Hornbach
Já ím o hodně dobré akvaristice přímo ve F-M a to
www.akvarium-olbrecht.cz
Je to opradu výborná akvaristika a když jsem kupoval u nich gibouše tak jsem ho dal ronou mezi terče do chovu, měl jsem strach ale byl naprosto zdravý.V akváriích jsem snad nikdy neviděl mrtvou rybu terčoci u nich taktéž nejsou takové zdechliny jako v některých akvaristikách, mají velký sortiment přes čerpadla,UV lampy reverzky po topení,kořeny kameny písky a spoustu jiného.Nikde ve F-M jsem neviděl UV lampy tak jsem se chystal že ji objednám a tam ji měli cca o 40kč dražší než je nejlevnější nabídka na Zboží.CZ takže ceny taky super, je fakt že cena rybek je o něco málo vyšší ale vyplatí se to.

0 15.09.2011 16:15
hawok [64] - Čtverzubci tak v hornbachu mi prijde dobre nakupovat koreny a nektere akva vybaveni maji za dobre ceny. A krmiva, maj tam za dobce ceny JBL a hikari. Taky sem tam tam koupim Lon nebo tetra. Dobre je, ze maji skoro vzdycky skladem leciva od eShy.
Seru maj v ostrave ve futuru, sice ceny jsou vysi nez na netu, ale cloveka to tolik netizi kdyz jde pro jednu pikslu, jinac jsou cenove hodne vysoko.
CO se tyce ryb a zverimexu, tak jsem spokojen z rybama z globusu v ostrave. Sice jsou drahsi, ale zatim jsem nemel problem, navic pokud napisete firme macenauer, ktera jej provozuje, poslou vam cenik a muzete si vybrat i z importu a zadarmo vam to pres tyden dovezoou.¨
Jinak temer vsechny ryby mam z akvaburzy.
A máš tip na chovatele? Okolí Havířova?

0 15.09.2011 12:47 ravr11 V Hornbachu v Ostravě na Rudné jsem byl asi před třemi týdny,mrtvé rybičky jsem tam neviděl žádné.Měli tam hodně druhů rybek ale ty nádrže jsou celkem malé a přerybněné tak si myslím,že jestli to umírání nesouvisí s tím přerybněním.Přece jenom trvá než se rybky uprodají,tak je jich tam stále moc.Zatím jsem v Hornbachu žádné nekupoval,tak nemohu posoudit.Co se týče nádrží, ty měli čisté,zrovna je tam zaměstnanec čistil.Ovšem myslím,že nejlépe je rybky kupovat přímo u chovatele.
Sera krmiva pokud chceš mají v TESCU v Havířově. Je tam nový malý zverimex, kde je pár pavouků, myšek a jeden škorpíík

tam mají výhradně SERA. Jinak včera v Hornbachu jsem koupil Tetramin a ostatních krmiv bylo taky hodně.

Jasně, Sklorex je jiná kvalita, ale takových prodejen je v republice málo. Já vím jenom o třech: Sklorex, ZOO Braník a Vivarium.
Já byl v tom novém Hornbachu Ostrava Rudná asi 14 dní na zpět a pár mrtvých ryb tam měli. Mi tio přišlo jako klasický Hornbach, spousta zajímavých ryb, které bych radši nekoupil. Akorát nádže mají zatím krásně čisté a lesklé. Bohužel ale nevedou krmiva Sera, pro která jsem tam šel. V Ostravě je podle mě nejlepší burza, ale i tam je potřeba si dávat bacha a dodržovat karanténu. Navíc je tam takový frmol, že prodejci se s nikým nechtějí bavit, takže moc neporadí.
0 15.09.2011 08:57 Těhňajs Když chcete nějaké pěkné kvalitní ryby, tak nechápu proč lezete zrovna do obchoďáků, jako je Horndbach. Co takhle navštívit např. Sklorex apod? Sice je možné, že rybky jsou lehce dražší, ale o to kvalitnější, a určitě ve specializovaných akvaristikách nemají společné filtrace jak ve zmiňovaných řetězcích Horndbach atd.
- to jsem zvedavy jak jim to dlouho vydrzi, v Brne je Hornbach otres... dlouho jsem tam nebyl, minule jsem pri nakupu neceho jineho mrknul
- v nadrzich mrtve ryby, u kvitek v pidi nadrzich mrtvy samci od bett brichama nahoru
- a hadejte co delali prodavaci? sachovali tam se stojany s "akcnim" zbozim ...

