Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hornbach

 

NápovědaFórum » Obchody » Kamenné 

Přejít na předchozí stránku 14 Přejít na další stránku   1  
Hornbach
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2012 09:52 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: predator3313
No, rybky jsou tam pravda trochu dražší... ale 10,-Kč za Endlerku mi zase přijde strašně málo... tedy, za kvalitní Endlerky.. je fakt, že poslední dobou je vidět spousta různých sprčenců, kříženců Endlerek s gupkama a pod... A když jsme u bezobratlých - Atynky v olomouckém Hornbachu mívají fakt pěkné a heleny jsem bral původně taky od nich... a kolik jich dnes mám a původní stále žijí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.12.2012 08:08 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlí
Já kupoval v ostravě ve vitkach...nebo jak se to tam jmenuje Moluckou, jelikož sem ji nikde jinde nemohl sehnat a po měsíci žije :-). A na svinově jsem koupil 3 neritiny, jelikož ty tam měli cenově nejlevnější ze všech prodejen a ty už žijou pul roku. Ale do ryb bych asi taky nešel....nejvíc mě baví cena u endlerky, která se na burze prodava i pod 10Kč a oni chtěji 70 :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   19.12.2012 00:25 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Romy
Mně z celého vlákna vyplynulo, že není Hornbach jako Hornbach. Vždy je to především o lidech... Ovšem souhlasím s tím, že nejlepší je rybky kupovat přímo od chovatele, pokud je to jen trošku možné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.12.2012 00:18 Muž Romy [1822] - Cichlidy
Přečtěte si prosím celé vlákno,a pochopíte,proč z jakéhokoliv Hornbachu nic nebrat.Je to věcí zacházení s rybami,způsob filtrace,krmení,znalost ryb,atd.atd.atd.Alespoň v Praze tomu tak je...OBI,je ještě mnohem horší...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2012 00:17 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: arabcuk
Razborky? Které? Já od nich mám razborky skvrnoocasé přes rok a daří se jim dobře. Ono trochu záleží i na péči, na tom, jak měl bratránek zajeté akvárko, jakou tam měl vodu a tak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2012 00:01 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: arabcuk
Přiznám se, že já nakopuju v obchodech jen málo, ale z olomouckého Hornbachu mi umřely jen SAE, a to pravděpodobně nějakým mým zaviněním (i když dodnes nevím jakým)... další SAE totiž žily vesela a žijí dodnes, a Boraras uropthalmoides se daří tak už přes rok velmi dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2012 23:40 Muž rriki [818] - CichlidyRe: arabcuk
Ne ,ale o 300% marži
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2012 23:35 Muž arabcuk [0] - Miniakvária – Hornbach - ceny
Co říkáte na ceny v Hornbachu ? Rybičky bych řekl že občas mají levnější jak kdekoliv jinde, ale ty rostlinky..... Včera jsem koupil Ricci (trhutku) a když jsem došel k pokladně nestačil jsem se divit, chtěli za ni 149 Kč coze Co na to říkáte Vy ? Je to o kvalitě nebo o co jde ?




Za chybi v textu neručím, nejsem nějakej extra češtinář :-D smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2012 23:22 Muž arabcuk [0] - Miniakvária
V Olomouckym Hornbachu mají tu akvaristiku pěkně zařízenou, akorát asi 70% ryb co jsem tam koupil mi pochcípalo :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.11.2012 10:17 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Jiri_99
No, vždyť já to tu s tou paní u Rataje uváděl jen spíš jako úsměvný příklad, že splést se mohou všude... nakonec, ruku na srdce, ale kolik lidí vidělo v posledních letech přírodní čichavce medové? Prostě si dnes spousta lidí myslí, že čichavec medový je to žluté a čichavec medový red je to červené. Já to paní rozhodně nemám za zlé.
A jestli ten pán v Hornbachu, co o něm píšeš, je ten, kterého myslím, tj. ten, co je tam asi z nich nejdéle, tak naprostý souhlas. Mně se líbí, že když něco neví, tak jde, otevře knížku a najde to tam. Nehraje si na nejchytřejšího a je tak dobrý, že dokáže vyhledat správnou informaci. To si moc cením.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   09.11.2012 08:48 Muž Jiri_99 [425] Re: malyLibor
Opět souhlas.
Krom cen v Hornbachu si prakticky nemám na co stěžovat. Z ryb co si tak vzpomínám jsem tam kupoval jen pár razborek skvrnoocasých a neonky. Je fakt, že neonky měly krupičku, ale pač všechny rybky dávám první do karantény, nebyl problém to přeléčit. Jinak byly krásné. Co se kytiček týká, nemám co vytknout. Kromě ceny teda.. :-D A obsluha? Nejradši mám pana "Pjůvodku". Ten je na takový "hobbymarket" super, Vždy příjemný, v rámci možností poradí, pokud neví, na nic si nehraje a přizná barvu.

