Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Dlouhá vláknitá řasa na rostlinách a skle

 

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránku 9 Přejít na další stránku   1  
Dlouhá vláknitá řasa na rostlinách a skle
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2011 21:39 Muž matlala [798] - RostlinyRe: matlala
rybicky.net/nadrz/10574/297.jpg tady je to taky hezky vidět, je po celé zadní stěně. Jen pokud ji budeš kupovat, ty eheim přísavky se časem vyboulí, pomůže sucho a topení, do 2 dne jsou zas ok. nebo jako já jsem dal ty klasické zelené. potlesk hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2011 21:31 Muž Michaldvd [45] - Asie
Ja som mal tiež problém z touto riasou, pomohlo zvýšenie prietoku filtra :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2011 21:30 Muž matlala [798] - RostlinyRe: deCORF.OBRAEN
počkat, tady máš jak se u mě hejbaj kytky, je to teda v sobotu před přesazovací akcí, ale teď je to ještě o malinko lepší, protože hladina a pod ní je asi 10 bez rostlin

www.youtube.com/…
www.youtube.com/… (tohle ještě není nahrané)

tady ještě pár fotek
leteckaposta.cz/…

šoupnu to i k sobě do prezentace
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2011 21:23 Muž deCORF.OBRAEN [220] Re: matlala
od včera som prietok filtra dal na pôvodný t.j. cca 5x objem akvarka a rastliny sa pohybujú..no asi by možno bolo trošku ho znížiť tak na 3x objemu akvarka..a musím doriešiť tu rampu..zajtra asi zbehnem do obchodu pozriet nejaké " hadice " :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2011 21:16 Muž matlala [798] - Rostliny
já ji měl 2 měsíce, neuvěřil bys asi, že pomohlo zvýšit proudění v akva, nyní své akva přečerpám skoro 4x za hodinu a řasa do 3 dnů zmizela, samo sebou jsem už před tím měl dost CO2, světlo i hnojení OK.
Zkus to, ten tvůj filtr není třeba škrtit, přidal bych mu spíše rampu po celé délce zadní stěny, kytky se musí pohupovat jako v mírném vánku. Samo sebou zachovat ostatní parametry psané výš. Vše zmíněné musí být v rovnováze.
Jinak bych dal tu pauzu delší než 2h, kdysi mi to říkal Sid, že kratší jak 3h nemá cenu. Já svítím 5:30-10:30 a 14:30-21:30, tedy pauza 4h.

