Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hornbach

 

NápovědaFórum » Obchody » Kamenné 

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Hornbach
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2015 22:21 Muž Sstevo [2] - akvarium ako v amazonke
Hornbach v bratislave je docela dobrý poznám dvoch predavačov ktorý sa do toho vyznajú az az!
Kupoval som ta vyše 100 poloziek mozno 10 poloziek boli nekvalitnejsi.Ale drží si kvalitu! ano

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 21:53 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: stistko
Záleží na tom, co chceš kupovat. Některé kytky vycházejí lépe než na burzách. V košíčku totiž bývá více kytek a když to rozpočtu na jednotlivé kytky, vychází to hodně zajímavě. Třeba kryptokoryny. Těch bývá v košíčku více než deset a to pak vychází cena třeba deset korun za kytku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 20:52 stistko
asi počkám na Vivárko do pondělka...stejnak tam jedu pro vodu, takže se v tom pohrabu asi až v pondělí :) Díky za infor ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.02.2015 20:15 Muž Kolco [57]
No to je teda fakt.V olomouckým Hornbachu jsem koupil středně velkou valisnerii giganteu za 150 Kč. Na burze byla stejně velká k mání za 30 Kč. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 19:58 Muž mamlon123 [8] Re: stistko
Jestli ti nevadí cena za ty rostliny tak proč ne:) občas na ně koukám a mají je tam i hezký(v Brně) ale cena na burze a v hornbachu bude hodně rozdílná, na to se připrav :) to bych si radši počkal na další burzu a nebo někoho z okolí kdo má přebytky. Zas tak netradiční druhy co by se nedaly sehnat, tam neprodávaj :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 19:55 Bison Re: stistko
skus nakoupit na Melniku ve Vivariu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 19:29 stistko
Zdravíčko, chtěl jsem se optat, jaké máte zkušenosti s nákupem rostlin v Hornbachu (v Praze). Asi budu mít zítra cestu do Prahy a chtěl jen tři-čtyři rostlinky (Vallisnerie nebo Echináč). Většinou kupuju rostlinky na burzách, ale zítra není a pak se dlouho nedostanu. Díkes

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.02.2015 13:56 Muž Legioix [574] Re: Banung
Banung napsal: Jako pardon za OT, ale nikdo zatim neví, jestli jsem jejich chování způsobil já, nebo ne.

"Přiznám, že zabíhání akvárka příliš neproběhlo, akorát týden odstátá voda, pak asi den pár rostlin a pak vše najednou. "

Myslím, že je to z 99% jasné kdo to zavinil.

Takže měnit vodu. Klidně i 30% vody denně minimálně týden až dva.

Čichavce pryč. Je to na ně malé.

Jinak v Hornbachu (Brno) nakupuji docela často a nikdy problém nebyl. Otíky od nich mám už víc než rok bez úhynu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2015 13:52 vavralery
Ja mohu Hornbach v Ostrave(Porube) pochválit.Nikdy jsem nemel problém"v kazde akvaristice najdete nejake nemocne rybky při prohlizeni a vyberu rybek.Maji to pekne a staraji se a poradi.Co se tyka cen něco drasi něco levnejsi tak jako jinde.Vzdy tam rad zajdua nakoupim. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.02.2015 13:22 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Banung
To není jenom o tom, kolika let se dožili. Každá ryba potřebuje určitý prostor a pokud sám víš, že to není optimální, měl bys to řešit. Buď větší akvárko, nebo menší ryby. Ty údaje v atlase fakt nejsou pro srandu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2015 13:19 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Banung
každopádně přitlač na výměnu vody, strčil jsi tam moc ryb moc brzy, zrovna šly dusíci nahoru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2015 13:10 Banung Re: Pepan
Já měl v 70l Akva několik čichavců. Dožili si vysokého věku a velikosti cca 12 cm. Ale vím, není to optimální.
Každopádně jak to tady pročítám,tak jsem to opravdu asi trochu pos... a budu mít problém s dusičnanama.
Zakoupím ještě nějaké rostlinky a možná bakterie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.02.2015 12:59 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Banung
Šedesátilitrovka na ty čichavce je moc malá. V atlase se píše aspoň 100 litrů, ale já je kdysi choval v dvoustovcea a vypadali božsky. Každá ryba potřebuje dostatečný prostor a těch 60 litrů bych viděl tak na čichavce trpasličí nebo medové, případně některou jejich barevnou varietu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2015 12:36 Banung Re: Pepan
Přiznám, že zabíhání akvárka příliš neproběhlo, akorát týden odstátá voda, pak asi den pár rostlin a pak vše najednou. Má to ale svůj důvod, Akva je nyní pro mě antidepresivum - potřeboval jsem rychle mít na co koukat. Jsem si vědom, že takhle by se to dělat nemělo, a proto jsem si vybral odolné ryby. Akva už jsem měl před cca 10 lety.

