Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Spínací hodiny

 

NápovědaFórum » Technika » Další technika 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Spínací hodiny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2021 20:50 Muž _Rob_ [54] Re: Sid
Je to asi kus od kusu :) já teda vsadil na levnější od INVITAL a zatím jedou už rok a půl a za tu dobu sem na ně nešáhl. Zato mechy buď přestali fungovat nebo to začalo vrčet :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2021 20:46 Muž _Rob_ [54] Re: Yirka
To ano, je to jen pootočením kolečka. Já teď s digi nemusímm dělat vůbec nic. A většina hodin co sem měl (mech) prostě sou slyšet vrčí..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2021 18:49 Muž Sid [6105] - Rostliny
Já měl na digitální spínací hodiny pech. (A nebo jsem šetřil na nesprávném místě... :-D )
Na rozdíl od mechanických mi nějak dlouho nevydržely... :-O
Zato mechanické, to jsou nezmaři. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   23.02.2021 18:35 Muž Yirka [8452] Re: _Rob_
Nutno ovšem podotknout, že to přenastavení znamená jen pootočit kolečko. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2021 14:14 Muž vlka [2210] Re: vaclav,Yirka, Rob...
Chlapi, díky za vaše zkušenosti...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2021 12:37 Muž _Rob_ [54] Re: vlka
Vzhledem k ceně to ani nemá cenu opravovat po těch letech. :) Já zkusil digi. z Invitalu - sice to nastavení byl porod, ale fungují krásné a hlavně to nevrčí a když vypadne proud tak to podrží (2hod. v pohodě), mechanické se musí pak pořád nastavovat a to je otrava ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.02.2021 12:04 Muž Yirka [8452] Re: vlka
Pokud jinak fungují, nechal bych to běžet.
U těch mechanických se mi to čas od času taky stává, ale vždy to přestane a slouží už asi 7 let.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2021 11:33 R Muž vaclav [12582] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: vlka
Rozebrat jdou lehce ale opravit asi stěží ale zkus to. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2021 09:41 Muž vlka [2210] – ...spínací hodiny...
Fotka k příspěvku HD Hezký den, po víc jak dnou letech se z jedněch spínacích hodin začaly ozývat divné zvuky. Má cenu je ,,rozkuchat,, a zkusit opravit ? Pokud to samozřejmě jde ? Nebo jít do digitálních ?...
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2020 13:39 Muž AsusKD [85] Re: zelenakapusta
mechanické časovače odchádzajú bežne, tie výpadky na to vplyv asi nemajú. Ja som mal tri, dve v akva a jeden na elektrickom ohradníku. Jeden odišiel po dvoch mesiacoch, reklamovany vymenený. Druhý takisto. Tretí beží bez problemov už skoro dva roky.
Myslím, že aj tu je o tom písané: rybicky.net/forum/6455
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2020 12:21 Žena zelenakapusta [1393] - TetryRe: AsusKD
Tohle jsem na mě moc komplikovaná otázka. Nemám ani nejmenší ponětí, na jaký okruh je ta část bytu napojená. Je to tady docela podivně řešené, protože byt je rozdělený na dva okruhy.
Na to jsem se ale neptala, zajímá mě jen to, jestli výpadky mohly poškodit časovač.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2020 11:55 Muž AsusKD [85] Re: zelenakapusta
aký je ten hlavný istič, a zásuvka v ktorej sú tie pokazené spínacie hodiny je istená akým ističom?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2020 11:26 Žena zelenakapusta [1393] - Tetry – Mechanický časovač
Ahoj všem,

v posledních dnech se v našem domě řeší problém s výpadky elektřiny. Něco přetěžuje síť a vypadává HJ (hlavní jistič).
To jen na vysvětlenou, aby bylo jasné, co předcházelo mojí otázce.

Je možné, aby opakované výpadky elektřiny pokazily mechanický časovač?
Jako zásuvka funguje pořád, ale už nefunguje jako časovač. Mám ještě jedny takové hodinky, ale pokažené jsou jen ty starší, nové se zatím drží.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2019 13:14 Muž jarovo [1478] Re: _ucx_
Tej ceny by som sa až tak nedržal záleží na prevedení, výrobcovi a hlavne predajcovi - bol to prvý link kde sa ukázali dajú sa kúpiť aj lacnešie ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.10.2019 09:24 Muž _ucx_ [1339] - Symphysodon + CorydorasRe: jarovo
Za 10.886 euro hodiny na din lištu? Ty snad musejí být z palladia nebo alespoň z platiny, ne? :-)

