Květy akvarijních a jezírkových rostlin

Další poupě už nad hladinou.
Prašan napsal: Taký anubias v emerze potreuje 70-80 a viac %.Listy inak uschnú,aj keď má stály prísun vody ku koreňom.
Potvrzuju. Listy anubiasu sice vydrží měsíce, ale schnou od špiček.
Máš to super, dokonce kytky i na záclonách. Milovník přírody se prostě v Tobě nezapře.

OT:
Prašan napsal: Taký anubias v emerze potreuje 70-80 a viac %.Listy inak uschnú,aj keď má stály prísun vody ku koreňom.
Záleží, co to je za druh a jak je pěstovaný. Známý kdysi pěstoval A. undulata v keramzitu na parapetu jako hydroponickou pokojovku. Je fakt že přírůstky ta kytka i na Anubias měla minimální, ale rostla. Na druhé straně vím, že třeba kryptošky by takhle určitě pěstovat nešly.
Taký anubias v emerze potreuje 70-80 a viac %.Listy inak uschnú,aj keď má stály prísun vody ku koreňom.
Procento vzdušné vlhkosti záleží na mnoha okolnostech. Zda jsou akvária krytá, jak je vysoká teplota v pokoji, jaký je pohyb vzduchu, zda je voda v akváriích v pohybu. Na Jirku sice nemám, ale akvárek mám taky celkem dost, leč protože se u nás pořád větrá, nemáme nikdo žábry.
Já ti nevím

Zkoušel sem jednu i na stěně (vermouth) a že by se jí dařilo, to tedy né. A že to i několikrát deně sprchuju

Šla zpátky do vody, a zase je pěkná

Mám taky cihlu, 26 akvárií a nano na 71 metrech čtverečných a vlhkost není nijak vysoká. Emerzní rostliny očekávají vyšší.
Tak to nevím Jirko, ale v místnosti se třema akváriama a ve zděným domě, se mi tomu věřit moc nechce

Možná příliš nízká vlhkost vzduchu.
Měl jsem to stejný

U blue light bylo poupě nad hladinou týden a ani se neotevřel. Zhnědnul a opadl. Pod hladinou mi kvetou docela běžně. Tak nevím, ikdyž jsem nějaký videjka taky skouknul

Prašan napsal: Väčšina rastlín Bucehalandra vôbec nerastie pod vodou,sú často na brehoch a tam sporadicky zaplavované.
Viděl jsem videa z lokalit a musím souhlasit.

Jeden se mi (ne)otevírá už týden, jiný je druhý den. Na stejné rostlině...
Väčšina rastlín Bucehalandra vôbec nerastie pod vodou,sú často na brehoch a tam sporadicky zaplavované.
Tak to je poněkud prekérka, protože k hladině to má ještě cirka 20 cm.
Nikdy to takto nesledujem ale asi 1-2 dni.Niektoré sa neotvoria vôbec,čo je bežné pri zaplavených rastlinách.Normálne sa kvety otvárajú najčastejšie nad vodou.
Díky za reakci, ale i když nechci být neomalená, tak na to jsem se fakt neptala.
Když už vám kvete pořád, tak jak dlouho tedy trvá než se květ otevře?
Bucephalandra mi kvitne takmer nonstop.
Mně se chystá kvést Bucephalandra sp.'Green Wavy'. Abych byla upřímná, už se nemůžu dočkat, ale zatím se jenom prodlužuje stopka u poupátka a žádný náznak toho, že by se kvítek chtěl rozevřít.
Jak dlouho může trvat než se kvítek otevře?
Jenom klidně provokuj. Aspoň budou mít další lidi inspiraci.

I u mě. Ten zelený je odkvetlý dříve.

Starší reakce
Běžně jak komu

Anubias běžně kvete i pod vodou.

Pokud se poupě nedostane nad hladinu tak se asi květu nedočkáš.
Ahoj. Mám otázku. Jak asi dlouho trvá než se otevře poupě Anubiasu. Stav v mém akváriu se nemění již několik dnů viz příspěvek níže ( 15.4.2018 ) Děkuji za odpověď.

Na okně v bažině pro šneky zrovna kvete Voďankovec...květ je jak z jiné planety.

A rovnou tři

Nic to ale nemění na faktu, že se o ni dobře staráš.
Jak jsem si prohlédl odkaz . Máš pravdu zcela odlišná rostlinka. Zkrátka jsem si pořídil jeden z rodinky Anubiasů

Tak velký znalec nejsem . Anubias mám v akváriu pár měsíců a název jsem opsal z etikety na rostlince. Možná máš pravdu . Hlavně že bude květ. Jinak díky za upozornění.
Tohle podle mě není A. barteri Coffeefolia. Ten má jinak tvarované listy.

Zatím jinou fotku v mobilu nemám. Snad bude stačit.
11 15.04.2018 21:27
Eillen [645] 
Já si hlídám anubias. A teď koukám, že tam pojede i druhý květ. Na dalším to taky vypadá, že by se mohlo zadařit. A bucka ze srazu o květ zatím nepřišla. Tak uvidíme...
Snažila jsem se to nazoomovat. Proto to vypadá trošku rozostřené...
Mohl bych vidět celkový pohled na list?

Tak jsem v očekávání

Přidat reakci
1 ...... [22] ...... 39 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 83695x