Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Dlouhá vláknitá řasa na rostlinách a skle

 

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Dlouhá vláknitá řasa na rostlinách a skle
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 14:03 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: Jitule
Rad popreju, at to nove dno vyresi, ale ma dusicka se nejak boji, ze nevyresi, protoze test octem jsem delal kdyz bylo dno u nas nove (jako vsechno) a pred 14ti dny radeji znovu, jen pro klid me duse, jestli jsem tehdy dobre videl. Ani bublinka, dno mam O.K. a rasu taky O.K. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 13:59 Muž Ivoš [1061] - Cichlidy – Re: Designer
Kurnik, jak se tam ta řasa může vůbec ještě vejít???Zarostlé je to skvěle, kytkám se od pohledu fakt daří převelice. Pokud je ta řasa vyloženě estetický problém ale jinak neškodí, tak by možná stálo za to se nad ni povznést, jednou za čas sklidit úrodu a jinak si jí nevšímat. Třeba se unaví a zmizí sama od sebe tak, jak přišla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 13:58 Žena Jitule [27] – Re: Designer
Sleduju Vaše vlákno už nějaký čásek a přidávám se do klubu. Rostliny rostou, ale řasa taky. Nic hrozného, pár vlákének mezi Rotalou a Myriophyllem, ale je tam!!! U mě ale asi nejspíš je to v rozkolísanosti mikroprvků. Snad. To se mi potvrdí až výměnou dna. Bublám, svítím, hnojím a je tam. Kdybych jí nenamotávala ob dva dny, byla by to jen a jen vláknitá nádrž. Pořád jsem nemohla přijít na to, co je v akvariu špatně. Teď vím, moje dno je slabě reakční na Ca. Jsem zvědavá čím to bude u Vás :-) .
Jestli jste si nevypěstoval nový "vyšší druh" řasy. :-D Já už se s ní začínám smiřovat. Myslím si, že ani po odbourání mého vápenného problému řasa neodejde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 13:27 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: Ivoš
Ja Vam nevim, asi pisu turecky, nebo cinsky, nebo je to jen k neuvereni... Mne rostou rostliny bajecne, mam prikladem 2 krasne zdrave Echinodory, ze by mi je mohli mnozi zavidet, vzdyt to ma dole u korenu prumer jak zapesti, listy nejsou porostle rasou, krasne zelene. Jine rostliny rostou ze vyhazuju kyble, dokonce zacala rust i rybicky.net/atlasrostlin/blyxa_japonica , kterou jsem dostal kdysi jako Sipatku a ona ted roste a ja se nestiham divit. Valisnerka 'Torta' zacala odnozovat, drive se ji nechtelo, rybicky.net/atlasrostlin/limnophila_sessiliflora musi byt pravidelne vyhazovana, aby se ryby mely kde hnout. O rybicky.net/atlasrostlin/pistia_stratiotes nemluve, za tyden dokaze udelat v akvarku tmu, vyhazuju stale, nechavam jen male. Co tam je ted jede (cest vyjimkam, ale za to muze treba hrubsi sterk, ze v nem Liliovnicek nedrzi, navic ho k tomu oziraji Tetry cisarske). Kdybych tam zasadil 100 let suchy klacek, tak vyroste! Svetlo je, ziviny jsou, rasa na skle skoro neroste, vsechno je bajcne, jen mam k tomu vsemu klubka vlaknite rasy, ktera ma podle mne tak blizko se svymi potrebami k rostlinam, ze at udelam cokoli, vzdycky zaroven s ni uskodim jedine zase rostlinam. A obecne rady jako zhasni, rozsvit, nehnoj, pohnoj, timhle ne a timhle jo... ty znam, ctu, zkousim, rucne pleju, ale rasu mam stale, vylozene exportni a Tuzexovou smich .

