Kančík - chov
0 18.07.2007 09:44 hilsner urquell hm, tak nic
zkrátka u těch, co považuju za samce je ta ploutev na zadní straně šikmá a má takovej cancourek....
0 18.07.2007 09:39 hilsner urquell – Kančík červenohrdlý
ahoj, mám doma čtyři kančíky červenohrdlé a chtěl bych se ohledně nich zeptat na dvě věci.
Bohužel momentálně nemůžu fotit, ale aspoň tak orientačně by mě zajímalo, jestli správně určuju pohlaví : jeden (ten nejmenší) z mých kančíků má přibližně takovouhle hřbetní ploutev:
__________// /
/ !
/ !
a ostatní tři takovou:
____________////////
/ /
/ /
Uvažuju správnjě, když si podle toho myslím, že mám tři samce a jednu samici?
Druhá věc, na kterou jsem se chtěl zeptat: mám je zatím čtyři v poměrně malém akvárku, a to z toho důvodu, aby se spárovali. Potom chci zbylé dva někomu dát. Jak to ale poznám? Zatím je mám zhruba měsíc, a teprve nedávno se přestali schovávat. Mají tak 7 - 8 cm a už od začátku na sebe lehce dorážejí, ale zatím to nevypadá jako vážný boj. Po chvilce je to vždycky přestane bavit a klidně plavou blízko u sebe. Dá se tedy nějak rozeznat budoucí pár jestě před třením? Nemám moc času to akvárko pozorovat, ale chtěl bych vědět, kdy mám ty kančíky " rozsadit". Díky
Starší reakce
0 14.07.2007 22:58 miro03 samička s okusanov hornov plutvov ale inak vypadá vpohode
0 14.07.2007 11:55 karlosek – Druhý kanec
Tak tohle je ten druhý, upozorňuju, že se chová spíš jako samice a s tím prvním nesoupeří, spíš naopak. Docela spolu pečou.
Nekoukal roman nahodou na fotku od sharon, misto te prvni? Tam je totiz ta ukazkova samice ....
0 13.07.2007 00:09 miro03 – to-sharon
to čo si ty napísala tak som presne myslel,nikde som nenapísal že samica je má kulaté ale myslel som že samice nemaju tak predlžené do závojov,ako samec,dík za opravu a podrobnejšie vysvetlenie,at sa Ti darí
0 12.07.2007 23:11 karlosek – šupiny
oranžové šupinky má, ale jen pár. Na fotce to vidět je. Já myslím, že samec nemá vůbec nic. Toho druhého vyfotím, spolu se chovají jako pár. Takhle zrasovaný byl po soubojích s akarou, už jsem jí dal pryč.
0 12.07.2007 22:17 Roman [100] - Cichlidy 0 12.07.2007 16:01 miro03 vyfot i toho druhého nigrofasciáta je možné že máš dva samce takže bi si sa nemusela dočkat potomstva inak sa tieto ryby tru každé dva týždne,maju veliku plodnost,o chvílu nevieš čo s nimi.
0 12.07.2007 15:59 miro03 je to samec choval som nigrofascíaty ešte pred nedávnom a namnožil ich na tisíce,jedine samec má tukový hrbol na hlave i špicaté plutvy čo je príznačné pre samce.
0 12.07.2007 15:10 karlosek – kančík
Jo, je trošku otrhanější, ale jinak je dominantní v celém akva. A ty šupinky opravdu má, to nejsou žádné odlesky. Na druhou stranu se pořád točí kolem druhýho kančíka, ten je nemá vůbec, ploutve má stejně dlouhý a hrb nemá. Tak uvidíme až se to vytře, jinak děkuji.
0 12.07.2007 14:20 hipík samec protože má tukový hrb a ten samičky nemají a má protáhlé ploutve
0 12.07.2007 14:17 karlosek – Kančík - co je to?
Zdravím zkušenější akvaristy. Prosím o radu: Je toto samec či samice? Docela mě matou ty oranžové šupinky na bříšku. Jinak ploutve má jako samec a chování taky.Může to být nějaká barevná varianta samce? Děkuji za rady.
Starší reakce
0 24.06.2007 01:05 Ondrej Nejspis bych rekl ze v akvateristice to maji nasvicene hodne kvalitnima zarivkama aby ryby vinikly.
0 23.06.2007 18:22 jurek Nemáš moc světlé dno?
0 23.06.2007 18:07 pascon – Cichlasoma Nigrofasciatum - sfarbenie
ahojte. mam jednu otazku
chovam chachlasomi nigrofasciatum a vzdy, ked som v akvaristike, tak tam ich maju tak pekne syto sfarbene, no moje sa mi zdaju akoby vyblednute.
Ako docielim pekneho sfarbenia u mna doma?
Dakujem
Starší reakce
0 30.05.2007 09:06 Maer Jestr64: Ja jsem je choval ale kdyz se mi treli kazdejch 14 dni. Mel jsem spoustu druhu a nesehnal sjem zadnou vykupnu ktera by odkoupila cely odchov. Ale tak ted jedu v tlamovcich a cihclidkach z jizni ameriky.
