Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Dlouhá vláknitá řasa na rostlinách a skle

 

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Dlouhá vláknitá řasa na rostlinách a skle
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2018 13:57 jamajcan Re: Wanderer
Wanderer napsal: Osobně bych tu dobu svícení postupně zvyšoval na cca 11h denně. Přidávat třeba půlhodinu za několik dnů. A zařadil bych cca 2h přestávku během svícení.
Zvyšování délky svícení má za následek potlačení růstu řas? To jsou mi novinky. Za odpověď předem děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2018 12:11 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Cakis
Osobně bych tu dobu svícení postupně zvyšoval na cca 11h denně. Přidávat třeba půlhodinu za několik dnů. A zařadil bych cca 2h přestávku během svícení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2018 11:48 Muž Cakis [0] – Dlouhá řasa, způsob boje
Rostlinám se daří. Pěkně rostou. Bohužel se daří i řase. Na fotkách je to vidět. Někdo píše že do akvária řasy patří, ale já bych je rád potlačil. Dočetl jsem se ,že řasa je způsobená nerovnováhou v akváriu. Jenom nevím jestli mám svítit míň nebo víc. Prý obě varianty přicházejí v úvahu. Svítím 8 hodin denně. Poradí mi někdo ano ? děkuju Honza

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.03.2018 10:06 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Beastie
Když si představíš, že ti zmizí anubiasy a echinodorus, jistíš, že máš rostlin vlastně dost málo.
V podobné nádrži jsem měl najasu tolik, že zakryl velkou část zadní stěny a ta nebyla vidět. Tomu říkám "plné akva".
Pokud vidím dobře, egeria ti roste dobře tam, kde má plné světlo. Takže prostě jen jsi ji strkala do míst, kde moc světla není, jí se to nelíbí, uhnívá a to dělá bordel s vodou.
Máš žluté krevetky a ty i mě fungují hůř, než Cherry Red.
Řasa je důsledek toho všeho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2018 09:27 Muž RE5PEKT [250] - Život je jeden z nejtěžších.Re: Beastie
Dlouhá vláknitá a ruducha se mi také nelíbí :-)
Je možné, že se té bacobě v tomto konkrétním akvárku prostě něco nelíbí a nebude se jí nikdy dařit.
Přesně, myslím, že by to vyřešila doba svícení a když to podpoříš častější údržbou, tak to musí fungovat ;-) nemusíš nutně pokaždé odkalovat, jen vyměnit část vody, to je otázka 10 minut u takového akvárka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2018 09:16 Žena Beastie [314] Re: RE5PEKT
no praveze jsem myslela, ze Bacopa, Egeria, okrehek i ten Najas jsou z celedi rychle rostoucich, a tech je tam vetsina. To ze ta bacopa teda nedela vubec nic je vec jina...tak nejak hezky stonkovite trci :)

Vtipne na tom je to, ze v predchozi variante s prisernym dnem a prakticky pouze anubiasy tam rasa nebyla zadna. Zase je pravda, ze jak ampularie tak pavi ocka jsou pekna prasatka, mozna teda pomuze zvysit dobu sviceni a zvysit cetnost udrzby na jednou tydne?
Stacilo by, aby se chytla jak ta bacopa tak limnophhilla a mozna by to vyrovnaly, ale nechce se jim.

Me se teda ta rasa moc nelibi, ta dlouha vlakna delaji velke divy s temi pavimi ocky, je uplne videt, kdyz se do nejakeho chyti, maji krasny skubavy zachvat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.03.2018 09:06 Muž RE5PEKT [250] - Život je jeden z nejtěžších.Re: Beastie
Myslím, že mech za to nemůže.. maximálně jestli je na něm nějaký druh řasy, tak si každé akvárko, kam ho dáš obohatíš o nový druh řasy, ale v tom problém není. Mně osobně se zařasená akvárka líbí, je to takové autentičtější :)

