Spínací hodiny
0 05.12.2010 16:40 Libcin – Re: Silurus
Ono je to už za půlku, nový typ má bluetooth a stojí 2x tolik. Tento typ stál taky 3000,-, ale teď ho slevnili na polovic. Umí to spoustu věcí a nastavuje se to přes počítat.
ja mam digitalne hodiny zo spinacom a termostatom a z vystupom na krmitko ale toto nepouzivam
0 05.12.2010 16:04 Silurus – Re: Libcin
Hm,fasa věcička,kdyby ta cena byla poloviční jdu do toho.
0 05.12.2010 15:36 Libcin – Zásuvka
Ale no tak....návod?
Nevím jestli se dělá nějaký hi-tech model, mám jich několik jak doma tak na firmě, jsem technický antitalent (hlavně co se týče elektriky) a návod jsem nepoužil
A vůbec jsou prostě lepší než ty machanické a mají záložní baterii!
Mám ve výbavě jak mechanické, tak digitální spínací hodiny. Každé z nich najdou někde své platnění.
BTW: Někdy se nadřu víc s těmi digitálními, než s mechanickými. (Asi jako bych chtěl pokácet strom motorovou pilou, do které nemám benzín...
) To když nemohu najít k těm digitálkám návod poté, co si je omylem "vynuluji".
Věřím, neříkám že nefungují nebo že jsou nespolehlivé...to máte třeba jako s pilou, máte ruční...ta se nepokazí, je spolehlivější a nepotřebuje šťávu ani benzín..a pak máte řetězovou no. Vše má svoje
Není to zas tak špatná volba. Mám je už pár let a běží naprosto spolehlivě.
Aby se jich zbavila
0 05.12.2010 13:39 Silurus – Re: Deathbull
Už na to myslím.Nevím proč mi prodavačka vnutila právě tyhle?
Je tak
Jednou nastavit a nestarat se
0 05.12.2010 11:05 Silurus – Re: Jurasek
Super,dík moc!Už to chápu
Tak,že nastavím si aktuální čas 11.00,aby mi to seplo ve 3.00 ráno začnu od trojky zamačkávat kolíčky až po 22.00 hod,kdy očekávám vypnutí.Nebo se mýlím?Při současném nastavení je zasuvka funkční(svítí dioda) a už nemusím nic dělat vše se bude periodicky opakovat každý den.Je tak?
já to mám tak, že na šipku nastavím aktuální čas, hodiny v zásuvce jdou samy a čas si udržují. Ty kolíčky kolem zamáčknu na dobu, kdy chci svítit, takže třeba od 10 do 22 zamačkám všechny kolíčky.
Edit: U té šipečky by mělo být necelých 11 hodin, mám tam letní čas, ať vás to nemate...
0 05.12.2010 10:26 Silurus – Re: Silurus
Netuším proč se mi jpg s návodem nezobrazí
Mám něco podobného... Nastavit se to může kdykoliv, tím vnějším kruhem se může otáčet po směru šipky - aktuální hodina se nastaví na šipku. Ale ty kolíčky by zpátky vyskočit neměly. Mají se zamáčknout na dobu od kdy do kdy chci svítit a tak mají zůstat.
0 05.12.2010 10:19 Silurus – EMOS TF16
Vážení přátelé,pročítám si tohle vlákno a přechází mne chuť používat tyhle hodiny:http://shop.emos.cz/zbozi/1907010020-mechanicka-spinaci-zasuvka-6fd/2a Návod je velmi stručný,ikdyž jsem přišel jak je nastavit netuším jestli májí nastavení v paměti,jelikož spínací kolíčky po sepnutí a vypnutí se vrátily do původního stavu.Chci je nastavit na sepnutí ve 3.00 hod a vypnutí 22.00 hod s permanetním cyklem.Musím je nastavovat ve 3.00 hod ráno,když je aktuální čas,nebo jak?
Pokud je nastavím např.nyní ve 12.00 na již avizované časy sepnou se zdroje do akvária?
Šmankote,mankote co fčíl
.
Starší reakce
0 02.08.2010 11:20 Usine – Re: Maza
0 01.08.2010 22:20 Usine – Re: drateník
Horší je je naprogramovat než zapojit. Když není zapojení v manuálu, tak je to většinou přímo nakreslené na přístroji.
