Mno, tvrdost 22-24 st. mi přijde jako dostatečná.
Co myslíte tím "ruducha bují kam se kouknu"? Na vašich nejnovějších fotkách v prezentaci to tak nevypadá...
Hnojíte-li dlouhodobě "kompletním" PMDD v dávce 3ml/100 l (denně?), mohlo dojít k přehnojení některou z živin, což může blokovat příjem živiny jiné. (Chtělo by to m.j. upřesnit, jaké složky a v jakých poměrech toto hnojivo ve vašem případě obsahuje!)
Pokusil jste se zjistit, které živiny by bylo vhodné, a které naopak nevhodné, do akva doplňovat? Pokud jste bez rozmyslu aplikoval "jakési" množství živin, předávkování některými z nich je dost pravděpodobné. Pravidelná výměna 25% vody co 14 dní by mohla toto riziko snižovat, ale zase by to do jisté míry záviselo na obsahu živin ve vaší vstupní vodě...
Vliv Bivoje (neznámé složení) raději uvažovat nebudu...
Představu o obsahu železa (a tím i alespoň přibližně ostatních stopových prvků) nemáte...
Hnojení CO2 stylem "jak kdy..." může být také zdrojem potíží - dojde-li k vyčerpání volného CO2, rostliny se "seknou" a řasy jedou dál.
Netvrdím, že cokoli z výše napsaného musí být příčinou vašich problémů. Jen jsem napsal, co mne napadlo při pročtení vaší prezentace a přečtení vašeho příspěvku.
Třeba by stačilo hodně zvýšit tvrdost vody...