Přihlásit se RYBICKY.NET »

Květy akvarijních a jezírkových rostlin

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny  

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 21 Přejít na další stránku   1  
Květy akvarijních a jezírkových rostlin
 Reagovat na tento příspěvek 34  - Angus68 – Echinodorus 'Janii'
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak nám kvete znovu a po pár týdnech bude i několik mladých rostlin. Má dva šlahouny ;-)

Reagovat na tento příspěvek 27  - Kaira – Cryptocoryne Broad Leaf
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: zelenakapusta
Rostla nad hladinou cca. 2 až 3 týdny. Nebyl čas na prostřih. Venku mám i Nesaeu, různé mokřanky, ludwigie , dám jim čas třeba, taky vykvetou :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: jamajcan
Krásný kvítek :-)
Taky mi nedávno Bacopa vyrostla nad hladinu a tajně doufám v podobnou krásu :-)

Jak dlouho u vás rostla nad hladinou než začala kvést?
 Reagovat na tento příspěvek 22  - jamajcan – Bacopa amplexicaulis
Fotka k příspěvku :-)

Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: zelenakapusta
Fotka k příspěvku Já počkal až stvol celý odkvetl a pak ho ustřihl. Na hnití v akváriu je to moc velké. :-)

Reagovat na tento příspěvek 7  - R vaclav Re: drvi
www.google.cz/… Lobelia cardinalis 'Queen Victoria' :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - zelenakapusta Re: vaaclav
Fotka k příspěvku Jde mi o tři už uvadlá květenství Sagittarie.

Reagovat na tento příspěvek 14  - drvi
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Taky jedna jezirková, akorat, že nevím, jak se ta rostlina jmenuje stydim

Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta – Květy rostlin
Ahoj všem,

když už je květenství uvadlé, je třeba ho odstranit nebo je lepší ať jde všechno podle přírody?
 Reagovat na tento příspěvek 15  - R vaclav
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Trochu venkovních květů. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - zelenakapusta Re: Planorbella
Kvete mi poprvé a je to od založení, takže ani ne po pěti měsících v akváriu.
 Reagovat na tento příspěvek 8  - R vaclav Re: Planorbella
Fotka k příspěvku Já jí měl v akváriu roky a nekvetla takže 8 měsíců nic není. Až když jsem ji dal na sluníčko šla do emerzu a začala pořádně kvést.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Planorbella Re: zelenakapusta
Mě ještě sagittaria nekvetla :-O a to jí mám už osm měsíců a tak mám otázku za jak dlouho vám kvete pokud vám kvete opakovaně? Já jsem ji kupoval jako docela velkou takže
jsem očekávání a těším se :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HarvyM Re: GlobalRadar
Mě také roste a kvete pod vodou. Fotil jsem ho když se dopouštěla voda smich
 Reagovat na tento příspěvek 11  - GlobalRadar – Anubias kvitnuci pod vodou
Fotka k příspěvku Tiez mi vykvitol Anubias, zaujimave, ze pod vodou.

Reagovat na tento příspěvek 16  - HarvyM Re: HarvyM - První květ
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak už rozkvetl, mám z toho vážně radost. Můj první květ v akváriu. A co mě těší ještě více je to, že další 2 Anubiasi pokvetou taky potlesk

Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: zelenakapusta
Myslím si že postupně vykvetou všechny, ale v určitém časovém rozmezí. Aby kvetlo naráz celé květenství, to by bylo kontraproduktivní, protože pokud by to kytka udělala v přírodě a do tohoto časového intervalu by přišly deště, mohlo by se stát, že by hmyz ani jeden květ neopýlil a rostlina by v tom roce přišla o produkci semen.
 Reagovat na tento příspěvek 16  - zelenakapusta – Kvetení
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nový pokrok v kvetení :-)
Zároveň mám otázku na pěstitele Sagittarie.
Evidentně je to rychle rostoucí druh, ale stihnou se otevřít všechna poupátka tak, aby kvetlo celé květenství?