To je dobré, já u Rataje narazil pokaždé na tu stejnou prodavačku. Nevím teda která z těch tří to byla, ale ptal jsem se i na věci které vím a poradila vždy tak jak se patří.. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2012 22:55 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Jiri_99
Paní jsou tam příjemné obě tři... ale taky ne se vším se popasují. Někdy zjara jsem se dočetl, že mají čichavce medové. Tak jsem volal, vzala to paní prodavačka, šéf byl ve světě, ale ujistila mne, že ano, že skutečně jsou to medoví a přírodní varianta... Tak jsem skočil na koně, dojedu tam... a oni žlutí, ale ještě ke všemu takoví.... no, neumím to napsat jinak než vyblutě žlutí... taková doslova nepěkná barva, ne takoví krasavci, jako má třeba ve svém krásném akvárku FelidaeS. Ale jinak jak říkám, naprostá spokojenost jak s rybama, tak s krevetkama, o rostlinách nemluvě, že, to je prostě první třída potlesk
Ale olomouckého Hornbachu se také musím zastat. Anubias jsem tam tedy nekupoval, ale nějakou hnědovku ano (za šílené prachy, ale co jsem měl dělat, když jsem ji chtěl teď hned) a byl jsem spokojen... jsem s ní spokojen stále.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2012 20:41 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Hodně lidí se bude smát spojení živořící anubias, já už ne. Koupil jsem si tam Anubias hastifolia a je to jediný anubias a zároveň jedna z mála kytek, co mi zdechla :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.11.2012 20:27 Muž xenotoca [34] - Živorodky
Nejlepší je kupovat rybičky u chovatele, z obchodů jsou rybky vystresované a většinou nemocné, v Olomouckém Hornbachu jsem si loni kupoval rájovce na vyhubení ploštěnek abych nemusel používat chemii , nejenom že se mi je nepodařilo rozmnožit, ( v minulosti co jsem dostal od chovatele,který je žel již nechová jsem je bez problémů množil) ale ze 3ks mi dva uhynuly, také rostliny tam nejsou kvalitní a anubias mi živořil asi půl roku než uhynul, od chovatele mám anubiasi přes 3 roky a rostou bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   08.11.2012 20:16 Muž Jiri_99 [425] Re: malyLibor
Naprostý souhlas. Byl jsem u Rataje jen párkrát, ale takový obchůdek jsem neviděl. Akvária mají vážně krásná. Dokonce paní, prodávající byla schopná smysluplně a velmi dobře poradit. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   08.11.2012 18:17 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: hr
Byl jsi někdy u Rataje? Tam je naprosto každé prodejní akvárko zařízené tak, že bys ho mohl mít od minuty v obýváku. I počet ryb je přiměřený. Je to opravdu radost tam zajít a nakupovat. Nejraději tam jezdím v sobotu, když je tam mladý Rataj s dcerou. Ta holka má asi 10, ale co všechno o těch rybkách ví, to by jeden koukal... Strčí do kapsy kdejakého podavače z běžných akvaristik.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2012 18:07 Muž tajfun1 [222]
nevíte pls někdo, jestli mají na Čerňáku náhradní náplň do drop checkeru (ideal rataj), abych tam nejel zbytečně?...diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 22:59 DREDRA Re: Sid
Sid napsal: Měl jsem pocit, že jsem je tam zahlédl za 9,-?! Ale mohu se mýlit.

