Květy akvarijních a jezírkových rostlin
Ten samý květ dnes.
Tje to kvet
Budu. Neočekávám úspěch, ale budu.
Budeš dokumentovat vývoj semenáčků?
Další květ
.
P.S. Začíná mi růst další květní stvol ...
Starší reakce
5 20.03.2018 19:10 PetrO [763] To: martmart
Také se mě snaží..
Jen jsem nevěděl jestli květ nebo z toho z toho bude list
Druhý květ. Třetí na cestě. Rok od založení akvária.
Starší reakce
Pokaždý udělá alespoň trochu radost
Starší reakce
Jedna makro
Aha. Díky lidi za odpovědi. Poslední dobou se v mém akváriu dějí skokové změny hlavně u rostlin tak hledám odpovědi a tady jsou velmi ochotní rádci.
To vypadá jen na odnož.
Ahoj mám sice spongii, ale tohle je spíš odnož.
Když mi kvetla spongia vypadalo to jinak. Ostatně taky jsem sem dával fotku
.
Ahoj. Mám dotaz nevíte zda na fotu je začínající květ ?
Už to začalo
Takže časem bude chtít přihnojovat?
Zbláznil se mi anubias a leze z akvária. Dneska jsem si všiml, že by i mohl kvést ?!?
To je dost různé, většinou se jedná o křížence a dělat to nemusí nebo vydrží pár let a pak si dají pauzu. V dobrých podmínkách kvetou dost často ale klidně se ti může stát že když takové podmínky nemají jen vyčerpají zásoby živin z hlízy a chcípnou.
Ahoj snad ti odpoví někdo zkušenější mě v akváriu zatím nic nekvetlo tak je pro mě každá změna něco nového.
Ahoj, jen sem se chtěl zeptat, potom co aponogeton(jakýkoliv) odkvete, tak se stáhne zpátky do cibulky?
Ahoj já pridávám do vodního sloupce tekutou verzi PMDD kuličky jsem ještě nevyzkoušel asi bude rozdíl jen v dodávání živin a ve způsobu aplikace . Složky v kuličce obsahují asi stejné prvky jako tekutá verze.
Mi když kvetl aponogeton madagascariensis, tak jsem šoupl pod něho pmdd jílovou kuličku
pmdd-hnojivo.cz/… Aponogeton crispus zvedl šlahoun nad hladinu. Ovšem celá rostlina začíná znatelně chřadnout. Doufám že je to normální nechci přijít o krásnou dominantu akvária. Velká část listů je žlutá až bezbarvá při dotyku se rozpadnou celá tato změna přišla přes noc . Snad je to jen nějaké oslabení rostliny když jde do květu. Žádné zkušenosti zatím s květy nemám tak snad poradite. Díky. Podmínky v akváriu se nijak nezměnily.
Nenech jí utéct, drž šlahoun pod hladinou.
Jeste chvilku a utece mi z akva. Ve 120l bude tesno.
To hádat nebudu ale jestli se mu bude dařit tak odhaduji že mu to akvárium bude těsné.
Bleheráč?
6 28.02.2018 21:07 Pekos Zdravim. Nevim presne co je to za rostlinu ale zacala kvest.
Možná začínáme kvést , ale v mém AQ sotva
Starší reakce
vaaclav napsal: Tak zažil jsem oba případy ale květ byl jen u emerzu.
Ja oba pripady v sub
Fakt? No vida, tak jsem zase chytřejší.
Ona ale nekvetla, to bych nepřehlídla.
Jj
Iri to je otevřenej semenáček květ vypadá jinak...květ je to co poslal Vaaclav a po květu někdy vyrazí semenáček
...
Kvetou aniž by vyháněly emerzní listy? U mě to vždycky zkoušely naopak...
Pokud se dostane nad hladinu tak z toho bude květ.
Dobrej,to není květ ale semeník.
Sagittaria platyphylla jde do květu
Starší reakce
Taky jsem nic podobného nikde nenašla. Až jsem si říkala, jestli to k té kryptě vůbec patří.
Já viděl pod vodou kvést kryptokoryn hodně, ale tohle jsme nikdy neviděl, ani v žádné knížce nebo na webu. Zvláštní to je.
Díky za vysvětlení, taky mi ten květ přišel podivný. Zvláštní je, že ve stejném akváriu mi občas kvetou i jiné kryptokoryny, a ty mají toulce mají. Tak proč tahle nemá, to je záhada.
Ten květ kryptokoryny není natahovací a pokud má kytka dobré podmínky a je nasazená v hlubší vodě, tak vykvete takhle.
Tak kryptokoryny kvetou většinou nad vodou, tohle ale také vidím prvně.
Je to nějaká vývojová vada nebo to někdo sežral?
Přidat reakci
1 ...... [23] ...... 39
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 82761x