Reagovat na tento příspěvek 21  - zelenakapusta – Kvetení
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Mám velkou radost z kvetoucí Sagittarie hop
Jestli se nemýlím, objeví se ještě alespoň jeden květní stvol.
Je to pro mě skutečně velká událost hop

Reagovat na tento příspěvek 29  - 0
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Bílý květ echinodoru 'Frans Stoffels'. Modré květenství od Pontederia cordata a žlutý květ u Heteranthera - Zosterella dubia. Vše foceno 26.7.2018.

Reagovat na tento příspěvek 12  - zelenakapusta – Schyluje se ke kvetení
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Sagittaria platyphylla (nebo graminea) je v očekávání květenství hop
Foto 1: Květní stvol
Foto 2: Vrcholek nad vodou

Podle toho, jak šíleně rychle rostou emerzní listy, předpokládám, že i květenství nabere podobné tempo :-)

Reagovat na tento příspěvek 12  - HarvyM – První květ
Fotka k příspěvku První květ v mém velkém akváriu. Mám z něj velkou radost. Říkám si, že všechna ta práce za to stála :-) až rozkvete, tak ho sem přidám.

Reagovat na tento příspěvek 25  - 0
Fotka k příspěvku Žlutý květ od Zosterella dubia. Jsou tam vidět i listy vyrůstající nad hladinu z pod plovoucího Ricciocarpus natans . Zosterella je i ve vodě, vníž je ta plastová nádrž umístěna proti přehřívání, kde i tak stoupá teplota vody za slunečna na hodnotu přes plus třicet stupňů, ale tam byly momentálně květy, již zaschlé.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 6  - MartyK – Echinodorus
Fotka k příspěvku Jak tak koukám, nejspíš mi pokvete Echinodorus bleheri :-) Uvidíme, co se z toho vyklube.

Reagovat na tento příspěvek 2  - -Re: Pepan
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Finále nebude.Rastlina je cez 50cm na výšku a pre krycie sklo sa nad vodu dostali asi 4 listy.Ostatné rastie pod vodou resp.sklom.Z tohto budú nové rastlinky.Dve už mám v emerze na parapete.Niektoré takéto von sa tlačiace výhonky opäť zanáram ku dnu.
Prvá fotka - rastlina prerastajúca cez medzeru.
Druhá fotka - zhora,opálená po krajoch od T5 trubíc.
Tretia fotka - zanorená mladá rastlina.
Štvrtá fotka - matečná rastlina pod vodou
Mám tam jednu špeciálku,tak sa dopredu ospravedlňujem za fotky.Aj napriek menšej úprave v PC,to pri takom osvetlení nemá až takreálne podanie farieb.
EDIT- Už mi prebehlo hlavou,že by som dal kryt preč a poriešil iné osvetlenie.No to je zatiaľ hudbou budúcnosti.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: Prašan
Ukážeš i finále? potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 12  - -
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: vaaclav
Za tu Tvoji poslední větu Tě teď Vaaclave budou někteří lidi nenávidět. Co oni by za to dali? :-D
 Reagovat na tento příspěvek 14  - R vaclav Re: JirkaŠčobák
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku U mě je to sezonní rostlina přes zimu kdy na chodbě klesne teplota tak zůstane jen ve vodě a tohle je od jara do podzimu. Nad akváriem to rostlo tak rychle že jsem to vyhodil. :-)

Reagovat na tento příspěvek 1  - JirkaŠčobák Re: vaaclav
Obdiv. Zajímalo by mě, jak dlouho potrvá, než se to rozroste takhle. Tipuju dva, tři roky.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - zelenakapusta Re: vaaclav
Fotka k příspěvku Ano, právě tuhle fotku jsem už obdivovala :-)
Snažím se si Hydrocotyle leucocephala namnožit, je to nesmírně dekorativní rostlina a převislých pokojovek moc nemám :-)

Z akvária mám jenom dva šlahouny, ten původní už uvadl. Na fotce mám v truhlíku taky několik rostlinek, ale je jich ještě málo na to, abych je nechala převisat, tak je nechávám plazit po substrátu a oni zakořeňují a větví se :-)
Tu krabičku tam mám, aby mi tam jeden šlahoun zakořenil. Až se uchytí, oddělím ho od mateřské rostliny.