Každopádně, ryby zvládly převoz a nasazení, lépe než jsem čekal, hned se vybarvily, normálně plavaly, neschovávaly se a přijímaly potravu. Pak jsem si všiml onoho otírání a občas trhaného plavání. Vzpoměl jsem si na krupičku, se kterou jsem dříve občas zápasil.

Včera odpoledne jsem kápnul preventin, ale pak jsem si všiml, víc trhaného plavání a otírání o listy. Tak jsem nasadil ESHA 2000 - pozdě večer. Dnes ráno jsem přidal ESHA Exit.
I z toho co jsem se dočetl zde, to beru jako prevenci. Nyní mám kompletní osazenstvo a doufám, že nic nebudu muset dokupovat.

Každopádně, ryby se začaly divně chovat prakticky ihned po přidání ESHA2000. Nyní jsou ryby takové podezřele živé. Občas(vyjímečně) se otřou o list, nebo ucuknou. Někdy plavou jakoby trhaně.

Že by to mohl být natbytek NO2, to mě nenapadlo.

Léčbu každopádně dokončím, pak doladím akva, a začnu případně měnit vodu.

Akva je 60 L, což je pro čichavce nic moc, ale že by žraly kardinálky se nebojím. Spíš jsem se naopak bál, aby dánie a kardinálky čichavce nerušily svým rychlým plaváním, ale ani to se nezdá že by byl problém. Chtěl jsem kombinaci čilých a klidných rybek. Filtr je vnitřní, jehož výkon jsem snížil na cca 200l/h. Teplota nyní 26, ale pak snížím na 24-25.
Rostliny - osázeno tak z 1/2. 2x hnědovka křídlatá, 2x bahnatka - limpholium, 1x větší Valisneria, 2x cosi ;-) Kořen a budou přidány lávové kameny a substrát od Rataje.
Jak rostliny tak ryby jsou ze stejného biotopu a měly by mít shodné nároky.

Takže, prosím, nekamenujte mě, za nesprávně založené Akva. Ale zkušenost s výše popsaným chováním ryb a řešení se cení. Díky pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.02.2015 08:01 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Banung
Trochu mě zaráží výběr ryb. Dát dohromady vietnamské kardinálky, které dorůstají 3cm s perleťovými čichavci, je trochu odvaz. Ti dorůstají skoro 15cm a kde je jistota, že si na nějaké drobnější rybce nepochutnají. A můžu se zeptat, v jak velkém akvárku jsou? Jinak k těm dovozům - většina prodejen prodává ryby z dovozu. Mají tak v nabídce i druhy, které jsou atraktivní, ale u nás se nemnoží. A to, že je ryba z dovozu, ještě neznamená, že nutně musí během několika dní onemocnět a uhynout. Nakupoval jsem v Ostravě v Hornbachu otíky, kteří byli nejen z dovozu, ale z odchytu v přírodě. Ryby byly v prodejně více jak měsíc, tj, byly vykaranténované a měly plná bříška. Sice byly asi o pětikačku dražší než na burze, ale absolutně zdravé a zvyklé na naše krmení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2015 00:09 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Banung
To víš, to je těžko, když se chce něco kapat, ale neví se zcela, proč vlastně. Pak se těžko určuje, co kapat a jak kapat.