zkus to uvidíš, tady když tak článek k tomu proudění a něco o té řase tam taky najdeš:
www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2011 21:13 R Muž romant [27987] Re: deCORF.OBRAEN
Přitlač na výměnu vody a s tím světlem šetři, je ho tam dost, spíš než reflektory to něčím přistiň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2011 21:10 Muž deCORF.OBRAEN [220]
žeby som skúsil jeden deň nesvietiť?.. pozorovať reakciu tej riasy?..no a to mi zajtra dojdú reflektory, ktoré nakoniec možno nepoužijem ak bude tendencia množenia sa riasy v blízkosti svetla na tých rastlinách.. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2011 20:21 Muž deCORF.OBRAEN [220] Re: katterinecka
no to si mi poradila..včera som rozprával o nej a dnes prídem z prace a hľa...mam ju tam.. sad tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2011 20:17 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: deCORF.OBRAEN
to je hold někdy stává ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2011 20:01 Muž deCORF.OBRAEN [220]
Fotka k příspěvku 2 týždne po založení akva sa objavila vlaknitá riasa..včera som nezaregistroval nič, a dnes je tam pár vlákien a asi 4 majú dokonca 5 cm tone ..žeby kvôli tomu že si bližšie k zdroju svetla?...svietim 4 hodiny - 2 hodiny pauza - 6 hodiny svietim..http://rybicky.net/nadrze/13803
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2011 13:14 Muž xOB [83] - CichlidyRe: Beastie
U me ji ozdibuji hladovy zivorodky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2011 11:28 Žena Beastie [318] Re: Lucianetta
Největší problém je v tom mechu, řasa jde krásně odtrhávat ze skla a odjinud, ale v tom mechu se potvora drží, vždycky když to čistím tak všechno rozvířím a přearanžuji. A ani jí nic nejí ( u razborek mě to teda nepřekvapuje, ale přinesla sem jí do druhého akvária aby se nerintina trošku najedla a musím říct, těžký nezájem)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2011 11:21 Žena Lucianetta [43] Re: Beastie
Beastie, nevím, co ještě zkusit, ale mám postřeh k sundávání té řasy z akva - chvilku jsem s tím taky bojovala, ale u mě pomohlo jenom přidat pár kytek navíc. Jde to ze skla krásně seškrábnout kreditkou :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2011 08:09 Žena Beastie [318] – Vláknitá zelená řasa
Fotka k příspěvku Zdravím! Asi před měsícem se mi v 25ce objevila vláknitá zelená řasa na jávském mechu odkud se občas bezúspěšně snaží migrovat i na jiná místa v akváriu. Taktéž se mi přidala sinice, které jsem se zbavila výměnou vody a přidáním dalších květin. Myslela jsem si, že přidání 2 stonkových a několika plovoucích květin odčerpá přebytky živin ve vodě, krmím opravdu opatrně a málo, ale řasa není na ústupu. Zrovna teď jsem z jávského mechu vytahala plnou dlaň vláknité řasy.
Žádná změna v parametrech z mé strany není, údržba je pořád jednou za týden až dva odkalit dolít odstátou pražskou vodu, při měření NO2 a NO3 jsem žádné alarmující hodnoty nezaznamenala a ničím nehnojím.
Přidala jsem 4 piskořky a 4 krevety. Krevet red cherry nyní mám okolo 10ks + malí, kteří žijí v jávském mechu a tudíž není možnost ho vyhodit, ačkoliv je to lákavé. Vzhledem k úhynu razborek ( špatné krmení, již jsem to upravila) jich mám odhadem 9-12, takže nemám přerybněno. Jenže ani krevety ani okružáci nejeví zájem o konzumaci řasy, jejíž vlákna občas sahají až k hladině a chytají mi ryby.

Řasu odstartovalo odstranění riccie z povrchu, při řase pak následovala výměna zářivky z cold na warm (jinou neměli) a výměna filtru za bublifuk. Návrat riccie se líbil hlavně šnekům, co mi jí snědli a skoro nic z ní nezbylo, okřehek se rozmnožuje pomalu a limnobium přestalo růst. Žádný úhyn květin, valisnerie se rozmnožuje jak šílená i ostatní stonkovky nemají problém s růstem.
Nějaký tip co mám změnit?

Děkuji
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2011 17:47 motylu – Problém - ruducha
Vracím se po pár měsících pro další radu ke zkušeným borcům jako je zde bezesporu Sid.

Protože díky mladým dorostlým pavím očkům jsem měl v nádrži hodně přeplněno a tyhle rybky nejsou zrovna na čistotu, rozhodl jsem se (konečně) je před 3 týdny darovat. Jelikož se řasa objevila nějakou dobu po rozmnožení, myslím si, že to byl její hlavní spouštěcí faktor hmm .