Myslím, že jedna ze dvou příčin je světlo. Už máš akvárko zaběhlé a za 7-8 hodin rostliny dost možná nedokáží spotřebovat většinu živin a potom jich dost zbývá pro řasy. Zkus to prodloužit na 10 hodin (postupně po půl hodině).
Druhou příčinu bych viděl v malém množství rychle rostoucích rostlin (polovina rostlin jsou anubiasy a ty toho z vody moc neodebírají.
V echinodorech se nevyznám, ale asi to je běžná věc. Hlavně, že raší nové listy. Je to jedna z rostlin, která neustále vyhání nové listy a shazuje staré, takže bych se tím nestresoval. Možná je u tebe tempo shozu listů rychlejší (staré nevydrží tak dlouho), což by svědčilo o nedostatku něčeho, ale jestli si udržuje stálý počet listů, tak to neřeš.
Anubias je na to dost náchylný (tím, jak pomalu roste), řešení je umístit ho do stínu jiných rostlin (stačí mu opravdu málo světla a řasa nebude mít takový prostor).
Egeria toto dělá, roste pořád dál a starší části hnědnou (obdoba shazování listů u jiných rostlin).
EDIT: řasa bují většinou z důvodu nepoměru živiny:světlo (když je moc živin, nebo moc světla). Takto nárazově by ti asi také pomohlo udělat 2-3 výměny části vody v rychlém sledu (každé 2-3 dny), aby ses zbavila přebytku živin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2018 08:52 Žena Beastie [314]
Fotka k příspěvku Ja vim, ze je to evergreen tema a kazda rada draha, ale mam porad ty same problemy. Normalne si myslim, ze za ne proste muze javsky mech, ac je to zvlastni, pritomnost rasy se mi objevuje jen v akva, kam si ho nasadim.
Pred sesti mesici jsem predelala dno, zasadila kytky - limnophilla, bacopa, egeria, echinodorus. Uz od zacatku, co jsem tam dala javsky mech, tak byl vyvoj:
egeria roste jak blazen
rozmnozila se mi tam Najas, ktera nevim, kde se tam vzala, ale je ji plne akva
jak bacopa, tak limnophilla ziji v takovem limbu, shodily veskere listy, zivori, nerostou, nehnijou

vzdycky odkalim poradne, odrbu sklo s prisedlou zelenou rasou, odtrham vlakna dlouhe zelene vlaknite rasy, ktera vychazela z javskeho mechu, ktery sem musela vyhodit.

echinodorus rasi nove listy, ale stare jsou okousane, protrhane a nektere hnednou.
anubias rasi nove listy, ale stare jsou pokryte prisedlou zelenou chlupatou rasou
egeria sice porad rasi jak diva, ale starsi hnednou, bile skvrny, rozpad

Jedine co zije nejak rozumne je ta Najas, coz je jak plevel, prekvapive okrehek to tady nedava, ten vetsiou pouzivam na boj s rasou.

Obyvatele mam jen 1 samce paviho ocka a 6 prcku, ted uz jen 4 krevety z puvodnich 20 (taky to o necem svedci, ze se mi nemnozi), a jedna ampularie. Odkaluji jednou za tyden, za dva jakto vyjde, svitim led rampou 7-8 hod. denne, krmim jednou az dvakrat tydne. Boj s tou rasou je neudrzitelny, kytkam se nedari a i kdyz se jim dari, stejne dobre se dari rase. Co muzu jeste zkusit?
Dekuji
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2018 17:44 R Muž ctibum [6870] Re: Lubosc
Nijak. Prostě to znova založ a neřeš, co kde je. Jestli je řasa někde vidět je nebo není je fuk. Záleží, jestli v novém bude mít podmínky k růstu.
Založil bych to a počkal, jak se to bude vyvíjet...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2018 17:20 Muž Lubosc [5] - RostlinyRe: JirkaŠčobák
Fotka k příspěvku jen znovu rikam ze se stehuju jinam a chcel bych tmave dno tedy novej pisek rasa je videt na korenu ale i jinde
takze co vyhodit nebo jak na to aby to bylo lepsi
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2018 12:19 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Lubosc
Klasika: DEJ FOTKU CELÉHO AKVÁRIA!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2018 12:09 Muž Kubaa [718] Re: Lubosc
Řasy se nechytají jako nějaká infekce, spory řas jsou všude, i ve vzduchu. Rostou, pokud mají příležitost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2018 12:01 R Muž ctibum [6870] Re: Lubosc
Řekl bych, že řasy tam budou pořád a bude záležet jen na podmínkách, jestli se rozjedou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2018 11:52 Muž Lubosc [5] - Rostliny – žabí vlas - stehovani akva
Ma v akva žabi vlas na korenech a volne na kytkach jak se kde chytio motam a motam :)
Ale budu stehovat akva a měnit pisek zakladat znova .Otazka zni mam to založit znova vcetne kytek korenu kamenu ? Rikam si ze vzdy po case tu řasu chytim a nektere kytky sou docela pekne .