V první řadě, denně měnit vodu. 1/3 objemu po několik dní. Ryby se můžou otírat o listy a cukat třeba proto, že je zvýšená koncentrace NO2 a/nebo amonia, co léčivy nevyléčíš, jen tou poctivou výměnou vody. Tam někde může ležet taky příčina toho "zběsilého plavání" po celé nádrži, k tomu může přispívat taky šok z nového prostředí a jiných podmínek.

Jestli je to onemocnění, tak počkat na příznaky, až podle nich volit léčbu.

Kombinovat jen léčiva, která jsou ke kombinaci určena a kterých kombinace jsou odzkoušené. Nejdřív Preventin, pak eSHa2000, pak eSHa Exit a po dvou dnech už nevíš, jaké účinné látky je tam jaká koncentrace. eSHa 2000 a eSHa Exit se často kombinují a funguje to, ale s třetím přípravkem je kombinace velmi nejistá. Ale léčit až když je trochu jasnější, o co se přesněji jedná. Jinak se zadělává na další problémy.

Jak velké je akvárium a jak dlouho se zabíhalo před přidáním ryb? Jak často se mění voda? Jestli nějaký problém opravdu je, nejdřív bych jej hledal ve vhodné velikosti nádrže, v tom, jestli příliš mnoho ryb nebylo přidaných současne a v tom, jestli je nádrž dostatečně zaběhnutá. Až po vyloučení všech těchto příčin bych hledal problém u prodejce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2015 23:39 Banung Hornbach Průhonice
Jaké máte zkušenosti s nákupem ryb v Horbachu v Průhonicích?
Je tedy pozdě se ptát, protože jsem si v Hornbachu nakoupil rovnou celé osazenstvo do nového akvária.:-)

Prodavačka v jiné malé prodejně mi tvrdila, že rybky v těchto řetězcích jsou z importu a na antibiotikách, a po nějakém čase začnou postupně hynout. Hmm??

Mě ale přišly v nejlepší kondici, z toho co jsem po akvaristikách viděl, a 5 Dánií jsem měl již z Hornbachu nakoupeno. Tak jsem nakoupil i zbytek zde. Hop nebo trop, kdyžtak je spláchnu rovnou všechny...

Blbec jsem se nechal od prodavačky přesvědčit k nákupu Preventinu(metylenova modř), místo ESHA EXIT.

Hned první den co byly ryby doma, jsem si všiml, že se jedna ryba párkrát otřela o list a i jiné občas jakoby rychle ucukou - že by počínající krupička?? Jinak všechno OK

Nakapal jsem tedy ESHA2000 a ryby začaly po akváriu zběsile plavat. Pár hodin předtím jsem nakapal 15 kapek toho Preventinu. Asi blbá kombinace.

Zítra,pokud budou ryby ještě na živu, si skočím Pro ESHA EXIT.

Otázka další. To mám prostě ESHA EXIT přikapat k ESHA2000? Nemám snížit dávkování? Nikde jsem se o tom nic nedočetl... (pardon z OT)

