Hornbach
Ičin napsal: To mě taky napadlo. Ale nad tím je druhá cedulka, kde je název a prodejní velikost. Tohle má být opravdu informační tabulka
A takovejch drobností tam je víc. Celkově ty velikosti jim dost lítají u větších ryb a občas vynechání podstatných informací - u Křížovce(co dělá taková ryba v Hornbachu??!) ani slovo o brakické vodě atd
Vaše rozhořčení zchladím docela snadno...přičinlivý pověřený pracovník vleze na internet. Ví prd. A náhodou otevře nějaké stránky a tam čte, že pangas doroste max dvaceti cm....šup a je to relevantní údaj, který se šíří dál. Nebyly i tady podobné stesky na údaje v atlasu? Proč by křížovec nemohl být v Hornbachu? Dováží se ve velikosti, kdy běžně žije ve sladké vodě...to další je už je věc jiná....
No asi momentálně maj 20cm...co na tom, že z toho vyroste metrová ryba, co potřebuje kubíkovou nádrž. O dalších požadavcích nemluvě.

Já mám sekavce s gupkama. Dokonce jsou tam i krevetky, které se stejně jako gupky bez sebemenšího problému množí.. Ovšem sem tam jim hodím kostku patentek. Na druhou stranu pochybuju, že na sekavce něco zbude..
To si neumím představit... nepletete si sekavce a sekavky?
taky si myslím, že by neměl být problém...
Sekavec se nehodí ke gupkám?
Já bych se zeptal i na ty gupky, protože se najde debil který je narve do litrové flašky.
zdravím já už se tímhle více méně bavím hörnbach Praha černý most tam je to prodavačům buď jedno nebo fakt vědí kulový tam namixujou opravdu cokoliv ale v neděli jsem se byl podívat na burze tam by ti prodejci asi měli být jiný ale paní si koupila gupky a najednou si všimla malýho sekavce a říká jé ten je pěknej půjde k těm rybičkám ? ale samozřejmě nemusíte se bát

takže ono je to jedno hlavně že je kšeft na druhou stranu kdo by ty rybky kupoval kdyby to všichni uměli

Když si někdo řekne o gupky, tak ani neceknu a dám mu je. Když si někdo řekne o metrovou rybu, tak se holt zeptám a na tuhle drobnost minimálně upozorním. Když ju bude i nadále chtít, tak ju holt prodám. Ale u těchto specialit by to chtělo trochu víc péče před prodejem. Celkově u ryb nad 30cm by to mělo být na nádrži napsáno velkým, červeným písmem. Ony i cichly (teď sem na ně koukal ve Sklorexu) vypadají za mlada krásně a roztomile a jeden by si je hned vzal do společenskýho akvárka

Nojo, ale tak si vem, že někdo přijde do akvaristiky/hobbymarketu...to je fuk a řekne - beru tady toho kostlína. Těžko ho prodavač bude podrobovat výslechu jestli pro tu rybu má vhodné akvárium... Jiná je, když by tam někdo přišel o radu, vysypal co má za akva, rybičky atd a prodavač mu nabídl do 50l akva třeba vrubozubce. To je pak fakt na facky. Nicméně pořád je to na zodpovědnosti kupujícího, který by měl mít určitou představu jak by mělo akvárium vypadat a co by tam chtěl mít za ryby.
Sakryš když se rozhodnu, že zakoupím akvárium a budu se věnovat akvaristice, tak mně k tomu něco vede a zajímám se o to, ne? Však to není za pár korun... Mno asi jsem naivní...

no vzhledem k tomu, ze cichavci jsou me oblibene rybky, jsem nemohl dopustit aby se macklali se skalary v 60x30x30cm nadrzi...
1 19.12.2012 17:13
Celiny [293] - Rostliny do ostravskych Hornbachu bych na ryby nesel, uz od pohledu vypadaly strasne, ceny spise prumer, zase na druhou stranu tam meli celkem levne akvaria (pouze sklo) a nekdy tam sezenete i pekne dekorace, co se tyce kytek, nemuzu soudit.. personal byl strasny - pan predemnou kupoval 54l set a ptal se prodavace na ryby - klasika ,,aspon 4 skalary, 5 ancistrusu, 4 sae, a i nejaky ten cichavec se tam vleze,,.. to uz jsem ovsem nevydrzel a zakrocil