Akva bude i na novem miste (mozna jina voda - branik) takze netusim jak se tam cemu bude darit

Co by jste doporučily ??

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.08.2016 14:37 PepCa1979 – Poděkování
Rád bych poděkoval všem, kteří konstruktivně přispěli do diskuze, zejména Romantovi za reakci na můj příspěvek a ochotu pomoci. Boj s řasou, jak se zdá, jsem vyhrál. Co jsem udělal? 1) Začal KAŽDÝ DEN hnojit kytky, PPMD dle návodu (střední doporučená dávka + až 15% navíc) 2) snížil osvětlení z 10k lux na 3k luxy (měřeno mobilem, svícenou 12V/10W LED (studená bílá z Číny), polední pauza 3hod jinak 7-21 hodin , kytky prosperují, ale jsou spíše světlé. Nové výhony i nové listy mají, řízkuji a sázím 3) Ucpal jsem filtr, jiná regulace u mne není možná (řasy rostly hlavně v proudící vodě, v klidné méně) a za 4) vypral jsem dno a zasázel znovu. To podle mne pomohlo nejvíce celý boj urychlit, díky řase se některé kytky rozpadly (zejména vodní mor) a nechaly tam binčus, odkalování to nevytáhlo.
5) Nasadil jsem dva mlaďounké ancistruse a dva kužníky čínské. Bohužel, odchov šneků se zatím nezadařil, mladé vylíhnuté šnečky asi něco sluplo (podezřívám ancistruse, ale důkazy nemám :))

Když se bude situace opakovat, nasadím nějaké požírače rostliného nepořádku ve dně (piškorka věžovitá)

P.S. O akvaristice vím jen to, co jsem se dočetl na místním webu, ale na to, abychom měli se synkem akvárko s 6 neonkami a dělalo nám radost to zatím stačí. Takže DÍKY!

P.P.S. Krmí synek, takže někdy neonky plavou hlavou dolů, jak mají težká bříška, ale hlavně, že se o ně "stará".

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2016 21:57 PepCa1979 Re: romant
Diky za reakci, dneska jsem opet provedl "akcni zasah" a vytahal dalsi (snad uz vsechen) rozpadly vodomor a odsal dno, odrbal kytky v kyblu a ne v akvariu (to byl taky napad, no chybami se clovek uci). Dik za tip na snecky, ale takove kvantum jake tam mam, tak to nesezerou :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2016 09:18 R Muž romant [27982] Re: PepCa1979
Tak nejrozumnější bude si založit prezentaci, kde uvedeš co nejvíce pravdivých údajů, dáš fotky atd. Jinak určitě bych nasadil právě ty živočichy v podobě šneků okružáků, aby se podpořila nitrifikace a akvárko začalo skutečně fungovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2016 05:21 R Muž afc1886 [14655] Re: BuldozerGT86
To slunce bude podle mě ten problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2016 01:28 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - TlamovceRe: afc1886
No mám ho u okna takže do něj smaží sluníčko :-D Osvětlení snížím... Sám jsem zvědavej. Jinak špejle je asi dobrá rada. A jedná se o tu 170 tam kde mám tygřice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2016 22:02 PepCa1979 – Zelená dlouhá vláknitá řasa při zakladání akvária a boj s ní
Fotka k příspěvku Ahoj,chci synům dopřát akvárko s Betou, ale odmítám ji chovat v "betáriu". Takže jsem pořídil 21l plastové akva, založeno, osázeno, osvíceno přes měsíc bez filtru, rostlinky rostly, ale objevila se vláknitá řasa. Nasazen vnitřní filtr, "řasy nemají rádi kyslík", tak rozstřiková rampa zvysoka, aby se čeřila voda, výměna vody, úklid atd. Řasa se rozrostla po kytkách a ty jsou teď neduživé, protože díky zarůstu řasou neměly světlo.