Po 3 týdnech pravidelné údržby nádrže a dočasného nehnojení řasa viditelně ustupuje ano . Mám v plánu vysadit cca 5 dalších rychlerostoucích kytek. Chtěl bych Vás požádat o radu, jestli mám i nadále pokračovat v nehnojení a např. přistoupit navíc k odstavení dávkovače CO2?! Nebo se naopak po vysazení kytek vrátit ke hnojení a pomoci jim tak řasu překonat? Díky moc za Vaše reakce :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2011 23:16 motylu Re: Sid
Hmm supr, tak toho jsem se právě obával, ať to není ta mrcha ruducha... Takže to kolísání CO2 by mohlo být problémem? Mno dávalo by to rozhodně smysl. Protože aplikuji oxid pouze z láhve od Rataje s náplní z kvasnic, takže regulace v podstatě není...
CO2 přidávám od založení akvária a problém nebyl. Musím se však přiznat, že zprvu jsem náplň měnil pravidelně jednou týdně, i když vydržela třeba i celých 14 dní. Naposledy jsem však třikrát po sobě měnil náplň až po zmíněných 14-ti dnech, takže se hned polepším a uvidím, jestli je to ono. Už kvůli sobě doufám, že ano ;-)
Nebo byste mi doporučil spíše zainvestovat do nějakého dražšího zařízení? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2011 21:42 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: motylu
Ta "vláknitá řasa" na vašich fotkách je ruducha. (To ať se máte od čeho "odpíchnout".)
...dva dny po "dobublinkování" aplikátoru CO2... - tento výrok napovídá jednu z možných příčin vašich potíží - kolísání koncentrace volného CO2...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2011 14:07 motylu – Problém - vláknitá řasa
Zdravím místní akvaristy,
mám takový problém s vláknitou řasou a zarůstáním hladiny. Zhruba před dvěma měsící jsem přesadil kytku s názvem Alternanthera 'Roseafolia' na slunější místo. V té době jsme měl akvárko pěkně čisté bez řas a bez problému. Zhruba po 14 dnech zničeho nic začala zarůstat hladina a měl jsme problém s přemnožením šneků. Šneci už jsou v pohodě, zarůstání však stále trvá viz i55.tinypic.com/… a i55.tinypic.com/… .

Před 5 týdny jsem začal namísto dosud používané kombinace Biofloru a Chelatinu hnojit Brutusem. Zhruba po týdnu se začala objevovat vláknitá řasa na rostlinách. Zprvu jen nepatrně, teď již velmi výrazně! Minulý týden jsem všechnu odstranil, začal znovu používat výše zmíněnou kombinaci, a takhle to vypadá opět po týdnu: i55.tinypic.com/… , i52.tinypic.com/… , i55.tinypic.com/… , i53.tinypic.com/… a i52.tinypic.com/… . Řasa se tvoří na přímoosvětlených i na málo osvětlených místech.

Asi tak 3 týdny mám již navíc (oproti seznamu v profilu) dorostlé dva párečky pavích oček, několik nedorostlých mladých a 4 dorůstající mečovky. Chci je všechny co nejdříve věnovat.

Když to však vezmu z druhé strany, všechny kytky rostou krásně jak mají, hlavně v poslední době Cryptocoryne petchii, Echinodorus 'Beauty Red' a Hygrophila corymbosa 'Siamensis'. Dnes jsem proto změřil znovu parametry vody (viz můj profil), které jsou mírně zatížené chybou - měření je prováděno po jednom týdnu od výměny vody a zhruba dva dny po "dobublinkování" aplikátoru CO2, proto je hodnota ph vody mírně vyšší a obsah železa malý.

Budu rád za každou dobrou a hlavně rozumnou radu ;-) Díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2011 22:25 Muž Gunguy [2]
ok, no tak jediny co mne dost krute porostla je takova plovouci kytka kterou tam mam protoze sem ji zapomel vyhodit do sudu na zahradu :-D jinak roste po anubiasich a to jen na tech malejch, na velikejch je jenom trochu a maly drzeji takze jim to snad nevadi :-D

mne se tahle resa taky ducela libi... ale prece jenom asi jednou preroste...

