Hornbach
Nevíte, když jsme u toho, kde by se daly podobné cedulky se základním info a obrázkem ryby najít? Na vytisknutí. Chtěl bych si udělat takový přehled u akvária, ale na individuální grafickou výrobu jsem levej.
Osobně bych to bral jako vědomé klamání spotřebitele, či zákazníka.. Ale protizákonné to asi není.

Není to protizákonné takhle klamat zákazníky??? Sumeček žraločí, max velikost 20cm, min akvárium 160l??? Pak to dopadá takto
img16.allegroimg.pl/… Možná.. Vždy nechávám tři dny, kapku esha2000 a nikdy jsem si žádný "mor" nepřitáhl..
3 dny nejsou vubec zadna jistota...
Já musím Olomoucký Hornbach docela pochválit. Stavil jsem se tam po dlouhé době. Rybky krásné a hned jsem si odnesl Razbory skvrnoocasé. Sice je prodávají pod názvem bornejská, ale nevadí. Za 7,- kaček, no nekup to..
Třídenní karanténa s přídavkem kapky esha2000 je ovšem nutnost.
Na druhou stranu, každá nová fauna si u mě projde karanténou, ať je z jakéhokoli obchodu.. Jistota je jistota..

Koupit si ryby v Hornbachu, po te co uz jsem tam videl, to je proste riziko. Nekdy to tam vypada dobre a nekdy clovek prijde a vidi ruzne nemocne ryby (alespon na Cernaku). Ale chapu, ze je to tezke udrzet a jsem rad, ze stale akvaristiku maji, jinde ji s klidem zrusili, pac prodvat se daji i veci, se kterymi takove problemy nejsou. A obcas maji v Hornbachu i neco hezkeho, treba jsem tam videl Neonky cerne... Kdyz uz tam neco koupit, karantena je nutna vice nez jindy.
V Hornbachu Pod Svinovskými mosty v Ostravě mají ryby v karanténě. Na první pohled Krupička. Už vím, odkud jsem si jí přitáhl posledně domů

Starší reakce
Starší reakce
Ahoj,
dnes jsme byli v Hornbachu, pozor na to, v akváriu s bettami krupice, betty našťouchané jedna přes druhou pod malou převrhnutou kytičkou (cca na prostoru 4x5 cm 5-6 bett), evidentně se necítily dobře. Společnost jim dělali čichavci, někteří teda "in memoriam".
V dalších cca 3-4 akváriích hodně mrtvolek (paví oka). Paní dělala, že o ničem neví a hrozně nám (dost podezřele) děkovala, že jsme ji upozornili, že má kupu mrtvých ryb v prodejních nádržích (asi je slepá, nebo jinak nevím). Nedivila bych se, kdyby je jen vylovili a zbytek prodávali dál bez karantény, takže opatrně, ať si něco domů nepřitáhnete.
Starší reakce
Já bych nepanikařil. Mně se při zakládání třístovky rozpadly listy všech kryptokoryn, i těch emerzních... a dnes krásně rostou.... ony se rozpadnou, ale vyraší nové, skoro u všech rostlinek. Chce to jen trpělivost. A 4 týdny založené akva je čerstváček, až tak po roce se v akvárku ustaví ta opravdová rovnováha.
Doporučuju na to založit zvláštní vlákno.
Mě už ty kecy s Hornbachem se.ou. Uvažuju že si pořídím Aponogeton madagascariensis. V Hornbachu stojí 89,-Kč, v Aqua-Dahu 200,-Kč. Mám snad tady cancat že je Aqua-Daho drahé?