Asi to tak bude,asi jsem se špatně díval,byl jsem tam s dcerou a na nic neměl klid. hmm ..omlouvám se
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 19:09 Muž Pepan [5043] - Rostliny
Já bych se ještě trochu zmínil o té cenové politice. Každá prodejna musí při prodeji rybek kalkulovat s tím, že jejich údržba na prodejně něco stojí. Musí se krmit, topit jim, čistit jim nádrže, což stojí nemalé peníze. A žádný majitel prodejny nebude ten prodej dotovat ze svého. Takže pokud má ve své prodejně levné rybky, tak buď pocházejí z jeho odchovů a do prodejní ceny si nezakalkuluje náklady jako je třeba práce a nebo odírá své dodavatele. S ohledem na ceny dovozů z Asie je v Česku druhá alternativa poměrně dost častá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   06.11.2012 17:44 Muž LiborSprysl [9015] Re: hr
Hele fešáku otíráte se o mne kudy se dá a je vidět, že jste fakt rozčílený...i mne ta vaše gramatika trochu už mate smich Nikdy jsem nenapsal, že jsem si koupil v Hornbachu rybu, ale na druhou stranu si stojím za tím, že plácáte nesmysly a dotvrzují to mnozí, kteří na vás reagovali.
Jak vidíte je to obchod od obchodu a jen vyšťarovač vašeho typu všechny háže do jednoho pytle. Já Hornbachy vůbec nehájím, jen vás usvědčuji z neznalosti a při tom jste zase v pozici kazatele.
O tom obchodě ve vašich oblíbených zverákách víte zase prd, protože byste se chlapců musel zeptat v jakém segmentu vydělávají na to, abyste je mohl chválit jak levně prodávají akvaristiku. To že jste se obchodní činností živil jen krátce jasně dokazuje, že jste v tomto oboru nijak nezářil...Takže by fakt bylo lepší, abyste se věnoval šlechtění svého ega, studiu gramatiky, ekonomiky provozu a nekázal.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 16:57 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: malyLibor
U mě už některým táhne na 3 rok. Ty, které sem kupoval předloni žijí ještě skoro všechny. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 16:23 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: grunda
U těch ryb je problém že prodavači mají málo co mluvit do nabídky a tak se stane, že dodavatel pošle ryby, které se stejně neprodají a jenom zabírají místo v nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 15:28 Muž jeník [54]
Občas mám teď cestu kolem plzeňského Hornbachu, vše vyleštěné, vypulírované, kytek spousta a ve skvělé kvalitě. Dokonce síťky po odlovení rybek jdou do kýble s nápisem "Desinfekce" (což může být samozřejmě pozitivní externalita probíhající krupice apod. (ale marody jsem neviděl) nebo mimořádně sofistikovaný marketingový tah:-)). Skvrnoocasé byly myslím za 6,-, tradičně s jiným názvem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 15:07 Muž Sid [6631] - RostlinyRe: hr
...jeden s těch kluků byl právě zkušený akvarista aten teď působý v Hranicích...
Myslíte pana Gáje?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 15:04 Muž grunda [1781] - Cichlidy
já bral v Olomouckém Hornbachu otíky a žádný problém, až jsem se sám divil, na druhou stranu výstavní akvárium s terčovci - bylo mi skoro do breku, nemocné ryby, špatně zařízené akva a cena, škoda muvit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 15:02 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: lucie.aqua
Njn, pohledná a příjemná žena to má vždy jednodušší, než když tam přijde člověk, co vypadá jako medvěd :-D Na tebe by se určitě usmíval i ten nejzamračenější podavač ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 15:00 Muž Sid [6631] - RostlinyRe: hr
...asi mnohým uniklo, že hornbachy mají propojené nádrže potrubým do jediné filtrace, kde když je na aqu napsané karanténa a plavopu tam ryby obsypané krupičkou nebo jiným parazitem či infekčním onemocněním, tak je jasné že voda brobýhající přez společnou filtraci cirkuluje i do ostatních nádrží...
Nevím, jak je tomu v jiných městech, ale nádrže v "PET-oddělení" olomouckého Hornbachu znám tak trochu i "zezadu". Měl jste podobnou možnost - nakouknout do "zákulisí"? Podle toho, co píšete, téměř jistě ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.11.2012 14:55 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: O.Tom
Svinovský Hornbach má smůlu že majitelé firmy zatím nehodlají investovat do rekonstrukce. Je tam pár prasklých nádrží, technika taky nevyhovuje, ale rekonstrukce se už několikrát oddálila. Navíc, je to německá firma a pokud nakonec do rekonstrukce půjde, určitě neosloví české dodavatele, i když budou mít mnohem příznivější ceny. Kromě toho je tam poněkud pofidérní filozofie centrálního skladu, která funguje tak, že ryby, které se odeberou od chovatele v Opavě, jedou do centrálního skladu v Praze, tam se přebalí a putují třeba do prodejny ve Svinově. Vedení v Praze je proti mysli, že by chovatel dodal ryby přímo do prodejny, oni by mu potvrdili dodací list a ten by se poslal do Prahy. Navíc, v jedné prodejně se koncetrují ryby z mnoha zdrojů, což vede k větší promořenosti chovů nemocemi. Majitel malé prodejny si může sám vybrat dodavatele i podle zdraví odchovů, v Hornbachu je prioritní nákupní cena. To někdy vede k situaci, že prodavači mají v nádržích ryby z venkovních chovů v Asii, které jsou napadeny parazity, s nimiž si obsluha prodejny neumí poradit. A ještě jedna věc. Pokud porovnám sortiment prodejen, Hornbachy v Ostravě mají snad nejširší nabídku ryb, přičemž ochota prodavačů je tam na vyšší úrovni než v některých malých prodejnách. Proto do ostravských Hornbachů chodím rád.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.11.2012 14:54 Muž mastcz [10] - RostlinyRe: hr
hr napsal: Pozor já ale vždy tvrdím že ta nejhrubší chyba není na straně obchodníka, nýbrž na straně nevědomého spotřebytele, který rozumí rybám jako koza varhanám, ale je pevně rozhodnut, že si dnes koupí malé aqo i s rybkama. Nejlepší místo pro spáchání tohto průseru je hornbach a jemu podobné řeťezce.

