stačilo,že tá jedna čo si si doniesla bola už napárená v obchode.U teba sa potom romnožila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.02.2014 19:23 amrtin Re: Jetta
Tak po krevetkách nepůjdou,to tě můžu ujistit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2014 19:13 Muž Jetta [11] - Živorodky
Je možný ,že ty 8mm Heleny jsou už pohlavně dospělí.
propože jsem tam viděl i menší.
Asi šest jich hodím k člunkam,snad nepujdou po malích krevetkách ale to snad ani nejde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.02.2014 18:53 amrtin Re: Jetta
Kdyby měli všichni prcci stejnou velikost,tak byla prostě v tom,ale ani tak se to nevylučuje a ty ostatní sis mohl přitáhnout s něčím jiným(kytky,dekorace,...),ale ani tak se nevylučuje,že mrňata rostou každý jinak rychle.
Pokud v akva nejsou okružáci,tak si s člunkou poradí.
Jinak nevim ;-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.02.2014 18:23 Muž Jetta [11] - Živorodky
Může mi někdo poradit z chovem Clea Helena.
1,jak je možné že jsem si koupil jednu Helenu a teď mám a v AQ asi 30 prcku
když píšou,že mají oddělené pohlaví.
2,Píšou že dospělosti se dožije jen malá část,já mám v AQ hodně 8mm a nějáké 3mm
takže asi rostou dost různě.Jakou velikost musí mít aby přežili dospívání.
3,mám v jednom AQ z krevetkama Člunku pravohrotou dost se přemnožila a to skoro vůbec
nekrmím. Poradí si sníma Clea Helena.
4,Ještě v kolika měsících pohlavně dospívají
Budu rád když mi někdo poradí

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2014 11:51 Žena geminika [39] - Živorodky
Tak žiaľ, Ampulárka to neprežila. Helenku som videla ešte asi dva krát prisatú na viečku slimáka, tak asi dosiahla svoje. Netušila som, že za pol roka, čo boli spolu v jednom akvarku dôjde k tomuto. No čo? Zase som o niečo múdrejšia a smutnejšia. :-( sad

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 27 28

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 45270x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7394?od=276