Díky za Vaše zkušenosti pivo
(Jinak ryby jsou 5x dánie obyč, 7 kardinálka vietnamská, 1x Beťák, 2x čichavec perleťový)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.02.2015 18:33 Muž visek [75] - Tetry
ja mam smulu.v severnich cechach neni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2015 11:22 Muž Sstevo [2] - akvarium ako v amazonke
U nas v Bratislave je hornbach akotak ale neoplati sa vam od neho kupovat maju tam celkom dobre zaškolených predavačov ale cena je tam vysoka a ryby ako tak,kupovat tam sa oplati iba akvaria,chemie,krmiva a piesky!!! tone
ale musim podotknut že tam chodim rad a kvalita 99,9% :-) :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2015 17:22 Muž fido16 [631]
Co s etýká Hornbachu ceny techniky a jiných věcí fakt super. Ryby jsem z tama taky už bral a nikdy nebyl problém do Hornbachu jezdím rád :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2015 21:43 Muž Legioix [574] Re: Deathbull
Hmm. Za poslední rok asi 10x nákup z Hornbachu v Brně a potřeba to nebyla.... Jinak pokud nepočítám cenu za rostlinky (denerle), tak jsou tam na techniku ceny podprůměrné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.02.2015 21:03 Muž Burik [727] - Aquascaping
Hlásím, že mají konečně správný název u skvrnoocasek, ale trvalo jim to..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2015 20:44 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Deathbull
Třeba takové razborky skvrnoocasé za tu super cenu, proč je nevzít. Ihned jsem je dával z Olomouckého Hornbachu do akvária a bez nemocí. :) Olomoucký Hornbach - spokojenost. palec potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2015 15:07 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Pokud ryby z Hornbachu, tak jedině karanténa a Esha + Exit jako minimum..a to píšu o obyč. rybkách, snad si někdo nebude kupovat za ty rance třeba šipky, kterým tam říkají terčovci za vosumset :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2015 13:47 Muž Robo [45]
S Hornbachem na ul.Rudné jsem spokojen a do Poruby raději nejezdím i když to tam mají nově udělané
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2015 13:08 Muž Marten168 [0]
Ahoj,co se tyce Hornbachu v Ov,uz to neni takova hruza,alespon ne ve Vitkovicich,ale je pravda,ze kdyz jsem si sem tam zakoupil rybky v Hornbachu v porube,taky toho moc neprezilo.Na druhou stranu se mi jevi hloupe,kupovat rybky po vsech prodejcich,podle mne hrozi mornost ruzneho nakazeni cele nadrze.

Chovu zdar palec potlesk potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2015 12:47 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy. – Hornbach Brno, Heršpická
Tak jsme včera byli v Brně a jeli kolem Hornbachu. Říkáme si, stavíme se, máme čas a stejně potřebuji koupit novou kostku biokvacitu k Atmanovi a nějaké kořeny a rostliny. Vlezeme tam a spadla mi čelist. V prvé řadě na některé ceny (hlavně kořeny byly šíleně předražené a ještě hnusné), biokvacit už nevedou, po čerpací hlavě Atman ani památka. Říkám si o.k., omrkneme ryby a kytky. Tam mi znovu spadla čelist. Většina kytek v žalostném stavu a začínající cenovkou 149,- za košíček! Pak jsem chvilku sledoval prodavače jak loví ryby pro skupinku čtyřech kupujících. Zabil bych ho za tu prasárnu co tam předváděl se síťkou a rybama. No a aby to nebylo málo, tak jsem začal vnímat tu skupinku kupujících, co kupovali ryby. Oni totiž vybírali i rostliny. Vzali si do ruky mobil s uhlopříčkou asi 5 palců, otevřeli si jejich domácí akva plné umělých! barevných kytek a vybírali další barevné umělé! kytky tak, aby jim to ladilo. Chtěl jsem jim něco říci, ale má milá mne odvlekla se slovy, že už nejsem nejmladší a že se nemám rozčilovat :-D Můj syn, který je již také silně akvaristikou nakažený jen nevěřícně kroutil hlavou a to je mu terpve 11 let...
P.S.1: ještě než jsme vlezli do Hornbachu, tak jsme zaskočili do toho nového velkého PetCentra taktéž na Heršpické, ale z tama jsme utekli po 5 minutách, tak to ani nebudu rozebírat :-D
P.S.2: asi si taky otevřu nějako prodejnu s rybkama a žrádlem, bo to není možný, že se to uživí s takovým přístupem :-D

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.05.2014 14:33 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: ivo1339
...Tam, kde má voda vysoký obsah vápenatých a hořečnatých iontů, tak je vymění za sodné. Po takové "chemické bombě" je problém, aby to mnohé rostliny vůbec rozchodily. Fungovat v roztoku sody bikarbony je pro mnohé problém...
V Hornbachu, když změkčují vodu, tak pomocí sody bikarbony?! coze

