Jaké další ryby k těm stávajícím?
Potrebujem "dofarbit" aq. Poradte mi nejake nenarocne hejnovky vyraznejsej farby, podla moznosti do modra - len nie neonky.
to jsou razbory a ano, též potvrzuji neplachost a volný prostor. myslím, že by byly vhodnější i co se dětí týče (viz.plachost).
kardinálky vietnamské taky spíš plavou "venku", jsou to torpéda
Potvrzuji - mel jsem je take a jsou to rybky ktere vyhradne potrebuji volnou vodu. Mezi rostliny se spise boji. Cile, mrstne. Uplne jsem na ne zapomnel
Ja muzu z vlastni zkusenosti doporucit Razbory Hengelovy
rybicky.net/atlasryb/razbora_hengelova moc hezke rybicky, sam je mam v 54 l, plachost musim vyvratit, rybky prave spis "cumi" z akva do pokoje, kde se neco deje, i kdyz je chodi ocumovat kocour tak sou v pohode. A co se tyka zarostle nadrze... prave kvuli nim jsem ted do zadu pridaval nejake kytky (nove foto jeste neni v prezentaci) a razborky prave spis stale obyvaji volnou plochu...v trave (echinodorus Latifolius) jsem zatim videl rejdit jen samce bojovnice
no vidíš, taktéž se přiučím
leč po mých zkušenostech už bych "malé ryby" do dvacítky nedala.
neříkám, že nejsou takové, kterým by nestačilo, jenže můžu srovnat chování v menší/větší nádrži, pro mě je to jasné
padesátka mi sice též slouží, jen jako kreveťárko a odchovnička, ale už to není zas extra málo, aby tam musely být jen krevetky, nebo pár oček
začínala jsem hodně podobně a díky bohu za tyto stránky, zkušené akvaristy...díky nim se propracovávám na úroveň, která se zamlouvá obyvatelům akvárek a tím víc mě těší pohled na ně
Presne tak. A kdyz se osazenstvo zvoli primerene velikosti akvarka, je to prijemne i pro ne. Mit v 54l jen krevetky je skoda, pokud se na ne vylozene nezamerujes. Ryby jsou prece jen na vyvojovem stupni o neco vyse nez korysi, tomu odpovida i pestrost chovani.
0 13.09.2010 15:05 sejnatko – Re: sejnatko
i malé akvárium může být krásné a účelné, když se to umí
0 13.09.2010 15:03 sejnatko – Re: vlacek
jsem ráda že ses mě zastal. já bych opravdu ráda velké akvárium a dopřála rybkám prostor bohužel mám malý byt, ale prostě akvárium musím mít
do budoucna ale určitě plánuji pořídit velké akvárium. Také si myslím že je to o tom umět si to odhadnout. Paví oka si zatím neštěžovali na malý prostor
Nenech se zvyklat temi, kdo maji luxus velkeho prostoru pro akvarko. Nemyslim si, ze treba 20 a vice cm velka mrenka nadherna si vice zaplave ve 120cm dlouhem akvarku nez 6cm parmicky v 60cm akvarku! Staci umet nasobit... Je to samozrejme o vice vecech (temperament, pocet ryb, atd.), ale stejne...
Pokud myslis jen galaxy, tak muze byt pravda i nemusi, ze jsou plache, ale zarostlou cast preferuji. Pokud myslis razborky obecne, tak nesouhlasim - treba b.maculatus/merah moc rostlin nepotrebuji a plache nejsou skoro vubec (u mne). Naproti tomu urophthalmoides rostliny vyhledavaji a nepotrebuji volnou vodu. Je to i v popisech.
0 13.09.2010 14:34 sejnatko – Re: blackholesun
měla jsem na mysli dánio pruhované - špatně jsem se vyjádřila.
0 13.09.2010 14:31 sejnatko – Re: Linduš
to neřeš, to jsou fotky pěkně staré, už to mám komplet krásně zarostlé a i jiné dno...
prosímtě, co to tam máš za ostré, bílé šutry?