Obecně máš pravdu, ale takovým spotřebitelům nepomůžeme na tomto fóru, páč sem jako zájemci o akvaristiku chodit číst nepřijdou. Osobně beru zkušenosti ostatních zde jako velice přínosné a pomůžeme si vytipovat ty použitelné prodejny od nepoužitelných. I když je to velký řetězec, tak každá prodejna má konkrétní vodu, prodavače (ošetřovatele) => kvalitu zboží. A to lidem zde pomoci může.
Hornbach má například nasmlouvané lepší ceny přímo z Německa od Dennerle, než dokáže udělat výhradní dovozce Macenauer, takže paušální zatracování velkoobchodního řetězce není na místě. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 14:53 Muž Sid [6631] - RostlinyRe: DREDRA
Měl jsem pocit, že jsem je tam zahlédl za 9,-?! Ale mohu se mýlit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.11.2012 14:52 Žena lucie.aqua [511] – Hornbach
Možná mám štěstí na lidi a slušné zacházení, ale taky se musím Hornbachů zastat. Nakupovala jsem v Ostravě na Rudné nebo v Olomouci a vždycky z toho bylo příjemné popovídání o akvaristice. Je pravda, že jsem kupovala pouze kytky, dekorace, techniku a krmení. Rybky pouze paví očka. Ono když člověk celý týden chodí domů z práce v 17 hodin, tak mu nic jiného než hobbymarkety, burzy nebo internet nezbývá...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 14:31 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: hr
Zverimex u Ušatého domu v Olomouci se zhoršil, a to velmi výrazně. Nádrže plné nemocných ryb, neochotný mladý muž, který cpe lidem do hlav neuvěřitelné blábly... škoda mluvit. Ač nerad, ale v tuto chvíli kdybych si měl vybrat, tak dám přednost nákupu v olomouckém Hornbachu. A to říkám zcela zodpovědně s důkladnou znalostí obou obchodů. Je-li majitel obchodu u Ušatého domu tvůj kamarád, řekni mu, co si myslí nejeden jeho bývalý zákazník. Třeba mu to pomůže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 14:28 Stistko
Do Hornbachu občas zajedu (konkrétně na Černý most), kde si akvaristickou část projdu...vždycky jsem tam koupil maximálně kořeny, protože ty mají za bezkonkureční ceny (neberu-li v potaz burzy, ale také záleží). V klasické akvaristice bych pořídil kořen (cca 40 cm za 500 i více) a v Hornbachu ho koupím za maximálně 200-300 Kč...to už je rozdíl. Také tam jezdím pro výrobky značky Hü-ben, protože poslední dobou nemám šanci ve svém okolí tuto značku sehnat vůbec. Květenu tam mají docela pěknou...ale oproti klasickým akvaristikám mi to přijde dosti drahé (nikdy jsem pečlivě nesrovnával). Rybu bych tam nekoupil...a ty řeči, které si občas vyslechnu, když si nějaký akvaristický nováček jde pro komplet vybavení a co se mu dostane za rady od prodavače - no to by jeden brečel - ale každý obchod je jiný a hlavně i každý člověk-prodavač má trošku jiný přístup...nelze paušalizovat ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 14:28 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: DREDRA
Dnes už je mají za 7,-Kč... ale furt na ně koukám a furt jsou zdravé. Mají je v akva s krevetkama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 14:26 Muž O.Tom [439]
Kdysi jsem nakoupil v Hornbachu ryby a byly v pohodě. Co jsem po čase nakoupil ty samé na burze na zvětšení hejna, tak mi už dávno pomřely a ty staré hornbachovske stále žijou.