PS. Moc obrazku nemam, musim poridit fotak, ale treba tenhle: rybicky.net/nadrz/10771/5.jpg Vam pripada, ze mi to vsechno hnije a prosperuje jen rasa, treba kvuli svetlu ktere se rostlinam nelibi? Vymenit ho snadno mohu, mohu ledacos... Vypadam uz jako blbec, ja to chapu, sam bych neveril, ale ta rasa je fakt nejaka urputna...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 12:45 Muž vóťa87 [207] - Rostliny – Re: Designer
Když už se došlo ke zdrojům samotným, ano i ty na to mohou mít vlik, barevná teplota 4100K rostlinám nijak nevadí, ale kvalita toho spektra je opravdu otázkou...20W úsporka za cenu 40 korun ve mě moc důvěry nevzbuzuje, pár podobných levných jsem vyzkoušel a mimo krátké životnosti bylo i to spektrum mizerné. Po přechodu na sice mnohem dražší Osramy či Narvy byla znát pozitivní reakce rostlin běhěm pár dní...

S řasou je to tedy komplikovanější-může to být jiný druh Cladophory či Rhodotypy, které nepotřebují tolik světla a odstranit se dají spíš mechanicky, silným dávkováním CO2, případně podpořit zkrmení nasazením černých mollyn, či aplikací 3% peroxidu vodíku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 12:39 Muž Ivoš [1061] - Cichlidy – Re: bali
Jak vy to, chlapi, jenom děláte???
Já nedodržuju snad všechny známé zásady a akva mi šlape jak hodinky. Mám přerybněno, krmím 4-5x denně, chovám terče společně se skalárami, při odkalování sbírám jen bordel co je nad pískem, měním týdně jen cca 10% vody a pokud mi roste řasa, tak je vyloženě nádherná a dekorativní a společně s ní se daří kytkám a rybám.
Že bych byl ukázkovým důkazem rčení: Nejhloupější sedlák, největší brambory??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 12:31 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetky – Re: Ivoš
musim se priznat ze mam UPLNE STEJNY problem jako designer (vlakno taky bedlive sleduju) az na rozdil ze mam klasicky zarivky (830+860) tudiz to nebude asi jenom o tech usporkach
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 12:28 Muž Ivoš [1061] - Cichlidy – Re: Designer
Nejsem odborník na světla a vše co vím o vhodnosti či nevhodnosti té či oné zářivky jsem nasosal na tomhle fóru (a velice to prospělo mým rostlinám) a tak ze zcela laického pohledu usuzuju, že ty tvoje kompakty jsou na dvě věci a to díky jejich barevné teplotě, kterou výrobce udává 4100K, což je přesně mezi nějakým "studiovým" a denním světlem. cs.wikipedia.org/…

Čili zcela vidlácky dedukuju, že pro rostliny to není nic moc a nemohou díky nevyhovujícímu spektrálnímu složení růst na plný pecky a tím přirozenou cestou potlačovat řasy.
Řasy jakožto primitivnější forma dokážou spokojeně vegetit i při tomto osvětlení (je to jak u lidí: čím větší blbec, tím je odolnější).
Podle mě je pes zakopán právě zde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 11:50 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: Ivoš
Presne spektrum znamo beznym smrtelnikum neni, to je u usporek znamo spise v mene pripadech nez ve vice. U jednoho velkeho vyrobce jsem se ptal na spektrum konkretni usporky. Nebudu ho jmenovat, ale ptat se Philipsu na neco konkretniho ohledne technickych dat uz nebudu, nema to totiz vubec zadny vyznam, znamo je ohledne parametru vzdy jen to, co je uz bezne dostupne. A ze byste chteli vedet cim doma svitite? A proc? Vzdyt je to jen pro koncoveho uzivatele, pro domacnosti nebo dekoraci...

Mam tam ted konkretne 7x tohle: www.gme.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 11:19 Muž Ivoš [1061] - Cichlidy – Re: Designer
Je u těch úsporek známo spektrální složení světla? Blíží se to parametrům zářivek 8xx?
Pokud ne, mohla by být příčina i tady.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 10:56 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: vóťa87
To osvetleni 140W bych ale radeji upresnil, je to 140W usporek, tedy asi tak jako 90W zarivkovych trubic a nadrz je 160l hrubeho objemu, tedy asi tak necelych 0.6W/l (vachrlatojednotek), tedy zadna kosmicka supersila se s osvetlenim nekona, dokonce by se jeste dalo rici, ze pro nektere rostliny je to malo ;-) .