Souhlas, čím dál horší, už rezignoval i ten poslední normální držkatý prodavač

Dříve alespoň poradil složení ryb a co kam za kytky....i když zákazníkům cpal jednorázová CO2 pšoukadla ve flašce od laku na vlasy, jak na běžícím pásu.
0 14.09.2011 20:44 Martin – Hornbach
No tak to vám zavidím tady Hornbach na černem mostě ( praha ) je opak toho co píšete , výběr ujde ale ta kvalita lol , ryby potrhane oškubane a nemocne a chcíple

plavou jim tam i několik dní chcíple ryby a nic s tím nedělaj , nojo . Jindy tam maj krasny ryby ale pak pojdou , to jak vám poradí nechci ani komentovat , jde jen o prachy takže to nejdrahší ani co nepotřebujete , jedním slovem KATASTROFA ,
No, vždycky byli dobří v Akvateře. Teď jsou nádržky celkem neudržované (to v Hornbachu jsem celkem zíral, jak může i prodejna rybiček vypadat) - doufám, že jim to vydrží. Protože s tak širokým sortimentem ryb i příslušenstvím se může pochlubit málokdo. Ale nechci to zakřiknout. Jinak v Havířově jsem teď kupoval rybičky převážně v "Aqua-beta" Na Nábřeží. Tam to můžu vřele doporučit. I když tam nenajdete širokou škálu rybiček natož rostlinek, kterých je tam velmi málo (ale to asi všude) je to dobrá prodejna. Příjemná obsluha (majitel vtipný) a často i poradí.

No, uvidíme. Prozatím super. Už se chci brzy vrátit! Teď opačná zkušenost. Včera jsem byl v "Akvatera" Havířov (blízko OD Elán - jde se tam dolů po schodech). Včera jsem čubrněl. Skoro v každé nádrži 1-3 mrtvé ryby. No hnus. A to tam chodím rád a často. Ale včera se mi zvedal žaludek a už tam nic nekoupím. Nehledě na to, že prodavačům je to asi jedno, když je tam nechají jen tak. A jeden ancistrus tam "vysával" rozpolcené tělo nějaké rybky! No, podíváná!
jj oproti ostrava-svinov je to nebe a dudy, otazkou je jak dlouho jim to vydrzi, nebo nez odejde ten borec, ktereho to tam fakt bavi a snazi se, aby si udelal dobrou vizitku.
Až ten stav potrvá 2-3 měsíce, půl roku, dá se teprve o něčem hovořit.
Dnes jsem se vrátil z nového hornbachu v Ostravě, který stojí na rudné. Když jsem četl diskuze, kde si uživatelé stěžovali na kvalitu atd. toto obchodu, můžu říct, že jsem byl příjemně překvapen. Nádrže s rybkami hezké, čisté. Viděl jsem asi těch 30 nádržek co tam měly je jednou rybou mrtvou a to zachycenou v odsávání. Jinak krásné druhy ryb. Sinogastromyzon puliensis (teď v 5.číslu Akvárium živě, strana 29.) - vypadá jako ancistrus zkřížený s rejnočkem :o). Velký výběr teter - tetry ozdobné, hokejky (křivopruhé), tetra socofolova (poprvé jsem viděl v obchodě) neonky obecné i červené, malawi+tanganika, živorodky a další počet ryb. Rostlinky od Dennerleho poměrně drahé 80kč a více, ale velký výběr. Příslušenství snad všechno, co jsem potřeboval jsem koupil.