Já byl včera pracovně v Praze, tak jsem se zastavil v Hornbachu v Řepích. Likvidujou tam klece s ptáky a terárka, akva nic moc, voda docela kalná, dost mrtvolek, nikoho to netankovalo. Já tam chodím akorát pro techniku, třeba externí filtr Dennerle měli za 1490, běžně v obchodech přes 1700, to samý i ty sety, já tam koupil 20l Plus za 1990. Samostatnou třicítku Dennerle měli asi za osm stovek, běžně v obchodech přes devět set, tak mi ty ceny přijdou docela OK. A rostlinky měli krásný, na ceny jsem se teda nedíval. Byl jsem svědkem toho, jak tam přišla paní v kostýmku, stoupla si před akvária a ukazovala - tyhle bílý dvě, tyhle placatý tři, tyhle pruhatý čtyři...a prodavač poslušně lovil.
Takže Hornbach asi jak co
Btw v 10l nanokostce maj parmičky....

U té akvaristiky v Hornbachu je jeden velký problém. I když ty ryby prodávají prodavači, o nákupu de facto rozhodují lidé, kteří o akvaristice moc nevědí. Pro ně je terčovec stejná položka jako šroubek nebo záchodové prkénko. Rozhodující je nákupní cena a proto se někdy stane, že můžete v reálu pozorovat různé tropické parazity. Pokud je obsluha kvalifikovanější, dokáže se s tím popasovat a nakažené ryby neprodá. A pokud kvalifikovaná není, je to smůla zákazníka, který si posléze nakazí celý zbytek obsádky svého akvária. Přitom těm prodavačům to jedno není, ale co chcete když vedení, mimo jiné, zakázalo dávat na nádrže s nemocnými rybami ceduli o tom, že nádrž je v karanténě. Nebo ty nesmyslné popisky ryb, kdy třicet centimetrů velká cichlida se podle popisky hodí do stolitrové nádrže. Buďme proto, prosím, k obsluze v Hornbachu shovívaví, za většinu přehmatů nemohou, oni jsou jenom hromosvod, po kterém se sveze hněv zákazníků.
S tou krupickou mam stejnou zkusenost.
Já mam pocit že sem ji videl za 9Kč...ale ruku do ohně bych za to nedal. Určitě sem ji ale viděl za 12Kč

Jinak jsem se o tom jen zmínil, protože při každe návštěvě se bavím tím, že jdu mrknout jestli stojí pořád tolik

Tak na koupe ryb je to snad nejhorsi co jsem zazil,koupil jsem dvakrat a pokazde jsem pritahnul krupicku a ryby jsi do haje tak uz max dekoraci
a pak se až u pokladny divit, kolik stojí, to nesvědčí o velkém přemýšlení. Přitom zrovna ta Riccie u některých akvaristů roste jako plevel a určitě by se dala sehnat mnohem levněji. A co se týče cen v Hornbachu, tak některé kytky jsou dražší, ale u spousty druhů je v košíčku tolik kytek, že při rozpočítání ceny na kus vyjdou levněji než na burze. Je to jenom o uvažování a ne o tom, že budu plošně kydat špínu na konkrétního prodejce.
11 19.12.2012 10:02 0 Asi nejdůležitějším faktorem je koupit ryby co nejdříve po závozu. Čím déle jsou v nádržích prodejen, tím je jejich stav horší.
A trochu zkušené oko pozná, jestli ještě stojí za riziko si udělat výběr z toho, co v obchodním akva plave. A pak, už záleží na naší následné péči.
I z pražského Hornbachu mám ryby za cenu a v kvalitě, jaká ani na prodejních akvaristických akcích k vidění není. Z leckteré burzy si lze donést do vlastního chovu větší "sajrajt", než z mnohé akvaristiky.
V pondělí sis koupil trhutku za 149,-Kč... Kdyby ses podíval, viděl bys, že dnes je v Olomouci sraz akvaristů. Stačilo napsat, že bys potřeboval kousek trhutky, a někdo by ti ji určitě přinesl. Já zrovna v neděli hromadu trhutky vyhodil. Vždy je lepší se zeptat ostatních akvaristů, jestli nemají nějaké přebytky, a až potom shánět v obchodech.
No, rybky jsou tam pravda trochu dražší... ale 10,-Kč za Endlerku mi zase přijde strašně málo... tedy, za kvalitní Endlerky.. je fakt, že poslední dobou je vidět spousta různých sprčenců, kříženců Endlerek s gupkama a pod... A když jsme u bezobratlých - Atynky v olomouckém Hornbachu mívají fakt pěkné a heleny jsem bral původně taky od nich... a kolik jich dnes mám a původní stále žijí.
Já kupoval v ostravě ve vitkach...nebo jak se to tam jmenuje Moluckou, jelikož sem ji nikde jinde nemohl sehnat a po měsíci žije