takže ničemu nevadí a musí se ničit mechanicky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2011 22:10 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Gunguy
Pokud ti řasa nevadí vzhledově, tak může maximálně vadit rostlinám, na kterých roste. Nejenom že jim stíní, ale jak poroste listy, tak ty listy většinou odumřou. Ale jinak ničemu nevadí, já bych třeba chtěl v akváriu více řasy, protože rostliny nemám a mám spoustu ryb, co si na ní smslnou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2011 22:07 Muž Gunguy [2]
vadí vůbec řasa něčemu ? (mám tu co vypadá jako travička, taková krátká hustá a ještě nejakou co má podobnej tvar jako chlupy na břiše) neni to nějak ošklivý docela se mi líbí, jenom nevím, jestli to třeba něčmu nevadí... roste na kytkách a na skle

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2011 08:38 Muž Yirka [9126] Re: Slav3k
ano Jak píše kolega, a není třeba kupovat celé sady, stačí koupit jednotlivé testy s jednoznačnou preferencí na kapkové a jednoúčelové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2011 21:00 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Slav3k
a co testy od www.aquar.cz nebo od www.rataj-spk.cz
ty jsou vcelku cenove prijatelny a i prijatelne presny, krome par vyjimek, ale to najdes v prislusnych vlaknech tady na foru....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2011 20:58 Muž Slav3k [23] Re: Yirka
ok :)) kdybych našel levnou sadu na komplet testy, tak si ji koupím, ale to asi dřív zamrzne peklo, než že by se taková sada prodávala :( :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2011 19:56 Muž Yirka [9126] Re: Slav3k
To nic nemění na tom co jsem napsal. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2011 19:54 Muž Slav3k [23] Re: Yirka
CO2 = petlahev, trocha cukru a droždí ... jestli moc tak je to záležitost 10,- :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2011 19:06 Muž Yirka [9126] Re: Slav3k
Já bych řekl asi tolik:
při zakládání nádrže, je rozhodně lepší investovat do testů vody než do CO2. Až se něco o vodě a chování akvária dozvíš v delším časovém horizontu (a k tomu ti testy vody poslouží) bude mít tvé rozhodnutí ohledně používání CO2 větší racionalitu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2011 17:45 Muž Slav3k [23] Re: vóťa87
no jo, na tohle bych potřeboval hotovou chemickou laboratoř ... :-D ty testy stojí dost peněz ... :((
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2011 16:40 Muž vóťa87 [207] - RostlinyRe: Slav3k
Tak takovou věc okamžitě zapomeňte! Pokud je použití CO2 nutné či rozhodnutím akvaristy, pak je přínosnější jeho užívání ihned od založení-důvodů je mnoho, ale již logicky, proč nedopřát rostlinám prostředí mnohem vhodnější pro jejich růst již od začátku, zvláště když právě první týdny života akvaria rozhodují o tom, jak bude fungovat později :-) Samozřejmě od založení akvaria se s růstem rostlin mění požadavky na množství CO2, které spotřebují, to už ale zabíhám od tématu a tím je ta řasa...

Než začnete řešit co dál, bylo by fajn vědět jaké máte pH(ráno při rozsvícení a před zhasnutím světel), UT ,celkovou tvrdost vody a případně i NO3 v akvariu a hodnoty vody co přidáváte při výměně, podle toho by pak bylo jasné zda by CO2 bylo třeba či ne, či zda by nestačilo jen správně přihnojit :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2011 16:24 Muž Slav3k [23]
o tom co2, dozvěděl jse mse, že to prej do nově založeného akva nepatří .. co vy na to ?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2011 16:21 Muž vóťa87 [207] - RostlinyRe: Slav3k
Problém víceméně ten samý co se tu řeší dost často...Čerstvě založené akvarium, takže častá výměna vody by mohla pomoci, avšak jestli jde o akvarium v prezentaci, svítíte, nepřidáváte CO2, nehnojíte a ta voda i po namíchání s měkkou bude asi dost tvrdá...Což povede s růstem rostlin ke zvyšování pH, vyčerpání živin a tomu pak odpovídá nárůst zelených řas...Snížení intenzity osvětlení spolu s častou výměnou vody by mohlo pomoci, ale řešení do budoucna to jistě není. ;-)