...A prodavači? Divím se, že tam ještě jsou - manipulace při lovu ryb z nádrží - to je zážitek; prostrčit tou škvírou nejde ani nejmenší síťka, natož pak ruka...
Není to dlouho, co jsem si v olomouckém Hornbachu lovil rybky osobně a problém s nějakou "škvírou" jsem při tom neměl. :)
Že by v Olomouci neměli při sestavování nádrží provozní manuál? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2014 11:09 Muž ivo1339 [161] - AmerikaRe: replikant33
Příručku zrovna ne, ale provozní manuál ano. Holt německá "dokonalost".
A abych byl úplný, mají vstupní úpravu vody přes změkčovací kolony. Tam, kde má voda vysoký obsah vápenatých a hořečnatých iontů, tak je vymění za sodné. Po takové "chemické bombě" je problém, aby to mnohé rostliny vůbec rozchodily. Fungovat v roztoku sody bikarbony je pro mnohé problém. Co se týká ryb, nemocné ryby tam nejsou, ale nevhodné vysoké pH je natolik oslabí, že nám jako extra náchylní jedinci onemocní doma. A prodavači? Divím se, že tam ještě jsou - manipulace při lovu ryb z nádrží - to je zážitek; prostrčit tou škvírou nejde ani nejmenší síťka, natož pak ruka.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2014 17:31 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: Deathbull
hafo vtipny je jak mají pozkládané ty léčíva testy a hnojiva je to 100% schodné jako v hornachu brno :) oni na to mají snad nějakou příručku :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2014 14:17 Žena Kytka [2146] Re: Deathbull
Díky za fotky, ty tlustý bambusový tyčky sháním už delší dobu, takže jedu na výlet ;-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2014 14:00 jamajcan Re: Deathbull
Pěkné to tam máte palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.05.2014 13:45 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Pro zájemce co chtějí vidět jak to tam vypadá. Je to foceno mobilem, ale na obrázek to stačí.

rybicky.net/nadrze/15200

Složka Hornbach Řepy, je to 50 fotek to jsem sem nemohl plácnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   01.05.2014 13:21 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: Burik
Byl jsem tam dneska. Je to prakticky kopie Hornbachu Řepy, až na to že to je nové a znáte to s tím koštětem. Obsluha solidní, jsou tam dvě holčiny a něco i vědí...když si např. rodinka vymyslela že chtějí 5 samečků a 1 samici pavích oček tak jim poradila naprosto správné počty a řekla jim narovinu že samci samici uhoní běhěm týdne atd. Sortiment totožný, možná mají více věcí než ČM a méně než Řepy ale nijak výrazně. Klasika v podobně záměny razborek bornejských a skvrnoocasých (20 jsem jich musel stejně vzít, nekup to za 140 kč :) ), zlaté sturisomy za pade, MEGA velké kořeny za 400 atd. I milovníci nanoakvárií se vyřádí, diletanti s plasty v akváriích tam mají celý regál těch nejbarevnějších kýčů k jejich plné spokojenosti :)

Ale co je hlavní, všechny ryby v naprosto perfektní kondici, jen některé ryby v ne zcela špičkové kvalitě...sice zdravé, ale prostě se mě nelibily.

Za chvilku hodím pár fotek jak to tam vypadá, snad to nevyzní jako reklama fakt tam nedělám :))