Douška hustolistá mi chcípla, nechala po sobě v akvárku binčus, odsávám, čistím, filtruju, zachraňuju co se dá. Kytkám jsme otřel listy prsty, chci jim dopřát světlo, aby se vzpamatovaly... Ale to bude pro řasu ráj... Co dělám špatně, že ta mrcha tak roste?

Ryby, šneky, nic živého tam nemám, nekrmím. Chtěl jsem se naučit nejdřív, jak to udžet v nějaké jakés takés rovnováze a pak tam dát dvě neonky, jako "kanárky" a když přežijou začít s betou.

BFU akvarita prosi o rozumné rady. sad
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2016 18:58 R Muž afc1886 [14655] Re: BuldozerGT86
Nevím,o které akva se jedná,ale mi pomohlo řasu namotávat na špejli,snížit intenzitu osvětlení a častější výměna vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2016 18:17 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - Tlamovce – Řasa
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Jak se toho zbavit? Mám ji všude na kytkach. Nebaví me to týdně lovit.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.02.2015 18:29 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Tomiino
ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 14:09 Muž Tomiino [43]
mohla tato rasa rust diky nahlemu snizeni NO3 ? tak z 50 mg/l na 25-30 mg/l ??

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2015 10:17 Muž Tomiino [43]
Ahoj lidicky,chtel bych se zeptat na tuto rasu...je mozne ze by se tvorila na rostline ktere se nedari,mam ji hlavne na limnophile,ktera diky snizeni NO3 nejede tak jako drive..a tim ze vznika na teto rostline se postupne prenese na jine??

