Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Květy akvarijních a jezírkových rostlin

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny  

Přejít na předchozí stránku 32 Přejít na další stránku   1  
Květy akvarijních a jezírkových rostlin
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2014 19:05 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: ivaha
Bucephalandry = nejčastěji a nejochotněji kvetoucí rostliny, s jakými jsem se dosud v akvaristice setkal. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.06.2014 14:04 Muž Aforte [570]
Fotka k příspěvku Ech. cordifolius č.2

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   29.06.2014 14:04 Muž Aforte [570]
Fotka k příspěvku Ech. cordifolius č.1

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.06.2014 12:40 Muž olivis [32] – Eleocharis sp. 'Xingu'
Fotka k příspěvku všiml jsem si pár drobných kvítečků na koncích rostlin Eleocharis sp. 'Xingu'

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2014 11:16 Muž Aforte [570] Re: ivaha
Vážně? Já mám úplně totožnou a kupoval jsem jí pod názvem B. silver powder stydim :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2014 11:15 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: Aforte
Je to B. lagoon.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2014 09:11 Muž Aforte [570] Re: ivaha
Paráda. Co je to za bucephalandru? Je to silver powder? palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   28.06.2014 23:44 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostliny
Fotka k příspěvku Poupátko :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.06.2014 21:18 Muž Aforte [570]
Fotka k příspěvku Bacopa monnieri palec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2014 19:29 Muž souky [617] - RostlinyRe: Lenka
i pod
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2014 19:09 Lenka – Květ
Ahojka mám otázku květy rostlin vždy kvetou nad vodou ?? :-) nebo i pod vodou ?? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   18.06.2014 15:29 Muž Aforte [570]
Fotka k příspěvku Ještě jednou Echinodorus amazonicus. Další květ - lépe vyfocený.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 14   15.06.2014 13:03 Muž Aforte [570]
Fotka k příspěvku Bacopa monnieri

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   15.06.2014 13:02 Muž Aforte [570]
Fotka k příspěvku Lepší foto:
echinodorus amazonicus

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   14.06.2014 15:02 Muž Aforte [570]
Fotka k příspěvku Echinodorus amazonicus

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2014 08:48 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: polarniliska
Kdyz jsem ho jednou nechala at si dela co chce byl to metr :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2014 07:17 Muž polarniliska [2]
Ahoj, kvete mi Echinodorus ozelot. Nevíte někdo jak může být dlouhý ten šlahoun s květem? Mě přijde, že se to nechce zastavit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   10.06.2014 21:32 Žena Turbínka [2558]
Fotka k příspěvku Sagittaria subulata :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2014 09:25 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Bella+ vaaclav
Ja se snad pro dalsi kousek E. Regine Hildebrandt rozbehnu, abych Vam udelal radost, tedy pokud zrovna bude :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2014 20:58 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: vaaclav
Tyhle ty vyjmenovany prave nemam, ale chtela bych se k nim vyhledove dostat :-) jakmile to bude mozne podelim se, ale bude to na dlouho...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2014 19:02 Muž Aforte [570] Re: Arnold
Tohle je v emerzu. V submerzu žádný echinodorus nemám. Ale musím říct jednu věc. Koupil jsem cordifolius i amazonicus. V obou košíkách byly dva kusy. Jeden jsem dal do emerzátka, které je zakryté a druhý jsem dal do květináče, který je na oknu. V květináči se jen drží a skoro nerostou. V emerzátku jim rostou stále nové listy + jeden teď začal vyhánět květní stvol viz. foto. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2014 19:00 Arnold Re: Aforte
juuu kéž kdyby mi kvetli taky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.06.2014 18:46 Muž Aforte [570]
Fotka k příspěvku Až teď jsem si všiml, že mi nejspíš začal kvést echinodorus amazonicus palec

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2014 18:33 Arnold Re: Aforte
jooj děkuju já myslel že nekvete že je jen jako paráda :) tak mooc děkuju :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2014 18:31 Muž Aforte [570] Re: Arnold
Ano kvete.

např. viz odkaz: www.google.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2014 18:27 Arnold – Květ
Ahoj nevíte jestli kvete Egeria najas nebo Egerija densa ??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2014 18:06 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Bella
deep purple, red devil, aflame, lothario, rote mamba, roter leopard, spidernet, red diamond, rainer`s kitty, regine hildebrandt, reni, sankt elmsfeuer, barthii, loriot. Mino red devil a barthii což je zřejmě 'Beauty Red' jsem žádný z tvého výběru ještě neměl. Tak si na mě vzpomeň až budeš mít prcky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   31.05.2014 21:47 Muž bahno71 [287] - Rostliny – bucess
Fotka k příspěvku květ Bucephalandra motleyana