Diky tomuto osveleni (drive jen 180W halogenu, coz je vyrazne mene) zacaly rostliny rust, projevily ruzne nedostatky, dostaly PMDD, nutno ovsem podotknout, ze s rasou byl problem i driv, pred pridanim svetla a navzdory mesicnimu nepridavani niceho ohledne rostlin do vody - pridavala se jen leciva, ktera snad nemohou prospivat ohledne rostlin nicemu.

Dalsi dulezitou veci je, ze nemam vetsi problem se zelenou rasou prisedlou, ze by nejak extremne obrustalo sklo ci listy rostlin, mam problem s chuchvalci rasy a to i v neosvetlenych mistech, v silne zarostlych castech akvarka. Nemam tedy problem s tim, ze by mi rasa rostla na listech (mimo vyjimku na Anubiasu, kde trci kam nema, ale tohle je jasne), porustala je prisedla rasa, mam problem jen s vytahovanim chuchvalcu z jemnolistych rostlin.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 10:33 Muž vóťa87 [207] - Rostliny – Re: Designer
Vlákno ohledně řas ve Vašem akváriu už sleduji delší dobu...Příčina růstu žabího vlasu je dle mého názoru v kombinaci těchto faktorů-silné osvětlení(140w), to vedlo k rozjezdu rostlin, vyčerpání CO2 a živin, nějaké přihnojení Serou či celým PMDD pak bylo spíše už ke škode, než třeba taková častá výměna vody...Pak jste začal přidáváat PMDD, nevím v jakém množství a co přesně. Ale pokud nadále světlo jelo na plný výkon-limitem bylo opět CO2 a možná i ty dusičnany či fosfor(to nemohu tvrdit s jistotou, ale u silně osvětlených nádrží tomu tak bývá)a další efekt nebude vymizení žabího vlasu(to je ten domělý rozpad na slizké vlákna) , ale nárůst jiného druhu řasy, který vzniká při přehnojení mikroprvky a opět nedostatku CO2 při takto silném osvětlení...Ze zcela zařasených rostlin již řasa nezmizí, ale cílem by teď bylo, aby začal růst a to bez řas na nových listech. Já bych asi postupoval tak, že bych snížil intenzitu osvětlení na 3/4 až 1/2, začal přidávat CO2(ne však rozkolísaně, případně při boji s řasou je ještě lepší tekuté Easy-carbo od Easy-life) a podle hladiny dusičnanů(neměly by klesnout pod 10mg/l) bych přidával samotné K2SO4 či KNO3 a vedle si namíchal mikroprvky(Plantex či tenso) a to přidával jen v malém množství(rozpustit třeba kávovou lžičku v 250ml vody a dávkovat 25ml dvakrát týdně).