Edit: Ta kulička Bivoje určitě za řasu nemůže :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2011 16:11 Muž Slav3k [23]
taky si myslím že u mě je spouštěč to, že se mi podařilo dostat napovrch jednu jílovou kuličku :(( a ta začala okamžitě pouštět kopu živin do vody ... budu měnit vodu často a uberu světla i dobu osvitu snad to zabere ...

ještě někdo má zkušenosti radya typy ? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2011 16:01 Muž ondra [168] - ŽivorodkyRe: Designer
Já neodstraňuji vůbec. Myslím, že je to nejlepší opatření proti dalšímu šíření. Sice to nevypadá hezky, ale za týden zmizí a je klid.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2011 13:06 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Slav3k
Co je u noveho akvaria silene moc svetla, je za par mesicu malo. Takze svitit mene je urcite fajn.

S dlouhou vlaknitou rasou valcim dost dlouho, a az ted se zda, po razantni zmene osvetleni, ze to nekam vede. Zmenil jsem barevnou teplotu svetla ze 4100K na 2700K a snizil prikon ze 140W na 77W (vymenil jsem usporky za slabsi). To se ji potvore asi moc nelibi, rozhodne uz nevytahuji kazdou chvili dokonalou urodu teto rasy a leckde se mi zda, ze i bez odstranovani mizi, coz by v ramci stravovacich navyku Parmicek cernopruhych mela, ale drive to nebylo videt, jak moc ji rostlo :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2011 12:32 Muž Slav3k [23]
Zdravím,

mám taky problém se zelenou vláknitou řasou. Mám nově založené akva, takže rostliny ještě nejsou ok. Ted se ten stav o dost zhoršil -> je to na kamenech, štěrku (jen tak kde není stín od rostlin) na rostlinách, na skle :((( tak jsem ted snizil intenzitu osvitu (místo 3 zářivek 13w mám ted jen 2) <akva mám 115L cca ...> snížil jsem průtok filtru a asi budu dávat svítící přestávku, bnebo zkrátím dobu osvitu.