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2014 20:29 Muž Burik [727] - Aquascaping – Čestlice
Byl se už někdo kouknout v tom novém Hornbachu v Čestlicích?Jakou tam mají akvarisltiku?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 09:48 Žena Turbínka [2558] – Hornbach Plzeň
Dnes jsem opět po delší době zavítala do Hornbachu, už delší dobu si brousím zuby na krevetku moluckou. Bohužel moje dnešní dojmy jsou rozpačité. Do sortimentu přibyly jezírkové rybky, moc krásní jeseteři, koi kapři a dokonce i hezké závojnatky. V akváriích to ale bylo rozpačité, pár cichlidek u dna, 3 z 5 čtverzubců viditelně na odchodu, ale zase nádherné razborky, kardinálky a krásní pancéřníčci. Bohužel když jsem došla ke krevetkám měly v nádržích ploštěnky :-( Hlavně v té první s cherrynami tak bohužel z nákupu krevetky molucké sešlo. Kdyby náhodou teď někdo chtěl brát v Plzni krevetky, tak pozor!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2014 14:33 Muž Robo [45]
Já když jsem si loni zřizoval mini 30L tak jsem ho bral od Dennerle z Hornbachu měli nejlepší ceny. Po tom co kamarád Singr z ČNB zprasil korunu jsem se nestačil divit co to udělalo s výrobky od Dennerle. Mini 30L zdražili o 100 kč budiž, ale cena 11W osvětlení Denerle stála 745kč teď za to chtějí 980kč rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2014 13:00 Muž abdul99 [51] Re: Sid
Přesně tak, origo zářivka mi držela rok a čtvrt a když jsem u nás nesehnal náhradní, tak jsem ji kuchl a vyměnil za klasickou 9W DZ - samozřejmě na vlastní nebezpečí :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2014 10:51 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: petulinakk
I mně. :-)
Hlavně ale kvůli ceně a LED osvětlení jsem tento týden pořídil dva kousky od Diversy. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2014 10:50 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Aforte
Zářivka do AQUELu stojí pár korun a značková vydrží rozhodně déle, než pár měsíců. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.03.2014 10:39 Žena petulinakk [2016] Re: Sid
A mně se i nádržky se všemi hranami lepenými líbí víc, než ty kulaté rohy u dennerle :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2014 10:32 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Sid
Ten aquael bych nekupoval. Dost lidí si na to osvětlení stěžuje a po třech měsících museli měnit zářivku. Ta Diversa je super. Mám od ní osvětlení 10,1W. Nemám s tím žádné problémy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2014 10:30 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Celiny
Trochu OT, ale možná to někomu pomůže v rozhodování, jaký NANO set pořídit. :-)
Za cenu prázdné nádržky od Dennerleho se dá pořídit komplet od AQUELu
petdiscont.cz/…
případně Diversy (LED lampička)
petdiscont.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 20:54 Muž Celiny [293] - RostlinyRe: predator3313
Fotka k příspěvku Za kolik bylo to Nano 30? bylo to dennerle? ja prave schanel nejakou designovku pro krevetky a dival jsem se prave po dennerle nano cube complete plus..vsude ceny kolem tech 2600-2800, tak jsem mrknul na bazar a nakonec jsem poridil nano cube 20 complete za 550 ve vedlejsi vesnici.. foto dva dny po zalozeni, bohuzel s plisni na korenech, cele to vyslo sakum prdum na krasny 1500 vcetne podstatvce
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 17:12 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Designer
Být tam může, ale já bych jí tam nedal. Koule je dobrá, pro mě na rozmnožení rostlin. :-D Už jsem nad tím uvažoval, že bych ji koupil a nechal si tam rozmnožit rostlinky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.03.2014 17:12 R Muž romant [27987] Re: Designer
Jirko, já tě lehce doplním a to tím, že slušná koule je lepší než pidi midi kvádřík, stejně je to o údržbě, tady na tvaru nezáleží. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 17:10 Muž Robo [45] Re: Designer
Betta budiž, ale jak jsem viděl tuhle maminu tak to u betty nezůstane, protože se dívala i na další ryby než tu bettu koupila
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 16:56 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Robo
A proc by Betta nemohla byt v kouli? Vzdyt se odchovavaji i v lahvich...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 16:20 Muž fido16 [631] Re: predator3313
Sis měl koupit aspoň budku :-) Ať jim uděláš nějaký ten vývar :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2014 12:56 Muž Robo [45]
Tak jsem byl dnes okouknout nechvalně známou nově zrekonstruovanou akvaristiku v Ostravě-Svinově v Hornbachu a musím říct, že to vypadá ohodně lépe než co tam měli za humus. jen doufám, že to nebude vypadat za pár měsíců jako předtím. Dnes sitam nějaká mladá paní kupovala rybku pro děti a chtěla ji dát do koule. Prodavačka ji nato upozornila, že ryby do koule nepatří a měla by si na tu Bettu koupit aspoň nějakou 10 nano nebo podobné a paní odpověděla, ale vždyť to je jen pro děti rozzureny V ruce držela umělou kytku a Tetra Aquasafe. A vrchol byl když se zeptala jak dlouho může být tak ryba v tom sáčku, tak ji prodavačka řekla max. 2 hod. a paní opět a může tam být 3 hodiny? To už jsem nevydržel a šel jsem pryč bo bych té krávě musel něco řict

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 24

Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 43121x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3620-hornbach-?od=151