0 01.08.2010 21:29 drateník – Re: JuraS
s tim souhlasim, ale zapojit to dokáže i naprostý amatér
v každým případě, jsem rád že to teď frčí přesně tak jak má
0 01.08.2010 21:07 JuraS – Re: drateník
to možná proto, že tyto hodiny jsou vyrobené pro profíky elektrikáře...
0 01.08.2010 20:58 drateník – Re: JuraS
manuál existuje na popis dovedností spínacích hodin a jejich nastavení. výrobce parádně popisuje nastavení funkci, ale už nikde jsem v manuálu nenašel způsob zapojení
0 01.08.2010 17:57 JuraS – Re: drateník
nebylo by jednodušší použít internet a najít si manuál ????
Starší reakce
...ee nakreslene je to dobre - "toto" nie je cas.spinac ale casovy prepinac
-to je trochu rozdiel
...to co pises kolko hodin v ktorej polohe bude si uz nastavi "digitalne"...
Potom je to napůl dobře. Nakreslený to máš špatně, ale když to tak zapojí, tak mu to bude fungovat... Akorát si bude muset ozkoušet, jestli to zapojit do "3" nebo "5". Protože jednou to bude seplý pro jednu zdířku a po druhý pro druhou.
Př.: Nastaví od 5 do 21 hodin. Když to dá do "3", tak mu to bude od 5 do 21 hodin svítit, ale kdyby to dal do "5", tak mu to bude svítit přes noc od 21 do 5 hodin... (možná je to obráceně).
"Podle toho, co jsi nahreslil ty je to třípolohový přepínač"
...ee ja som kreslil kade prepoji kable
-to chcel vediet nie???
Stejně to máš blbě znázorněný (schématicky). Buď je spojená levá zdířka s prostřední nebo s tou pravou (4 s 5 nebo 4 s 3). Podle toho, co jsi nahreslil ty je to třípolohový přepínač, kde je spojená buď "2 s 4" (v této poloze jsi to nakreslil) nebo "2 s 5" a nebo "2 s 3".
Ač na to nevypadám (mrkni na profil
), mám za sebou 5 let školy elektrotechniky
0 29.05.2010 10:58 drateník – Re: kortezhugo
Děkuju za info, podle mě si nejvetší borec tady na těch stránkách.
odpověď byla jednoduchá, rychlá a hlavně efektivní, takže už vim jak na to - ještě jednou děkuju
...tak potom takto...
teda ak je prepinanie v lavo...pride mi to ale trohu divne...teda preco je cislovane v poradi 4-5-3 ???
...lebo ked na to pozeram "logicky" tak je 4-vorka v strede
ale aj tak "zle" to nakreslene nie je lebo to zopne aj podla nakresu v pravo...
Nenakreslils mu to špatně? On má jako přepínací zdířku tu vlevo, kdežto tys to udělal uprostřed...
Pokud to zapojí podle tebe, tak mu to nebude svítit, protože ta jeho "krabička" vypadá uvnitř jinak, než si jí nakreslil.
toto je spinanie a rozpinanie...teda ako chces...
no pockaj ti to nakreslim...
0 29.05.2010 00:24 drateník – Re: kortezhugo
vim, že je to asi trapný, ale jak přijde jakej drát?
je mi jasný, že nemůžu z každý str. fouknou fázi a pak to pustit
1-2 - napajanie 230V
4 3-5 je spinanie alebo rozpinanie
0 29.05.2010 00:08 drateník – Re: kortezhugo
hehe, to sou fórky
potřebuju poradit kam co přijde. Jednoduše, co přijde na zdířku č.1, 2, 3, 4, 5
a co na tom nevies?
0 28.05.2010 23:36 drateník
0 28.05.2010 23:36 drateník – jak zapojit?
nevěděl by někdo, jakým způsobem zapojit tyhle spínací hodiny?
Starší reakce
no asi je viac tychto typov hodin bo ja mam nejake starsie a tam som kupoval baterie dobijacie sice su tam uz dlho ale uz oli raz dobijane asi po 3rokoch.... no je to vedz nazoru asi som staromodnejsi
Ja mám tiež digitálne ale neviem o tom žeby som tam musel dávať baterky..Vraj tam je vstavaná baterka ktora sa dobije ked sú hodiny v zástrčke..a v prípade odpojenia vtedy slúži baterka ako záložný zdroj
No ja mám mechanické. Dik
mechanické jsou ale závislé na síti - jakmile ti vypadne proud, tak je musíš nastavit znovu - digitální ti drží čas i při výpadku proudu - to si myslím je dost zásadní výhody proti mechanickým...
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 15 16
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 19893x