Starší reakce
Maer: no zajímavý tvrzení ty snad chováš křečky ne? Já souhlasím s tím, že ta ryba není uplně prodejná, přece jen jich je dost a na inzerát se dost těžko někdo hledá, ale já mám dvě takové ryby Kančíky Perleťový a jsou moc krásní. Sice jsou o pár cenťáků větší než ostatní a to sem je kupoval všechny stejně velký, ale jsou to fakt pěkný ryby, teďka se momentálně páří a nevidím nic špatnýho na tom je mít. btw zábavnej příspěvek
0 24.05.2007 20:43 MorfeusDC Já osobne jsem začatečník a hned jsem si pořídíl chovný par a jsem velmi rad zrusil jsem 2x akvarka s Malawi a tanganikou.
A koupil jsem si Kančíka Ellioti (Thorichtis Ellioti) a proč.jen kvuli velikosti a kráse.a rozhod jsem se ze si pořídím 3 nadrž a donich jdou Meki.
"muze mi nekdo vysvetlit. Proc spousta lidi ( chovatelu) maj kanciky"
Co pro tebe znamená "kančík"?
Kančík je široký pojem, třeba kančík papouščí Hoplarchus psittacus ? Nebo kančík hrbohlavý Archocentrus spilurus? Kdybys měl mladé a dokázal je odchovat do prodejní velikosti, tak by ti za ně kdejaký prodejce utrhal ruce. Jestli bys vůbec byl schopen sehnat chovný pár.
Žádný zkušený "kančíkář" neodchovává mladé, na které nemá odbyt. Na druhou stranu většina druhů lze poměrně snadno prodat na export, horší to je s prostorem na jejich odchov do prodejní velikosti.
Takže proč někdo proboha chová paví očka a odlovuje každé novorozeně, když jen plavou a kaděj a množej se i v záchodové míse a nikdo je nechce, hodí se tak maximálně jako žrádlo pro mé kance? (chovatelům oček se omlouvám, je to ironie)
Jinak ve všem do písmene souhlasím s Romanem, proti kančímu akvárku je televize hadra.
0 24.05.2007 18:01 oldkiwinka co proti nim máte?kamarádova maminka je má a měla i mladé, ovšem povedlo se ji je prodat v takovym zapadakove jako je litovel asi tak za 0,5 roku
0 24.05.2007 16:03 miro03 1 24.05.2007 09:38 RAP Budeš se divit, ale některé druhy kančíků potažmo cichlid rozmnožit, to už je vysoká škola akvaristiky. Mimo to se u nás chová o hodně méně druhů než třeba v Německu.
Ano ve velikosti a chovaní je jejich krása.Třeba neonky nemůžu krmit žížalama,ale kanci zobou z ruky.
1 24.05.2007 00:47 slada Zdravim,
a nebude to v tom, že se prostě spoustě lidem kančíci líbí?
Jsou to krásný rybky...
0 24.05.2007 00:17 Maer – Kančíci
Zdravim ,
muze mi nekdo vysvetlit. Proc spousta lidi ( chovatelu) maj kanciky. Kdyz to tak vemu tak ta ryba je neprodejna... Je jako plotice v rybniku (plevel). Pochopim zacatecniky ze se na nich uci i kdyz neni co protoze ty jsou schopny se vytrit i v zachodovy mise.
Starší reakce
http:// Dřív jsem mněl páreček Kančiků ve 20litrovém akvárku a několikrát se mi tam vytřely a mlady i odchovaly. Je ale důležity,aby tam měly místo,kde by se mohli schovat,protože v malým prostoru se dost lekají. Ale určitě by to akvárko mělo být někde na klidným místě,kde není moc rušno. Teď je chovám ve 200lit. akvárku a nejsou zdaleka tak lekaví. Ale čím větší,tím lepši
S agresivitou kančíků vůči jiným rybám se to přehání :o), dospělé ryby , pokud mají vhodné podmínky, jiné ryby, kromě vlastního druhu a ryb do 3 cm, téměř ignorují.
Pro Barču(jejího přítele) : Na barový stůl bych spíš dala terárium s tuholistýma rostlinama a nějakou ještěrkou. Bez ohledu na ostatní záležitosti kančíci mají své jméno podle kanců a voda nevypadá vždycky úžasně, když přerovnávají písek, taky jsou dost divocí a víří svým pohybem kal v akváriu dost razantně.
0 15.01.2007 07:25 Barča – jirka
Tak to ne,já mám velké 112lit. akva.Na toho kančíka se ptám k vůli kamarádovi,protože mám pocit,že ho chce na okrasu,měl by ho mít na barovém stole.A proto se ptám,aby jste mu to vymluvili.On to čte se mnou.
0 14.01.2007 14:34 Barča – **
Kančík by byl jen s ancitrusy.Spíš,jaké vyžaduje prostředí,vím,že skalnaté se skulinkami.Dají se ve zver.koupit nějaké jeskyňky?Samozřejmě né plastové.To akva nebude moje.Já miluju svoje čichavce.
Přidat reakci
1 ...... ...... [25] 26
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 19619x