Nebral bych to jako recept typu-nasyp a je uvařeno, ale příčina řasy je víceméně známá a co se jí nelíbí také...A podle toho se dá postupovat. Nesledoval jsem pak už jak se to u Vás vyvíjelo, možná že Sid Vám už poradil a třeba i jinak, těch postupů je přec jen více... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 09:50 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: Moucha
Ja si tak rikal, ze pockam az bude dost rostlin, az se rozrostou a narostou vetsi, a pak to akvarko prehazu. Casem doslo k vyhazeni vetsiny sutru, at maji pribyvajici rostliny kde rust, vyrostly 2 pekne Echinodorus bleheri pouzitelne jako dominanta, spousty rostlin uz je dost k najake rozumne tvorbe neceho hezkeho a nektere rostliny odesly, ze zkratka tady neporostou, tak to nebudu lamat pres koleno, ty co rostou staci. Jenze ta rasa mne fakt trapi. Kdyz uz si myslim ze polevuje, vypada to pak spis jako by znovu zmobilizovala. Zkousel jsem ledacos, vetsinou to odnesly rostliny vic nez ta rasa - treba tyden tmy, rasy sice nepribyvalo, ale ani ji to neublizilo (po zapnuti svtela vystartovala k novym a lepsim zitrkum), zatimco nektere listy rostlin vypadaly podivne, nasel jsem list pokrouceny jako srp u Echinodoru, kladivo k nemu do sady chybelo :) . V posledni dobe jsem si rikal, jak pomohlo PMDD. Ale nejspis je to jeste jinak, ta rasa neni mene pevna jak jsem myslel, spis uz mam rasy druhy dva rozzureny , rostliny rostou jak silene, ale rasa taky :) . Vybiram ji a vybiram, aspon se bavim, ale prece jen bych rad videl nejake svetylko na konci... a nemyslim tim, ze mne ma nekdo vzit po palici ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 09:33 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: Designer
no ja mel zarasenej koren, tak jsem ho vydrhl a kde nebyly kytky tam jsem ho polil varici vodou.... a na ty "predvareny" zbytky nabehli krevetky a sae... do druhyho dne krasne cisto... takze dalsi zpusob jak ocistit dekoraci od rasy (kdyz nechcem pouzit Savo)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 09:05 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: vóťa87
Se zelenou vlaknitou uz nejaky patek bojuji. Co jsem zjistil ze ji vadi na 100% a vzdycky pomuze k jejimu zniceni je, kdyz ji vytahnu z vody a necham ji na suchu. Ted uz to jen naucit nejaky cas prezit rostliny a ryby, ale uznejte, kazdy vyzkum nemuze mit vysledky okamzite a tohle je jakasi prvni vlastovka... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 08:50 Muž vóťa87 [207] - Rostliny – Re: Moucha
Až někdo něco takového fungujícího vydá, utrhají mu ruce :-D Já už si jakýsi postup, ke zjištění příčiny a její nápravy našel a ve finále už po 14ti dnech většinou vím, jak si namíchat přesnějí hnojiva...ale pořád je tam to ALE, při němž to ne vždy zafunguje...a to je asi to co mě na tom baví. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 08:46 Muž vóťa87 [207] - Rostliny – Re: kmara
Kdyžtak mi pak napiš do vzkazů a pořešíme dávkování, ať to má pozitivní účinek... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2011 22:25 Muž kmara [10] - Cichlidy
Tak jsem objednal PMDD s i bez KNO3 a uvidíme jak půjde s ním :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2011 21:44 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: vóťa87
jinak cladophora to asi nejni... huz jsem se ji na 99% zbavil... prestala se sirit pote co jsem zlepsil rozpousteni co2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2011 21:32 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: vóťa87
jen najit ten konkretni limitni faktor..... docela zajimava detektivka....
"jak zajistit prosperujici rostliny" docela zajimavy bestseller
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2011 21:28 Muž vóťa87 [207] - Rostliny – Re: Ivoš
V případě řasy v Khmarově akváriu ale nebude příčinou nadbytek NO3...S tím by si rostliny dokázali poradit a nestagovali by v růstu i přes častou výměnu vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2011 19:56 Muž Ivoš [1061] - Cichlidy – Re: vóťa87
Standardní hnojení PPMD by mělo stačit, kytky si přijdou na své a Ceratopterisovi půjde hlavně o dusík, jehož přebytek je podle mě jednou z hlavních příčin podobných kalamit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2011 19:09 Muž vóťa87 [207] - Rostliny – Re: Ivoš
Použít ceratopteris je docela dobrý nápad, ale za podmínky že by bylo přihnojováno tak, aby se deficit živin ještě nezvýšil...Pak by byl účinek spíš opačný :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2011 10:44 Muž Ivoš [1061] - Cichlidy – Re: kmara
Zkus plovoucí Ceratopteris, to je pomalu takový všelék -skvěle odbourává dusík a přebytečné živiny, dá se umístit nad zařasené místo jako světelná clona. Neznám žádnou jinou rostlinu, která by rostla a množila se tak rychle a měla hustý kořenový systém dlouhý přes 20 cm tvořený jemnými kořínky. Pomalu je vidět, jak do ní dusík z vody jen syčí:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 22:09 Muž kmara [10] - Cichlidy – Re: vóťa87
Co se týče toho filtru, tak ten jsem od založení ještě nečistil. Takže jede asi něco přes 3 měsíce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 21:59 Muž vóťa87 [207] - Rostliny – Re: kmara
Pokud je slizká, tak to bude ona...Chemii na bázi algicidů bych uplně zavrhnul, vedlo by to k úplnému zaseknutí růstu rostlin, což je nežádoucí.
Pokud bys chtěl dojít k nějakým "číselným" důkazům, dají se sehnat testy na amonium, zároveň by bylo dobré vědět kolik obsahuje dusičnanů, případně i PO4 voda v akvarium a ve vodovodu, někdy tahle řasa vyskočí i z rozkolísané hladiny dusičnanů a třeba by pak stačilo přidávat jen draslík v podobě PMDD komponenty K2SO4 a něco málo mikroprvků. A o zbylé živiny by se postaraly ryby svým žitím...Jinak k filtraci tedy-jak často filtr čistíš?z mého pohledu má dost malou plochu pro biologickou aktivitu a prostě nestíhá...

