Cichlidka Ramirezova - pohlaví
Hele, nezoufej. Můj sameček, když jsem ho koupila, taky neměl moc jasně ohraničenou tu černou skvrnu a podezírala jsem ho vlastně až do doby, než se prvně vytřeli. Dneska je skvrna jednoznačně černá a bez modrých šupinek
Čímž vznáším dotaz na zkušené akvaristy - je to možné anebo jsem zpočátku jenom špatně koukala?
romant napsal: Jakmile má ryba ty svítivý šupinky i v té černé skvrně, tak je to samice, samci mají tu černou skvrnu čistou.
Tak to mam 4 holky, které jsou pořídil jako páreček..
Shiva, gratuluji
Perfektní, gratuluju. Ty ramirézky se mi líbí čím dál víc. Ať ti přežije co nejvíc mladých. Je to radost sledovat růst potěr.
Jakmile má ryba ty svítivý šupinky i v té černé skvrně, tak je to samice, samci mají tu černou skvrnu čistou.
První obrázek 100% samice a u druhého si nejsem jistý, mohla by to být taky samice.
Podle mě je to opravdu pár. První foto samice, druhý foto samec
baletka napsala: Není tohle náhodou taky samice? To je dotaz spíše pro LŠ či další.
Dneska jsem to zkoumal dlouhou dobu,veškerý indicie který sem našel mi nepomohli.Hřbetní ploutve maji stejny,první paprsky taky,tecky v ty skvrně jsou totožny,Jediný co tak to bříško.Jde mi spis o princip protože jsem to koupil jako pár a poté kdyz jsem zjistil podle fotek tady jak vypada samice a samec tak sem se trochu zarazil.
A to druhé by mohl být samec...
Není tohle náhodou taky samice? To je dotaz spíše pro LŠ či další.
Starší reakce
Samičky jsou navíc i plnější v bříšku a v době kdy jsou ochotny se třít nak to bříško zrůžoví, takže pokud tento borec neměl růžové břicho, pak... je to samec.
PS: Bobovi bych věřila, být Vámi...
Nejsem nijak extrémní odborník, ale podle mě je to samec. Břišní ploutve má hodně dlouhé, to svědčí o mnohém.
Samec
0 23.02.2013 17:29 Ryboň [5] - Amerika Ahoj,potrebujem pomôcť s určením pohlavia mojej Ramirezky !
Celú túto tému som už prečítal ale neviem zistiť pohlavie...
Raz keď sa pozriem do akvária je sfarbená úplne nádherne,v tej čiernej škvrne nič nemá a ani okolo...
A na druhý krát sa pozriem a taká troška menej sfarbená a v tej čiernej škvrne má také trblietavé jemno fialové bodky...
Prikladám 4 fotky ale musím dodať že to svetlo tej škvrne dalo jemnejšiu čiernu farbu a fialové bodky zvýraznilo...
Starší reakce
Právě, že už mám jen jednu Ramirezku, ale určitě mu nějakou tu společnici pořídím
Těm klukům bude třeba partnerek a klidně i více než jednu na každýho.
Děkuji všem za reakci na můj dotaz. Potvrdili jste mé podezření. Ještě se tak někdy spolehnu na odbornost prodavačů v akvaristice
na 100% samec
Souhlasím s Romanem, samec
Děkuji za názor. Ještě si počkám na další příspěvky, ale mám také pocit, že je to samec. Zakončení hřbetní ploutve má sice jako by do oblouku, ale žádné narůžovělé břicho a přední trny u hřbetní ploutve jsou rovněž delší než ostatní. problém je v tom, že nedávno ovdověl(a) a já řeším, jakého vhodného partnera(ku) ji pořídit.
Kluk, řekl bych, uvidíš jaký budou názory ostatních.
Zdravím. Vím, že se to tu probírá stále dokola, ale přes všechny rozpoznávací znaky si stále nejsem jist. Je to holka nebo kluk? Přikládám foto. Vím, že fotka nic moc, ale lepší se mi pořídit nepodařilo
Koupil jsem ji jako holku, ale nevím, nevím.
Starší reakce
Krásné barvy.Jen mě přijde,že krátkoploutvé-tedy normální,jsou hezčí.
Starší reakce
Taky bych řekl, že vpravo je sanice.
Ony bývají v klidu do okamžiku, než to na vybraný pár přijde. Pak si začnou hájit teritorium.
Vždy vpravo mi přijde samička, dokonce s vytaženým kladélkem...
a poslední. Tady se mi zdá, že to, co považuji za samičku, má opravdu dost narůžovělé bříško. Ale jsou ještě mladé, takže tipuji, že k dokonalému vybarvení teprve dojde.
ještě jedna
Druhé foto
Prosím o pomoc s rozlišením pomocí fotek. A dotaz k tomu chování - ryby plavou pospolem, zdá se, že si rozumí, ale nějaké pošťuchování, které popisuje Kate, nepozoruji.
Já tedy mám taky trochu problém - potencionálně. Koupila jsem na burze párek, prodávající mě ujišťoval, že to je sameček a samička. Přitom ale mám pocit, že se tak trošku tvářil jako že jsem mimo, když to neumím poznat sama a myslel si své. Ale třeba se pletu. Rybky navíc byly "odbarvené" stresem a vybarvily se dokonale až po vypuštění do akva doma. Takže.. vypadají úplně stejně, jedna je o trochu větší. Skvrnu na boku mají naprosto stejnou, po okraji čtyři modré tečky, uvnitř nic. Červené břicho není. Jsou malé, cca 4cm, takže ani ta hřbetní ploutev moc není poznat, přestože u té jedné se mi zdají ostny o něco delší. Kdy se ty znaky vyrýsují - tedy v jakém zhruba stáří? A v případě, že bych měla shodné pohlaví - jak k nim vybrat vhodné partnery? Řekla bych, že to u ryb probíhá stejně, jako všude jinde - že se vhodný pár najde a vybere se sám. Ale jak to udělat, když dvě už mám v akvárku a potřebuji k nim další dvě? Děkuji za tipy.
Starší reakce
0 11.08.2012 10:00 Pety – samec/samice
Ahoj,několikrát se tu řešilo odlišení samec/samice. Pozoroval jsem, že samičky jsou oproti samcům nižší, podlouhlejší, tzn, že samci jsou vyšší, kulatější. Viděljsem to kromě mých ryb i v akva, kde je měli napáskovaný po desítkách. Mohlo by jít o další rozlišovací znak..?.Kromě modrých teček v černé skvrně pod hřbetní ploutví u samců, červeného bříška u samic a tvaru ploutví.....Někdo tu psal, že měl samečky s červeným bříškem, já mám 8 kousků a je tam taky jeden sameček s červeným břichem..Co vy na to?
Jsem stejného názoru jako kolega. Můžeš častěji měnit vodu, aby se jim zacelily ty ploutve. Použití nějakýho rašelinovýho výluhu k vylepšení prostředí se taktéž nabízí. Dělá to na mě dojem, že jsi je dal do velmi čerstvýho akvária(soudě podle toho dna), tak bych nepodceňoval ty častější výměny vody.
Pravděpodobně to bude pár, ryba na pravo je samec. Mimochodem ty ryby nevypadají moc dobře, ale může to být tím žes je tam teď hodil.)
Starší reakce
Ano - na prvním obrázku je samice - to zarudlé bříško to potvrzuje.
Super
Díky
Myslím si, že Tvoje úvaha je správná a máš pár. Samička, sameček. To jejich pošťuchování, jak popisuješ je normální chování.
Tohle by měl být sameček.
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 20
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 23797x