Cichlidka Ramirezova - pohlaví
Zdravím všechny
Dnes jsem si koupila dvě ramirezky a pry by to snad mel být páreček. Mám je v akva asi tři hodiny, takže už se trochu osmělily a můj teda domnělý sameček neustále pošťuchuje samičku. Teda když se setkají tak do ní tak jakoby najede, ona ucukne a zase si každý plavou svým směrem. Poradíte, je to opravdu pár? Je to jen nevinné pošťuchování?
Předem moc díky
Starší reakce
0 27.02.2012 17:46 Hraby Tak
dokoupil jsem samrům jednu samičku
na víc nebylo ^^ 98,- huh pěkný seznamovací rituálek
to je samicka ma ruzove brusko
Také myslím že to jsou samci,ale čekala jsem na něčí vyjádření.
U modrých???
0 25.02.2012 10:27 EiFFeL [39] samecek ma zlute brisko, samicka naruzovele, i kdyz ne moc vyrazne ale poznat to je i pri umelem osvetleni, aspon u tech mych
EDIT:
samec:
disk.jabbim.cz/…
samice:
disk.jabbim.cz/… Mě to připadá jako dva samci. Samci kromě toho trnu (na druhé fotce není vidět) mají protáhlejší tělo, samičky jsou spíš kulatějsí. U mě v presentaci mám fotky samce a samice.
Můj sameček má delší "trn" na hřbetní ploutvičce, viz. foto. Tvoji se mi zdají z fotky ještě mladí, posílám tedy jen fotku na srovnání, netroufám si odhadovat.
0 24.02.2012 23:32 Hraby – Cichlidka Ramirezova pohlaví neznámé
Tu je druhá ta zaosřalejší
0 24.02.2012 23:31 Hraby – Cichlidka Ramirezova pohlaví neznámé
Ahoj potřeboval bych rozlišit pohlaví těchto dvou ramirézek jestli je tu nekdo kdo si troufá
já nekde slyšel že u techto druhu je samec větší než-li samička nevím to jiste.
Starší reakce
Zaměřil bych se na tu velkou černou skvrnu a jakmile je tzv. čistá, bez těch modrozelenejch teček, tak to je spolehlivým rozpoznávacím znakem samců. To narůžovelý bříško může klamat, stejně tak jako ty paprsky hřbetní ploutve.
a jak teda mám v akvaristice poznat samce?... nějaký zaručený poznávací znaky? na co koukat jako prvni? mně přišly všechny ramirezy v obchode jako samci....
je to samička, má krásnou růžovou skvrnu na bříšku
Zdravím,
nejdřív jsem myslel, že je to sameček, ale podle atlasu mi to přijde spíš jako samička... chtěl bych koupit druhou ramirezku do páru, ale nevím co mám
poradíte? díky
Starší reakce
Díky za vyčerpávající odpověď, no na moji obranu musím říct, že rybky na akvaburze už byly vystresované, jak píšu v deníku, ležely na dně a já jen vybral nejbarevnější a největší (sameček) a nejméně vybarvenou a malou rybku (předpokládal jsem že samička), ale až doma jsem zjistil, že ta "samička" nemá ty modré tečky v šedé skvrně. Jinak mám dvě, ty druhé dvě fotky to je jedna rybka. Jak píšu i původně jsem do třicítky chtěl 2 rybky, a nic jiného, ale teď nevím no... :(
... tak v atlasu je to odněkud dokola opisováno, ale autor zřetelně nikdy Ramirezky nechoval
délka ostnů dominantní samičky je delší než podřízeného samečka ... barva bříška je naprosto subjektivní znak ... opravdu spolehlivé jsou jedině ty třpytivé skvrny samičky - navíc jsou vidět jako úplně první znak už u dospívajících rybek - takže se dá docela snadno udělat desetičlenná skupinka, kde má každý sameček šanci si najít svou samičku - i když úplná záruka, že se všichni spárují, neexistuje ...
vlevo sameček ...