Správně mířené přidání PMDD pomůže,ale chce to nejdřív vědět co opravdu chybí... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 21:42 Muž kmara [10] - Cichlidy – Re: vóťa87
Sbírám ji rovnou rukou a ano je slizká, teda snad se mi tak zdá :) A jak bych teda měl zjistit, zda je na vině filtrace vody ? Ale to mi moc nezdá. Jinak teda říkáš, že bych měl pořídit PMDD jo. A chemii jako je Dajana Algacid teda zkoušet nemám ? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 21:30 Muž vóťa87 [207] - Rostliny – Re: Moucha
Jestli jde o cladophoru, tak přeju pevné nervy...je to větší svinstvo než se zdá. Pomáhá opravdu jedině mechanické odstranění, případně vysoké dávky CO2 nebo Easycarbo od Easy-life, případně opět peroxid(odzkoušený, řasu poškozuje, krevetky jí pak dorážejí).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 21:27 Muž vóťa87 [207] - Rostliny – Re: kmara
Vypadá to jako zelená nitkovitá řasa-je to po navinutí na špejli spíš slizké?Pokud ano, tak často je příčinou špatná filtrace vody, vznik ammonia namísto dusičnanů(možná ty mečovky)...Pokud k tomu přidáváš ještě CO2, silnějš světlo a málo živin, tak se to rozjede...Pomáha pridávání složek PMDD-0,5-1 gram KNO3 denně, pak by se rostliny měli rozjet a řasa začít mizet. Jde dost zredukovat i aplikací peroxidu-ale to radím jen zkušeným. Každopádně by chtělo zjistit zda je na vině na filtrace a podle toho pak postupovat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 21:15 Muž kmara [10] - Cichlidy – Re: Kajka99
Kytek není nikdy dost :) snažil jsem se no. Vytáhl jsem kořen a místo něho nasázel polyspermu a takové plevely. Ale zdá se mi, že kytky nějak stagnují. Hygrophila difformis rostla strašně rychle a ted spíš uhnívá.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 21:10 Žena Kajka99 [229] – Re: kmara
máš rostliny s rychlým růstem? resp. máš jich dost? :-)