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   31.05.2014 21:05 Muž MonterMonty [2431] - Amerika – Echinodorus 'Altlandsberg'
Fotka k příspěvku Echinodorus 'Altlandsberg'

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.05.2014 13:27 Muž Aforte [570] Re: Aforte

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   31.05.2014 09:33 Muž Aforte [570]

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2014 14:22 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: dudak
uz ani nevim co jsem mela dnes k obedu :-) mam pamet akvarijji rybky - kratkou :-)
ale ted jsem si vzpomnela, ze jsme se bavili o moooc drahych kytkach, tak uz jsem si to spojila...
nabidka pomoci s polstinou plati
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2014 14:05 Muž dudak [1893] Re: Bella
nějak ti neslouží paměť, ve středu jsem se s tebou a Jájou o nich bavili, dokonce jsi mi nabízela překládat z polštiny maily - mimochodem je mám od toho pána jehož link si uveřejnila (Vasteq - Tomasz Wastowski). na flickru má fotek ještě víc www.flickr.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2014 13:56 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: Sid
Nedivim se ti:

www.aquaticplantcentral.com/…

modry akvaristicky kyti :-) ze bych prehodnotila svuj dlouhodoby zamer - akvarium s cervenymi rostlinami a jediny zeleny soliter, na cervenou a jeden modry soliter :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.05.2014 13:42 Muž bahno71 [287] - RostlinyRe: Sid
myslím,že časem se řady milovníků Bucess rozrostou ;-) :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2014 11:28 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Bella
Bucephalandra. (Asi jsem se do těchhle kytek zamiloval... stydim :-D )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2014 11:02 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Bella
OT: No tak ted je Ti tak dvacet (kdybych potreboval nejakou rostlinu, ono se mi to bude hodit), za 70let... ale jo, zensky se dozivaji vic smich .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2014 10:40 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: Sid
Bucefalan-neconeco... Co to je? Je to akvarijni? Ptam se googla, ze bych si rozsirila obzory, ale asi to pisu blbe... jak je to cesky nebo latinsky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2014 10:24 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: Sid
Neco uz jsem schopna sama skorigovat, ale kdyz si kupuju neco novyho, co jsem jeste nemela, navic v emerzu... V akvaristice uz jsem ale dlouho nebyla :-) Davam tomu tak 50-70 let, pak se v tom zacnu vyznavat :-) ale to uz mi asi pujde do kopru pamet :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2014 08:23 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Bella
Tak nějak to bylo myšleno. :-) "Co prodavač, to název". :)
Aktuálně to pozoruji u bucefalander - už jich mám podle názvu 32 variet, podle "oka" max. 10... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   29.05.2014 20:35 Muž Cheron [89]
Fotka k příspěvku Lindernia rotundifolia - kvitne dosť "aktívne" :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2014 23:13 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: vaaclav
ad Vaclav: To neni mozny! Co nemas? Jestli to mam a namnozim, tak dam :-)

Jestli nahodu nemyslis ten soupis "wish list"? Tak to je "seznam pro Jeziska", co jeste nemam a rada bych, neb to jsou ne-zeleny echace. Nejaky jsem videla v botance ve Wroclavi. Nejaky na webu v nemeckych e-shopech. Neco zajimaveho by se urcite naslo i na ruskych strankach, ale v praci mame vykonny protivirovy aj. programy, a ruske stranky mi to povetsinou blokuje. Asi by to bylo mozny nejak zasilkove dotahnout z Nemecka, ale nemecky nespracham a stejne nemam misto. Nemam misto. Nemam misto.

ad Sid: jak mi kdo proda nebo daruje, tak tomu rikam :-) ze v tom maji obcas prodejci gulas, s tim nic nenadelam, takovy odbornik nejsem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2014 18:21 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Sid
Přes echinodory to není žádný amatér, takže pochybuji. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2014 17:58 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: vaaclav
A nemůže to být tím, že má Bella stejné echinodory, jaké prošly rukama i tobě, jen jim dala jiná jména?! :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2014 17:37 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Bella
Máš spoustu echináčů které jsem ještě neměl, jak je to možný. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2014 08:15 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: Designer
No, on uz je e. Isabella :-) nebo tak nejak... Ten jsem nemela, ani po nem nepasu, je zeleny (jedu spis po barevnejch formach, abych si to trochu omezila)