Reagovat na tento příspěvek 1  - Pepan Re: zelenakapusta
Mi kvetl jednou asi před dvěma roky. Rostl v Pravé Šedesátce a přes Levou Šedesátku se začal plazit až manželce do postele. Dostal jsme vynadáno, že nechce mít mezi duchnami bejlí, tak jsem ho omezil. A asi moc, protože zatím stagnuje.
 Reagovat na tento příspěvek 11  - R vaclav Re: zelenakapusta
Fotka k příspěvku Bude jich víc. :-)

Reagovat na tento příspěvek 16  - zelenakapusta – Hydrocotyle leucocephala
Fotka k příspěvku Omlouvám se, že to dávám zvlášť, už mi to nešlo přidat k původnímu příspěvku.

Poupátka se už otevírají :-)

Reagovat na tento příspěvek 12  - zelenakapusta – Hydrocotyle leucocephala
Fotka k příspěvku Na šlahounu vyrůstající z akvária se objevila poupátka hop

Reagovat na tento příspěvek 24  - Pupack – Anubias Nana II
Fotka k příspěvku omlouvám se a ještě jedna noční :-D

Reagovat na tento příspěvek 18  - Pupack – Anubias Nana
Fotka k příspěvku První květ hop

Reagovat na tento příspěvek 25  - Angus68 – Hygrophila pinnatifida
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nerad bych zaplevelil tohle vlákno, ale po odkvětu prvního se objevuje druhý, ale o patro výš. Jen se chci podělit o tu maličkost, která možná nebude dlouho k vidění hmm :-)

Reagovat na tento příspěvek 21  - Afropithecus – Kalatka kadeřavá
Fotka k příspěvku Krásný pohled . :)

Reagovat na tento příspěvek 24  - Bella – Barclaya
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Rooozvijej se poupaaatkooo...

(blbej dotaz - je mozny, ze toto nezne poupatko umi vybuchnout a zas...pinit akvarko jakousi belavou cuckoidni hmotou? jsem si prvne myslela, ze mi na hladine plavou ostatky platy...)

Reagovat na tento příspěvek 23  - R vaclav Re: PaDa
Fotka k příspěvku Tak jsem měl nejvíce od jednoho druhu tak maximálně najednou 7 květů letos 12 začal jsem totiž přidávat dolomitický vápenec podle rady pana Hořánka. :-)

Reagovat na tento příspěvek 12  - tramtra Re: Eillen
Fotka k příspěvku Leni ahoj, můj mech 'v záloze' netrousí, rovnou klíčí, ale nad vodou...je zavřenej v krabici na okně. Přišla jsem na to náhodou. :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: PaDa
Nevím Pájo jak je máš dlouho, ale nám kvetly až po třech letech růstu hmm ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa Re: Pepan
Živin jsem k nim nacpal hodně a na sluníčku jsou od rána do večera palec
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Pepan Re: PaDa
Velké rostliny s minimem živin. Je třeba udělat probírku, většinu trsu vyházet a zasadit jenom jednu malou rostlinu a pohnojit ji. Případně další vada - jezírko ve stínu pod stromy. I to je dost často příčina nekvetení. Kytka sice přirůstá parádně, ale nekvete.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa Re: Pepan
Všechno, co zasadíš sám, je neobyčejné ano :-D
A čím to je, když nekvetou?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Eillen Re: Pepan
Vzhledem k tomu, že doma máme skoro až pořadník na wc, neb nás chytla střevní chřipka, nedivím se vlastně ničemu. Nám tu trousí celá domácnost :-D
Ale pod vodou jsem žádný mech takhle neviděla, proto mi to překvapilo. Ale hezky se na to kouká.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: Eillen
A proč by nemohla kytka trousit pod vodou? :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eillen Re: Pepan
Dobře, tak výtrusnice... Jen mi překvapilo, že se to objevilo pod vodou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [21] ...... 40 41

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 85709x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4023?od=1001