To je pravda s tím Hornbachem. Potřeboval jsem dvě kytky a nechtělo se mi to moc řešit, tak jsem zašel do blízkého Hornbachu a z cen jsem byl teda dost vykulenej. Ovšem třeba ta tebou zmíněná Kryptokoryna byla hodně nabušená. Jinou věcí je, že se mi nechce chytit v akva cca 4 týdny starém. Po prvním razantním zástřihu (po rozpadu listů) už to vypadalo nadějně, ale teď jsem defacto na začátku. No, asi ještě ta biolog. rovnováha není v cajku.
onkysonic napsal: HELLBOY napsal: hornbach je dobry na naradie do dielne alebo do zahrady ale urcite ne ako predajna rybiciek alebo rastlin....to je moj nazor....ja by som nikdy neriskoval zdravie celeho akvaria koli tomu,ze v baumaxe alebo v hornbachu maju rybicky o 2 koruny lacnejsie ako v akvaristike...
Ale mne sa zda, ze v Hornbachu maju drahsie ryby a rastliny ako v malych predajniach.
Ta cena rostlin je relativní. Košíček jako celek je dražší, ale obvykle je v něm více kytek, takže když to rozpočítám na jednotlivé rostliny, dostanu se na hodně zajímavá čísla. Pro příklad - do paludárka jsem si teď v Hornbachu koupil Cryptocoryne wendtii Green. Košíček stál 129 korun, ale bylo v něm patnáct vzrostlých kytek. To mi vychází na 8,50Kč na kytku a za ty prachy tu kryptošku nekoupím ani na burze. I když tyto kytky podražily (před asi dvěma roky jsem je kupoval za 89,-Kč), pořád to vyjde levněji než kdekoliv jinde. A tak je to třeba i s Echinodory, Aponogetony a stonkovkami. Takže při tom tvrzení o cenách by měl být člověk konkrétnější, protože jinak káže bludy.
jak sem rekl, drazsi sou ale vyber je nejvetsi (kdyz nepocitam burzu)
tož to já vždy dojdu tu k nám a říkám... v globusu mají tuto rybu za 45 a vy ji máte dražší... apán na to tak že jste to vy máte ji mít za 40... to se pak nakupuje
HELLBOY napsal: hornbach je dobry na naradie do dielne alebo do zahrady ale urcite ne ako predajna rybiciek alebo rastlin....to je moj nazor....ja by som nikdy neriskoval zdravie celeho akvaria koli tomu,ze v baumaxe alebo v hornbachu maju rybicky o 2 koruny lacnejsie ako v akvaristike...
Ale mne sa zda, ze v Hornbachu maju drahsie ryby a rastliny ako v malych predajniach.

tak dneska sem obrazel akvaristiky v osr a hornbach na rudne si udrzuje dle meho nazoru porad vysokou uroven (nejenom v cenach rostlin)nenasel sem jedinou mrtvolu, voda cista rasy zadne vyber ryb velky, mrknul sem i do spalicku v hrabuvce - maly vyber ryb, obsluha nereagovala (byl sem tam sam) a naposled sem byl u osmancika v polomi - uzasna prodavacka, velky vyber ryb (nechal sem tam pet kilo)

Máte někdo zkušenosti se Sagittaria pusilla, kterou prodává Hornbach? Zajímalo by mě, do jaké výšku komu vyrostla apod. Či jestli si jen nepřejmnovali S. subulata.

Díky
Starší reakce
0 28.12.2012 18:11
Ičin [1405] - Cichlidy Rozdíl v přístupu lidí na burze už tady popsal Pepan. Není prodejce jako prodejce
Jinak rybu bych v Hornbachu prostě nekoupil. Nebral bych je ani zadarmo.
Pozitivního na něm, že se tam dá relativně levně sehnat "levnější" technika a mají relativně velký výběr kořenů, kamenů a spol za rozumné peníze. Krmení tam nakupuju docela běžně. Zaprvé je to relativně blízko a taky nehrozí, že si od tam dovezu něco jiného než jen to krmení

Mě říkal pán v akvaristice, že mrtvolky nechává záměrně, pokud neplave u hladiny, jako potravu přeživším