0 13.09.2010 14:16 blackholesun – Re: sejnatko
Ale pozor, ta razborka se ve skutečnosti správně jmenuje dánio, a ty přeci nechceš
0 13.09.2010 14:09 Varden [0] - Labyrintky 0 13.09.2010 14:01 sejnatko – Re: romant
teda ty máš samé dobré nápady
tahle rybka je taky moc hezká. já tedy zatím jen tak vybírám co mi tady radíte, ale určitě se ještě poradím v obchodě, protože né všechny rybky mít budou a třeba si nakonec odnesu úplně jiné než zatím zamýšlím
O tuto rybičku se sice nemusíte moc starat..ale zase musíte mít měkkou vodu, aby Vám dobře prosperovala a byla takto pěkně vybarvená...měla by se chovat v pH okolo 6. Já mám v akvárku 7 a to jsem teď stahovala kyselinou chlorovodíkovou ze skoro 8, v trubkách je vždy mírně zásaditá voda. Nesetkala jsem se s vodovodní vodou pod pH 7.
0 13.09.2010 13:47 sejnatko – Re: romant
tak ta je nádherná, do té bych určitě šla, snad je budou u nás mít
A tou kvalitou vody (čištění) by neměl být problém, pravidelně odkaluji. Jak se snáší s ostatními rybkami? neokusuje kytky potvůrka?
Pro čichavce by to bylo stejně malé...
J8 bych volila nějaké malé parmičky...třeba duhovou nebo čtyřpruhou, ale i tak je to pro ně docela dost malé...Já osobně bych vyházela všechny rybky...případně jim pořídila větší akvárium a udělala z tohoto krevetárium
nebo rostlinné akvárium pro nějaké mašíky a menší rostliny...ale tak je to na Vás..."trapičky" (malá akvíria) příliž neschvaluji..
Jeden párek
rybicky.net/atlasryb/cichlidka_ramirezova, je to čiperná a pohodová rybka s trochu většími nároky na kvalitu vody(odpadní látky), ale při pravidelné výměně vody a odkalování, naprosto v pohodě.
0 13.09.2010 13:37 sejnatko – Jaké ryby poradíte?
Ahoj, rozhodla jsem se změnit osazenstvo svého 54l akvária. Zbavila jsem se živorodek.
Zachovám pouze 2x black molly a 2x ancistrus. Poraďte jaké by jste volili rybky když nijak neupravuju ph ani CO, teplota vody pokojová.
Nemám zájem o:
čichavce, neonky, tetry, dania, a živorodky.
Asi mám nároky ale snad někdo poradíte
Starší reakce
1 09.09.2010 17:19 kyknos – Re: Jiripi
čichavci medoví se k razborám a bojovnicím nehodí - jsou to subtropické ryby a potřebují nižší teploty, zejména v zimě
Taky plánuju ve svým akva , že se zbavím většiny pavích oček.Chtěl bych si k samici Betty pořídit 1 pár čichavců medových a několik razbor (asi 6 ks).5 pavích oček si nechám pro Betku .
trošku mimo,ale jestli je ta 54 ten set, co se teď hodně ve zverácích prodává, tak má hodně nedostatečný světlo a blbej filtr. S tím světlem je pak potřeba počítat v případě rostlin
0 09.09.2010 14:19 cc355 [1] Napadá mě párek nějakejch cichlidek. Mrkni se atlasu.
0 09.09.2010 11:13 sejnatko – Re: romant
Takže když mám řekněme tedy 50 litrů čistého objemu, (čichavci jako bych tam tedy neměla - ty ještě zvážím) tak jakou variantu osazenstva bys zvolil ty? Ancíci a black molly tam zůstanou. (neonky a tetry tedy nechci).
rybicky.net/atlasryb/cichavec_zakrsly Toho mám na mysli. Ta agresicita u čichavců v takovýmhle akvárku bude vžycky problém. Je na ně prostě malý. Za půl roku povyrostou, budeš mít to štěstí na párek a uvidíš ten tanec. Jak nemají dostatek možností se schovávat, tak je klidně možný, že sameček samičku uhoní. Na tetry to taky není, to jsou plavci a potřebují prostor na plavání.
0 09.09.2010 10:52 sejnatko jinač neonky ani tetry nemám v plánu, jelikož s nimi nemám dobré zkušenosti.
plánuji tak 2-4 rybky přikoupit, ale nevím které bych do toho 50 litrového akvárka mohla ještě vměstnat,aby se snesli s ancistrusy, black molly a čichacem líbajícím.
