Přihlásit se RYBICKY.NET »

Cichlidka Ramirezova - pohlaví

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Určení pohlaví ryb 

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Cichlidka Ramirezova - pohlaví
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Krkovička – Re: hf
jasně bříška vidím a když tak na to koukám tak si je asi budu muset fotit oni vedle sebe v tom akvárku nepostojej abych si je v klidu prohlídl :) Nekrmím koretrama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hf – Re: Krkovička
+ ještě růžová bříška. Ten poslední samec tam růžovou barvu vůbec nemá.

Ty krmíš koretrama?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Krkovička – Re: Bob66
už to vidím juchů :) ale to jsem četl jen jsem to chápal nějak jinak :) díky moc
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: Krkovička
Souhlsím s Bobem, jsou to dvě samice a jeden samec. 1a2 samice, 3 samec.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: Krkovička
Samice má v té černé skvrně a pod hřbetní ploutví tečky X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Krkovička – Re: Bob66
Bobe podle čeho tak soudíš ? Podle těch fotek jsou vidět jasně rozdíly ale ve skutečnosti mi přijdou úplně stejný :(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: Krkovička
Řekl bych samec+ dvě samice ;-) První dvě fotky samice :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Krkovička – Re: Krkovička
Fotka k příspěvku A poslední, díky za rady

Reagovat na tento příspěvek 0  - Krkovička – Re: Krkovička
Fotka k příspěvku Ještě fotka

Reagovat na tento příspěvek 0  - Krkovička – Re: bluedream
Fotka k příspěvku Ahoj,
v akvaristice mi před nějakou dobou prodali ramirezky s tím, že je to jeden samec a dvě samice. Já to pohlaví zaboha nemůžu rozeznat. Přijde mi to jako jedna samice a dva samci maximálně :(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer
Chovám ve 170ti litrech společně s čichavci 3 ramirezky - dvě samice a jednoho samce.
V příštích dnech plánuju přemístění páru do vytíračky a chci je nechat vytřít, nevím však, jestli mi třeba samice, když zůstane v akváriu sama nemůže třeba umřít žalem...to bych nerad.
Čili se ptám - může být nějaký čas v tomto akváriu u poměrně velikých čichavců sama jedna malá samička ramirezky?
A ještě jedna otázka - samec si do páru jednu samici vybral a druhá je spíš taková odstrčená. Jenže ta, se kterou se spároval má lehce zkřivenou páteř (špatná koupě na burze) a nejsem si jistý jestli je vhodná pro odchov...možná bych měl zkusit tu, se kterou samec moc nepeče a doufat, že se to ve vytíračce změní... Co myslíte? :-)

Díky za odpovědi ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sm@tts – Re: Haimdol
ok ok díky moc hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: Sm@tts
Neboj. Ony se budou třít, tedy pokud budou mít vhodné prostředí ;-) . Pro začátek bych je opravdu nechal ve společné nádrži a uvidíš jak se situace vyvine.
Vyzkoušejte
snad ne :-D vypadaj jakoze mlade , ale ne zase uplne mlade :-D ja nevim chce to fotku , ale mam akva u taty a mam jen mobil ,ne fotak tone
Tak to může být druhý extrém. Už jsou vyřazené z chovu, tzv. staré páky :-D .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sm@tts – Re: bluedream
no ono je v zabehu o tyden dele.. teda voda kameny atd + filtrace....rostliny az 13.5. a rybky tuhle nedeli....tak snad to nejak preziji....kdyz se to nepovede odchovat tak se nic nedeje, ale aspon kdyz by se podarilo aspon 1-2 kusy tak je to pro me velky uspech smich
dobre tak ja tam neco soupnu ;-) a uvidime co z toho bude...jinak nevypadaj moc mlade :-D koupil sem je na burze jako ''chovny par cichlidek ramizerovych (zavoj) ''
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bluedream
Skaláry si pochutnají, ale řekla bych, že potěru moc nepřidá (ramirezkam celkově), že je akva teprve v záběhu. Máš u něj založení 13.5. a tyhle rybky jsou na různé změny ve vodě citlivé.
Ve společné nádrži plůdek většinou neuhlídají, ale pokud je to mladý pár tak pochybuju, že by z toho něco bylo. Je možné, pokud budou mít jako třecí substrát třeba kousek břidlice, snůšku přendat do jiné nádrže a pokusit se mladé odchovat bez rodičů.
maj tam dost vetsich oblazku 3 kokosy 1 velky koren a 2 placaty koreny to by mohlo stacit ne ?...ale co pak s pludkem ? nesezerou ho skalary ? :-( tata rikal ze mi to vyzerou tone
Osobně bych je nechal v nádrži. Protože jsou v akva čerstvě kvůli stresu z dalšího přelovení by patrně mladé stejně neodvodili. Zkus jim nabídnout nějaký šikovný plochý kámen, nebo kousek břidlice a uvidíš jestli jsou připravené ke tření. O agresivitu mít strach nemusíš. Ramirezky v dostatečně velké nádrži jiné ryby neubijí.
ma plnejsi brisko ;-) akorat ja to nejak nepoznam ....myslel jsem ,ze je jen napapana smich pokud tedy se chystaj trit tak co stim ? prelovit ? nebo je mam nechat v akva ? nemam stim zadnej zkusenosti :-(
Pokud máš párek a samička je zaplněná tak může mít agresivita souvislost s budoucím třením. Jiná možnost je stres z převozu a nového prostředí. A to chce jedině čas. Ony ramirezky umí být pěkné potvory co se chování týče.
mam je od soboty...a delaj to hned jak sem je po 2 hodinach vypustil z pytlicku :-( nezda sem i ze by hlidali konkretni misto....proste utoci na vsechno co je pobliz (i na o dost vetsi krunyrovce)
Ramirezky se třou většinou na vhodný kámen nebo jinou podobnou plochu. Nehlídají už náhodou snůšku? Zkus se po ní podívat. Měli by se zdržovat poblíž.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sm@tts
zdravim ...chci se zeptat co s ramirezkama ,ktere utoci na vsechny rybky okolo tone dokonce i na 2x tak velke skalary....nevim jak se pozna jestli se nebudou treba trit....to by mohl byt duvod jejich agresivity ne ? coze dekuji predem za odpovedi ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - bluedream – Re: Sanka
Netuším. Třeba krunýřovci dorostla potrhaná hřbetní ploutev občas i za dva dny. Asi záleží i na druhu rybky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sanka – Re: bluedream
A jak dlouho to asi trvá cca?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bluedream – Re: Sanka
Doroste, ještě se mi nestalo, aby nějaké rybce nedorostla ploutev, ramirézky nebudou výjimka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sanka – Re: Sanka
Prosím poraďte.. :( Jsem z toho celej nešťastnej.. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sanka
Ahoj,prosím potřebuju se zeptat,koupil jsem si dnes samičku ramirezky,ale nevšiml jsem si,že má okousanou zadní ploutev,jinak je krásně zbarvená a v dobré kondici,jiné ploutve má v pořádku..Ale doroste jí ta zadní?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - dashayjohn – Re: dashayjohn
jeste jednou dekuji palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dashayjohn – Re: karelpavel
ne nezdá se,v obchode vypadali vsechni stejne(bezbarevne) teprve doma v akvarku se vybarvil, zítra zkusím stestí a dokoupit samicku.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: dashayjohn
přesně tak, myslím si že je zatím menší ( nevyvinutý ), růžová skvrna u samice by podle mě byla už trošku patrná ( a to není asi vůbec že ? )
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dashayjohn – Re: karelpavel
dekuji, myslíte si ze mu teprve doroste to prodlouzení plutve?omlouvám se za pravopis a púsob psaní, ale na spañelské klávesnici nemají hácky hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dashayjohn
Fotka k příspěvku prosím o radu mladý jedinec je to on nebo ona? ahoj

Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: dashayjohn
řek bych že samec ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dashayjohn
Fotka k příspěvku jeste jedna fotka

Reagovat na tento příspěvek 0  - dashayjohn – on nebo ona
Fotka k příspěvku prosím o radu,nejsem si jistá zda se jedná o samce nebo samici

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - nickolka – tření??
aha tak Vám děkuji za odpovědi.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jrk – Re: nickolka
U mě se třou asi 4 hodiny (předchází tomu asi tak 3 dny příprav), poté 3 dny hlídají jikry a pak se vykulí a rozplavává potěr... No a dál jsem se nedostal... Potom mi ho pravděpodobně sameček po 2 dnech spapal - z ničeho nic, během asi 10 ti minut... No a toto se opakuje po 4 týdnech
aha..a když už se netřou,tak jen odhání ostatní rybičky od jiker?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zeck – Re: nickolka
Těžko říct, nikdy jsem to nepočítal :) .
to je taky pravda,ale stejně mě to zajímá,jak dlouho se tak třou...když jsem to pozorovala u mých čichavců,tak už mě to po pár hodinách přestalo bavit,taky se třou tak dlouho??
To by šlo, když se vrátíš a nebude tam nic, tak se svět nezboří, ne? Netřou se přece naposledy :-) .

Btw: jakej dobrák zkouší k čemu jsou palce u příspěvků?
už jsem si připravila 20l akvárko,naputila do něj vodu z akvárka,ve kterém se zatím třou a dám do něj filtr a topení..jen potřebuju vědět,jak dlouho to trvá..cichlidky už si vybrali kámen a mají tam už docela velkou kupičku jiker..a já musím za hodinu jít pryč a mám strach,že když kámen nevyndám a budu ho chtít vyndat potom,jikry už tam nebudou...
 Reagovat na tento příspěvek 2  - zeck – Re: nickolka
S odchovem určitě nepočítej.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - nickolka – tření??
no mám v akva akary hnědé,skaláry,péřovce,ancistruse,prcky pavích oček,čichavce,pancéřníčky kropenaté,tetry koňžské a pár hejnových rybek..
Neznám tvé společenské akva, ale s dostatečnou velikostí a dobrým výběrem ryb není problém cichlidy/cichlidky odchovat. S jikrami bych nepřelovoval samce, ani samici, ze stresu by jikry mohli sežrat. Kdybych chtěl cichlidky odchovat a ve společenské nádrži by byly ryby, které by mohly jikry/potěr sežrat, přendal bych jikry do 20lt nádrže se stejnou vodou, topením, bublifukem...atd
jj..ještě otázku...třou se ve společenském.mám po vytření odlovit samečka i s jikrama do samostatného,nebo je starost o potěr tak těžká,že to nemá cenu a mám je tam nechat?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [11] ...... 20

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 23812x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7309?od=501