napadá vás ještě nějaké opatření ? :-O

díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 13:57 Žena Yasmine88 [0] Re: leontin
To viem,že dobre radí,kiežby toto napísal hned´,už by som to mala prerobené:P
Ale ne,fakt díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 12:46 Muž leontin [46] - Cichlidy
Marná snaha,Milanko ti dobre radí. :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 12:14 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Yasmine88
Ty si mňa nepochopila, ja som slovo hovadina nepovedal. Tie veci čo som ti doporučil vybrať, to preto, lebo sú to všetko elementy, ktoré neprospievajú rastlinám, teda zvyšujú alkalitu vody. Môžeš urobiť skrýše do akva z kameňov, ale pred tým ich polej octom či nebudú šumieť. Takto sa zisťuje obsah vápenca, keď po poliatí octom šumí nieje vhodný do akva. Ak touto "skúškou" prejdú môžeš z nich spraviť skrýší koľko chceš. Mňa teší naďalej. :-)
App, najprv je ideálné prostredie,biotop,korene, rastlinky, skrýše a ...... potom rybičky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 22:48 Žena Yasmine88 [0] Re: milan666
Si asi nepochopil,nevadí..Ked´ ti niekto povie,vyber im hovadiny z akvárka,máš tam pár rastlín,kt.sa nedarí a nemajú sa kde tie ryby poriadne schovať,tak asi ťa napadne,kam sa schovajú,kým kúpiš koreň,konár,bambus..Tešilo ma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 22:22 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Yasmine88
Kokos, koreň, konár, bambus...........
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 21:54 Žena Yasmine88 [0] Re: katterinecka
No,kúpila som koreň,vyhodím tie ostatné veci a prerobím to,ešte musím zohnať rýchlorastúce rastliny,priniesla som dvoch Ancistrusov,hádam aspoň niečo požerú,nebudem kŕmiť a uvidí sa d´alej...Chcela som ešte Neritinu..Držte palce,nech sa to podarí :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 20:43 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Yasmine88
nejlepší skrýší je přírodní kořen, ale rostliny taky stačí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 20:41 Žena Yasmine88 [0] Re: milan666
A akú skrýšu mám rybám nechať,bratu?:P Či stačia im rastliny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.03.2011 20:15 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Yasmine88
Pokud nejsi nějaký vědecký typ. tak žádné hodnoty neměř, to jsou jen údaje pro zajínmavost. Čím víc na to půjdeš vědecky, tak tím víc zabředneš do sledování všech možných parametrů a vlastní podstata problému ti začne unikat.
Z toho, co se dá o této řase najít víme, že má prakticky shodné nároky jako rostliny takže ty bys měla začít vytvářet v akváriu prostředí s minimem výživných látek a spolehnout se na to, že rostliny přece jen mají větší rezervy než řasa a že se ti podaří umořit řasu dříve, než rostliny. (A navíc mají rostliny na rozdíl od řasy většinou kořenový systém, což je podstatně zvýhodňuje). A jestli budeš mít během toho válečného tažení hodnoty toho či onoho takové či makové, je vedlejší.
Když navíc přidáš do akvária plovoucí ceratopteris nebo ceratophyllum, jak ti radí romat, podstatně a rychle tím tím snížíš obsah dusíkatých látek ve vodě, takže v nádrži nastane o to rychleji hlad.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 19:51 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Yasmine88
Vyber mušle, vyber von tie kamene a tie gýče a potom začni merať. Súhlasím so všetkým čo ti tu radia, pouvažuj ešte počas zábehu nad jelšovými šišticami a dubovými listami. Pohľadaj si v gooogli
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 19:22 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Yasmine88
rostlinky tam přidej v každým případě, pomáhají udržovat stabilní prostředí v akvárku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 19:16 Žena Yasmine88 [0] Re: romant
:)Už chápem:)Rastlinám sa ale nedarilo kvôli svetlu,teraz je svetlo ok a darí sa niečomu inému zas:)Dobre,takže zmeriam hodnotu NO3,pokiaľ bude hodnota NO3 v akvarijnej vode vyššia,mám nadbytok živín,kt.živia riasy?Potom prinesiem rastlinky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 18:39 R Muž romant [27987] Re: Yasmine88
Ale o žádným vyhazování těch rostlin co tam jsou nebyla řeč. Prostě tam některý z těch co jsem psal doplň. Ber to tak, že jedna ze základních pouček říká, při zakládání akva je dobré mít osázených 80% dna rostlinami. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 18:31 Žena Yasmine88 [0] Re: romant
Jasné,je v začiatku,máš pravdu.Ale asi nebude múdre tieto rastliny vyhádzať a kúpiť rýchlorastúce..Či?:)Popozerám si nejaké d´alšie rastliny,vhodné na začiatok,pamätám si,že niekto mi poradil aj Egeriu,začala pekne,ale skončila pod nánosom riasy..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 18:21 R Muž romant [27987] Re: Yasmine88
Když jsem psal o rostlinách tak jsem měl ma mysli třeba tyto:
rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum
rybicky.net/atlasrostlin/ceratopteris_cornuta
rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_repens
rybicky.net/atlasrostlin/hygrophila_polysperma
Ty echináče a anubias jsou sice moc pěkný rostlina, ale jsou vcelku pomalu rostoucí a do začátku akva a to je si třeba přiznat, že to akvárko je v začátku, jsou rozhodně lepčí ty rychlerostoucí, který jsou nápomocny při nastartování akvária do takovýho rytmu aby se mohlo přistoupit k těm pomaleji rostoucím. Já netvrdím, že to co doporučuji, je to jediný správný, ale jsou to prověřený skutečnosti, ke kterým je dobrý minimálně přihlédnout. ;-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [9] ...... 15 16

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 38936x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4109?od=401