Já používám tohle a naprostá spokojenost: www.aliexpress.com/…

Je to uvnitř funkčně přepínač, takže mohu osadit oba výstupy, čili pokud použiji dvoje hodiny, tak zapnutí druhých hned po vypnutí nepředstavuje žádný problém. A bez proudu vydrží nejméně týden.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2019 22:32 Muž vlka [2210] Re: Yirka
To jo, ale ,,trefit se,, aby jedny vyply co nejdříve po zapnutí druhých. Fakt je, že jsou,,za pár korun,, Ale fungují zatim spolehlivě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2019 21:33 Muž jarovo [1478] Re: vlka
Používam okrem iných aj tieto - mechanické spínajú do 16A zálohované do 100 hodín www.tipa.sk/…
- digitálne sa mi občas resetovali
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.10.2019 21:16 Muž Yirka [8452] Re: vlka
Tak to přenastavení je otázkou pootočení kolečkem za pár vteřin......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2019 20:41 Muž PetrO [410] Re: vlka
Mě se nakonec rozjížděly i ty digitální spínací hodiny.
Nakonec mám na obě akvária TC420 a jsem spokojen.

www.rostlinna-akvaria.cz/…

U číňanů se dá pořídit za 450 kaček, což je cena dvou digitálních spinacích hodin.
V případě výpadku si nastavení pamatuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2019 19:59 Muž vlka [2210] – spínací hodiny
Fotka k příspěvku Tak jsme tu měli několikrát po sobě vypnutou elektriku a musím souhlasit s Olinem, je to otrava to opětovné nastavování. Asi půjdu časem do nějakých digitálních.
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2019 16:56 Olin Re: vlka
U mě byl solid taky celkem (hlučný), ale víc mě na něm štvalo to opětovné
nastavování času po výpadku proudu. Digital je digital
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2019 16:52 Muž vlka [2210] Re: Pechi
Mám nejlevnější klasiku „SOLID, týdenní“ a není vůbec nic slyšet, jem při sepnutí a vypnutí cvaknutí. Za 8 pětek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2019 16:00 Muž Zip [276] Re: Pechi
Na to kdy zapínat a vypínat CO2 se názory různí, ale to už je na řešení v jiném tématu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2019 15:50 Muž Pechi [3] – Vyber spinacich hodin
Dekuji vsem za rady a nazory. Nakonec jsem tedy prece jen objednal ZSD 16 s tim, ze zatim to zapojim pres rozdvojku spolecne, ale co nejdrive sezenu nejaky programovatelny stmivac na svetlo. Hodiny potom necham jen na emg ventil na CO2 - nejak jsem si vubec neuvedomil, ze CO2 by se mi melo zapinat a vypinat drive nez svetlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2019 09:34 Muž Zip [276] Re: Pechi
Mám ZSD 16 a spokojenost, při sepnutí a vypnutí lehce slyšitelně cvakne relátko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2019 07:17 Muž _ucx_ [1339] - Symphysodon + CorydorasRe: Pechi
Jako kvalitní, i vnitřním zpracováním, se zatím jeví čínské THC15A, ale ty jsou na DIN lištu (zase u nich pak není třeba řešit, zda vypínají fázi nebo nulu, prostě vypínají ten pól, co se na ten vypínací kontakt připojí).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2019 07:13 Muž _ucx_ [1339] - Symphysodon + CorydorasRe: jarda62
Nejen to. I riziko případného úrazu je pak vyšší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2019 07:08 Muž antiA [353] - ><((((((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((((((º>Re: Pechi
Hodně kvalitní ale méně známá značka spinacich hodin je THEBEN. Mrkni na typ ELTIMO 020 S.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.03.2019 06:39 Jarda62 Re: Pechi
Rozdvojka nevadí, ale třeba dávat pozor jestli rozepínají fázi, nebo nulu, protože když nulu, stává se u elektronických předřadníku světel, že trubice problikávání i po shasnutí..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2019 06:35 Olin Re: Pechi
Třeba tyto obyč... www.tipa.eu/… mám je 3x a jsem spokojen. Nastavení jednoduché
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2019 06:24 Muž Pechi [3] – Digitalni spinaci hodiny, jake vybrat?
Tak jsem vcera zkusil zapojit ty mechanicke hodiny, i s rozdvojkou vsechno v pohode fungovalo, ale po dnesni v podstate probdele noci uz mechanicke hodiny nechci ani videt (slyset). Mozna bych si na ten "hluk" casem zvykl, ale asi bude lepsi kapitulovat a koupit digitalni. Poradil by mi nekdo nejake konkretni, vyzkousene? Cena nijak nerozhoduje, prece jen se v tom nevyznam a nerad bych koupil nejaky laciny nebo naopak predrazeny smejd. Koukal jsem na ty "Horacovy" ZSD 16, je to porad dobra koupe, nebo je nejaka lepsi alternativa? Prijde mi, ze to vsechno vyrabi na stejne cinske lince, jen je na tom pokazde jine logo... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2019 15:05 Muž Zip [276] Re: Pechi