Přestal bych řešit pohlaví těch rybek, protože z těch fotek je zřejmý že ty rybky nejsou v pohodě a řekl bych, že jsou dost vystresovaný, což bych viděl že souvisí s velikostí a čerstvostí akvária, kde jsou umístěný. Přeci jenom 30 litrů je na 3 ramirézy trošku málo, chtělo by to dvojnásobek. Rozhodně bych nepodceňoval výměny vody a činil tak 2x týdně. To jak pohlaví rozeznat, je dostatečně popsáno v atlase a tím bych se řídil.
0 14.01.2012 17:59 host je to fakt jednoduché - samička má v černé skvrně třpytivé tečky, sameček je nikdy nemá ...
Myslíte, že to úplně první je samice a to co jsem posílal jako druhé (ty druhé dvě fotky) je samec? To je celkem blbé, chtěl jsem ve svém 35l akváriu chovat pár, ale takhle asi budu chovat dva samečky, protože další 2 samičky k nim už se mi tam nevlezou :(
ja by som povedal že prvá je samica, druhý samec a tretí zrejme tiež samec
a ještě jedna fotka
Díky a tahle?
Podle mě je to mladej sameček.
Dobrý den, potřebuju poradit, copak je to za pohlaví?
Starší reakce
jo taky si zobnou...chce to vířníka a pak artemii. Ale mě se povedlo odkrmit zakrslé čichavce na Sera Micron.
vie mi niekdo poradit cim je najlepsie krmit poter ramireziek pocul som ze je dobre aj vajecnym zltkom je na tom nieco pravda?
dakujem vam
ma tu niekdo zvas ramirezky zavojnate?
Starší reakce
Já mám opačnou zkušenost.Vždy je nakopne ke tření když vyměníš vodu za studenou teplota může klesnout i o 4°C a ryby jdou do tření.Fantasticky to funguje u terčů a kdysi to výborně zabíralo u ramek.
0 19.11.2011 10:55 JagerMaister niesú mladé ? skús vymeniť aspoň tretinu vody za trocha teplejšiu to funguje u skalárov ...
Starší reakce
HaDaS napsal: ....... Koupil jsem dva jedince tohoto druhu, a jeden bohužel uhynul. Takže chci 1 kus přikoupit, aby vyrůstali pospolu. Ale nevím jestli mám shánět samce nebo samici....
To není dobrý postup. Lepší by bylo přikoupit 3ks a nechat, ať se pár vybere sám. Nepadnou si a můžeš za týden běžet znovu.
Děkuji. Tak to opravdu vypadá na samečka.
Děkuji za názor. Mám totiž takový problémek. Koupil jsem dva jedince tohoto druhu, a jeden bohužel uhynul. Takže chci 1 kus přikoupit, aby vyrůstali pospolu. Ale nevím jestli mám shánět samce nebo samici. Stejně to nepoznám, tak se budu muset spolehnout na prodejce. Ale na výborného.
Edit: Jo, tak u druhý fotky je to zřetelné, jak mu vyrašily přední tři trny na hřbetní ploutvy. Na první fotce vypadají samec a samice k nerozpoznání.
já bych to tipla na samce, ale nikdy mi to moc nešlo. Až bude starší tak se samcovi prodlouží černý paprsek na hřbetní ploutvi.
Sameček je víc oválnej a samička spíš kratší a kulatejší (při pohledu zboku). Jeden čas jsem jich měla doma přez 10 a u některých jsem si stejně nebyla jistá. Zbarvení je u této varety skoro totožné
rybicky.net/nadrz/10012/29.jpg tady vepředu samec vzadu samice
rybicky.net/nadrz/10012/42.jpg ten stejný samec ale starší
Starší reakce
Myslím, že to klidně mohou dělat ty ramirezky pokud je neonky pruděj.
Fotka nic moc, ale nejspíš to bude samec takový poloviční longfin, špatně vybarvený a nemocný (propadlé břicho).
0 22.08.2011 17:12 Jozef Ahoj.Potrebujem poradit-je to samcek alebo samicka?
Starší reakce
0 24.05.2011 20:27 Dodo – ramirezka
Je to samec alebo samica? Dakujem.
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 20
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 23797x