Jinak jsem byl po dlouhé době nahlédnout do Svinovské prodejny v Ostravě a jsem poněkud zklamaný. Vypadá to, jako by snad akvaristiku v této pobočce chtěli uzavřít. Poloprázdné nádrže.. a co jsem opravdu nečekal, na některých léčivech přečmárané datum spotřeby, protože už jsou dva roky prošlé. Prodavač byl vstřícný, ochotný a v pohodě. Ale jestli to vedení tlačí do takovýchhle praktik...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 14:25 DREDRA Re: Sid
no máš pravdu ve Sklorexu je mají jen za 30kč
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 14:25 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Beilis
Brněnský Hornbach znám už 10 let. Nezlepšil se ani o trochu... spíš jestli to ještě vůbec je možné se zhoršil....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 14:23 Žena Lutien [12]
Hornbach Černý most - taky stašný!
prodavači většinou vědí o rybách kulový, ryby mají často krupici, plovoucí mrtvolky, a hlavně nádrže velice přerybené! K tomu ty chydáci ryby nemají v té skleněné nádobě často ani substrát na dně natožpak nějakou rostlinu! HANBA HANBA!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 14:21 Muž Sid [6631] - RostlinyRe: DREDRA
Např. ve Sklorexu nebude o moc vyšší...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 14:19 DREDRA Re: malyLibor
malyLibor napsal: ... snad jen to, že je prodávali jako Boraras brigittae by mohlo někoho podivit, ale já počítal s tím, že za pětikačku kus to nebude razborka bornejská, nýbrž skvrnoocasá, takže jsem zklamaný rozhodně nebyl.

tak k takové ceně nezbývá než gratulovat potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 14:15 Žena Beilis [34] - AsieRe: malyLibor
To jsem ráda že máš taky kladnou zkušenost :-) já jiný než brněnský Hornbach neznám, tak nemůžu soudit. Tak snad se to bude zlepšovat a přibude víc pozitivních reakcí :) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 14:00 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Beilis
Neřekl bych, že většina lidí na Hornbach nadává. Spíš se většina shodne na tom, že je to o lidech a každý Hornbach je na tom jinak. Já si mimochodem razborky skvrnoocasé v Hornbachu v Olomouci koupil také, a hnedle 30, a nebyl s nimi nejmenší problém... snad jen to, že je prodávali jako Boraras brigittae by mohlo někoho podivit, ale já počítal s tím, že za pětikačku kus to nebude razborka bornejská, nýbrž skvrnoocasá, takže jsem zklamaný rozhodně nebyl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 13:57 Žena Beilis [34] - Asie
Jo a byl to Hornbach v Brně :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 13:56 Žena Beilis [34] - Asie
Vidím že většina lidí na Hornbach nadává, ale já bych chtěla napsat svoji zkušenost. I přes velký odpor a nesouhlas známých akvaristů jsem si koupila 10 razborek skvrnoocasých a všechny byly v pořádku, absolutně žádný problém nebyl. Věřím, že to není asi nejúžasnější obchod s akvaristikou a že jsem si kupovala jenom jednou, ale když vidím tu krutou kritiku, tak jsem chtěla napsat, že to nemusí být až zas tak šíleně špatné. Mějte se ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 13:55 Muž LiborSprysl [9015] Re: Drahoš .
S názvoslovím má problém kdekdo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 13:46 Muž Drahoš . [389] - Rostliny
a hlavně mají některé ryby špatně pojmenované stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 21   06.11.2012 12:49 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: LiborSprysl
LiborSprysl napsal: hr napsal:
To je zlodějina jako prase.


