Jaké topítko?
no ale jak to zajistím? já tam žádnou techniku nemám. Tak snad pošlape dobře. Budu to kontrolovat podle teploměru
Jen je třeba zajistit alespoň minimální cirkulaci vody kolem topítka aby správně fungoval termostat.
tak děkuju to jsem potřebovala vědět
![:-)](../obr/s/02.gif)
Tohle topítko není problém dát na šikmo, a klidně i vodorovně.
0 18.09.2012 18:50 lenka a když mám výšku akvária jen 20 cm? bude to problém?
Délka by měla být 24,5 cm. Jinak se jedná o poměrně dobré topítko. Jen je třeba občas brát regulační stupnici s rezervou. Naštěstí to není problém všech kusů.
0 18.09.2012 18:20 lenka Můžeš. Ideálně s termostatem.
Starší reakce
Do této velikosti akva bych vřele doporučil topný kabel na dno. Super věc, mám vlastní zkušenost. Do 400L jsem natáhl 2x90W, ale jedu pouze na jednu 90sátku a vpohodě stačí.
právě :/ a moc se v tom nevyznám.díky za tip
Pokud jde o kvalitu tak bych doporučil Dennerle Nano regulovatelné topítko a nebo kompromis mezi kvalitou a nízkou cenou topítko Atman HIGH CLASS 25W. Sehnat na takhle malé nádrže topítko je docela kumšt.
je to pro bettu nejlépe s nastavitelnou stálou teplotou 25.
0 12.09.2012 22:24 kacka Ahoj prosím o radu.Jaké topítko by ste mi doporučili do 12 l akvaria? Nějaké cenově dostupné ale taky spolehlivé. Děkuju
Starší reakce
Tak to je rozumný řešení
![palec](../obr/s/18.gif)
chci tam hodit 300w, bydlim v baraku
Léto se většinou dá bez topítka přečkat a než začne foukat ze strnišť si nějaké cca 200W topítko pořídíš
![;-)](../obr/s/03.gif)
.
Tohle se mi válí doma, v té 400ce ještě topítko nemám, tak raději počkám, myslím, že bych ho uvařil
Záleží jaké značky bude to topítko a o kolik potřebuješ zvednout teplotu. Je jasné, že takováto wattáž je nedostatečná takže topítko dostane záhul. Osobně bych raději použil silnější. Vem si například pokud bys musel, nedej bože, zvedat teplotu kvůli léčení.
Starší reakce
děkuju
![:)](../obr/s/16.gif)
Samozřejmě že bude pod vodou. Proto je taky vodotěsně uzavřené ve skleněném obalu. Všechna oficiálně dovezená topítka jsou naprosto bezpečná takže při dodržování návodů k použití by se nemělo nic stát. Navíc ta dražší topítka mají v sobě zabudované bezpečnostní prvky a při poškození se ani nezapnou.
a to topítko bude pod vodou? a zapojené? to se nebude dotýkat vody?
Doporučuji koupit topítko s termostatem. Pak se jen nastaví potřebná teplota, topítko se zapojí do elektřiny a termostat udržuje nastavenou teplotu sám. Topítko funguje na principu topné spirály s napojením přes bimetalový nebo elektronický termostat a vše je vodotěsně uzavřené ve většinou skleněné tubě.
0 19.05.2012 11:52 lenka ahoj chtěla bych se zeptat. Jak fungujou topítka? Potřebuju jen malé, ale zajímalo by mě jak to funguje, se někam zapojuje? děkuju
Starší reakce
Určite ho daj nižšie
já osobně bych ho dal níž, ale to záleží na Tobě
0 15.05.2012 12:50 Katha85 ![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/409740.webp?a=0)
Ahoj,
dala jsem topítko na ležato - neni tolik vidět, je to v pořádku cca cm od hladiny?
Atman je levnej a kvalitní
![ano](../obr/s/05.gif)
Blau vyrábí poměrně kvalitní akvatechniku. Mají například velmi dobře propracovanou osvětlovací techniku a za docela slušné ceny na to co nabízí. Škoda jen, že tato španělská firma není u nás zatím moc známá.
chápu, určitě ti rukama projde toho mnohem víc než mě... teď jsem koupil topítko od Blau 15W, zatím zkušební provoz, ale vytopilo nádrž na termostatem nastavených 25°C úplně v pohodě, je i malé, takže se dá lehce zamaskovat
Já mám opačnou zkušenost. Z 20 mnou instalovaných Elite topítek jsem musel řešit po dobu dvouleté záruky problémy u 11 kusů. Což se mi stalo jen u polských plastových Easy Heater. Tato topítka se ale na rozdíl od Elite přece jen zlepšila.
já mám Elite 25W už dva roky a v pohodě, ale možná jsem měl jen štěstí na kus... klep, klep, klep
![;-)](../obr/s/03.gif)
souhlas, atman je osvědčená klasika za rozumný peníz a seženeš je všude
Tak zrovna Elite bych si nekupoval. Nemívají zrovna nespolehlivější termostaty. Z levnějších topítek bych šel nejspíše do Atmanu.
0 14.05.2012 14:46 Katha85 Mno ve zdejší akvaristice měli jiné - ELITE, ale taky má 25W, tak to vyjde na stejno. Akva má 12l, ale vody tam může být tak 10l maximálně. Doufám, že se rybka neuvaří.
pokud neni moc dlouhe. Jinak bych se poohledl po aquaelech.
Šlo.
0 14.05.2012 09:03 Katha85 Ahoj,
můžete mi prosím poradit minitopítko do 12l akva? V práci byla přes víkend omylem zapnutá klimatizace a ráno mělo akvarko (Týmový mazlík) 19 stupňů
Šlo by třeba toto?
Topítko TETRATEC HT 25
topitka-do-akvarii.eod.cz/…
Starší reakce
Každopádně děkuji
a objednávam Jägera 25 w. Děkuji moc-pěkný zbytek neděle
![ahoj](../obr/s/01.gif)
V každém případě s termostatem. Každý výrobce, případně prodejce, uvádí jiný potřebný výkon a litr. Mám ale vyzkoušené, že stačí 0,5-0,75W na litr.
Takže radši Jager? ..no co jsem vyčetla tak 25w jsou do 30 l. A je lepší s termostatem nebo bez?
Děkuju moc za radu..tak ho asi zkusím
snad bude ok..
Topítka Jäger jsou velmi kvalitní. Co se výkonu týče si myslím, že stačí 25W.
kikina napsal: Ahojky jsem začátečník a potřebovala bych poradit co za topítko do akva. Mám 39ti litrové akvo,rybky:krunýřovce,parmičky a gold molly ... zatím mám vybrané JAGER 50 W,ale nevím jestli je to dobré??
0 15.04.2012 14:14 kikina – Může mi někdo poradit?
Ahojky jsem začátečník a potřebovala bych poradit co za topítko do akva. Mám 39ti litrové akvo,rybky:krunýřovce,parmičky a gold molly ...
Já bych za sebe ještě doporučil Fluval E 300W.
JÄGER 300W pokud chceš kvalitu, jinak stačí i Atman 300W nebo jiné značky
![;-)](../obr/s/03.gif)
Přidat reakci
1 ...... [14] ...... 28 29
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 24641x