Tyto spínačky mají sice 2A spínání indukční zátěže, ale to elmag ventil a spínaný zdroj k LED asi mít nebudou, takže v pohodě.
EDIT: Obecně na spínačkách jsou uvedeny 2 proudy, 16A pro odporovou zátěž a 2A pro indukční, tak bacha na to. Při třeba 3 velkých LED světlech už to může být problém se životností kontaktů ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2019 14:57 Muž Pechi [3] Re: xvalp06
S maximalnim proudem by snad problem byt nemel, tak to vyzkousim a uvidim, snad se nic nepodela. Kazdopadne diky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2019 13:07 Muž xvalp06 [145] - ŽivorodkyRe: Pechi
Mám do jedněch podobných spínacích hodin přez rozdvojku připojeny 3 světla od 3 různých akvárek a není problém. Na spínacích hotinách je uveden
maximální proud, jen se to chce vejít do limitu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2019 13:06 Muž Celsiq [50] Re: Pechi
Mám automatické hodiny do kterých mám vloženou rozdvojku na dvě světla a problém s tím není :) Ale mám už trošku lepší hodiny s až 20 programy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2019 13:04 Muž Pechi [3] – Rozdvojka ve spinacich hodinach?
Jen jsem se chtel zeptat - mate nekdo zapojene do spinacich hodin dve ruzne zarizeni pres rozdvojku? Mam obycejne mechanicke spinaci hodiny Emos TF-16, a potreboval bych do nich zapojit svetlo (aquatlantis easy led universal) a elmag. ventil z CO2 setu. Nebude s tim nejaky problem? Mohl bych koupit druhe uplne stejne hodiny, ale musel bych pak koupit i prodluzovacku s vetsim poctem zasuvek, a do toho uz se mi popravde moc nechce.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2017 18:56 Muž liborass [143]
těch pár minut mi žíly netrhá, jednou za půl roku je resetnu a nastavím znovu :-) ale princip je princip smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2017 14:24 Muž UndeR [73] Re: Iceman
Já je taky už nepoužívám na světlo, mám na ně napojený Skimmer. U světla jsem to vyřešil stmívačem :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.11.2017 13:20 Muž Iceman [95] Re: liborass
Tak to je na prd. U velkého aq jsem přešel na kontrolér se stmívačem a mám klid.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2017 13:18 Muž UndeR [73] Re: LeRi
Tyhle nemám...mám skutečně typ DH7 bez tlačítka CD
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2017 13:09 Muž Pepan [5038] - RostlinyRe: liborass
Ono je to asi kus od kusu jiné. Já zase nejsem taková Punťa a klidně je jednou za čas přestavím. Zatím ale nebyl důvod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2017 13:07 R Muž ctibum [5936] - Snažím se to nezahubit...Re: LeRi
Tyto mám já :) UndeR má DH7...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2017 13:04 Muž liborass [143] Re: Iceman
mě se spožďují i digi :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2017 12:59 Muž Iceman [95]
Mě se mechanické zpoždovaly tak jsem přešel na digi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.11.2017 12:43 Muž Pepan [5038] - RostlinyRe: Zip
Fotka k příspěvku Já jsem teď pořídil tyhle. Byly v Lídlu v akci - dvoje za tuším 159 korun a strojek u nich slyšet není.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2017 12:33 Muž LeRi [314] Re: ctibum
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Má protože má zřejmě tyto a jinak malé mechanické jsou tyto www.bio-garden.cz/… mám oboje ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.11.2017 08:37 Muž Zip [276] Re: Pepan
Mechanické mám také, takové ty nejlevnější z hobbymarketu. Fungují, ale je slyšet "hodinový strojek" a vypínání je také hlasitejší cvaknutí než u digitálních, tak třeba když to má někdo v ložnici mohlo by obtěžovat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   16.11.2017 08:12 Muž LukšaNM [309] Re: UndeR
Já mám tedy doma mechanické i digitální a řekl bych, že jsou úplně stejně velké. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2017 07:38 Muž UndeR [73] Re: ctibum
Jo to ještě zkusím, za to nic nedám a třeba něco zjistím. Každopádně jedny hodiny ještě pořídím, do budoucna se určitě budou hodit.
Od těch mechanických mě vždy odrazovala jejich velikost, ty digitální mi případnou menší. Ale je pravda, že ta spolehlivost asi bude vyšší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2017 07:31 R Muž ctibum [5936] - Snažím se to nezahubit...Re: UndeR
Zkus napsat výrobci/prodejci...

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 15 16

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 19600x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/6455-spinaci-hodiny