. A na svinově jsem koupil 3 neritiny, jelikož ty tam měli cenově nejlevnější ze všech prodejen a ty už žijou pul roku. Ale do ryb bych asi taky nešel....nejvíc mě baví cena u endlerky, která se na burze prodava i pod 10Kč a oni chtěji 70

Mně z celého vlákna vyplynulo, že není Hornbach jako Hornbach. Vždy je to především o lidech... Ovšem souhlasím s tím, že nejlepší je rybky kupovat přímo od chovatele, pokud je to jen trošku možné.
Razborky? Které? Já od nich mám razborky skvrnoocasé přes rok a daří se jim dobře. Ono trochu záleží i na péči, na tom, jak měl bratránek zajeté akvárko, jakou tam měl vodu a tak.
Přiznám se, že já nakopuju v obchodech jen málo, ale z olomouckého Hornbachu mi umřely jen SAE, a to pravděpodobně nějakým mým zaviněním (i když dodnes nevím jakým)... další SAE totiž žily vesela a žijí dodnes, a Boraras uropthalmoides se daří tak už přes rok velmi dobře.
Co říkáte na ceny v Hornbachu ? Rybičky bych řekl že občas mají levnější jak kdekoliv jinde, ale ty rostlinky..... Včera jsem koupil Ricci (trhutku) a když jsem došel k pokladně nestačil jsem se divit, chtěli za ni 149 Kč

Co na to říkáte Vy ? Je to o kvalitě nebo o co jde ?
Za chybi v textu neručím, nejsem nějakej extra češtinář

Starší reakce
No, vždyť já to tu s tou paní u Rataje uváděl jen spíš jako úsměvný příklad, že splést se mohou všude... nakonec, ruku na srdce, ale kolik lidí vidělo v posledních letech přírodní čichavce medové? Prostě si dnes spousta lidí myslí, že čichavec medový je to žluté a čichavec medový red je to červené. Já to paní rozhodně nemám za zlé.
A jestli ten pán v Hornbachu, co o něm píšeš, je ten, kterého myslím, tj. ten, co je tam asi z nich nejdéle, tak naprostý souhlas. Mně se líbí, že když něco neví, tak jde, otevře knížku a najde to tam. Nehraje si na nejchytřejšího a je tak dobrý, že dokáže vyhledat správnou informaci. To si moc cením.
Opět souhlas.
Krom cen v Hornbachu si prakticky nemám na co stěžovat. Z ryb co si tak vzpomínám jsem tam kupoval jen pár razborek skvrnoocasých a neonky. Je fakt, že neonky měly krupičku, ale pač všechny rybky dávám první do karantény, nebyl problém to přeléčit. Jinak byly krásné. Co se kytiček týká, nemám co vytknout. Kromě ceny teda..