. V Kromclu jsem klukovi (možná) zachránil akvárko cihlidek, kde neměl vzduchovátko a lapaly už z posledního.
Co kdybychom přestali na sebe vzájemně dštít oheň a síru. Každý způsob prodeje má svá pozitiva i negativa. Zkusme na obou způsobech prodeje (kamenné obchody x burzy) spíše hledat ty klady. Když budu chtít, spoustu nedostatků najdu na všem. Co takhle tu hádanici ukončit a bavit se třeba o tom, co pozitivního na tom či onom způsobu prodeje vidím?
Já jsem záměrně psal o těch, kteří se prodejem na burzách živí. Pokud totiž člověk ty ryby doma odchová, ví, co je s nimi za piplačka a je mu pak líto výsledek několikměsíční práce zlikvidovat během měsíce rajzováním po burzách. Jiná situace je u profesionálních prodejců. Ti mají jisté procento úhynu započteno v marži.
Mrtvolky jsem viděl i v jedné zde propagované akvaristice. A nebyla to jedna mrtvolka... Chápu, že ryby jsou ve stresu, cesta, změny vody, teploty...může dojít k úhynu i u dobrého akvaristy. Ale neměly by se mrtvolky odstraňovat? Mně bohužel přijde, že v obchodech na to nemaj chuť nebo čas, nebo oboje. A není to jen Hornbach, abysme tu na ně neplivali jenom špínu.
Když je to tady tak prudce pozitivní

, tak v Hornbachu v Brně jsem viděl na rybkách v prodejní nádrži bílé chomáče(na skalárách) a z burzy v Ostravě jsem si od prodejce dovezl z nádrže označené chovné páry, ramirézku s pahýlkem místo prsních ploutví

Jo jo Liborku, jsem zastáncem burz, ale...
To kdyby ti jak píšeš jásatelé věděli, co všechno provádějí překupníci z jisté části republiky, s tou spoustou takzvaných "svých přebytků", od nákupu dovozů z Asie až po koupele v antibiotikách a různých desinfekcích (a to kolikrát ještě v místě burzy) , jak milý by jim byl třeba ten Hornbach s dobrou(!!) obsluhou.

Tvrdý zásah do černého pro burzovní jásatele...

Pravda ale je, že jsou "přebytkáři", kteří třeba čekají rok na burzu ve svém regionu a tam prodají co za rok nadělali....abychom je všechny neházeli do jednoho pytle...Ale přebytkáře lze poznat podle toho, že má málo druhů ryb a jsou velké....
Pokud si myslíte že ty ryby v Hornbachu enormně trpí, tak by mě zajímal Váš názor na prodejce na burzách. Jsou lidé, které živí jenom tohle, takže se klidně může stát že tatáž ryba absolvuje třeba deset burz, přičemž nacestuje stovky kilometrů po republice, což ji nehorázně stresuje, každou chvíli je v jiné vodě, zažívá skokové kolísání teplot a bůhvícoještě. To si myslím, že ty ryby v Hornbachu jsou na tom ještě hodně dobře. Přitom Hornbach se tady propírá každou chvíli, zatímco prodejci na burzách jsou v pohodě.
Pepan napsal:... pokud by oddělení akvaristiky bylo dlouhodobě ve ztrátě, tak by ho už dávno zrušili.
Ono by to možná pro ty ryby byla výhra a pro zákazníka lepší řešení
Zkuste se na to podívat z jiného úhlu pohledu. Pracovník, který vytváří reklamní materiály jako letáky, informační cedulky apod. je jeden pro celý podnik. A ten dělá tyto materiály jak pro akvaristiku, tak pro zahradu, elektro a jánevímcoještě. Všechno znát nemusí, na internetu taky zrovna všechno nenajde, pokud tomu nemůže věnovat enormní množství času, takže sepíše i informační cedulky, které neodpovídají pravdě. On by se sice mohl zajít poinformovat třeba do oddělení akvaristiky, kde by mu pravdivé informace řekli, ale pokud se vedoucí pracovník bude pořád chodit někoho ptát, mohli by ho vyměnit, protože by působil dojmem že je neschopný. Takže raději sepíše paskvil a místo mu zůstane. Ostatně, pro každý obchod je důležitý zisk a pokud by oddělení akvaristiky bylo dlouhodobě ve ztrátě, tak by ho už dávno zrušili.
Starší reakce
To nebylo srovnávání, jen uvádění, jak to případně může jít a jak se to dá dělat kvalitně. To už se tam dá pověsit síťka a u pokladny to můžou markovat podle tabulky, jak pečivo

i když na to by to vlastně chtělo správný údaje na cedulkách, aby člověk věděl co si loví

To už tady zaznělo několikrát, že na techniku a dobrou, je Hornbach taky dobrej a to ostatní o čemž se tady dneska svižně diskutuje to už jaksi pokulhává.