Starší reakce
Slušné, žeby zaváděcí ceny? Jinak otevřený už je to můžu potvrdit

Oni ho už otevřeli?To tam musím zajet...
kdyby mel nekdo, zajem tak v nove otevrenem Hornbachu v Ostrave se da koupit Juwel reflektor 120 cm za 215,- s DPH, vychazel tam levneji nez 90 cm, ktery jsem potreboval, koupil jsem 120 a strihnul

Jinak je to tam fakt krasa ryby i rostliny, je to proste nove...
www.zbozi.cz/…Starší reakce
0 17.04.2011 07:21 kraken Promiňte, ale nakupovat akvaristiku v Hornbach, tak to je u mne už zoufalství, já nakupuji přes net, bez problému, dokonce ví i co to je PH test. V poslední době používám akvarko.eu, nebo macenauer.eu jsou to speciálky. Je myslím taky rozdíl v obchodech, které jsou s míšene třeba s potřebama pro pejsky a speciálkama, většina má jen akvaristiku okrajově a nic o ni neví. V Hornbachu jsem osobně, kupoval Gastropex(na šneky) objem 10ml a oni měli všude psáno že obsah má 20ml. Měli jste vidět jejich pohledy, když jsem je na to upozornil.
Starší reakce
0 25.03.2011 16:32 Aneta ja vim ale bohužel tady je nikde nemaji poblíz takze kdyz zítra jedeme do Olomouce tak se tam porozhlídnu
Starší reakce
nééé ta fotka je stará už tam mám jemný křemičitý písek a přidaný osvětlení

Ale ve vašich akváriích nejspíš stejně nepude. Spíš bych sháněl jiné rostliny a spíš nějaké nenáročné.

V Řepích mívaj pravidelně.
Asi to bude chtít zvednout telefon a zavolat. Kontrétní odpověď jistě bude následovat.

Ahoj nevíte jestli se dá sehnat v Hornbachu Hemianthus callitrichoides ??
Starší reakce
No a tady toho krasavce máš:
aukro.cz/…
Aukce končí za 2 dny, máš dost času se zaregistrovat a pár minut před konce aukce přihodit stovku aby sis to posichroval. Pokud máš známého s dodávkou a jestli jsi z Prahy, jak tu někdo psal, tak i kdybys mu měl dát 1000,- Kč za převoz a pomoc při stěhování, tak jsi podle mě cca někde na 1/3 ceně nového setu z Hornbachu.
... trocha mimo ale ja som vymákol pred cca rokom akciu v Baumaxe a 200L akvárium som mal oproti Hornbachu cca o 50% lacnejšie... a to tieto obchody u nás delí od seba len jedna "štvorprúdovka". Takže sa oplatí porozhliadnuť aj po iných možnostiach.

Mrkni se na Aukro, tam lidi prodávají komplet setů plno i za 1/4-1/3 pořizovací ceny. A často nastojáka i s rybama, pískem, rostlinkama.
Buďto se jedná o akvaristy, kteří se někam stěhují či přecházejí na větší tonáž anebo "akvaristy", kteří po 1/2 roce zjistili, že je třeba se o akvárko starat a to je neba...
V Hornbachu bych akorát koupil nějaký ten kořen, když si počkáž, až je navezou aby bylo z čeho vybírat, tak zaručeně nějakou parádu najdeš.
0 14.12.2010 21:02 buml My sme nechavali delat akvarko u
teraria.net sidli pod Ceskym Brodem takze z cernaku asi 25km. Brali sme 80x40x40 z 8mm a spokojenost, hlavne ta sila skla me oproti 6mm prodavane v hornbachu uklidnuje. Dela 8mm za 10Kc/l; 10mm za 12Kc/l a z 12mm je to na dohode.
Todle je super výrobce.
Dokonalá domluva,perfektní práce,super cena
s kamarádem jsme tam kupovali dvě AQ a pozadí.
kamarád 150*60*50 a pozadí
a já( 100*50*40 z 8mm za 1370kč) na rozdíl od hornbachu kde chtěj 2500
a ještě nám dal 6% slevu,.
malá nevíhoda ,že jsme tři neděle čekali má toho fakt hodně
Mrkni se sem. Do Prahy Ti ho jistě přiveze. Jezdí přes Prahu do Brna, to záleží jak se domluvíte.
www.akvariateraria.cz/… Hmm, tak to se omlouvám za mystifikaci, to jsou jenom kousek nad cenou běžnou tady v Ostravě. Pokud nezvedají telefony, tak ti asi nic jiného nezbude než je navštívit osobně.

