Květy akvarijních a jezírkových rostlin
Ahoj, krásný květ
Zajímalo by mě, jakou teplotu máš v akváriu? Mám na mysli, jestli letos už není poněkud pozdě na kvetení.
Starší reakce
Dneska prasklo poupě. Čekal jsem nějaký květ a misto něj mám plno semen. Tímto nabízím i zájemcům v okolí FM
Případně co se semeny?
Nechat tak ony se ujmou nebo vytáhnout a dát na mokrou vatu? Nebo?
Ahoj všem,
no rozhodně byl nečekala, že velká Sagittaria vykvete pod vodou, proto jsem za poslední letošní květenství považovala to minulé, které ještě vyrostlo nad hladinu, ale jak se zdá, tahle rostlina mě prostě umí překvapit
Jinak se celý trs už téměř celý vrátil zpátky do submerzu, nad hladinou už pomalu uvadají poslední emerzní listy.
Starší reakce
Starší reakce
23 23.10.2018 18:13 Angus68 – Ecinodorus 'Janii'
Bylo to 30.9. co kvetl a už je to tady znovu
Jak jsem psal, velice spolehlivá to rostlinka
Starší reakce
Myslím, že máš pravdu.
Děkuji za upřesnění.
Tak podle mě ti kvete sagittarie už podle těch širokých listů ale ta fotka může zkreslovat.
Detail - makro
13.10.2018 cestu si šlahoun najde ať se děje co se děje.
Starší reakce
Dobrý podvečer.
Trs mojí Sagittarie, který z akvária vyrůstá emerzně, "klube" už asi dvanácté květenství. Podle atlasu má druh sklon k emerznímu růstu spíše v letních měsících, léto je ale dávno za námi.
Teplota vody se v akváriu pohybuje mezi 17-21°C, pokojová mezi 19-23°C.
Víte někdo, jak dlouho ještě rostlina pokvete? Přijde mi to už opravdu hodně dlouho, trs kvete nepřetržitě už dva měsíce.
15 30.09.2018 13:05 Angus68 – Echinodorus 'Janii'
Je normální že jedna rostlina barclaya vyhání jedné pupen za druhym? Rostou další dva
Starší reakce
Opět jde do květu
Starší reakce
jj
Jestli maličké, tak něco takového vidím za druhým listem zprava a je to jako šipka, která míří na jedenáctou hodinu. Mám pravdu?
našla jsi květ Ondinea... teď ješte ten druhý květ od Barclaya.... (mírna rada - liliput)
Asi jsem to poupě našla.
Je vlevo nahoře?
Musela jsem se podívat, jak ta rostlina kvete. Když se květ otevírá nad hladinou, musí mít tedy poměrně dlouhou stopku a květ ještě nebude otevřený, takže poupě.
Barclaya a ondinea v květu .... značka -hledej
No jo, tak co mi to tam vlastně roste
? Zítra vyfotím celou skupinku, až budu mít s sebou tablet, mobilem se mi to nedaří otočit ani když to uložím v počítači
Tak Pogostemon octopus to nebude ten má z přeslenu nejméně 4 listy.
Jo, tak to bude Octopus
, ten bych tam omylem dát mohla
Díky za tip
Google obrazky rikaj, ze by to fakt mohl byt pogostemon stellatus. A vypada to, ze by mohl byt i pekne fialovej
A v akva hospode se tahle kytka vyskytovala, tak treba sis donesla kousek, cernyho pasazera
Heteranthera nemá takovéhle zuby na listech. To už mi to víc připomíná Pogostemon stallatus.
0 10.09.2018 11:44 drvi [2940] Tak možná, že to moje nebude Kosokvět, ale já tam nic jinýho (stonkovýho) nesázela
. Je fakt, že takhle to spíš vypadá, jako Lebeda
Třeba mi to někdo znalej určí (třeba Václav
)
Hele, me kosokvet kvetl takhle (je to Heteranthera zosterifolia)... Blbej dotaz - je kosokvetu vic druhu a kazdej kvete jinak? (dubia?). Nebo (aspon to podle fotky mi to pripada) je kvet jinej protoze to mas v emerzu?
Co mi u toho myho prislo srandovni, ze po ponoreni pod vodu se uzavrel, jako kdyz otoci vypinacem, a kdyz vykoukl na hladinu tak to otevreni bylo taky rychly, necekala jsem to, prekvapilo me to, a prislo mi to kouzelny.
kvitek cabomba caroliniana - nevim jak je to mozne, ze v ty dzungli to vykvetlo, a ze jsem si toho vubec vsimla.
Tahle rostlina ji má...(ta druhá ji neměla)...tak snad to utáhne. Dík.
Zkus mu vrazit jílovou kuličku ke kořenům, možná to pomůže.
EDIT - přidal jsem jednu nekvalitní fotku
Leni, moc šancí tomu nedávám...on už jednou šlahounovatěl (teda druhá rostlina ve třicítce) a šlahoun měl pár měsíců tak 5 cm a pak se to celý rozpadlo. Ale potěšilo by mě, kdyby se s tímhle aspoň něco dělo, o tom žádná.
Zatím je pěknej.
Když to neshnilo ani u mě, tak si myslím, že u tebe to nehrozí! Ale je fakt, že já si toho všimla, když měl šlahoun cca 15cm. Ale pak to taky vypadalo, že dál už nepůjde a po pár týdnech zase začal růst.
Zatím na to nevypadá, někdy se stane že zarazí protože začne růst další. To že by shnil se mě ještě nestalo.
Vašku, já ty vaše megašlahouny právě znám, takovej by mě nepřekvapil...tenhle asi uhnije jako ten první (taky nebyl delší). Jen by mě zajímalo, kdo máte stejný echináč, jestli to je tímhle kultivarem nebo je to jen mými podmínkami v akvárku.
Přidat reakci
1 ...... [18] ...... 39
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 82761x