Tak jsem se byl dneska podivat v Prazskym Hornbachu a Fluval 306 ktery je na netu od 2900,- a ja ho kupoval za 2800,-v akci tam maji za 2600,-.

0 21.12.2012 19:34
Ičin [1405] - Cichlidy On těch 20cm opravdu doroste, no

jenže za půl roku

a pak by ho přerostl ještě o minimálně půl metru, kdyby mohl

nechme to být, tady se nikam nedostaneme. Zaměstnat se tam určitě nenechám už z důvodu, že by mě tam muselo trefit. Do toho nikdo nevidí, ale dokud to někdo nezkusí, tak se to nezmění určitě
Jistě že si o tom něco nastuduju. Ale ta vyfocená popiska je prostě klamání zákazníka.
Bohužel tam ( myšleno v Hornbachu) to asi tak nefunguje
Jeden příklad za všechny: roky prodávají Boraras urophthalmoides kdysi za 5 Kč, nyní tuším za 7 Kč jako Boraras brigittae

, prodavači v Brně, Olomouci, i u nás v Ostravě to ví, ale nemohou s tím nic udělat

, na dotaz ve všech těch městech mi odpověděli, že sice ví, že popiska je špatně, ale nic se s tím nedá udělat

To by musel mít nadřízenýho totálního vola. Přece pokud dojdu a slušně mu vysvětlím, že ta informace je špatně, zvlášť pokud si k tomu vezmu nějakou odbornou knížku, tak to musí pochopit. Ve slušných obchodech se přece občas stane, že vám někdo něco neprodá, protože to pro vás není vhodné. Nebo se vám nestalo, že třeba ve slušné akvaristice měli označená akvária léčená na krupičku? Případně řádně označené ryby? Např ve Sklorexu to mají vzorně. Je sice vtipný koukat na cedulku na které je že dorůstá 120cm nad rybkou co má 5cm, ale je to fér. Případně jsem už několikrát zažil, že zákazníkovi nebyla prodána ryba právě s oním vysvětlením, že to jsou nové ryby a jsou v karanténě nebo se léčí na krupičku, ať se zastaví za týden. Neprodává přece textil, aby mu bylo jedno co s tím bude za týden,měsíc...
Pepan napsal: To nebylo špatně pochopeno. Jeden příklad za všechny.Pokud mi vedení dodá špatné popisky ryb, kde se třeba tvrdí že cichlida dorůstající 30 cm je vhodná do stolitrovho akvárka, tak se asi těžko budu hádat s vedením. Sklapnu kytry a budu rád že mám práci, protože oponovat by taky mohlo zamenat že přijdu o místo. Nebo si myslíte že ten prodavač bude zákazníky upozorňovat že popisky jsou na ho... a riskovat průser?
A co takhle dojít za zodpovědným vedoucím a říct, že si v rámci zvyšování kvalifikace něco nastudoval a chce si ověřit, jestli má správné informace.
Pokud je šéf normální člověk, tak si to někde ověří a případně nechá opravit. Těžko asi bude trvat na chybné informaci, pak by byl podřízeným jen pro smích.
No jo...ale to jste vy...kolik je těch z té sorty o níž mluvím já...převaha...

Ale to se zase vracíme zase zpátky do nevím už jakého tématu...nemlouvám je...ale s ohledem na to, že to nejsou zrovna excelentně placení, splní úkol šéfa a je...

Nevím jak jste vy dva stáři (myslím i podřečníka

)¨, ale to je přece úplně běžný jev...."tu to je šéfe"...šéf ví také prd, ale udělá fajfku za splněný úkol...Inu jsme v Čechách...
LiborSprysl napsal: Vaše rozhořčení zchladím docela snadno...přičinlivý pověřený pracovník vleze na internet. Ví prd. A náhodou otevře nějaké stránky a tam čte, že pangas doroste max dvaceti cm....šup a je to relevantní údaj, který se šíří dál...
To není omluva, to je čirý alibismus.
I malé děti ví, že údaje z netu je nutno ověřovat, protože mnohdy mají vypovídací hodnotu asi jako "jedna paní povídala".
Přidat reakci
1 ...... 24 25
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 43210x