Dlouhá vláknitá řasa na rostlinách a skle
1 15.12.2007 13:04 rolandmynar – Re: smallmartine
Jasněže, já jen proč se mi ta řasa líbí a nemám ji
Hmm.. jenže já tam tlamovce dát nemohu - mám tanganiku a chci se jí držet.
0 15.12.2007 12:55 rolandmynar – Re: smallmartine
Papají to Tlamovci a Krunýřovci a na kamenech to vypadá skvěle. Pobřeží Malawi je samá řasa.
Cože??
.. to si děláš srandu.. pokaždé když přijdu ke známým, ať mají jakýkoli biotop (společenský, malawi aj.), vždy jsou AQ bez řasy.. co se ti na řase líbí?
0 15.12.2007 12:15 rolandmynar – Re: smallmartine
Co bych dal v mém Malawi za takovou pěknou řasu.
Aha.. hmm, tak teď nevím.. pomohlo by třeba větší AQ? Do tohohle malého dám kupu rostlin a předělám to na společenský biotop s nenáročnými rostlinami a rybami. A do velkého si dám Tanganiku bez rostlin.. ale fakt jen v případě, že se té vláknivky zbavím..
0 15.12.2007 11:45 Radka – .
Tu řasu tam máš kvůli přebytku živin ve vodě,které se odstraní přidáním hromady rychlerostoucích kytek.Problém je ,že máš Afriku,která je bez rostlin ,takže se s řasou musíš smířit ,jak psal smajlík.
0 15.12.2007 10:33 Luck A co Neritina ta by ji nesežrala? Vždyť ta sežere jakoukoliv řasu. Myslím že z nouze by ji spásla.
0 15.12.2007 10:24 :-) – Re: smallmartine
v "AFRICE" je to s tou řasou trochu jinak. Ta tam na rozdíl od rostlin patří. Vyhoď kytky, dej si tam jen jednu Akvaglo a nech to plavat.
Ahojda, tak už nevím, jak dál.. Další z mých mnoha pokusů - výměna zářivek z Aquaglo a Sunglo 20W na Philips 840 a Osram 860 18W. Řase se vesele daří dál
... AQ mám založené už 8let, stále tam zelenou vláknitou řasu mám. Tady je odkaz na moje AQ:
rybicky.net/nadrz.php… co dělám blbě? Prosím poraďte. Ještě mě napadla taková zvláštní věc, co kdybych dala všechny rostliny z AQ pryč, bude tam řasa dál? Díky moc za všechny rady.
Starší reakce
Pokud chces zrovna a jen tuhle, tak dost tezko. Ale jestli se spokojis se vsemi moznymi, a pak si vyberes, kterou mas nejradsi, je to jednoduche
.
1 23.11.2007 14:19 dvin co tato? Je to fotka z jakéhosi webu, takže jméno mi tam nedávejte
1 22.11.2007 12:19 Page Tak jsem udělal opatření vyměnil jsem 11W DZ za 9W DZ... Svítím jen 12 z původních 14ti, a mezi tím je hodinová pauza. Zavedl jsem do akva CO2. Udělal jsem dobře?
A přestal jsem uplně krmit ať si na ní ryby pochutnaj
.
Mno já ji mám taky a je to horší, když mám v akvárku svinčík. Když tam vyluxuju, zase se to spraví. Průběžně namotávám na špejli a parmičky mám také.
Jo jo.. zelená vláknitá řása.. s tou bojuju už několik let.. chvíli je to dobrý a pak se zase rozbují. Když tam nemám sinici, tak je tam vláknivka
. Crossocheilus siamensis neboli parmička černopruhá ji hodně žere, ale nikdy se jí nepodaří zlikvidovat úplně. Na netu někdo radil: vyměnit zářivky a zlepšit rozpouštění CO2. Ten dotyčný použil Philips TLD 965 (6500K) a Sylvania 133 (cca 3000K).
2 22.11.2007 02:08 redmaus Parmička černopruhá je nejlepší likvidátor řas seženeš ji kolem 40kč za kus.Kup si jich víc a uvidíš ty nájezdy na řasy. Zdravím a hodně zdaru s bojem proti řasám
.
Starší reakce
měla jsem ji docela dlouho ve svém akva a podařilo se mi jí nakonec zbavit tím, že jsem o hodně snížila krmné dávky pro ryby. když mají hlad, žerou řasu všechny. Pomáhá taky zmírnit průtok ve filtru a trochu snížit osvětlení - mě stačilo snížit z 12,5 hod na 11,0 hod.
2 24.09.2007 12:02 dvin – dvin
myslíš něco takového? S tou válčim více či méně úspěšně už nějakej pátek
1 23.09.2007 21:41 george – Dlouhá vláknitá řasa na rostlinách a skle
Udělala se mi přes víkend co jsem byl pryč na skle a rostlinách dlouh zelená vláknitá řasa. Co šlo jsem odstranil, ale některá je "zarostlá" do rostlin a nejde namotat a těžko jde sundat bez poškození rostliny. Je velmi pevná a odsávačkou ani ze skla nešla - musel jsem ji nejdřív seškrábnout a poté odsát. Chtěl bych se zeptat, zda existují nějaký šneci nebo ryby, kteří by mne toho zbavili. Jo taky se mi udělala na spoustě listů hnědá řasa, která byla vysoká méně než 0.5mm, ale šla lehko setřít.Děkuji
Přidat reakci
1 ...... ...... [16]
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 39339x