0 09.09.2010 10:49 sejnatko – Re: romant
já vím, ale zatím mají sotva 5 cm. Do budoucna plánuji určitě větší akvárium, tak snad tak rychle neporostou
nevím, jaké myslíš konkrétně zakrslé. Nabídli mi pouze tyhle, že prý jsou mírumilovný že ty ostatní jsou agresivný (modrý,stříbrný).
Zamysli se taky nad těma čichavcema líbajícíma. Je to pro ně hodně malý. Když už čichavce, tak nějakého zakrslého.
0 09.09.2010 10:19 sejnatko – jaké ryby do 54l a kolik?
Chystám se předělat celé akvárium a zbavit se živorodek (paví oka). Mám set 54l,čistý objem cca 50l.
Ráda bych zachovala 2x ancistrus, 2x čichavec líbající, 4x black molly.
K těmto rybkám bych ráda ještě dokoupila nějaké další. Můžete mi poradit a říci svůj názor co by jste k této osádce doporučovali a kolik kusů?
Vodu nijak extra neupravuji, CO ani pH, 1x za 14 dní odkalím dno a doplním vodu, přidám přípravek na úpravu nové vody, filtruji, vzduchuji.
Díky za rady
Starší reakce
záleží na jejich velikosti, ale minimálně deset. Pak nech běžet filtr a čekej aspoň 14 dní, než začneš POSTUPNĚ přidávat rybky. Počítej s tím, že tetrazony rádi okusujou dlouhoploutvé ryby. Najdi si vždy tady v atlase velikost ryby v dospělosti a pak počítej 2 litry tvého obsahu akvária na 1 cm dospělé ryby, ale to až nakonec. Začni rybky opravdu přidávat pomalu, jinak nastanou problémy. K tetrazonám ideálně buď jiné jejich mutace (mechovky, albíny), můžeš dát krunýřovce,ale vybírej jen malé druhy!, pancéřníčky a třeba ještě nějaké hejno razbor, teter,...
0 04.09.2010 19:41 kofola Ok, a kolik tak rostlin by jste doporučovali ?
no to rozhodne nemas dokoncene s tymi troma rastlinkami... mas cas pozhanaj si nejake z tych ktore tu boli spomenute... a poprezeraj si akvaria ostatnych ake rastlinky maju oni... nieco si o t&ych rastlinkach precitaj... a potom rybky...
Hlavne pridaj veľa rastlín (Egeria, Cryptocoryne, Vallisneria, ... - niečo nenáročné). Fotka je dosť slabá, ale tá rastlinka v strede je asi Alternanthera alebo Ludwigia a tie potrebujú silné osvetlenie. V setoch býva slabé, takže zrejme dlho nevydržia.
Až keď doriešiš rastlinky, rozmýšľaj nad ďalšími rybkami.
Doplň mrenky na 8ks a na dno daj toho ancíka.
0 04.09.2010 16:03 kofola – Re: Johan
Ok, chápu, jinak to akvárko už je skoro hotové, ale na té fotce se to hodně leskne a navíc mám slabý foťák
Nejdřív si pořádně vyhrajte s akváriem jako takovým. Inspirace je tady vela.
Tyto parmičky potřebují být alespoň v malém hejnu. Naprosté minimum jsou podle mě 4 či spíše 5 kusů (jsou to neklidné kousavé ryby, které při páry jedincích obtěžují ostatní ryby).
0 04.09.2010 15:58 kofola – Jak mohu doplnit tyto rybky ?
Ahoj, mám nové akvárko o objemu cca 54 litrů. Už delší dobu mám ve starém akvárku 2 Parmičky mechové a chtěl bych se zeptat jaké ryby by se k ním hodily a popřípadě kolik. Akvárium ještě nemám úplně hotové ( budu přidávat rostliny + dekorace a nechávám ještě týden takhle bez ryb). Chtěl jsem si pořídit nějakou z těchto rybek: Paví očko, nenonka a ancistrus. Je to možné ? Pokud ne tak napište co by se k ním hodilo, moc díky !
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [15] ...... 26
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 20514x