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2015 19:39 Muž Lucky005 [197] Re: romant
Zkrácení doby svitu jsem už zkusil, bude to možná měsíc a zatím to moc nepomohlo, další krok bude asi sundání reflektorů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2015 19:36 jamajcan
Více světla,rovná se větší nároky rostlin na živiny a Co2.Takže není to světlem,ale nerovnováhou mezi světlem a hnojením. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2015 19:29 R Muž romant [27982] Re: Lucky005
Více světla, tedy jeho kvalita a míra živin podřízená staršímu osvětlení, kdy to ještě tzv. stačilo, ale teď už se dostavuje nerovnováha, ale já jsem v tomto směru zpátečník a akvarista sedlák, co do akvária skoro nesvítí(tedy je třeba na to mít rostliny), nebo-li co to zkusit regulovat právě tím osvětlením, tedy lehkým pokrácením doby osvitu? No a nebo lehce přilepšit rostlinám živinama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2015 19:23 Muž Lucky005 [197] Re: grunda
grunda napsal: ano, je to špatně. Z vlastní zkušenosti - vláknitá řasa se objevuje když je v akva moc světla
Pod to se můžu podepsat, po 4letech se vyměnil zářivky za úplně stejné jako původní. A od té doby motam a motam vlaknitou rasu. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2015 18:28 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Tomiino
ano, je to špatně. Z vlastní zkušenosti - vláknitá řasa se objevuje když je v akva moc světla
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2015 18:18 Muž Tomiino [43] Re: grunda
meril jsem to z duvodu nalezu teto rasy...ted jsem koukal do akva a z limnophily se tahne tak 5 cm vlas,ale jen jeden tak to nejake velke bujeni ras snad nevypada... kdyz jsem projel rostlinku kartackem,zviril jsem na lisi usedly bordel...to je spatne co?aby byl bordel na rostlinkach,je to v zadni casti akva,vpredu jsou rostlinky krasne ciste...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2015 18:01 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Tomiino
akorát
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2015 17:59 Muž Tomiino [43]
nemereno NO3 cca 30 mg/l...je to hodne ci male na me akvarium??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 21:53 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Tomiino
OT: Uz jsme asi mimo tema, a navic me hodnoceni tady nema zadnou vahu, pac ja bych rozhodne mnozstvi rostlin pro zacatek aspon zdvojnasobil :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 21:51 Muž kofejn [963] Re: Designer
Jo odezva byla do týdne. Ještě ji samozřejmě mám blíž k hladině, ale na dně už je výrazně na ústupu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 21:35 Muž Tomiino [43] Re: Designer
kdyz koukas na foto meho akva ...jaky myslis ze mam pomer ryb - rostliny...pocet ryb v prezentaci pocet rostlin nedoplnuji...to se nada pocitat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 21:27 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Tomiino
Kdyz jsem nasmeroval proud vody ke dnu, zacalo tam rust i co drive nerostlo. Mohla to byt i shoda nahod, ale spis si myslim, ze jsem dost michal vodu u hladiny a dole se temer nehybala. Hladinu necerim vubec a zadne vzduchovani nemam, hladina je vlastne temer klidna. Mam ale spousty rostlin a malo ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 20:55 Muž Tomiino [43]
kdo najde limnophilu??? na pravo od indian red a ludwigie...takova ta zelena u zadni steny...a pred ni nekolik kytek,kamen a cast korene
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 20:53 Muž Tomiino [43] Re: Designer
Fotka k příspěvku kdyz jsem koukal na limnophilu moc se ve vode nepohupuje,jen stoji..ja na miste,kousek od zacatku rostrik.rampy.Ta zacina sirsim prumerem a pred rostlinou jsou dalsi rostlinky,ktere se hejbaji a mensi koren .muze to byt i tim proudem? skusim nasmerovat rampu vice ke dnu,ale to se mi pak zase nebude cerit hladina.Jeste takovou vec...rampa mi ceri hladinu a cely den mi bezi bublinky vzduch.kaminkem jako image,muze se stat ze bude nadrz prekyslicena?dodam nove foto akvaria
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 20:27 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: kofejn
Co pises je presne ono, dokonce je to pomerne skokova zalezitost, kdy jeste rasa buji, a kdy uz ne, potrebna zmena osvetleni nemusi byt na pohled ani moc znat.

