Já jí měl v akváriu roky a nekvetla takže 8 měsíců nic není. Až když jsem ji dal na sluníčko šla do emerzu a začala pořádně kvést.

Tak už rozkvetl, mám z toho vážně radost. Můj první květ v akváriu. A co mě těší ještě více je to, že další 2 Anubiasi pokvetou taky 
Nový pokrok v kvetení 

Mám velkou radost z kvetoucí Sagittarie 

Bílý květ echinodoru 'Frans Stoffels'. Modré květenství od Pontederia cordata a žlutý květ u Heteranthera - Zosterella dubia. Vše foceno 26.7.2018.
Sagittaria platyphylla (nebo graminea) je v očekávání květenství
První květ v mém velkém akváriu. Mám z něj velkou radost. Říkám si, že všechna ta práce za to stála
Žlutý květ od Zosterella dubia. Jsou tam vidět i listy vyrůstající nad hladinu z pod plovoucího Ricciocarpus natans . Zosterella je i ve vodě, vníž je ta plastová nádrž umístěna proti přehřívání, kde i tak stoupá teplota vody za slunečna na hodnotu přes plus třicet stupňů, ale tam byly momentálně květy, již zaschlé.

Finále nebude.Rastlina je cez 50cm na výšku a pre krycie sklo sa nad vodu dostali asi 4 listy.Ostatné rastie pod vodou resp.sklom.Z tohto budú nové rastlinky.Dve už mám v emerze na parapete.Niektoré takéto von sa tlačiace výhonky opäť zanáram ku dnu.
U mě je to sezonní rostlina přes zimu kdy na chodbě klesne teplota tak zůstane jen ve vodě a tohle je od jara do podzimu. Nad akváriem to rostlo tak rychle že jsem to vyhodil.
Ano, právě tuhle fotku jsem už obdivovala
Omlouvám se, že to dávám zvlášť, už mi to nešlo přidat k původnímu příspěvku.
Nerad bych zaplevelil tohle vlákno, ale po odkvětu prvního se objevuje druhý, ale o patro výš. Jen se chci podělit o tu maličkost, která možná nebude dlouho k vidění 

Rooozvijej se poupaaatkooo...
Tak jsem měl nejvíce od jednoho druhu tak maximálně najednou 7 květů letos 12 začal jsem totiž přidávat dolomitický vápenec podle rady pana Hořánka.
Leni ahoj, můj mech 'v záloze' netrousí, rovnou klíčí, ale nad vodou...je zavřenej v krabici na okně. Přišla jsem na to náhodou. Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 85709x