Cichlidka Ramirezova - pohlaví
Jo mám jen jsem se chtěl ujistit že to je dobře
Pokuud je máš od chovatele tak ten by se těžko splet.
Dík za odpověď
kupoval jsem je na burze v Hradci Králové a tomu chovateloj jsem řekl ať mi chytne párečeky tak snad to tak je
První foto nahoře samec dole samice. Druhá fotka taktéž na 90 procent.
Starší reakce
Ilustrace z knihy.
Tak jsem znova mrknul na ty fotky. Za prvé tam vadí ten mech. Teď budu za kreténa ale Ter má asi pravdu. To v kroužku vypadá na samici. A omlouvám se za svůj už nedokonalý zrak. Návštěva očního lékaře bude nutná. Zdar.
Taky je otázka jak je ta ryba stará. A samice v téhle velikostí by už plnější v břiše byla. Pokud je zdravá a nebyla zrovna po výtěru. To by se ale majitel asi neptal. Mrkni na tu protaženou řitní ploutev.
Já bych skoro řekla,že samice.Ale foto nic moc.Samec má na té horní ploutvy od začátku vysoké výběžky.Samička má první 2 nižší a pak teprve vysoké.Koukni ke mně na fotky,mám je tam.
Samice má kratší ploutve a je plnější v břichu.
0 12.11.2019 07:44 Tommendl – Samec, nebo samice
Starší reakce
No, jedna ramka (ta barevně výraznější) poslední dobou hodně nahání tu druhou samici... ta se chudák krčí celá vybledlá v rohu u filtru... Nějaký nápad co s tím a proč se ta samice tak agresivně chová?
Starší reakce
samice...ich spolunažívaniu by to vadiť nemalo.
Ahoj - klasika - v obchodě prodáno jako páreček. Mám však podezření, že se jedná o 2 samice. Jedna ramka má sice ty výstupky na hřbetní ploutvi, jinak mají ale obě růžová břicha, tečky černé skvrně... Jinak pokud jsou to 2 samice, vadí to něčemu (jako by to třeba mohlo vadit u samců)? Díky
Starší reakce
Modra nevim, samice, samec, parek, samice
0 03.06.2019 22:09 Martin – Cichlidka ramirezova
Starší reakce
0 06.04.2019 20:03 Icestar Děkuju! Já si to právě taky myslím, prodané byly všechny jako samice... ale asi nic proti ničemu, po prvních dnech honění se navzájem, kdy nejagresivnější byla ta nejbarevnější samice (samec?) utvořili harmonickou skupinku.
Podle velikosti jsou teprve v době, kdy pohlavně dospívají. Podle mě jsou tak 4 měsíce staré. Pohlaví u tak mladých ramek ještě nejde přesně určit, do jednoho dvou měsíců se to určitě vyjasní
Jak jsou starý? Prostřední fotka bych řekla, že samice a poslední fotka možná samec. Moc to ještě poznat není, až trošku povyrostou.
Nikdo neporadí?
Dodám, že se jedná o dvě ryby (respektive možná o tři, dvě jsou si tam podobné jak vejce vejci. Stopro stejná ryba je na první a třetí fotce), s odhadem velikosti jsem se možná sekla, určitě jsou větší. Vyndat k přeměření u pravítka nelze
)
Díky,taky si myslím.Tak snad jo.
1 05.04.2019 15:34 Anďaska –
Re: ter Vpředu samice, vzadu samec... nejspíš. Je to rozmazané.
Starší reakce
Mi přijdou docela mizerný holky.
EDIT. nevyjadřoval jsem se k pohlaví.
Starší reakce
Není to moc patrné z fotky, ale vypadá to na samičku. Samičky mají v té černé skvrně modré zbarvení, samci nikoliv.
Ahoj, potřeboval bych poradit zda se jedná o samici nebo samce
Starší reakce
No, to je otázka s tím samcem, buď se to tzv. rozmělní a nebo ještě zintenzivní, tedy to prohánění.
A kdyby to byly dvě samice, tak co s tím prohanenim? Nevadí to té podřízené samici? Akvárium je zarostlé, členité, ale stejně ji prostě prohání, jakmile ji vidi. A kdybych časem pořídila samce, tak by to nevadilo?
Dominantní a podřízená samice.
Me to taky přijde jako 2 samicky
Děkuji. A když se teda budou pořád prohánět, tak co s nima? Bude to znamenat, že si nesedli? Bojím se, aby tu samičku neuhnal... Ale zatím jsou tam dva dny...
Samice je stoprocentní, za samce bych ruku do ohně nedala, ale u cichlid je normální, že se v rámci páru prohání, tak bych z toho neusuzovala že to jsou 2 samice
Mně právě taky podle toho, jak jsem četla o té černé skvrně, ale zas tak tomu nerozumím... Té menší teď vykukuje "papila" nejspíš, takže to asi samička bude. A kdyby to byly dvě samičky, taky by jedna mohla být silnější a dělat si teritorium?
Podle četnosti modré barvy v černé skvrně mi to přijde jako samičky.
Menší je samice, větší samec. Zatím bych je nerozdělovala
Dobrý den, poradil by prosím někdo s určením pohlaví těchto dvou rybek? Jsou v akváriu teprv dva dny, koupila jsem je jako pár. Ta s červeným bříškem je asi o třetinu menší. Ta větší si po aklimatizaci zřejmě vytvořila teritorium a druhou prohání po akváriu. Zajímá mě jestli je mám ještě chvíli nechat nebo spíš uvažovat o rozdělení? Děkuji
Starší reakce
0 08.08.2018 16:42 milos123123 – ramirezky
ahojte akvaristi,prosim vas mozete mi pomoct urcit pohlavie? vela o tom citam a mam cim dalej tym vacsi chaoz v tom.ako su stare netusim,mam ich par dni a ked som ich doniesol boli bledsie a az teraz sa zacali vyfarbovat.dakujem
Starší reakce
Vpravo kluk, vlevo holka, řekl bych, ale je to jenom odhad, chce to ještě trošku více dospět.
0 03.05.2018 08:30 Lenicka – Cichlidka Ramirezova - pohlaví
Zdravím, ráda bych se zeptala, jaké pohlaví máme. Bylo nám řečeno, že to určitě bude samec a samička, ale malinko povyrostli a přijdou mi úplně stejní. Děkuji za odpověď
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 20
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 23797x