A obsluha? Nejradši mám pana "Pjůvodku". Ten je na takový "hobbymarket" super, Vždy příjemný, v rámci možností poradí, pokud neví, na nic si nehraje a přizná barvu.
To je dobré, já u Rataje narazil pokaždé na tu stejnou prodavačku. Nevím teda která z těch tří to byla, ale ptal jsem se i na věci které vím a poradila vždy tak jak se patří..

Paní jsou tam příjemné obě tři... ale taky ne se vším se popasují. Někdy zjara jsem se dočetl, že mají čichavce medové. Tak jsem volal, vzala to paní prodavačka, šéf byl ve světě, ale ujistila mne, že ano, že skutečně jsou to medoví a přírodní varianta... Tak jsem skočil na koně, dojedu tam... a oni žlutí, ale ještě ke všemu takoví.... no, neumím to napsat jinak než vyblutě žlutí... taková doslova nepěkná barva, ne takoví krasavci, jako má třeba ve svém krásném akvárku FelidaeS. Ale jinak jak říkám, naprostá spokojenost jak s rybama, tak s krevetkama, o rostlinách nemluvě, že, to je prostě první třída
Ale olomouckého Hornbachu se také musím zastat. Anubias jsem tam tedy nekupoval, ale nějakou hnědovku ano (za šílené prachy, ale co jsem měl dělat, když jsem ji chtěl teď hned) a byl jsem spokojen... jsem s ní spokojen stále.
Naprostý souhlas. Byl jsem u Rataje jen párkrát, ale takový obchůdek jsem neviděl. Akvária mají vážně krásná. Dokonce paní, prodávající byla schopná smysluplně a velmi dobře poradit.

Byl jsi někdy u Rataje? Tam je naprosto každé prodejní akvárko zařízené tak, že bys ho mohl mít od minuty v obýváku. I počet ryb je přiměřený. Je to opravdu radost tam zajít a nakupovat. Nejraději tam jezdím v sobotu, když je tam mladý Rataj s dcerou. Ta holka má asi 10, ale co všechno o těch rybkách ví, to by jeden koukal... Strčí do kapsy kdejakého podavače z běžných akvaristik.
nevíte pls někdo, jestli mají na Čerňáku náhradní náplň do drop checkeru (ideal rataj), abych tam nejel zbytečně?...diky
0 06.11.2012 22:59 DREDRA –
Re: Sid Sid napsal: Měl jsem pocit, že jsem je tam zahlédl za 9,-?! Ale mohu se mýlit.
Asi to tak bude,asi jsem se špatně díval,byl jsem tam s dcerou a na nic neměl klid.

..omlouvám se
Hele fešáku otíráte se o mne kudy se dá a je vidět, že jste fakt rozčílený...i mne ta vaše gramatika trochu už mate

Nikdy jsem nenapsal, že jsem si koupil v Hornbachu rybu, ale na druhou stranu si stojím za tím, že plácáte nesmysly a dotvrzují to mnozí, kteří na vás reagovali.
Jak vidíte je to obchod od obchodu a jen vyšťarovač vašeho typu všechny háže do jednoho pytle. Já Hornbachy vůbec nehájím, jen vás usvědčuji z neznalosti a při tom jste zase v pozici kazatele.
O tom obchodě ve vašich oblíbených zverákách víte zase prd, protože byste se chlapců musel zeptat v jakém segmentu vydělávají na to, abyste je mohl chválit jak levně prodávají akvaristiku. To že jste se obchodní činností živil jen krátce jasně dokazuje, že jste v tomto oboru nijak nezářil...Takže by fakt bylo lepší, abyste se věnoval šlechtění svého ega, studiu gramatiky, ekonomiky provozu a nekázal.
U mě už některým táhne na 3 rok. Ty, které sem kupoval předloni žijí ještě skoro všechny.

U těch ryb je problém že prodavači mají málo co mluvit do nabídky a tak se stane, že dodavatel pošle ryby, které se stejně neprodají a jenom zabírají místo v nádrži.
Přidat reakci
1 ...... 24 25
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 43210x