nevim v nasem okoli moc obchodi s akvy neni a co jsem srovnaval co maj 160 l za 1600 u nas ho maji na objednavku za 1970 kc
snazim se tam dovolat pul dne presneji na cernak nikdo to nebere buhvi co tam delaj
No..třeba co se týče setů tak drazí určitě nejsou.)
A proč zrovna v Hornbachu, je to snad nejdražší obchod s akvárii jaký jde najít! A předem varuju, nevěř tamním prodavačům ani slovo, ať pak nespláčeš nad výsledkem. A když už padl Hornbach tak předpokládám začátečníka, tak nejdřív pořádně studovat a ryby později.

V názvu svého nicku máš tele(myšleno komunikačně). Tak zvedni telefon a cinkni si tam a hned budeš mít v této otázce jasno.

Neví někdo za kolik prodávají v hornbachu 200 l akva ... koukam do jejich aktuálního katalogu a cenu 200 l tam nemají
Starší reakce
Tak já taky přidám svou zkušenost. Nakupuju tady dost často, protože mají docela velký výběr (i zářivky). Kytky hezký, umí poradit, ale jsou drahý. Rybky jsem na zkoušku kupovala poprvý asi před měsícem a stále žijou a jsou zdravý. Koupila jsem je jen proto, že momentálně měli nádrže bez mrtvolek.. Taky jsem tam kupovala zobání pro kanáry a tam byli červi...2x

mno, takže jak kdy a jak co
Chválabohu za lopaty...

Chyba bude jistě v obchodě.
Prezentaci jsem viděl. Když si člověk prečte i komentáře, musí mu být jasné, že tazatelka tomu vážně rozumí i díky příteli (co má už 25let ty samé rybky).
Dokonce i to, že zahynul ancistrus, který spadl z kytky na kamínek, bude vina obchodu, měli ho naučit plavat.
Teď už ne. Rybky už mám. Právě dnes sem sháněl ke "Karlovi" (to je samec cich.kakadu) k jedné samičce ještě další dvě. Což se mi snad povedlo.Ještě udám ty black molly,mečovky,Dania a bude to podle mne OK .Poté už jen a jen kakadu

Pak není sebemenší důvod shánět teď aktuálně další ryby, ne?

A s tou krásou je to hoooodně přehnané.

Bývám v ostravském Hornbachu celkem často. Asi jsem raněn slepotou, ale třicetilitrovou nádrž tam nemají ani jednu. Mají tam jedno miníčko, o kterém asi není řeč a nejmenší prodejní nádrže mají cca 80 litrů. Ale je otázka, nakolik se mi dá věřit, já jsem jenom lopata.
Ano. Nikdy jsem taky nepsal, že je to v pořádku. Teď už to vím, a podruhé bych tuto fatální chybu neudělal.Jistě - je rozdíl v prodejní nádrží a v okrasném aq doma.Ale - Vám by v prodejním aq ležely několik dní mrtvé rybky ? Já když se tak dívám na tu vaši krásu, tak myslím že určitě ne

Přidat reakci
1 ...... 24 25
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 43210x