předně bych se snažila se prodávaným algicidům vyhnout a radši nastolit rovnováhu v nádrži tj. pomoct rostlinám získat převahu nad řasou...nemám s nimi zkušenosti ale reakce dalších akvaristů na "vodičky" bývají silně negativní, prý ubližují i rostlinám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 21:06 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: kmara
a jak ti rostou kytky?..... bojuju s obdobnou rasou... neco jako zparchantela rasokoule.... pomohlo brutalni osazeni rotalou, koren co byl pokrytej tim svinstvem, jsem poradne vydrhl a prelili varici vodou.... pujcil jsem si i dve maldicke SAE a rostliny co stagnovaly, ci na nich byla ta rasa jsem vyhodil.... a presel jsem z difuzoru z cigaretoveho filtru, na zvon z PET.... uz je na ustupu a SAE jsou hladove, budu je muset vratit....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 20:53 Muž kmara [10] - Cichlidy – Re: Kajka99
To ne. Akva mám sice u okna, ale zadem ven. A na pozadí je břidlice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 20:51 Žena Kajka99 [229] – Re: kmara
dopadá ti na akvárium přímé sluneční světlo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 20:46 Muž kmara [10] - Cichlidy – Re: Darsilius
Fotka k příspěvku Zdravím, poslední dobou se mi dost rozjela tahle řasa. Vždycky ji kompletně odstraním a na druhej den je úplně stejná znova. Vodu měním 1x týdně 30%, krmím obden a hnojím cočkem. Myslíte, že by mi pomohlo tohle ? www.akvarista.cz/… A nebo co navrhujete :)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 20:26 Muž Darsilius [9] - Raci, krabi, krevetky – Re: grizly
ok, zkusím hladovku a páreček mladých parmiček...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 18:54 Muž Darsilius [9] - Raci, krabi, krevetky – Re: grizly
trošku ot, ale světla tam je dost....pogu se daří, stejne tak HC, což nejsou zrovna málo náročné rostlinky na světlo...odkaz nemam, protože jsem to nikde neobjednával, mam to od taty gratis ;-) sry viz už kdyžtak do vzkazu, at tu není moc OT ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 18:51 Muž grizly [145] – Re: Darsilius
Takové testy mám taky. 2x nulová hodnota a potřetí je měřený roztok jak ruská vlajka. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 18:49 Muž grizly [145]
Nehnoj PMDD, nekrm, toho světla tam taky moc nemáš(aspoň podle fotek). Nijak tragicky to ale nevypadá. Na řasy siamskou parmičku(černopruhou) 3-4 dny hladovky a máš po řase.
Na filtraci jsis dál záležet. palec Velmi hezké akfárko.
Kolik tě stály ty diody??? Můžeš podslat odkaz??? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 18:49 Muž Darsilius [9] - Raci, krabi, krevetky – Re: grizly
Taková nám tu teče z kohoutku... měřeno kapkovým testem dajana, tast byl naprosto čirý bez jakehokoliv zabarvení...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 18:35 Muž grizly [145] – Re: Darsilius
0dkud bereš vodu, ze je v ní NO3 0 ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 17:56 Muž Darsilius [9] - Raci, krabi, krevetky – Re: maxo
No, myslím že filtr za pozadím o objemu 7l nebude uplně nejhorší;-) a jak jsem již psal, NO3 je nulové...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 08:30 Muž maxo [9] – Re: Danila
Oni ju natahuju aj SAE alebo BlackMolly,ked je nejaky den hladovky. Mne ale pomohol novy filter,behom 3 dni po riase ani stopy,vratane naznakov ruduchy.Takze asi neprekrmovat,odkalovat a ucinnejsie filtrovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 01:31 Žena Danila [4489] - Sumci – Re: Darsilius
Na zelenou vláknitou řasu jsou skvělé krevety Caridina Japonica.Vyzkoušeno a je to super. Jde to i bez chemie:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2010 20:25 Muž Darsilius [9] - Raci, krabi, krevetky – Re: Darsilius
Tak testy na fosfor u nas nemají, musím zajít jinam... nějaké další rady?...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2010 18:59 Muž Darsilius [9] - Raci, krabi, krevetky – Re: Lolok
otíky bych bral, ale u nás je nemají a do chemie se mi moc nechce...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2010 18:55 Lolok
mne sa oplatili na vlaknitu riasu dve veci. Otocinclus affinis a pripravok od Dajany Algicid za par dni nebolo o ziadnej riase ani stopy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2010 18:42 Muž Darsilius [9] - Raci, krabi, krevetky – Re: Acinonyx
Na to nemám test...:(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2010 18:36 Acinonyx – Re: Darsilius
Ako je na tom napriklad fosfor?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2010 18:25 Žena stetinka [270]
já nejsem na řasy odborník. Z tuholistých rostlin jsem tuto řasu sundala pomocí roztoku sava (20:1)mech bych asi vyhodila. Zkoušel jsi zatemnit?
myslím, že tu dnes není nikdo znalý. Ale jak ti můžou takhle bujet rostliny a mít NO3 na nule? Asi bych vynechla to COčko, ale opravdu nejsem v tomhle kovaná

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [11] ...... 15 16

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 38936x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4109?od=501