Jaké další ryby k těm stávajícím?
0 24.02.2009 16:33 Joecz – Re: Mirasek
tohle je spíš orientační, nevím, co by třeba neonka dělala ve 4 nebo 5 litrech
0 24.02.2009 15:35 Rybous ok dam tam 10x neonka a 7x pancernicek panda a 3x neritina zebra
Když jsem totak zhruba spočítal tak je to tak na hranici.Ale tu jednu betku to snese.
0 23.02.2009 23:26 Rybous – Muze byt bojovnice ?
Mam AQ 54l bude tam sestava ryb : 10x neonka cervena, 6x pancernicek panda , 3x neritina zebra. A tak se chchi zeptat jestli by tam mohl byt heste samec bojovnice ? aby AQ nebylo prerybenne
Starší reakce
0 09.02.2009 10:29 V – Re: clingfish
3 druhy se mi na 100 l zdají až až... Místo K. leopardích bych dal možná Otíky, nebo ty tvoje Pandy (v obou případech tak 6 ks). Místo skalár (podle mě se do 100 l moc nehodí) nějaké menší cichlidy - třeba 1+2 nebo 1+3 C. kakadu. A přidal ještě pár těch T. měděných - celkových řekněme 12-15 by mohlo být tak akorát.
potom tech pancernicku dej 6 maji radsi vetsi hejno
0 08.02.2009 15:18 nenya – Re: clingfish
Můžeš přidat danio pruhované, drží se u hladiny a jsou to velmi pohyblivé a hezké malé rybky, případně hejno neonek - jde zkombinovat obecnou, červenou a diamantovou- všechny se drží pohromadě, akva tak budeš mít barevnější. Já mám u skalárů tetru krvavou, a taky je to super rybička, jen je k těm skalárům moc čilá a plave ve stejné části nádrže. Na dno doporučuju pancéřníčka leopardího, panda je taky pěkný.
Taky mám dva skaláry ve sto litrech. Hlídají si to tam, mají tam výšku vody, jakou chtějí, vypadají spokojeně. Jako dominanta akvária tam pasujou.
Asi ne tak expresivně
, ale 2 skaláry ve sto litrech jako dominantní rybky není nic špatného, spíš je to o výběru spolubydlících.
0 08.02.2009 12:51 clingfish – Ktere rybky pridat?
Dobrý den, mám akva 100l. Zatím v něm mám 2 skaláry, 8 teter měděných, 2 krunýřovce leopardí- byl to nevhodný dárek, jak povyrostou, tak je nahradím 4mi pancářníčky, asi pandami. No a proto, že bych chtěl přidat trošku pestrosti, tak zvažuju, že pořídím ještě 8 teter žhavých nebo páreček kakadu. Tak se chci zeptat, která z těch možností by byla lepší, nebo jestli eventuelně by šli přidat, jak ty tetry, tak kakadu. Děkuju moc
Starší reakce
Sháním mírumilovnou rybu žluté barvy a vhodnou k neonkám atd. do spol.akva...
0 21.12.2008 13:36 PájaSP Jo jo schvaluju Mřenka trpasličí (Proužkovaná)
rybicky.net/atlasryb/mrenka_trpaslici je na šneky super,kdysi jsem je měl na ten šnečí mor zapůjčené od kamaráda fakt fungujou.Dneska na akva-burze jsem si je zakoupil,protože jsem si nedávno s nějakou rostlinou zanesl ty šnečí nezmary do akva zas a už jich tam jsou tisíce.Těším se jak se do nich pustěj
až jim náckové budou praskat.
Sháním mírumilovnou rybu žluté barvy a vhodnou k neonkám atd. dos spol.akva...
0 21.12.2008 13:27 Polyfenes – Re: Ivo
Čtverzubec papouščí taky není nějak echt agresivní...Záleží ale na tom jaké máš akva, velikost a trofii vody, je citlivý na dusičnany.
0 21.12.2008 12:36 Ivo – Díky za rady.
Tak jsem si přečetl o mřenkách tady na tlasu, a prý jsou všechny dobré na šneky. Tak asi zkusím sehnat mřenku trpasličí, která není tak velká jako mřenka nádherná.
0 20.12.2008 23:12 Ivo – Jakou rybu???
Chci koupit nějakou rybku, která mě dokáže zbavit šneků ve 120L akváriu. Vím že takových ryb je dost, ale já potřebuji takovou, která vyhubí šneky, ale neohrozí rybičky jako je čichavec zakrslý. Věděl by někdo o takové rybě? Dravé plže nechci, preferuji nějakou rybku.
Starší reakce
0 16.09.2008 09:26 miso – 217
boze chaos
tak mozem spravit takto:: 7neoniek 6mreniek ruzovych 4molynezie 3skalary?diky
0 15.09.2008 23:54 Nobody – Re: Polux
"kdyz chces barevnost kup treba 5ks neonek cerveny 5ks neonek modrych , 2x skalaru treba tu zlatou a jednu oybc s pruhama "
Skvělá sestava.