Nejlepší je když o obchodě hovoří lidé, kteří do něj tak maximálně chodí nakupovat a ví o něm starou belu. Takže by bylo vhodnější říci v některých obchodech je draho a nevyplatí se tam nakupovat...ty ceny si nevymýšlí ti lidé na place, kteří dostávají cejch zlodějů...To je důsledek nákladovosti a obávám se Radku, že vaše kategorické odsudky vás opravdu odsouvají do role trapného amatéra. Zkuste si živit se obchodem...pak budete mluvit jinak. Protože si myslím, že jste si zvykl na pravidelnou výplatu, pak můžete takhle blbě blábolit. Jinak si to totiž vysvětlit neumím...

Všem, kteří nadávají prodavačům zverimexů do zlodějů, bych doporučil jednu věc. Ať si pořídí svůj vlastní obchod se širokou nabídkou ryb, rostlin, techniky, případně i větší nabídkou pro teraristy a aby nám neznalcům ukázali, jak se prodává za ty liberální ceny. Ono je totiž jednoduché prodávat za nízké ceny na burze, kde si prodávající na pár hodin zaplatí prodejní plochu a je kapánek složitější udržet nízké ceny v kamenném obchodě, kdy třeba přijdou prázdniny, město se vylidní a prodavač musí v obchodě krmit stovky hladových ryb, čistit nádrže, svítit rostlinám, což vše obnáší dost velkou finanční zátěž. A pak mu tam přijde rejpal, který remcá, že ty ceny jsou vysoké.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 23   06.11.2012 12:38 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: hr
Co se týče cen rostlin v Hornbachu, tak člověk taky musí nakupovat s rozmyslem a nebrat hned první košík kytek, který mu padne do ruky. Samozřejmě je cena vyšší díky tomu, že berou kytky od firmy Dennerle, ale mi se třeba před časem podařilo koupit C. wendtii. Sice byla za 89 korun, ale v tom košíku bylo 15 dospělých rostlin, takže jedna vyšla na necelou pětikačku, což nekoupím nikde. Podobné je to třeba i u stonkovek nebo echinodorů. Všší cena, ale více kytek v košíčku, takže rozpočítáním ceny na kus zjistíte ty ceny zase tak astronomické nejsou. Na druhé straně Anubias barteri nana Bonsai stojí asi 180 korun a je to prťatá kytička, ale před dvěma roky se nedal sehnat nikde a když jsem jej chtěl, nebylo zbytí. Takže je na každém, zda si koupit trs kytek v Hornbachu a nebo ušetřit a koupit jenom jednu stonkovku třeba na burze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 15   06.11.2012 12:26 Muž LiborSprysl [9015] Re: hr
hr napsal:
To je zlodějina jako prase.


Nejlepší je když o obchodě hovoří lidé, kteří do něj tak maximálně chodí nakupovat a ví o něm starou belu. Takže by bylo vhodnější říci v některých obchodech je draho a nevyplatí se tam nakupovat...ty ceny si nevymýšlí ti lidé na place, kteří dostávají cejch zlodějů...To je důsledek nákladovosti a obávám se Radku, že vaše kategorické odsudky vás opravdu odsouvají do role trapného amatéra. Zkuste si živit se obchodem...pak budete mluvit jinak. Protože si myslím, že jste si zvykl na pravidelnou výplatu, pak můžete takhle blbě blábolit. Jinak si to totiž vysvětlit neumím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2012 12:20 Muž LiborSprysl [9015] Re: Sid
Já také ne a jsou všude :-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [14] ...... 24

Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 43121x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3620-hornbach-?od=651