Cv Leoparda jsem jeste nemela, klidne ho zkusim, dik. Mela jsem cosi, cemu jsem rikala podvratak, neb jsem to koupila v akvaristice jako e. sp., prislo mi to jako krizenec Ozelot Green - bo mlady listy mely naznak tecek, s cimsi malym, nebot to bylo nezvykle, na echac, vzrustove kulturni - male. Rozmnozoval se mi moc pekne slahouny, pak jsem ho darovala. Dodatecne me napadlo, ze by to mohl byt leopard, takze to pak porovnam.

Z oddenku uz jsem dostala e. Ozelot Green (ten mi ale krome toho i slahounil jak Stachanovec), a e. Beauty Red (ten mi neslahounil). Premyslim, ze bych zoddenkovala toho Horemanaka, ale nevim, jak musi byt ten oddenek velky aby to melo cenu, zatim tomu jeste nechavam cas, aby byl oddenek delsi...

Tady je muj echinodorovy "wish list": deep purple, red devil, aflame, lothario, rote mamba, roter leopard, spidernet, red diamond, rainer`s kitty, regine hildebrandt, reni, sankt elmsfeuer, barthii, loriot.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 16:56 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Bella
Echinodorus 'Bella', to zni dobre ;-) .

A jeste jsi zapomela, ze kdyz nechce kvest, ufiknes kus oddenku... vyblbnout se fakt da.
Ovsem absence rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_cv_leopard ve Tvem akvariu... chces? smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 16:19 Žena Bella [1047] - RostlinyRe: Designer
Nene, dik :-) uz jsem to stahla pod vodu. Nad vodou se jim uz zacinaly kroutit listy, prislo mi, ze to sesycha, tak jsem to nechtela trapit. Jakmile to bylo pod vodou behem 1-2 dnu se rychle udelaly pekne korinky. Cca po tydnu jsem to rozkouskovala na jednotlive rostlinky. Jestli budou v darovatelne kondici tak budu rozdavat na pristim srazu :-)

Kazdopadne, az mi zas nejakej zaslahouni, zkusim to zas protahnout ven, chtela bych totiz videt i jine kvetouci echace... Chysta se Medour, ten je ale (nastesti) pomalej. Cosi mi konecne kutil i e. Red Flame, ale tomu jsem to tipla, ten slahoun mi prisel chciplatej. Maly Princ a Fantasy Color mi delaj dcerinny rostliny co rostou primo u matecni rostliny - jestli budou v darovatelny velikosti tak je donesu na dalsi sraz. Bambi zatim mlci a nemnozi se. Special Red od PaDy asi udela rostlinku, cosi nevyrazneho se mu klube z boku a na slahoun to nevypada. Taky furt cekam na Hot Pepper, zatim se k mnozeni nema, tak nevim co umi. A Horemanii Red, o tom jsem cetla, ze je na mnozeni tezkej. Scarlet Snake od tebe mam prilis kratce, u toho taky nevim co mam cekat za mnozeni.

Me se libi jak se s tema echacema clovek vyblbne. Slahoun nad vodu, pod vodu, rostlina nad vodu, pod vodu... A tolik druhu jich je... A akvarko jen jedno... a male :-) A treba za dalsich 10 let, pokud mi jich vykvete najednou vic druhu, to vzajemne steteckem polochtat... Seminka jsem zatim nezkousela, nic o tom nevim. Asi to bude vyzadovat vic crcani, na coz nemam, a kdyz se to mnozi samo, proc si ztezovat zivot... Ale az nebudu vedet co roupama... treba v duchodu, pokud se doziju...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 15:44 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Bella
V kazdem pripade, kdyz mas takhle krasne pripravene rovnou emerzni rostlinky a uz zvykle na nizkou vlhkost... mam Ti uz odsypat toho substratu pro vodni rostliny? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 15:06 amrtin Re: Designer
Neni.Mě,když sem nechal šlahouny na vzduchu vždycky vytvořily každý max. dvě rostlinky,zato pod vodou kolem dokola jich vytvořil několik(asi 4).Ale jestli to bylo skutečně tím,to už se nedozvíme ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [32] ...... 39

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 82761x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4023?od=1551