A mimo jine, dokud jsem menil v akvariu vodu nejmene co tyden a pravidelne den co den hnojil, stale kolem toho behal, vsechno bezelo dobre. Ted to bohuzel nejde, stahnul jsem svetlo, snazim se to prevadet na jakesi low-tech, ale moc to nejde, rasa vyskocila pomerne rychle... Na vysvetlenou, budu se stehovat a resim co muzu, a presne v takove situaci clovek pozna, ze prevest poradne rozjete hi-tech akvarium do low-tech neni az tak snadne, ze by stacilo ubrat svetlo, ani beztrestne (a to mam minimum ryb, prestehuju je snad i v kelimku od kafe...)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 20:18 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Tomiino
Pokus se najit takovy zpusob osvetleni, ktery Ty sam v akvariu jak je jeste zvladnes. Az uvidis, ze to zvladate Ty i akvarium dobre, rostliny prosperuji, a rasa je pod kontrolou, muzes zkouset vic. Samozrejme rasu z akvaria rucne vybirej. Muzes zkusit zmenit i proudeni vody v akvariu, vyusteni sirsim prumerem (nizsi rychlost vody na vystupu), nasmerovanim vytoku vice ke dnu atp.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 20:16 Muž Tomiino [43] Re: kofejn
ubrat svetlo myslis jak?snizit dobu sviceni vsech 3 zarivek? nebo je nechat svitit vsechny 3,mam tam i reflektory a ubrat na dobe sviceni?treba na 8 hod?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.02.2015 20:13 Muž kofejn [963] Re: Tomiino
Ubrat světlo. Já s žabím vlasem bojoval dlouho, ale nedavno jsem snížil proud LEDkami ze 730mA na 610mA a zdá se, že cladophora je na ústupu. Ale ještě je brzy na soudy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 20:08 Muž Tomiino [43]
dekuji za prispevky ...takze nejaky nazor.co bych mohl zkusit udelat s moji situaci jak mam a co delam??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 20:00 Muž ludvik [1082] Re: Tomiino
Především tekutý uhlík není CO2. Názory se na účinnost různí, já zastávám názor, že je to spíš algicid, než zdroj uhlíku pro rosliny. Ono se ho tam totiž tímto stylem moc nedodá. Viz výpočty na www.prirodni-akvarium.cz (stránky jsou bohužel v rekonstrukci a autor nenechal běžet souběžně starou verzi).

Ale jinak je to asi fuk. Já měl (díky nezkalibrované sondě) CO2 snad 50mg/l. I bublinek bylo tolik, že se na to nedalo ani koukat ... a řasám to nijak nevadilo. Ač by dle běžných rad (špatný proud, málo CO2) měly zmizet.
Tomiino napsal: ... jestli tam nakonec neni toho co2 hodne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 19:51 Muž Tomiino [43] Re: Designer
taky nad tim ted drobet premyslim :-) jestli tam nakonec neni toho co2 hodne.Kdyz delam i 4 hod.pauzu mezi svicenim.Zakoupil jsem ho z duvodu,abych se pokusil zbavit prisedle rasy a doplnit co2...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 19:41 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Tomiino
Nesmis verit vsemu co ctes, treba:"nepatří do skupiny algicidů, není tedy zdravotně závadný pro život v akváriu." No to je vylozene perla! Zkus si neco najit o toxicite toho, co do akvaria lijes.

Co kupujes jako "tekuty uhlik", je naredeny glutaraldehyd, a davkovani souvisi s tim, jak ho kdo naredil. Nenaredeny Ti nikdo do ruky jako "neskodne hnojivo" neda, proc asi?

Ma rada zni, nelij to tam. Ukaz ze jsi akvarista a ze s rasou nemusis bojovat tak drsnou chemii, ale ze to zvladnes tim, ze ji slusne poprosis podminkami v akvariu, at se trosku kroti :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 19:20 Muž Tomiino [43]
horacovo clanek jsem precetl...ale ted je moji neznamou...zda mam hodne rostlin nebo ne :-) zajimave je,pred pul rokem limnophila krasne rostla,ze jsem ji nestacil prodavat co vyhazovat,NO3 bylo nekdy i nad 50 mg/l.Jsem nekde cetl,ze tato rostlina si primo uziva ve velkem NO3.jenze se tam na nejakych rostlinach tvorila prisedla rasa,hlavne na anubiasech.Roman si mozna na mne vzpomene.Doslo teda k uprave akvaria,pridani CO2 tekut.odendani zivorodek a nejake skalary.Pravdepodobne se snizilo NO3(zitra musim zmerit) a limnophila prestala rust a objevuje se hlavne na ni rasa...chtel jsem do tydne prikoupit nejake tetry k tem co tam jsou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 19:13 Muž pendergast [17] - RostlinyRe: pendergast
Jo. To máš pravdu. Každy akvo je original. Tak jako clovek. Zapomnel jsem napsat ze tam mam jen 10 neonek a 4 tetry. Neni to malo na 160 l.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 15 16

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 38935x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4109?od=51