Vy už raději nikomu neraďte.To stojí za......
0 15.09.2008 21:06 Polux – Re: miso
Ja osobne nemam rad v akva hodne druhu ryb to zname max 2-3 druhy ja mam neonky+tercovce+krunyre.
takze ja osobne bych ti rek kup si treba ty neonky a k tomu si dej ty skalary ale max 3 kamarad mel 80l akva mel tam 3 skalary a rostli mu jak z vody.kdyz chces barevnost kup treba 5ks neonek cerveny 5ks neonek modrych , 2x skalaru treba tu zlatou a jednu oybc s pruhama
0 15.09.2008 20:58 miso – 217
ale na neonky sa mozem vykaslat tak ich vyhodim ja chcem take vacsie alebo stredne myslim tie guramy mrenky skalare molynezie alebo co ja viem este jake sak porad ty ja som neni az taky dobry
0 15.09.2008 20:55 Polux – Re: miso
Jestli chces naky rybky doporucit tak si musis vybrat jestli tam chces mit jen mensi rybky cca do 5cm ty pak pocitej kolem 2l vody jedna ryba.Jestli tam chces davat skalary tek musis omezit pocet tech mensich ale myslim ze by to 3 skalary sneslo on kazdej pise o poctu ryb a sam ma v akva prerybnino
nebo se zamer jenom na neonky kdyz jich je halda coz bys tech 40 kousku moch dat tak to ma taky sve kouzlo.Tezko radit musis vybrat aby se ty rybky k sobe hodili vyber v atlase rybky ktery se ti libej pak si precti neco o povaze rybky a kdyz bude mirumilovna klidna tak ji tam muzes dat samozrejme s ohledem na teplotu vody atd.Neonky snesou i 30 stupnu akorat jim v tak teple vode ztvrdnou jikry a uz se nevytrou.A co se tyka tech mrenek + neonek tak rikam neonku pocitej 1ks 2l vody (meli by byt v hejnu 8-10ks)mrenka ty dej vic aspon 3-4l takle si to rozpocitej na objem akva coz je 100l a vyjde ti pocet ryb
0 15.09.2008 20:41 miso – 217
tak mi teda pls poradte pocty tych rybyciek myslim mrenky ruzove neonky uz mam tie molynezie skusim nejake skalare mozno guramy perletove a nieco ine ak sa da alebo ak som neco napisal zle pacia sa mi tie akary mierumilovne len neviem ako sa volaju dakujem
0 15.09.2008 20:26 Dušan2 – Re: miso
Skaláry bych tam nedával je to na ně malé, čichavce perleťového jo.
0 15.09.2008 20:21 miso – 217
a co tak nejakych skalarov?alebo guramy perletove??
0 15.09.2008 20:10 Polux – Re: miso
Zivorodky tam placnout muzes
0 15.09.2008 19:46 miso – moze to byt?
cawte mam 100 l akvarium len tak na krasu mam kopu rastlin a ryby nasledovne 8neoniek 6 mreniek ruzovych a chcem nieco k tomu napriklad mozu byt zivoorodky molynezia a macuni?len tak nieco pre krasu nie na mlade ani nic len tak na okrasu dakujem
U mě se jikernaté ryby rozmnožují parmičky (nádherná),dánia pruhovaná a pancéřníčci zelení.
0 13.09.2008 00:21 F – Re: petka
Nenáročné , poměrně odolné a relativně snadno množitelné jikernaté ryby jsou parmičky druhu Puntius conchonium.
Foto: jezírko na zahradě , kde jich mám velké hejno z vlastního odchovu
Starší reakce
0 09.09.2008 16:29 F – Re: peťa
Osobně by je nekřížil , lépe je chovat v čistých líniích ! - pěknější a žádanější.
Foto : moje zlaté molly a jiné živorodky v jezírku - ještě tedˇ venku
0 07.09.2008 19:29 Bexim živorodky endelerovi,živorodka širokoploutvá a ta druhá
platy ancistrusiatd
0 07.09.2008 19:07 Tereza myslím, že když chce hodně plodné rybičky, tak dřív než vyrostou, je něco spapá...
Jinak nic plodnějšího než blackmolly neznám.
0 07.09.2008 18:35 peta – hledám plodné nenáročné rybky do mého akva
Jáké nenáročné a hodně plodné rybičky by jste daly do akvárka k black mollám a mečovkám. Přemýšlela jsem nad Pavím očkem, ale paví očka už jsem měla
. Chtěla bych vyskoušet něco nového. poraďte prosím
Starší reakce
Tak bych to mohla zkusit, myslíte...?
Myslím, že pouze v případě, že je budete mít do roka komu nebo kam dát, SAE jsou rybky, co hodně vyrostou a potřebují velký prostor na plavání.
Přidat reakci
1 ...... [21] ...... 26
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 20514x